F45 - Vše o tomto vrtulníčku
Re: F45 - motorky
Tak co,už z vás někdo ohnul hřídel zadní vrtule?
Já dnes ráno,už ji rovnám.
Jasne, flybar je mysleny rotacni setrvacnik, gyroskop. Cim je tezsi, tim vic jej musis servem nutit do vychylene polohy. Samoze pak lehci flybar reaguje rychleji a helina "zdivoci".
Takto se zase treba naopak umravnuji i "dospele" vrtulniky pro zacatecniky s plnou cyklikou a plochymi padly, das pred oba listky padel staveci krouzky aby ztezkly a muzes litat a vesele se ucit:).
Akorat se s tim vyrobci nechlubi, ze to jde, pac potrebuji nekoho kdo si koupi super natunenou uhlikovou-heli a zacne ji triskat o zem (a kupovat ND, cim vic tim lip
)
.
No a az s ni trochu umis a chces poletovat svizneji dopredu/dozadu + do stran, zavazi sundas (u F-45 vymenis flybar).
Cize chapu spravne, ze smrstovackou (s presne urcenou delkou) jen podepiras zespod swashplate, abys vymezil ty puvodni zemedelske vule v tahlech a vahadlech nahore v hlave rotoru ?
A podlozku na hornim konci smrstovacky mas ANO/NE ?
Protoze jak tak na to tu doma cumim tak i jeji nepatrna tloustka pokud to zaleze zespod dovnitr te diry zmensi zase plny rozsah vychylky swashplate na vsecky strany.
Ale mozna jen nepatrne a kompromis je i tak vyhodny, nevim ..
Takto se zase treba naopak umravnuji i "dospele" vrtulniky pro zacatecniky s plnou cyklikou a plochymi padly, das pred oba listky padel staveci krouzky aby ztezkly a muzes litat a vesele se ucit:).
Akorat se s tim vyrobci nechlubi, ze to jde, pac potrebuji nekoho kdo si koupi super natunenou uhlikovou-heli a zacne ji triskat o zem (a kupovat ND, cim vic tim lip
No a az s ni trochu umis a chces poletovat svizneji dopredu/dozadu + do stran, zavazi sundas (u F-45 vymenis flybar).
Cize chapu spravne, ze smrstovackou (s presne urcenou delkou) jen podepiras zespod swashplate, abys vymezil ty puvodni zemedelske vule v tahlech a vahadlech nahore v hlave rotoru ?
Protoze jak tak na to tu doma cumim tak i jeji nepatrna tloustka pokud to zaleze zespod dovnitr te diry zmensi zase plny rozsah vychylky swashplate na vsecky strany.
Gratulace traverzo !:) To se mi jeste vskutku nepovedlo, to musela byt slupka pozadu na ocastlavelza píše:Tak co,už z vás někdo ohnul hřídel zadní vrtule?Já dnes ráno,už ji rovnám.
Ta hridel se snad ani hrideli nazvat neda. Jsem na 100% presvedceny, ze kdyby tak nelitala a bylo na ni 1 (!) blby lozisko vepredu tak i ten motor se utaha za dyl, nez kdyz to vicemene narazi nahodile na zuby prevodu.
No, ale je to jenom hracka ten vrtas:). Cely ocas za 115,- i s postou, no, nekup jich do foroty 4-5
(To jsem kdysi dal za jedno umouneny mikro servo, i vic):).
Zkusim se zamyslet pres zimu nad tim jak ten prevod vzadu oloziskovat a zase hodiny provozu podle me vyskoci nahoru:).
Je to uzasna zabava (trenazer) na dvorek pro me i pro psa, ma z toho druhy Vanoce a ja taky za ty prasule:))).
