EXCEL 2000 od BH

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Zpráva
Autor
puma163

Re: EXCEL 2000 od BH

#16 Příspěvek od puma163 »

Zdravím, jak máte řešený ovládání křidélek, myslím serva na křidélka na excelovi 2000. Já tam mám dvě HS81 na každý křidélko zvlášť a ted jsem měnil obě převodovky po tvrdším přistání a vylomení podvozku, ale stejně nechápu jak se mohly strhnout. jestli náhodou nemáte někdo s tím zkušenost.
Každý modelář se stane pilotem, komu se to nepodaří, zůstane modelářem navždy.
ddrmodes
Kontaktovat uživatele:

Re: EXCEL 2000 od BH

#17 Příspěvek od ddrmodes »

Ja som mal jedno v strede krídla a tak isto to mám aj na TT40.
RomanHa

EXCEL 2000 - předělání křidélek na dvě serva

#18 Příspěvek od RomanHa »

Ahoj , mám Excela 2000 , potřeboval bych jestli jste někdo nepředělával křidélka na dvě serva . Uvítal bych fotky vašeho řešení . S tím souvisí další dotaz. Použil jste někdo křidélka jako klapky ? Díky za tipy
Lark

Re: EXCEL 2000 - předělání křidélek na dvě serva

#19 Příspěvek od Lark »

Tady máš mojí úpravu:
http://lark3.rajce.idnes.cz/Kamera_na_EXCEL-2000/#EXCEL_kridelka.jpg
http://lark3.rajce.idnes.cz/Kamera_na_EXCEL-2000/#P1020273.JPG

Serva jsou HS-125MG a je potřeba trošku upravit šachtu pro původní servo. Na páky serv to chce použít kuláky, aby se nekřížily táhla. Po nastavení diferenciace byly výkruty podstatně hezčí :D Jako klapky jsem to nezkoušel, ale mám obavu, že by se hodně zhošila příčná stabilita. Ty výkruty byly ale parádní. Už ho ale nemám. Prodal jsem ho, a už je bohužel i po smrti.
RomanHa

#20 Příspěvek od RomanHa »

dík moc za obrázky , docela mě překvapila cena těch serv :o)
koukal jsem na uchycení foťáku , neměl jsi problém s vibracema ? zkoušel jsem kamerku MD 80 , video je docela roztřesený .
Lark

#21 Příspěvek od Lark »

S vibracema ne, ale to umístění je absolutně nevhodný. Uplně to "rozhodilo" proudění okolo ocasních ploch a byl jsem rád, že jsem to dostal v pořádku zpátky na zem. Udělal jsem potom nové pouzdro na foťák s menším odporem a s křidélkem na zadní části pro usměrnění proudění a to už bylo dobré.
Nakonec jsem pořídil kamerku GoPro-HD a s ní lítám i na akrobatu
http://lark3.rajce.idnes.cz/Kamera_GoPro-HD_nejen_na_LASER-200/#

Edit: Taková serva se dají sehnat i levnější :D
Přílohy
P1020767.jpg
RomanHa

#22 Příspěvek od RomanHa »

Dík za inspiraci z tvé galerky fotek. Koukám že jezdíš lítat do Milovic , původně jsme o Milovicích s kolegou taky uvažovali ale nakonec z toho sešlo . Vyrážíme polítat za Kostomlaty . Máme tu docela fajn pole s jetelinou kde se dá . Letadla startujeme z ruky což je docela sranda :o)
Excel s 7,5 to rve z ruky :o)
Lark

#23 Příspěvek od Lark »

Taky jsem měl v Excelu 7,5 (MVVS) a lítal i obrácený přemet. Bylo to skvělý éro. Z ruky bych to ale asi nedal. Jinak si klidně můžete přijet do Milovic polítat. S Laserem to na trávě nejde, má malý kolečka :D
RomanHa

#24 Příspěvek od RomanHa »

já mám Excela dva měsíce , koupil jsem lítanýho a zatím si na něj zvykám . Povedlo se mi zrušit moje starý malý éro tak jsem chtěl větší . s excelem zatím naprostá spokojenost , je to hodný letadlo co dost chyb odpustí . Na akrobacii si zatím moc netroufám . Trénuju takový to maketový poletování , žádná divočina .
s kolegou jsme tak trošku amatéři , takže se zatím mezi zkušený modeláře moc nehrneme ale na polítání a pokec by jsme do milovic mohli zajet .
Jak často do milovic jezdíš ? můžeme si vyměnit kontakty a na někdy se domluvit . Na jaře jsme o milovicích uvažovali ale přijde nám to na naše lítání docela drahé . časově se nám daří utrhnout se občas navečer na dvě hoďky . No a než by jsme dojeli do milovic tak je to pro nás ztráta času na cestě.
kroxigor

#25 Příspěvek od kroxigor »

Kam chodíte v Kostomlatech lítat?
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
RomanHa

#26 Příspěvek od RomanHa »

máme tu takové pole s nízkou jetelinou . starty z ruky a přistání na minimálce co to jde . kola se sice zaseknou , éro se překlopí ale je to jak do peřinky , bez poškození . Je to kus od vesnice , dá se tam zaparkovat i auto . silnice je taky kus bokem . docela fajn polítání . Hlavně odpo si zavoláme - nefouká , a jsme za 15 minut na místě a tankujeme :o) Jestli chceš můžeš se někdy připojit :o)
kroxigor

#27 Příspěvek od kroxigor »

Dík, bohužel nemám auto. Tahám všechno na kole, takže bych to měl dost "z ruky".
Jinak lítám elektriku, kdyby bylo potřeba s něčím pomoct či poradit klidně se ozvi.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Lark

#28 Příspěvek od Lark »

Většinou soboty a neděle, ale někdy jedu i v týdnu, třeba i dopoledne (podle směny a počasí). Když se domluvíme a pojedete se mnou (nebo s někým z klubu) nic platit nemusíš :D Momentálně už je to ale zase volnější akorát by mohla být zamčená závora. Do SZ ti pošlu mailovku a plánek kde lítáme.
RomanHa

#29 Příspěvek od RomanHa »

kroxigor: jezdíš lítat na kole ? to by se mi moc nechtělo . Na pokec se ale někde sejít můžeme . Kde lítáš v Lysé ? my se snažíme lítat trošku dál od lidí , jednak kvůli bezpečnosti a rušení okolí . Elektrika je fajn , letadlo je krásně čistý ale když ten spalovák krásně voní :o)

Lars : máš mejla , dál už bych to tu domlouváním nezasíral .
kroxigor

#30 Příspěvek od kroxigor »

To víš komplet ekologicky :lol: Lítám mezi poli za Kovonou a s větroněm občas zajdu na louku ve svahu Na Viničkách
S 35MHz to byl problém s rušením, ale po přechodu na 2,4GHz naprosto bez problémů.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“