Hey hola, Gama uz se ke me veze (KIT) ted teda vyvstava dalsi otazka. Opravdu tam staci vsude nacpat HXT900? U kitu pisou 18g serva..vim ze vaha oservu nerekne vsechno, ale tak nejak z logickeho hlediska mi prijde, ze tezsi servo bude treba odolnejsi a silnejsi. Proto se ptam jestli HXT900 steaci nebo priplati par dolacu a dat tam ty Corony s ocelovyma prevodama..dik
Uz se na to tesim jak maly Jarda
EDIT ------------------ staci tahle programovaci karta - budu potrebovat asi nastavit i brzdu motoru kvuli sklopky jestli tomu dobre rozumim, ale nevim jestli to zvladne
Samozrejme ti nemuzu zarucit 100% spolehlivost serv kategorie HXT900, ale silove urcite staci. Puvodni 18g serva mi odesla behem prvnich 10 letu a ted tam mam 9g T9e a funguji bez problemu. A to tam ted mam oproti zacatkum vetsi vychylky a davam letadlu celkove vic zabrat. Jenom jsou v kridle sachty na ty vetsi serva, takze je treba to lehce upravit, ale to je akce na 10 minut. Vetsim a silnejsim servem s kov. prevody absolutne nic nezkazis (Gama to uveze), ale (nejen) podle me ty 9g bohate staci.
Osobne bych tam HXT900 nedal - bal bych se ocesanejch prevodu. Mnel jsem tam T90S s kovovejma prevodama. Rozdil v cene proti tem HXT900 uz neni tak velkej.
Tchor píše:Osobne bych tam HXT900 nedal - bal bych se ocesanejch prevodu. Mnel jsem tam T90S s kovovejma prevodama. Rozdil v cene proti tem HXT900 uz neni tak velkej.
jo presne tyhle, akorat pocitej s tim ze v dodavce obcas nejaky nefunguje. mne z deseti nefungovalo jedno, s tema zbylejma deviti nebyl nikdy zadnej problem. Mam je v nekolika letadlech (cularis, swif II, Gama (dokud byla)) bez problemu.
Já také ne! Už mám druhou Gamu, páč tu první jsem prostě rozmlátil, jsem začátečník, no. Tu druhou jsem koupil jako "KIT", ta první byla vybavena servama, ale ne "klapkostroj". Když jsem viděl funkci serv u té mé první, tak jsem nevěděl jestli se mám smát, nebo brečet, serva v centroplánu přilepena oboustrankou se hýbala ve svém loži, nepochopil jsem, jak tohle může fungovat?
Pelikán si dělá z lidí evidentně prdel, na to i začátečník dokáže přijít. Ten kit byl dobrá volba, tedy až na ten setový motor a kužel s vrtulí, ale vnímám to jako přidanu hodnotu za ten kit, ikdyž je to na hovno. Původně jsem myslel, že to bude komplet vybavené křídlo, ale nakonec jsem dospěl k závěru, že s klapkama si asi více užiji na modelu Fun Cab, tak jsem je neinstaloval, na ty klapky by ale ty HXT900 přijít mohli.
Já jsem osadil všude Hitec HS-81, tedy centroplán a křidélka v trupu je nutno vyřezat pro serva prostor. Motor jsem zahodil do kopřiv a osadil FOXI 3014/16, k tomu ESC FoXI 45A, turbokužel pohoda let, listí 10x7 Aero-Naut a už to lítá.
Pokud budes brat baterky z HK, tak 25C 2200mAh od Turnigy je jen asi o pul dolaru drazsi nez 20C (asi je o ni velky zajem, proto tak nizka cena), takze bych vzal 25C. Pokud jde o zatížitelnost, dostal sem od Pelikána setovou baterku 12C a pořád drží. Nezahřívá se, nenafukuje se. Ten motor asi nijak velky odber nema a cela soustava motor-regl-baterka si vždycky při plachtění odpočine a vychladne, takže 20C by mělo bohatě stačit. Jinak zase k těm servům - pokud nehoníš každou korunu 4xMG90 + 2xHXT900 bych viděl jako ideální kombinaci, která by měla vydržet i nějaké to tvrdší zacházení. Stejnou kombinaci dávám teď do FunCuba. Plastové převody mi na Gamě drží a stačí, ale pokud někdy odejdou do křemíkového nebe, asi tam taky za 5 dolarů ty kovové budu pořízovat.
na baterku sem se ptal spis tak ze zvedavosti, v seznamu mam tu 25C..apson je muzu v pripade nouze narvat i do airsoftky..a na servech asi kazdou korunu honit nebudu nandam tam ty MG90 a snad to bude stacit.
Jinak setovy motor mi tam asi bude na ty zacatky stacit
Jeezismarja, je to tak, ja jsem obepsal snad 15 prodejcu. Nikde nic. A 3/4 z nich psali skladem darebaci. Tak nakonec mam jeden primo z prodejny, asi posledni v CR. Oficialni vyjadreni Pelikana - 6 tydnu+ a kdovi jestli. Tak sorry. Jeste bych se podival na Radian Pro. Jeden mame doma a je to to samy (ne tak tlusta kabina) a lita moc pekne, navic kvalita je zarucena - Parkzone. Bylo to u zizkamodelar, ale koukam ze i on updatoval skladove zasoby na NE.
Evidentně se chce Pelikán zbavit většího množství objednaných shitových komponentů, nevidím jiný důvod, proč je kit stále nedostupný, kdyby byl, už bych to měl doma, ale takhle ne pánové...