Pád ze 3m na ocas,zkouším si v parku lítat pod stromama,mezi nima atd.,no chytil jsem větev,začalo lítat jehličí a krásný pád na zem
No stane se.Abych se vrátil k tématu-smršťovačka-,je vsunuta na hřídel až k hliník.kroužku(dlouhá asi 2cm),pak zahřátá,po vychladnutí namažu a houpavým pohybem nasunu cykliku(jde trochu ztuha nasunout),přidělám hlavu a jdu lítat.První let je takový neklidný ale pak si smršťovačka sedne a je vše OK.Flýbar musí chodit tak jak jsem dával video na youtube. http://www.youtube.com/watch?v=oP2rLDKu8I4&feature=plcp
mugwai píše:Jasne, flybar je mysleny rotacni setrvacnik, gyroskop. Cim je tezsi, tim vic jej musis servem nutit do vychylene polohy. Samoze pak lehci flybar reaguje rychleji a helina "zdivoci".
Akorat se s tim vyrobci nechlubi, ze to jde, pac potrebuji nekoho kdo si koupi super natunenou uhlikovou-heli a zacne ji triskat o zem (a kupovat ND, cim vic tim lip)
.
Pokud ti to normálně lítá tak bych tam nic nedával,já měl od začátku problém s tím,že se mu nechtělo letět vpřed ale zpět letěl jak blázen,tak jsem to musel nějak řešit.Řešilo se to na model.foru.
Dopoledne dopadla oprava zadní hřídelky úspěšně,navečer jsem vyzkoušel a vše je zas OK.
Tady dávám fotky výkyvného ložiska cykliky-nechodí to s ním. http://imgur.com/tALN4,E1pLI,QyDHh
tlavelza píše:Pád ze 3m na ocas,zkouším si v parku lítat pod stromama,mezi nima atd.,no chytil jsem větev,začalo lítat jehličí a krásný pád na zemNo stane se.Abych se vrátil k tématu-smršťovačka-,je vsunuta na hřídel až k hliník.kroužku(dlouhá asi 2cm),pak zahřátá,po vychladnutí namažu a houpavým pohybem nasunu cykliku(jde trochu ztuha nasunout),přidělám hlavu a jdu lítat.První let je takový neklidný ale pak si smršťovačka sedne a je vše OK.Flýbar musí chodit tak jak jsem dával video na youtube. http://www.youtube.com/watch?v=oP2rLDKu8I4&feature=plcp
Aj, uz rozumim, cize netlacis zespod perkem, ale vymezis vuli mezi hrideli a dirou v cyklice, super:).
A ona se casem vyzvyka ve svym miste, tim padem uvolni, ale drzi +- porad tam a neplave nahoru/dolu.
Taky neni blby:))). Prubnem uvidime. Moje dorpedu ano, ale dozadu dvakrat rychlejc taky me to stve a tezistem to uz neni, to si hlidam, jsem budto presne na hrideli, nebo i tezky na cumak.
Ty videjka jsem videl, supr, akorat teziste se hleda jinak, tady se Ti to prevraci na podvozku nahodile nekam sem a tam a nic moc nepoznas, je to ve stavu nahodnyho preklopeni, nikoli ve stavu vahy.
Sleduj : Vem cca 4 kulatinku, vem helinu, poloz ji na bok (osazenou baterkou samoze) a strc tu kulatinku zespod do dutyho hridele:).
Pak to bafni za vrsek (kloboucek nahore) a za ten 4mm hridel dole do rukou a sleduj co dela spice heliny, kam pude.
Kdyz se skloni dolu, je to ok. Kdyz ne, dej zavazi, neuridis to a bude linej jit dopredu porad:).
Helina do teziste se dela na 3D blbinky (stejne tak maximalne vylehceny padla) a tezsi na cumak je na maketovy litani a na uceni (+ tezsi padla, visi "sam").
Da se to u f-45 osetrit tak, ze sem urizl ten vystupek drzaku pod baterkou, posunul ji co to slo dopredu, pritah lehce gumickou k tomu jazycku ted uz bez vystupku dole a nasadil kabinu - dotlacil baterku kousek zpet kam to kabina dovoli.
Draty vytahuju jinudy skvirou pod kabinou aby dosahly a mas uplne luxusni teziste bez toho abys musel sebou vozit ve spici tuny olova a plasteliny, jen uz na dovazeni.
