HK 5,8GHz FPV set - Problém

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
googie
Kontaktovat uživatele:

Re: HK 5,8GHz FPV set - Problém

#46 Příspěvek od googie »

stanleyy píše:
googie píše:Ja musim najprv fyzicky otestovat aky dosah znesie DX6 a AR6200. Myslim ze 1 km to neda ani omylom, aj ked vytiahnem prijimac z modelu.

Ja som mal na DX6i bez problemov viac ako 1km.

to fakt? Ako si mal umiestneny hlavny prijimac a satelit? Inac k tomu setu sa este spytam, ci to mate nejak odrusene. Myslim medzi baterkou a napajanim vysielaca. Vysielac napajam samostatne LIPO.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
skiner

#47 Příspěvek od skiner »

googie píše:Ja musim najprv fyzicky otestovat aky dosah znesie DX6 a AR6200. Myslim ze 1 km to neda ani omylom, aj ked vytiahnem prijimac z modelu.

Ja mam Assan a mal som asi tak 1,8m nad zemou prijimac. Kamos isiel 1,4km dalej cez pole, viac sme neskusali. Servo na prijimaci reagovalo bez zasekov. Dnes dorazilo Frsky, tak som zvedavy co to da..
skiner

#48 Příspěvek od skiner »

googie píše: Inac k tomu setu sa este spytam, ci to mate nejak odrusene. Myslim medzi baterkou a
napajanim vysielaca. Vysielac napajam samostatne LIPO.

Ja to nemam odrusene nijak. Teda ak mas na mysli nejaky ferit. Skusal som to aj s feritom, ale obraz som mal rovnaky. Ale u kazdeho to moze mat iny vplyv...
stanleyy

#49 Příspěvek od stanleyy »

googie píše:to fakt? Ako si mal umiestneny hlavny prijimac a satelit? Inac k tomu setu sa este spytam, ci to mate nejak odrusene. Myslim medzi baterkou a napajanim vysielaca. Vysielac napajam samostatne LIPO.

s DX8 som dal 2.2km LOS, vyska asi 600 metrov. Ale tam som mal telemetriu, a ta uz dost panikarila ku koncu :)
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
googie
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od googie »

Tak sme dnes skúšali tak, že som odviezol modely na opačný kopec asi 1,2 km podľa google a chalan zapol TX a ja modely. Moja DX6 v pohode. Jeho DX8 výpadky, avšak dlhodobo podozrieva svoju TX so zníženého výkonu.
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
HonzaHenzl

#51 Příspěvek od HonzaHenzl »

Ahoj, koukal jsem na HK a je tam tento set.
http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... 8G_TX.html

Chtěl bych to dát do Cularise a zatím jen poletovat na viditelnosti oka, prostě testovat co to dělá..
Potřebuji ještě něco k tomu, mám vysílač DX7 a orange přijímače. Předpokládám že na dispay v brýlích nic neuvidím, žádná data, jen krajinu jako když koukám z auta :-) Přistával a zvlítal bez brýlí... Je to vůbec reálné. díky.
Ještě tam píšou něco o Spiro Net anténě, že doporučijí, co to je?
Díkes Honza
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od koulinek »

HonzaHenzl píše:Ještě tam píšou něco o Spiro Net anténě, že doporučijí, co to je?
Díkes Honza

Tak je to za hranicí legálního vyzářeného výkonu, ale to asi víš, ale na odzkoušení cožpak je FPV by to asi použít šlo. Jak píšeš bez OSD neuvidíš žádná data (napětí aku, odebrané mAh, vzdálenost, výšku atd. Ty antény co zminuješ jsou tyhle s kruhovou polarizací: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=27750 a ty používám take a dobrý ;)
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
HonzaHenzl

#53 Příspěvek od HonzaHenzl »

Aha, budu se muset nejdřív s někým sejít kdo to má po kupě a vysvětlí mi to :-) Abych nakonec nenakoupil nějaké pitomosti .-)
stanleyy

#54 Příspěvek od stanleyy »

HonzaHenzl píše:Aha, budu se muset nejdřív s někým sejít kdo to má po kupě a vysvětlí mi to :-) Abych nakonec nenakoupil nějaké pitomosti .-)

lietanie bez osd je len na kratke vzdialenosti, ak pojdes dalej, radsej to ani neskusaj - lahko sa stratis.
Tie anteny si objednaj, tam nie je co riesit - len si pozri, ci maju dobre konektory, aby pasovali do video vysielaca/prijimaca (ak nepasuju, budes potrebovat sma-rpsma redukciu)
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od koulinek »

HonzaHenzl píše:Aha, budu se muset nejdřív s někým sejít kdo to má po kupě a vysvětlí mi to :-) Abych nakonec nenakoupil nějaké pitomosti .-)

Pokecat o FPV můžem klidně na nějakém copter srazu nebo jiné akci. Spíš je ale důležitý si předem promyslet požadavky na tu sestavu s ohledem na legislativu a pak zvážit jestli do toho jít nebo ne. (menší dosah v legálním výkonu, nebo rozumný dosah ale za vyšší náklady na vybavení).
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od RCStudio »

Neni u nas limit na analogove vysilani jen 25mW to je na par set metru
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Drondys

#57 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:Neni u nas limit na analogove vysilani jen 25mW to je na par set metru

Ano v ČR je limit 25 mW.
HonzaHenzl

#58 Příspěvek od HonzaHenzl »

Když vidím, že by mi mohli dát pokutu i za to že "dýchám", tak se mi ani do toho nechce. :?
pad
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od pad »

Taky mám tenhle set, něco jsem s tím nalétal, dosah nic moc, ale na létání kolem hlavy ok. No jo, jenže teď jsem to nechal rok ležet, nyní jsem zkusil a ejhle, dosah video v háji. Když dám antény těsně k sobě tak obraz jakž takž je, jenže už na půl metru je to černobílé, rozklepané, hnus.

Nejste někdo z Teplic, Ústí a okolí kdo by tento set měl abych zjistil jestli je na vině Rx nebo Tx?

Případně na co se zaměřit? Kanály jsem nepřenastavoval takže tam zradu nečekám.
kombat na kopci i s motory :-)
Staans

#60 Příspěvek od Staans »

Ahoj, chtěl bych také začít s FPV, vim že tu řešíte již nastalé problémy, ale nemůžu najít pořádnou diskuzi kde by se řešilo co je nejlepší pro začátek... Našel jsem taky tady ten set http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=15126 jen bych nerad kupoval zajíce v pytli... Má to smysl? Dík za jakou koliv odpověď. :wink:
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“