DJI NAZA
- SAT-HOFMAN
- Kontaktovat uživatele:
Re: DJI NAZA
Po odarmování motorů přidat trimem plynu a máš vyřešeno (motory se nezastaví při staženém plynu, takto to používám já). Při dalším zapnutí nutno vrátit trim zpět jinak se motory neodarmují.
Dikec,to me nenapadlo.Jen se mus dat trochu pozor na preklopeni koptera pri pristavani,mam uzky podvozek,tak na nerovnem povrchu mi obcas kopter zakopne a ja narychlo vypinam motory.
Tak si dej na podvozek napříč uhlíkovou tyčku a máš po problému. 
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Tak si ladím svoju Hexu a narazil sem na problém, uvažoval jsem provozovat NAZU propojenou skrz S-bus (D-bus) X2 port s RX Futaba R6308SBT, ten jsem předem nastavil do režimu kdy na kanálu 8 je S-bus ale NAZA signál nedetekovala. Na jiných fórech jsem našel info o tom že R6308SBT má nějakou novější verzi S-bus protokolu (vedle nového S-bus2) a tak není kompatibilní s D-bus. Obrátil jsem se tedy na technickou podporu DJI a ti mi nekompatibilitu potvrdili, zároveň mě však informovali o tom že v novém FW by mělo být opraveno a jeho vydání je naplánováno na říjen. Propojil sem tedy zatim tradiční metodou.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
DJI NAZA - F550
Ahoj..
Může mi někdo poradit s nastavením - Giro - a nejlíp co jaká hodnota nastavuje:
Pitch - Když uberu % tak se dlouho houpe než se ustálí a na víc % začne oscilovat.
Roll - Nevím
Yaw - To přesně nevím co znamená, ale u víc % je coptera poslušnější
a neotáčí se když letí do strany
Vertical - Nevím
Po testování a testování jsem zůstal u hodnou 180% 140% 270% 150% - na ATTI. mod - zbylé dva musím ještě vyzkoušet zítra
Zdá se mi to moc když tu padali čísla kolem 130% sice jiná copréra, ale těch 270% mi připadá že hodně vyčnívá z řady
Dik.
Může mi někdo poradit s nastavením - Giro - a nejlíp co jaká hodnota nastavuje:
Pitch - Když uberu % tak se dlouho houpe než se ustálí a na víc % začne oscilovat.
Roll - Nevím
Yaw - To přesně nevím co znamená, ale u víc % je coptera poslušnější
Vertical - Nevím
Po testování a testování jsem zůstal u hodnou 180% 140% 270% 150% - na ATTI. mod - zbylé dva musím ještě vyzkoušet zítra
Zdá se mi to moc když tu padali čísla kolem 130% sice jiná copréra, ale těch 270% mi připadá že hodně vyčnívá z řady
Dik.
Koukám, že Pelikán už taky naskladnil Coptery od DJI a elektroniku NAZA,a le jsem trochu zmatený. Nabízí copteru jako takovou s motory a regly. K tomu si musím koupit NAZA Multi-axis platforma a k ní připojit svůj přímač, jetsli to chápu dobře?
a pak má samostatně GPS modelu a WKM Multi-rotor autopilot system DJI.
Je k něčemu ten samostatný GPS modul, ten se zapojuje přímo do té řídícé jednotky? Jde mi o to, co umí to, že to zalockuju na místě a případně se to umí vrátit? Pokud toto zvládně pouze ten GPS modul, tak nevím k čemu je ten auto pilot
Dík za objasnění.
P.S. opravdu jsem pročetl celé vlákno
a pak má samostatně GPS modelu a WKM Multi-rotor autopilot system DJI.
Je k něčemu ten samostatný GPS modul, ten se zapojuje přímo do té řídícé jednotky? Jde mi o to, co umí to, že to zalockuju na místě a případně se to umí vrátit? Pokud toto zvládně pouze ten GPS modul, tak nevím k čemu je ten auto pilot
Dík za objasnění.