Delam to tak u Li-Pol baterek, ktery jsou za :
1) tvrdsi, pri litani reaguje na plyn ostreji, skoro jako "dospela" helina
2) lehci, helina celkove zhubne:) na vaze dolu, cize se zase projevi bod 1)
3) lacinsi, protoze nejsou "original"
Cekam kazdym dnem tuhle 1600 Li-Pol, je lehci nez original, 1300 Li-Pol mi lita stejnou dobu jako origos 1500 mekka Li-Ion :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19952
Kabliky. konektory :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9682
---------------
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19840
---------------
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9630
mugwai píše:tlavelza píše:Pád ze 3m na ocas,zkouším si v parku lítat pod stromama,mezi nima atd.,no chytil jsem větev,začalo lítat jehličí a krásný pád na zemNo stane se.Abych se vrátil k tématu-smršťovačka-,je vsunuta na hřídel až k hliník.kroužku(dlouhá asi 2cm),pak zahřátá,po vychladnutí namažu a houpavým pohybem nasunu cykliku(jde trochu ztuha nasunout),přidělám hlavu a jdu lítat.První let je takový neklidný ale pak si smršťovačka sedne a je vše OK.Flýbar musí chodit tak jak jsem dával video na youtube. http://www.youtube.com/watch?v=oP2rLDKu8I4&feature=plcp
Aj, uz rozumim, cize netlacis zespod perkem, ale vymezis vuli mezi hrideli a dirou v cyklice, super:).
A ona se casem vyzvyka ve svym miste, tim padem uvolni, ale drzi +- porad tam a neplave nahoru/dolu.
Taky neni blby:))). Prubnem uvidime. Moje dorpedu ano, ale dozadu dvakrat rychlejc taky me to stve a tezistem to uz neni, to si hlidam, jsem budto presne na hrideli, nebo i tezky na cumak.
Ty videjka jsem videl, supr, akorat teziste se hleda jinak, tady se Ti to prevraci na podvozku nahodile nekam sem a tam a nic moc nepoznas, je to ve stavu nahodnyho preklopeni, nikoli ve stavu vahy.
Sleduj : Vem cca 4 kulatinku, vem helinu, poloz ji na bok (osazenou baterkou samoze) a strc tu kulatinku zespod do dutyho hridele:).
Pak to bafni za vrsek (kloboucek nahore) a za ten 4mm hridel dole do rukou a sleduj co dela spice heliny, kam pude.
Kdyz se skloni dolu, je to ok. Kdyz ne, dej zavazi, neuridis to a bude linej jit dopredu porad:).
Helina do teziste se dela na 3D blbinky (stejne tak maximalne vylehceny padla) a tezsi na cumak je na maketovy litani a na uceni (+ tezsi padla, visi "sam").
Da se to u f-45 osetrit tak, ze sem urizl ten vystupek drzaku pod baterkou, posunul ji co to slo dopredu, pritah lehce gumickou k tomu jazycku ted uz bez vystupku dole a nasadil kabinu - dotlacil baterku kousek zpet kam to kabina dovoli.
Draty vytahuju jinudy skvirou pod kabinou aby dosahly a mas uplne luxusni teziste bez toho abys musel sebou vozit ve spici tuny olova a plasteliny, jen uz na dovazeni.
Delam to tak u Li-Pol baterek, ktery jsou za :
1) tvrdsi, pri litani reaguje na plyn ostreji, skoro jako "dospela" helina
2) lehci, helina celkove zhubne:) na vaze dolu, cize se zase projevi bod 1)))).
3) lacinsi, protoze nejsou "original") .. baterku si vyberes libovolny vhodny 2S clanek a kablik na HK ci konektory stoji +- 1 dolar tusim, jenom priletujes a zasmrstis:).
Cekam kazdym dnem tuhle 1600 Li-Pol, je lehci nez original, 1300 Li-Pol mi lita stejnou dobu jako origos 1500 mekka Li-Ion :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19952
Kabliky. konektory :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9682
---------------
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=19840
---------------
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9630
S tou smršťovačkou jsi to pochopil přesně
To jsi si objednal tuto baterii? http://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz/ ... mAh-2S-20C Pokud ano,tak na těch tvých stránkách kde jsi si ji objednal mají jiné hodnoty rozměrů a váhy.Pokud je to stejná baterie,tak které hodnoty jsou pravdivé.
