Graupner MX-20 HOTT (1)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
malcomx

Re: Graupner MX-20 HOTT

#166 Příspěvek od malcomx »

me vsechna serva cuknou pri zapnuti o cca 5 stupnu a ihned se vrati do stredove polohy pripadne do nastavene vychylky,
nic z toho co popisujete se mi nedeje....
ve vysilaci i prijmaci mam posledni verzi firmware
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od mihlit »

Tak jsem sepsal svoje zkušenosti s touhle vysílačkou pro ty, co se budou rozhodovat, co si pořídit a zavítají do tohoto vlákna nebo do googlu:
http://mihlit.cz/blog/index.php/recenze/souprava-graupner-mx-20-hott

malcomx:
To je divné. Pokud ale vím, tak minimálně tři lidi to potvrdili, že jim to dělá taktéž. Já mám všude nejnovější verzi firmwaru - v přijímači, ve vysílačce i v telemetrickém modulu. Pokud vím, tak jyrry tam má všechno originál verze firmware a nepoužívá u toho telemetrický modul a dělá mu to taktéž.
silcom

#168 Příspěvek od silcom »

Pridávam svoje postrehy. :wink:
http://www.tibordvorsky.com/?p=1523
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od jyrry »

mihlit píše:......

tak ti nevim, ja za ty penize dostal i to co jsem necekal ;-) :-)
Asi to bude tim ze jsem za MX-20 dal o 4000,- mene nez jsem dal za Eclipse, kdyz prisla v prvni varce... Srovnani moznosti je nesrovnatelne.

Jinak mam uz i cesky navod, tak zacinam studovat figle a specialitky (na letani mi staci co jsem do ni napipal bez navodu, intuitivne). Docela slusna kniha...
jyrry.webnode.cz
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od mihlit »

To víš, jiná doba :) První rádio - Hitec Flash 5X, to ani nevím, kolik stálo. Každopádně, když jsem si dřív kupoval telefon, tak stál ne zrovna málo peněz. Uplynulo pár let a za ty peníze se nedá srovnávat, co se dá koupit dnes. Jsem holt náročnější zákazník :lol: Ale to se vyřeší. Ne ten fail-safe při startu, ale ta telemetrie. Pro FrSky jsem si napsal program do mobilu, co mi hlídá všechna data a mluví na mě. Takže jestli někde najdu popis dat, co leze z vysílačky, tak koupím bluetooth modul a jsem za vodou. Alespoň teda doufám :)

Ten český návod jsem dostal rovnou při nákupu, ale nic extra jsem v něm neobjevil. Kdybys narazil na nějakou věc, co bys označil za supr vychytávku, tak se poděl. Třeba jsem to přehlídnul.
martin z

#171 Příspěvek od martin z »

pro mihlit: je pořád řeč o hott? píšeš o programu do mobilu co sis napsal pro frsky a o popisu dat co lezou z vysílače, předpokládám že o aplikaci Graupner Hott Viewer pro android víš. v poslední verzi přidali vario tóny, ale jsou tam i nějaký chyby. od srpna jsem zaznamenal několik aktualizací, takže nějaký vývoj probíhá, což kvituju protože to co mi řekne mobil třeba za aktuální výšku nekoresponduje s tím co vidím na displeji vysílače a někdy je to totálně mimo. taky jsem zaznamenal že BT moduly v2 nenápadně nahradili v2.1+něco
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od mihlit »

martin z:
Hádám, že nějaká aplikace pro Android bude. Já ale nemám telefon s Androidem, nýbrž s Maemo (tedy téměř čistý Linux) v telefonu N900 od Nokie. Pro FrSky jsem si tedy musel napsat vlastní program. Teď jen přepsat dekódování dat a bude. Veškerá logika, alarmy, logování a všechno kolem mi tam zůstane. No a jelikož jsem psal program tak, aby dělal přesně to, co chci, tak pro mě bude i tak vhodnější než něco jiného pro Android.

