T9x a dosah

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
ASW28
Kontaktovat uživatele:

T9x a dosah

#1 Příspěvek od ASW28 »

Zdravím, nevíte někdo, jaký dosah má t9x s origo modulem ? A je opravdu tak ,,nespolehlivý" ?
T9x v2 + FrSky 2.4GHz, E-Hawk 1500, ASW28, LION, JEAN spalovák 2.5ccm, COLIBRI v 4.5,
peca001

Re: T9x a dosah

#2 Příspěvek od peca001 »

ASW28 píše:Zdravím, nevíte někdo, jaký dosah má t9x s origo modulem ? A je opravdu tak ,,nespolehlivý" ?

Ahoj
Je to má první a zaatím jediná vysílačka. Mám ji přes rok a nikdy jsem neměl problém. Ovládám s ní Diablotina 15ccm a před tím Betu 1400. Nejvýš jsem byl 430 metrů a nebyl problém a na zemi jsme zkoušeli cca 800 a tak žádnej problém. Někdo mluvil o dosahu až 1,5 km, ale to nemám ověřené a neumím si představit s jakým modelem bych létal na takové vzdálenosti (kromě FPV tedy)

Peca
Bellko

#3 Příspěvek od Bellko »

Ahoj!

Ja ju mám už vyše roka a poctivo s ňou lietam :D Zatiaľ som s ňou nemal žiadne problémy, musí zaklopať. Jediný problém čo som na nej postrehol je ten, že box na baterky je moc úsky a niekedy sa stane, že baterka nedolieha úplne takže sa vysielačka nezapne, ale myslím, že to je úplna maličkosť a časom si do nej aj tak kúpis li-pol aku. :) Takže za tie peniaze určite odporúčam.

Toľko môj názor.
Maximo

#4 Příspěvek od Maximo »

já ji mám přes rok, nejprve s er9x softem a nyní open9x, jedinej problém co jsem měl byla uklepnutá anténka na přijímači, což se ale může stát u každé.....já jsem naprosto spokojenej
Swift 2, FunCub by Multiplex, Blade mSR, T-rex 250, Losi XXX-S/G, TRF415 MSX, SCX-10 a další
coro

#5 Příspěvek od coro »

Dosah sa netýka vysielača, ale použitého modulu. Do 9x vysielača sa dá strčiť akýkoľvek 2,4GHz modul, v JR prevedení aj komplet alebo len pripojiť...

Originál 9x modul + príjmače (výrobcom je Flysky) majú len jednu anténku takže maximálny dosah v ideálnej polohe je zrejme niekoĺkonásobne ďalej, ako je spoľahlivé spojenie pri otáčaní modelu do všetkých možných polôh.
Ďalej ako 2,6km som sa nedostal, neviedla tam cesta (vozil som príjmač za oknom auta). Opakujem že to nie je použiteľné na riadenie, platí len dostatočne vysoko a v ideálnej polohe.
- Minimálnu zaručenú vzdialenosť vo všetkých polohách, Ti nikto nemôže napísať naozaj vierohodne - pretože to ovplyvňuje všetko vodivé čo je v modeli - baterky, servá, motor, nejaké spojky či nebodaj (asi najviac tlmí) uhlík.
- anténka príjmača je mechanicky riziková, pripadá mi zbytočné aby bola na koaxiálnom kábliku čo vlastne robí len predĺženie, a vymenil som si ju za kus káblika.
coro

#6 Příspěvek od coro »

Je viac pohľadov na vec
- jeden, že čo by ste chceli za 50 dolárov a 8 dolárové príjmače?!?
Blbé tu je, že ten hračkový systém funguje priam dokonale, nepadá, nemrzne, chytá sa na signál do sekundy či po škrtaní napájacími káblikmi alebo po odídení z dosahu. Flysky verzia ani moc necestuje s teplotou.. No.. trošku.
Fakt ale zostáva, že ten 8kanál príjmač nemá prednastavený Failsafe - niektoré výstupy opakujú signál (Hold), iné prestanú signál posielať úplne (vhodné pre elektropohon, ale nie pre spaľovák bec nejakého kill switch).
- druhý, že keď občas blbnú aj NIEKTORÉ 300-400 a viac eurové rádiá a systémy, tak nikto z tých čo ich majú nechce veriť že tá hračka neblbne.. (mne EVO9 tiež neblbne, ale neblbne mi ani táto 9x..! )
- tretí, že tie kábliky vnútri fakt letoval číňan s normou pár sekúnd na kus a neuškodilo by si to preliezť a skontrolovať.
- štvrtý, že pre človeka čo občas padne na ruky to je dokonale spoľahlivý nástroj na riadenie. S tým že s Open9x je to super výkonné aj z pohľadu možností nastavenia..
- piaty, že ja tam mám Jeti Duplex, ale aj FrSky je vyššia trieda než nejaké Spektrum či Hitec, takže spojenie je spoľahlivé a aby sa pokazil Atmega procesor, to je nezmysel. Len tie konektory si treba dobre dotlačiť...
- šiesty, že aj servery za mega sú vyrobené v číne, len nie sú v číne priamo kupované (narážka na Jamara distribútora čo na 9x nahadzuje násobok ceny..)