Ne toto ne, to je ocividne jina krychlicka, tato Tva je delsi, sirsi a tezsi, privody jak na svarecku:).
Ta moje je uzsi, tlustsi a delsi nudle, mam to zmereno, vyjde tam akorat do cumaku:).
Tech 1600 je vicero typu.
Ta moje je uzsi, tlustsi a delsi nudle, mam to zmereno, vyjde tam akorat do cumaku:).
mugwai píše:Ne toto ne, to je ocividne jina krychlicka, tato Tva je delsi, sirsi a tezsi, privody jak na svarecku:).
Koukal jsem,těch typů je víc,až přijde tak napiš jak to s ní lítá.
Jasneee, dam report, jak je tvrda poznam hned a cas letovy taky a kolik se do ni vejde zpatky poznam hned na externi nabijecce na LCD.
Jinak motorek na prdelku uz mam a uz zase poletuju, jen cas neni, prace moc ted. Ocasy 2 do foroty uz jsou na ceste od cinskych kluku strapatych po stokorune kus:).
Jeste cekam M05/9Z hlavni pastorek a ostridakuju ji na to jsem zvedavy nejvic:).
Pocasi nam zatim preje a jeste prat letos ma, super:).
Jinak motorek na prdelku uz mam a uz zase poletuju, jen cas neni, prace moc ted. Ocasy 2 do foroty uz jsou na ceste od cinskych kluku strapatych po stokorune kus:).
Jeste cekam M05/9Z hlavni pastorek a ostridakuju ji na to jsem zvedavy nejvic:).
Pocasi nam zatim preje a jeste prat letos ma, super:).
Tak zatim v konfiguraci s DC motory to lita (mereno doba visu, ne ostrejsi litani) s 1600 mAh baterkou nekde kolem 14-15 min, zpocatku bylo o neco mene (asi 12-13 min jeste nerozhybana).
Cize u me spokojenost:).
Cena cca 240,- CZK v prepoctu i s postovnym, na heline jsem nakonec presel na konektory co pouzivam skoro vsude (2,0mm gold) na primo, bez ztrat v redukci na origos JST co tam jsou.
------------------
Cena cca 240,- CZK v prepoctu i s postovnym, na heline jsem nakonec presel na konektory co pouzivam skoro vsude (2,0mm gold) na primo, bez ztrat v redukci na origos JST co tam jsou.
------------------
Jinak jsem traverzo jeste koukal na Tvy videjka, zkus si zkontrolovat packu zadniho serva jestli ji mas presne ve vodorovne poloze pokud mas trim na vysilaci v nule.
Mam dojem z videjka ze raminko packy ma stred moc nahore tudiz taha na obe strany asymetricky.
T.j. nahoru kratsi chod, dolu logicky delsi. Zkontroluj si nasazeni packy (musi byt 100% vodorovne).
Myslim, ze to je pricinou toho proc Ti to od pocatku toto dela. Samoze se tomu da odpomoct jak to delas ted mechanicky, ale to je jen nouzovka porad to vypodkladat.
Ten flybar jsi odlehcil jak ? Sundal jsi nejak ty puvodni zavazicka a dal jiny ?
Mam dojem z videjka ze raminko packy ma stred moc nahore tudiz taha na obe strany asymetricky.
T.j. nahoru kratsi chod, dolu logicky delsi. Zkontroluj si nasazeni packy (musi byt 100% vodorovne).
Myslim, ze to je pricinou toho proc Ti to od pocatku toto dela. Samoze se tomu da odpomoct jak to delas ted mechanicky, ale to je jen nouzovka porad to vypodkladat.
Ten flybar jsi odlehcil jak ? Sundal jsi nejak ty puvodni zavazicka a dal jiny ?
mugwai píše:Tak zatim v konfiguraci s DC motory to lita (mereno doba visu, ne ostrejsi litani) s 1600 mAh baterkou nekde kolem 14-15 min, zpocatku bylo o neco mene (asi 12-13 min jeste nerozhybana).
------------------
To je krásný let.čas.Tak rozměry a váha baterie seděla jak bylo napsáno?