MZK TWIN 2,4GHz je něco nového ?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
hOOrNeT

Re: MZK TWIN 2,4GHz je něco nového ?

#331 Příspěvek od hOOrNeT »

Ahoj, tak jsem se zatím nedokázal zvukové signalizace při poklesu LQI zbavit (pokles na 80 a 90%). Vyzkoušel jsem hodně variant umístění antének, ale nepomohlo to. Po neděli asi zkusím zavolat do MZK, třeba mi poradí. Teď to mám tak, že mě po celý let doprovází nepříjemné pípání modulu, které mi nejde vypnout, je to dost otravné :?

Alespoň že vario funguje dobře (mám ho do sluchátka), dnes jsem vytočil několik úzkých stoupáků, které bych jinak nebyl schopen lokalizovat. Trosku mi trvalo, než jsem si zvykl na jeho pípání ( i když jsem si tóny přizpůsobil), ale je to jen o zvyku a teď už si jen užívám termiky - když teda nějaká je :)
Dzordzik

#332 Příspěvek od Dzordzik »

Jj, ok. To víš, bonzák je bonzák, to se to pak vytáčí :D Já se zase před pár dny řádně vyděsil, když jsem koukl na GPSku a zjistil, že jsem s Katanou v 11 stovkácha model mám od sebe téměř 1,9km daleko a přesto jsem ho pořád dobře viděl ... Velké modely řádně klamou tělem ... A dle pitotky je běžná rychlost Katany mezi 100 a 150km/h, maximální v klesání bez rozjetí a při brzdění motorem je 208 km/h. Pustit to pod motorem kolmo dolů, na to fakt nemám koule.
hOOrNeT

#333 Příspěvek od hOOrNeT »

Tak asi na čmelák show nakonec pojedu, tak se tam asi uvidíme. Máš nějaký nápad, jak bych se mohl toho "bonzování" zbavit? S anténkama jsem snad dělal už všechno možný i nemožný :?
Dzordzik

#334 Příspěvek od Dzordzik »

Jestli pojedeš, přijeď prosím u v pátek, to snad bude čas s tím zkusit nějaké pokusy, zatím přemýšlím. Budu tam už od pátku, tak se zatím zaregistruj prosím na našich stránkách a pak si mě tam najdi, měl bych být někde poblíž stánku ŘLP.
hOOrNeT

#335 Příspěvek od hOOrNeT »

bohužel se dostanu až v sobotu, tak uvidíme, jak nám čas dovolí :wink:
Dzordzik

#336 Příspěvek od Dzordzik »

v sobotu určitě až večer po skončení ofic. programu.
semi
Kontaktovat uživatele:

#337 Příspěvek od semi »

Nemáte někdo nějaké bližší informace o vysílači MZK T810, podrobnější manuál, nastavování větroňů apod.
Nebo se zeptám jinak, má smysl nahrazovat Mx16 tímto vysílačem ?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
ST
Kontaktovat uživatele:

#338 Příspěvek od ST »

http://mzkservis.cz/files/files/mzk_t810.pdf

Pro větroně nepoužitelné, možná trochu vrtulníky.

Vysílač:
9 interních pamětí pro modely
pákové ovládače s nastavitelnoutuhostí
mod 1 (plyn vpravo ) a mod 2 (plyn vlevo), mechanicky a elektronicky nastavitelný
dvoj ité výchylky (D/R) a možnost nastavení 5ti bodovékřivky ovladače
nastavení středu a koncových poloh serv
externí napájecí konektor
Základní funkce pro letadla:
Mixkřidélek
V – mixer ocasních ploch
Delta mix
Základní funkce pro vrtulníky:
Režim Normal, Idle1 aIdle2, autorotace
Vypnutí, zapnutí a blokování motoru (bez nutnosti zapnutí autorotace)
5ti bodovákřivka plynu
5ti bodovákřivka kolektivu
Zapnutí, vypnutí a nastavení zisku gyra
Mixy cykliky H1, HR 3 (CCPM 120°), H3 (CCPM 90°),
Vysílací výkon. ……………………………………..…………….100mW
Modulace……………………………………………..……………FHSS
Počet kanálů……….…………………………………..…………..8
Napájecí napětí…………………………………………..………..8 NiCd (NiMH), 3 LiPol
Teplotní rozsah…………………………………………..……….-15º - +55º C
Hmotnost…………………………………………………..………740g
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
semi
Kontaktovat uživatele:

#339 Příspěvek od semi »

No to je hodně slabé, to Číňani nemají lepší radio ?
DS-14
ST
Kontaktovat uživatele:

#340 Příspěvek od ST »

Nevím, docela jsem z toho smutnej. Já všechno od MZK s těžkým srdcem prodal, jelikož jsem potřeboval lepší rádio ( původní ECLIPSE s Palíkem a TWIN TXu). Neviděl jsem žádnou další budoucnost, jít do dalšího rádia z druhé ruky na MHz a znova do toho cpát TWIN. Chtěl jsem něco nového a spolehlivého. TWIN je v tom nevinně , ten fungoval na 100% a ty nádherný malý RX jsou fantazie.

