juraj.juraj, a aký je konkrétne podľa teba akože dôvod rozhodnúť sa pre čínsky vysielač ktorý ešte nikto nemá, nič o ňom nevie...???
Mám pocit že jediná možnosť je, že sa Ti páči ten obrázok?
Je to 6-kanál a Ty argumentuješ že viac ako 7 kanálov málokto potrebuje. Ale 2 Klapky+ 2 krídelká+V,S,M = 7 a 6-kanál to neuriadi.
Netreba zabudnúť že dosť veľa Flysky prelepených naTurnigy vysielačov v minulosti, prišlo ľuďom nefunkčných s chybne nahratým firmwarom alebo chybou v datách ktorú si nedokázal firmware vysiešiť a nešiel - jediná záchrana bol ER9x/Open9x. Ak tam nebude rovnaká doska, (to máš odkiaľ že má byť???) tak je v takom prípade človek v prdeli a tých 50 usd plus poštovné, v podstate hodil von oknom...
No a dočítal som sa že ešte sa nedá ani kúpiť, tož takých výrobkov čo sú len v katalógu a preto nemajú chybu, je na výber vždy dosť a možno aj lepších (na tom obrázku...)
RC souprava
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Re: RC souprava
coro: Ja toho chlapca už dlhšie pozorujem on sám nevie čo ešte chce a tvrdím, že 6 kanál by mu určite stačil na to čo on chce lietať a prečo by sa to rádio nepredávalo za to, že ho nemajú na sklade pred týždňom ešte bolo je aj kompatibilné s pôvodnými prijímačmi T9X. Ja som začínal po 15 ročnej prestávke od znovu s Futabou T6EX a predal som ju pred asi dvomi rokmi (už my nestačila) a mal som ju 3 roky tak neviem na čo by mu bol hneď 8(9)kanál. Ja som to rádio uviedol, ako príklad a nikomu ho nevnucujem. A také niečo ,ako zložité mixi na 4 servovom krídle ešte dlho nevyužije (stačí si prečítať jeho diskusie) a jednoduché klapky sa dajú dať aj na Y kábel. Dnes by všetci začiatočníci chceli hneď neviem čo, treba viacej lietať a nie len polemizovať. A tích 7 kanálov som spomínal so spojitosťou s 9X a nie s tou FS-T6!
Tu je na ňu manuál: http://www.mycoolheli.com/files/FlySkyT6Manual.pdf
Tu je na ňu manuál: http://www.mycoolheli.com/files/FlySkyT6Manual.pdf
FrSky Tandem X20
Keby stála menej než 9x, a bol by aspoň nejaký rozdiel aj v hmotnosti balenia (cena pošty), a niekto by overil že tam v prípade potreby pojde Open9x.. (nejde o tých 8 či 16 kanálov, a ani až tak o mixy X servového krídla, ale o to že funguje), tak možno stojí za zamyslenie. Ale keď nie?
Dnes nestoja servá od tisícky hore, tak jasné že hociaké epp má 4 servá v krídle čiže klapky. Ťažko hľadať argument prečo by to malo byť zle, proste pokročila doba - ona pokročila aj inak, tak možno by bolo lepšie keby bolo serv 6 a ešte aj dve servá výškovky, lebo občas nejaké odíde...
Z pohľadu najlacnejšieho použiteľného procesora do vysielača a jeho výkonu a pamäte, a ani z pohľadu prenosu na 2,4 GHz, už totiž nemá obmedzenie počtu serv v modeli a v nastavení vysielača, ŽIADNE rozumné opodstatnenie.
Keď niekto skopíruje pár riadkov kódu 2x či 3x, bude aj najlacnejšia setovka 16 či hoci aj 24 kanálová - nie je tam problém. Cenu môže určovať leda kvalita.. Ale obchodníkom sa to samozrejme moc nehodí... Ale aj tak to príde.
ER9x/Open9x "vie" 16 serv, ak by si ich chcel - komu to vadí? Vie aj len 4 ak nastavíš v menu.. a to je v podstate trápny ATMega64 procík bez doplnkov, vo väčšine rádií je výkonnejší.. LEN treba, aby _niekto_ ten program napísal, takže ak nie je napísaný, je to veľký rozdiel a to je to prečo to tak zdôrazňujem otázku či to pojde alebo nepojde prehrať.
Dnes nestoja servá od tisícky hore, tak jasné že hociaké epp má 4 servá v krídle čiže klapky. Ťažko hľadať argument prečo by to malo byť zle, proste pokročila doba - ona pokročila aj inak, tak možno by bolo lepšie keby bolo serv 6 a ešte aj dve servá výškovky, lebo občas nejaké odíde...