A tak by sa dalo pokračovať. Kto si nemôže dovoliť rozbiť model, nemal si taký vybrať. Bezpečnosť je o tom kde a ktorým smerom sa lieta, nie o rádiu..
macek11

#7 Příspěvek od macek11 »

Měl jsem ji a byl jsem s ní spokojený. Nezklamala ani jednou - všechny pády byly na ruce. Prodal jsem ji pouze proto, že do rádia za 15set se strašně dobře hrabe. Neměl jsem na to bastlení čas- spíš jsem ho chtěl trávit jinou činností.
MarthiR

#8 Příspěvek od MarthiR »

mám jí, dosah sem testoval cca 850 metru bez problému ale řekněme si upřímě kdo tak daleko poletí, můj strop je 500 metru a nemám potřebu lítat víš.

Provozuji ji rok, od +40 do -12 stupnu a vše šlape, jední problém byl že mi upadl od křížového ovladače káblík na smerovku, připajeno, opraveno, spoje přepajeny
lítam stím 1550mm rozpětí a necelé 3Kg éro na spalovák, jestlí mám 50 startu a vše funguje jak má z EPP mám pres 900 startu a žádný výpadek či řušení sem nezaznamenal.

Vysílačka je dobrá ta která funguje.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
holmer83

#9 Příspěvek od holmer83 »

Zrovna před nedávnem jsem ji objednal a to tu verzi bez vysílacího modulu a k tomu FrSky DHT-U telemetrický modul a open firmware, tak jsem zvědav a zároveň doufám, že budu mít štěstí na dobrej kus.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od lakotamm »

Nejdem tu reagovať na príspevky niekoho koho T9X v živote v ruke nemal.

Poviem ti to takto - ja som origo prijímač predal a modul mi tu tvrdne s oddelenou anténou na poličke.
Dôvod?
Radšej si priplatím pár dolárov za Frsky než aby som sa odstrihol od možnosti použitia 2 antén, FS a podobných vymožeností. Do 1m modelu by som to dal. Aj do 1,5m vetroňa. Ale viac by som si netrúfol.

Môj osobný názor - radšej dokúp frsky, rozmontuj a prever vysielač (káble a spol.), prepál SW a máš slušné rádio.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
chrpos

#11 Příspěvek od chrpos »

Taky se připojím,vysílač mám a neměl jsem s ním sebemenší problém.Jen u originál přijímače,se mi utrhla anténa a popravdě řečeno ani nevím proč!!?Měl jsem jí nastálo v letadle(Nečenžoval jsem ho) ale jinak šlape stále v pohodě!Dosah,těžko říct,stejně létám tak,abych na letadlo viděl!!!
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
trojanek
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od trojanek »

V rodině máme celkem 3ks Turnigy T9X, 1ks Flysky TH9X a 1 ks kompatibilní šestikanál HK T6A.

Lítáme EPP elektro houbolety (Beta, Toro-900, VA Dragonfly, Fenix-80 s vlastní úpravou na RC, Čemech Parastar, ...). Používáme originál moduly FlySky/Turnigy. Přijímače 3, 6 a 8kanálové.

Dosah je takový, že to éro o rozpětí cca 1,2m už není prakticky vidět a jde ovládat (odhaduji to na cca 700-800m).

Firmware originál V2 a Open9X.

Zatím (od října 2010) jsme neměli žádný problém zaviněný vysílačkou či přijímači.
Naposledy upravil(a) trojanek dne stř 19.09.2012 14:47, celkem upraveno 1 x.
Drondys

#13 Příspěvek od Drondys »

ASW28 píše:Zdravím, nevíte někdo, jaký dosah má t9x s origo modulem ?

Dosah je obvykle mnohem delší než dohled konzumenta methylalkoholem nad normu pančovaného ethylalkoholu po pár hodinách. :lol:
ASW28
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ASW28 »

Tak tjn.... :D
T9x v2 + FrSky 2.4GHz, E-Hawk 1500, ASW28, LION, JEAN spalovák 2.5ccm, COLIBRI v 4.5,
robotmz

#15 Příspěvek od robotmz »

Drondys: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“