To co třeba zatím předvádí Futaba s telemetrií je docela zásadní tragédie. Jediný plus je na tom to, že je to bezproblémový přenos, což byl můj požadavek č.1 pro výběr.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
semi
Kontaktovat uživatele:

#341 Příspěvek od semi »

ST píše:Nevím, docela jsem z toho smutnej. Já všechno od MZK s těžkým srdcem prodal, jelikož jsem potřeboval lepší rádio ( původní ECLIPSE s Palíkem a TWIN TXu). Neviděl jsem žádnou další budoucnost, jít do dalšího rádia z druhé ruky na MHz a znova do toho cpát TWIN. Chtěl jsem něco nového a spolehlivého. TWIN je v tom nevinně , ten fungoval na 100% a ty nádherný malý RX jsou fantazie.

No právě, taky mám takové dilema. Jestli dokoupit MZK Termínál + Vario + přijímač nebo změnit značku. I když zdá se chystají i GPS senzor (viz zdejší příspěvky). Kdyby aspoň naznačili, že bude nějaký lepší vysílač :oops: , i třeba za pár let.
DS-14
PeterR

#342 Příspěvek od PeterR »

Semi: SZ
Futaba FX20; Ellipse 1, Elita, Durafly F4U Corsair, Sagita, Grace, ASW 19
Dzordzik

#343 Příspěvek od Dzordzik »

semi píše:
ST píše:Nevím, docela jsem z toho smutnej. Já všechno od MZK s těžkým srdcem prodal, jelikož jsem potřeboval lepší rádio ( původní ECLIPSE s Palíkem a TWIN TXu). Neviděl jsem žádnou další budoucnost, jít do dalšího rádia z druhé ruky na MHz a znova do toho cpát TWIN. Chtěl jsem něco nového a spolehlivého. TWIN je v tom nevinně , ten fungoval na 100% a ty nádherný malý RX jsou fantazie.

No právě, taky mám takové dilema. Jestli dokoupit MZK Termínál + Vario + přijímač nebo změnit značku. I když zdá se chystají i GPS senzor (viz zdejší příspěvky). Kdyby aspoň naznačili, že bude nějaký lepší vysílač :oops: , i třeba za pár let.

Ahoj, pokud by byl zájem o pitotku a GPS či klidně kombinovaný senzor s pitotem i GPS pro Twina, napiš mi SZ. Poku djde o rádio, není reálné aby menší firmy dělaly vlastní TX. TX je na trhu milon, víc než je zdrávo a podle mého bude naopak firem ubývat. Do kde jakého TX se to dá přidat. Ano, jsou na trhu i jiné systémy, ale jejich telemetrie mě, možná až na Hott, nepřesvědčila abych od Twinu odešel. Navíc mají povětšinou velké RX bez interního varia a to je pro mě velký hendikep. Navíc jsem rád, že si mohu vybrat TX, který mi vyhovuje a dát si do něj systém, kterému věřím, aniž bych musel dělat kompromisy, např. jako u Futaby, kde je telemetrie pořád tragická. Např. jeden kamarád si k Futabě pořídil i jejich GPS senzor a je s ním zásadně nespokojený, tak kdyby o někdo chtěl, rád se ho zbaví :)
J.
mijou

#344 Příspěvek od mijou »

No neviem, v MZK sa posledneho cca 1,5 roku nic nedeje. Mal som od nich všetko čo mali na trhu a zbavil som sa toho, nie ze by to nefungovalo, práve naopak, ale aktualizácie terminálu to je katastrofa. Už viac ako pred rokom mi pisali z mzk, že je verzia 0.25 (kde je vraj aj záznam dát) a že ho testujú. no doposial ho nemajú na stránkach.
Takže s ťažkým srdcom ale predsa som prešiel ku konkurencii.
semi
Kontaktovat uživatele:

#345 Příspěvek od semi »

Dzordzik píše:Ahoj, pokud by byl zájem o pitotku a GPS či klidně kombinovaný senzor s pitotem i GPS pro Twina, napiš mi SZ. Poku djde o rádio, není reálné aby menší firmy dělaly vlastní TX. TX je na trhu milon, víc než je zdrávo a podle mého bude naopak firem ubývat. Do kde jakého TX se to dá přidat. Ano, jsou na trhu i jiné systémy, ale jejich telemetrie mě, možná až na Hott, nepřesvědčila abych od Twinu odešel. Navíc mají povětšinou velké RX bez interního varia a to je pro mě velký hendikep. Navíc jsem rád, že si mohu vybrat TX, který mi vyhovuje a dát si do něj systém, kterému věřím, aniž bych musel dělat kompromisy, např. jako u Futaby, kde je telemetrie pořád tragická. Např. jeden kamarád si k Futabě pořídil i jejich GPS senzor a je s ním zásadně nespokojený, tak kdyby o někdo chtěl, rád se ho zbaví :)
J.

GPS zatím ne, jde mi jen o vario do větroně. A s těmi vysílači do kterých to jde přidat, za chvíli už nebudou, všechny firmy přechází na vlastní integrované řešení. A kupovat futabu za 10 a dát tam MZK to asi nebude ono, to už je lepší přejít na nový systém.
DS-14
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“