Z pohľadu najlacnejšieho použiteľného procesora do vysielača a jeho výkonu a pamäte, a ani z pohľadu prenosu na 2,4 GHz, už totiž nemá obmedzenie počtu serv v modeli a v nastavení vysielača, ŽIADNE rozumné opodstatnenie.
Keď niekto skopíruje pár riadkov kódu 2x či 3x, bude aj najlacnejšia setovka 16 či hoci aj 24 kanálová - nie je tam problém. Cenu môže určovať leda kvalita.. Ale obchodníkom sa to samozrejme moc nehodí... Ale aj tak to príde.
ER9x/Open9x "vie" 16 serv, ak by si ich chcel - komu to vadí? Vie aj len 4 ak nastavíš v menu.. a to je v podstate trápny ATMega64 procík bez doplnkov, vo väčšine rádií je výkonnejší.. LEN treba, aby _niekto_ ten program napísal, takže ak nie je napísaný, je to veľký rozdiel a to je to prečo to tak zdôrazňujem otázku či to pojde alebo nepojde prehrať.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Ja sa až o to programovanie softu tak nezaujmam nemám na to bunky, ale ta FS-T6 čo som sa dočítal používa niejaký fs protokol v911 tak by to malo byť vraj to isté ako T9X uvidí sa, keď bude viac informácii. Ja som osobne zvedavý aj tak na novú T9xr.
Inak to o čom sa tu bavíme do tejto témy nepatrí. (trochu sme odbočili) A to čo píšeš nevysvetľuj mne, ale tomu kto to túto tému založil ja viem, aký je rozdiel medzi 6 kan. a 8 kan. rádiom a poznám aj T9X s Er9x.(open 9x nepoznám) Nedávno som ju predal, lebo neskôr by som sa jéj za tú cenu asi nezbavil (keď príde nová)
Inak to o čom sa tu bavíme do tejto témy nepatrí. (trochu sme odbočili) A to čo píšeš nevysvetľuj mne, ale tomu kto to túto tému založil ja viem, aký je rozdiel medzi 6 kan. a 8 kan. rádiom a poznám aj T9X s Er9x.(open 9x nepoznám) Nedávno som ju predal, lebo neskôr by som sa jéj za tú cenu asi nezbavil (keď príde nová)
FrSky Tandem X20
juraj.jurej píše:Ja sa až o to programovanie softu tak nezaujmam nemám na to bunky, ale ta FS-T6 čo som sa dočítal používa niejaký fs protokol v911 tak by to malo byť vraj to isté ako T9X uvidí sa, keď bude viac informácii. Ja som osobne zvedavý aj tak na novú T9xr.
Do budoucna se ještě chystá další nová vysílačka od FlySky, a to FS-iT9, kterou sice FlySky předběžně avizuje, ale ještě není na trhu viz tento odkaz na stručné info i s obrázkem.
Nová Turnigy 9XR viz tento odkaz, která by se brzy měla objevit v nabídce na HobbyKingu už nebude založena na Rx/Tx FlySky a nebude mít s FlySky elektronikou ani přenosovým protokolem nic společného a podle posledních informací má být implicitně dodávána s VF modulem a přijímači DSM2 kompatibilními přičemž možnost výměny za jiné VF moduly bude možná.
Mimochodem HobbyKing nedávno uvolnil i novou verzi šestikanálu Turnigy 6XS, který také už není zpětně kompatibilní s FlySky přijímači a i vnitřně se jedná o zcela jiné rádio, které už otestoval Rimr viz tento odkaz na první informace k tomu v jiném tématu.
Do budoucna připravuje novou RC soupravu i výrobce známých telemetrických modulů a přijímačů FrSky. Jen drobné upozornění: FrSky není FlySky, protože někdy se to některým plete.
Takže v dohledné době bude výběr různých RC souprav ještě rozsáhlejší.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Na stránke FlySky FS i9 už je: http://www.flysky-cn.com/eShowProducts.asp?id=56
Každú chvíľu bude aj v predajniach
Každú chvíľu bude aj v predajniach
FrSky Tandem X20
juraj.jurej píše:Na stránke FlySky FS i9 už je: http://www.flysky-cn.com/eShowProducts.asp?id=56 Každú chvíľu bude aj v predajniach
U FlySky v tom mají celkem zmatek. Na jiné stránce webu FlySky viz tento odkaz jim to visí už skoro měsíc (od 27.8.2012) a pořád nic, a to nemluvě o tom, že původně zveřejnili název FS iT9 a pak to opravili na FS i9. Potenciální uživatelé mohou jen doufat v to, že nebudou zmatky i ve vnitřním provedení či firmware. Některé kritiky zejména co se týče rozmístění prvků apod. se již objevily třeba v tom již odkazovaném tématu viz tento odkaz.