Ty ten program pro Android používáš? Co přesně potřebuju přikoupit k vysílačce, abych k ní mohl připojit telefon a sosat telemetrická data?
martin z

#173 Příspěvek od martin z »

je třeba koupit BT modul (dělají několik verzí pro různé hott vysílače, já mám mc-22) a stáhnout si tu aplikaci z android marketu za teď nevím asi 6 dolarů. aktualizace jsou zdarma. ale je tam ještě hodně prostoru co vylepšit. já osobně bych uvítal dodělat např. toto: logování na kartu v mobilu a v režimu Map view použití podkladové fotomapy z paměti mobilu protože připojovat se na louce mobilem na net na google mapy odmítám a tak mám pod ikonkou éra jen šeď. věřím ale že vývoj aplikace bude mít lepší průběh než u mzk twin kde to už asi 1,5 roku spí.
malcomx

#174 Příspěvek od malcomx »

jyrry píše:No, mne by stacilo neco uplne maleho jen na napeti, ale to nemaji nikde vystavene, napetovy snimac se musi pripojit pres ten modul. Mozna casem nekdo vykouka komunikaci modulu s prijimacem a udelalo by se neco jednoducheho doma...

podivej se do manualu k tomuto prijmaci:

http://www.graupner.de/de/products/870a ... =downloads

na strane 4 je schema jak to zapojit aby to merilo externi napeti do 25,2V
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od jyrry »

Dik za odkaz

copak schema, mi by stacilo ktere piny to jsou, ale ma tuhle ficuru taky prijimac GR-16 a GR-24?
Nemuzu to v navodech k nim najit a cesky k vysilaci zatim strada nedostatkem casu k podrobnemu pruzkumu, v odstavcich "Telemetrie" o tomto nic neni... :-(
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od jyrry »

pouzivate nekdo ten LiIon pack od Graupnera?
Jsem zprovoznil pack 1s5p LiIon 14500 (velikost AA) a vcera dorazil i nabijec, na rozdil od origose (toho v krabici, na NiMh) mu sviti cervena LED kdyz nabiji a zelena kdyz je nabito. Jsem zvedav jak dlouho tam ten pack vydrzi, ne ze bych chtel tak dlouho litat, ale chystam na destive dny samovyuku programovani vseho mozneho...
aku: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0950389724
nabka: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0891306085
jyrry.webnode.cz
silcom

#177 Příspěvek od silcom »

Ja ho používam.
malcomx

#178 Příspěvek od malcomx »

jyrry píše:pouzivate nekdo ten LiIon pack od Graupnera?

jestli myslis tento:
http://www.graupner.de/en/products/ad5b ... oduct.aspx

tak ten pouzivam, neni to LiIo ale LiPo a vydrz je tesne pod 34 hodinami cisteho provozu(vyzkouseno).
i ve vysilaci se volba na hlidani baterie Li-Po a ne Li-Io
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od jyrry »

malcomx píše:.... vydrz je tesne pod 34 hodinami cisteho provozu(vyzkouseno).

i ve vysilaci se volba na hlidani baterie Li-Po a ne Li-Io

tak na tu vydrz se tesim, to se hodi.

Proc teda pisou jak v popisu tak na tom packu LiIo? LiPo jsem v plechovym obalu a velikosti 14500 (AA) nevidel.

edit: asi v tom sami nemaji jasno :-)
http://www.mikrokopter.us/shop/image/ca ... 00x500.jpg
http://www.pelikandaniel.com/products/33000@1/b_0.jpg

ahaaaaa :-) vidim ochavku :-)
LiPo je 1s2p a LiIo je 1s6p .... a stejny objednaci cislo ... hmmmm :-)
Tak jsem rad ze nemam ty horlavy LiPo .... ;-)

Nakonec ono je to jedno jestli hlidani nastavuju na LiPo nebo LiIo, kdyz si muzu uvazene nastavit prah napeti kdy to zacne rvat ...
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od jyrry »

psanitra píše:....
Funguje to tak ze menu phase assignment je vlastne uz citlive nato v ktorom letovom rezime sa prave nachadzas, takze zalezi aky rezim mas prave aktivny ked programujes menu phase assigment.
Takze ked potrebujes naprogramovat kombinaciu faz tak aby napriklad sa faza 4 dala aktivovat len s fazi 1 a to drzanim sw1:
1. - nastavis si model do phase 1
2. - v phase assigment si v combi stlpci vyberies niektore volne policko, a priradis mu vypinac(naprv sw1)
3. - potom pri stale aktivnej phase 1 a stale si v menu phase assigment a zacni drzat sw1,sipkami sa nastav uplne pravo dole a priradis tejto kombinaciu fazu ktoru potrebujes napriklad fazu 4.
....

Tak tohle jsem nejak nedal ... porad mi to nechce poslechnout.
Ale to zamykani plynu mam (prozatim) poresene - na tocitku vlevo nahore mam nastaveny "pokrocily" spinac a je to, samo se to neotoci...
Cesky navod mam par dni, tak se tim prokousavam.
jyrry.webnode.cz
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“