P.S. opravdu jsem pročetl celé vlákno
ahoj,
tak jsem také pořídil NAZU. vypadá to moc pěkně. ovšem asi to chce poladit. koptera se kýve.
nicméně mám takový všeobecný dotaz. u mikrokopteru jsem to řešit nemusel - koupil jsem to jako celek a nebyl s tím jediný problém. kopteru pro nazu jsem si postavil a tak si nejsem jistý, zda-li určité problémy nemohly být způsobeny třeba špatným setupem. použil jsem poměrně silné 100g motory od satrie a když jsem to zkoušel s HK deskou, tak mě přišlo, že to stabilněji lítá když to zatížím. není tedy možné, že by to bylo natolik přemotorované, že to chce trochu naložit? třeba jsem napsal strašnou blbost... ale zeptat se musím
díky
luc
tak jsem také pořídil NAZU. vypadá to moc pěkně. ovšem asi to chce poladit. koptera se kýve.
nicméně mám takový všeobecný dotaz. u mikrokopteru jsem to řešit nemusel - koupil jsem to jako celek a nebyl s tím jediný problém. kopteru pro nazu jsem si postavil a tak si nejsem jistý, zda-li určité problémy nemohly být způsobeny třeba špatným setupem. použil jsem poměrně silné 100g motory od satrie a když jsem to zkoušel s HK deskou, tak mě přišlo, že to stabilněji lítá když to zatížím. není tedy možné, že by to bylo natolik přemotorované, že to chce trochu naložit? třeba jsem napsal strašnou blbost... ale zeptat se musím
díky
luc
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
WKM je ještě vyšší level jak NAZA, po patřičném zalicencování umí autonomně tedy bez zásahu pilota se pohybovat po předem nadefinovaných bodech v mapě. NAZA sama o sobě umí létat v level módu a manuálně, po připojení GPS modulu pak držet pozici, inteligentní řízení polohy díky kompasu, autonomní RTH (po výpadku signálu a patřične nastaveném fail safe režimu umí nastoupat do 20m vrátit se na home souřadnice a přistát)
ad ps) nevěřím že jsi to téma pročetl
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
luc>
na setupu to záleží až v první řadě. Co "běžný" copter ve quad konfiguraci létá "out of the box" tak třeba těžší hexu je třeba doladit. Jiné régle, motory, je třeba to odzkoušet a doštelovat
takže si na správné cestě.
Edit koukám že už si Pelikán s heliflixem sjednotili ceny
se dalo čekat, no ještě že mám GPS modul dávno doma z původní zaváděcí cenu 
na setupu to záleží až v první řadě. Co "běžný" copter ve quad konfiguraci létá "out of the box" tak třeba těžší hexu je třeba doladit. Jiné régle, motory, je třeba to odzkoušet a doštelovat
Edit koukám že už si Pelikán s heliflixem sjednotili ceny
koulinek píše:WKM je ještě vyšší level jak NAZA, po patřičném zalicencování umí autonomně tedy bez zásahu pilota se pohybovat po předem nadefinovaných bodech v mapě. NAZA sama o sobě umí létat v level módu a manuálně, po připojení GPS modulu pak držet pozici, inteligentní řízení polohy díky kompasu, autonomní RTH (po výpadku signálu a patřične nastaveném fail safe režimu umí nastoupat do 20m vrátit se na home souřadnice a přistát)
Fakt jo
Díky za info
koulinek píše:
Edit koukám že už si Pelikán s heliflixem sjednotili cenyse dalo čekat, no ještě že mám GPS modul dávno doma z původní zaváděcí cenu
GPS modul stal predtym 154€ teraz 176.54€? wtf?
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
dhano6 píše:koulinek píše:
Edit koukám že už si Pelikán s heliflixem sjednotili cenyse dalo čekat, no ještě že mám GPS modul dávno doma z původní zaváděcí cenu
GPS modul stal predtym 154€ teraz 176.54€? wtf?
No jo, je to jak říkám, já za něj dal v přepočtu cca 146€ + pošta, dokonce a su za to rád!
ahoj,
prosím o radu. v att modu i v manuál modu už mě kopter s nazou super stojí, ale pokud ho chci točit vlevo/vpravo, tak se začne houpat dost. náklony jsou ok. jde jen o vodorovné otáčení kolem osy - jaká hodnota na to prosím má vliv? nebo jak z toho ven?
díky moc
luc
prosím o radu. v att modu i v manuál modu už mě kopter s nazou super stojí, ale pokud ho chci točit vlevo/vpravo, tak se začne houpat dost. náklony jsou ok. jde jen o vodorovné otáčení kolem osy - jaká hodnota na to prosím má vliv? nebo jak z toho ven?
díky moc
luc
Ahoj, já bych se jen chtěl zeptat jestli máte někdo zkušenost s regulátory Turnigy Plush 30A (Silabs) flashnutými BLHeli. Začínám nad NAZOU přemýšlet a tak zjišťuji jestli nebude dělat s těmito regulátory problémy. Zatím je používám s originálním firmwarem na Multiwii a chtěl bych je teď flashnout. Mám to vůbec dělat, když uvažuji v budoucnu o přechodu na NAZU?
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv