DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jandik

Re: Spektrum Dx6i - změna mod - kdo udělá?

#961 Příspěvek od Jandik »

Tak dalši. hlášeni :-) Odstranil jsem všechny tři kolíčky (asi bude sranda dát je na druhou páku). Přendám pružinku a mělo by být hotovo..
Jandik

#962 Příspěvek od Jandik »

Tak hotovo. Díky všem za rady a morální podporu :-)
Bozha

#963 Příspěvek od Bozha »

Super :D gratuluju!
Bozha

Re: Spektrum DX6i

#964 Příspěvek od Bozha »

Prosím, poradí někdo? Najednou mi přestal "chodit" přepínač Ail - zůstal zaseknutý v poloze 0, při pokusu o přepnutí drhne a rozhodně se mu nechce zůstat v poloze 1, překlopí se zpět. Co s tím? Výměna za nějaký generický přepínač (jaký?), namazat, nebo rovnou nějaký servis?

O kus vepředu jsem našel odkaz na přepínač http://www.ges.cz/cz/mts-500b-GES065000 ... listType=1, je to ten správný? Těch MT500x přepínačů mají víc :roll:
zablabla

#965 Příspěvek od zablabla »

Bozha píše:Prosím, poradí někdo? Najednou mi přestal "chodit" přepínač Ail - zůstal zaseknutý v poloze 0, při pokusu o přepnutí drhne a rozhodně se mu nechce zůstat v poloze 1, překlopí se zpět. Co s tím? Výměna za nějaký generický přepínač (jaký?), namazat, nebo rovnou nějaký servis?

O kus vepředu jsem našel odkaz na přepínač http://www.ges.cz/cz/mts-500b-GES065000 ... listType=1, je to ten správný? Těch MT500x přepínačů mají víc :roll:

řešil jsem podobný průšvih když mi vysílač spadl na kachle. zkusil bych zavolat do astry, jestli tam ten origo přepínač náhodou nemají. těch přepínačů se dá najít kupa a s různým provedením a stoupáním závitu upínací matice, takže pro plnohodnotnou opravu je nejlepší originální typ
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#966 Příspěvek od shrubber »

Ono už jen povolit ten věneček, co ten vypínač drží na místě, je docela problém. Přinesl jsem to ukázat technikům u nás v práci a neměli žádný klíč, který by na to seděl. Nakonec jsem to musel uvolnit improvizovaným nástrojem.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Bozha

#967 Příspěvek od Bozha »

Ok, zatím jsem napsal do Astry, pokud odpoví (resp. jiným způsobem uspěju), hodím to sem.

Koukal jsem na anglická fóra, ale to je v zásadě nepoužitelné, do RadioShacku pro to nepojedu :roll:
VláďaW

#968 Příspěvek od VláďaW »

Taky jsem měl stejný problém s přepínačem - zůstal zaseklý. Rozebral jsem ho (pozor na pružinku, ať nevyskočí ven, docela špatně se hledá) a měl jsem tam rozpadlý plast. Šlo mi to zalepit, trochu jsem to zapiloval a přepínač funguje.
Mini Titan E325S ARFTF, Blade 130X, Blade mCPx, Blade nano CPX, Blade mSR X, DX8
Bozha

#969 Příspěvek od Bozha »

Takže, v Astře přepínač mají, za 240,- včetně DPH, k tomu stovka expediční poplatek :roll: . Pro klid duše jsem ho objednal, pak zkusím rozebrat a spravit ten zaseknutý...
dagx
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabel učitel žák na Spektrum DX6i

#970 Příspěvek od dagx »

Ahoj.Chtěli jsme propojit dx6i-učitel a dx7-žák a zkusit nejdřív samokřídlo.Vše fungovalo napoprvé až na jednu věc.Žák na dx7 měl vždy jednu funkci v mixu DELTA obráceně.Bud výškovku a nebo křidélka.Žádnou kombinací reverzů se to nepovedlo odstranit.Vím že když zapojuju serva do přijimače a dělá to na mém vysilači,stačí prohodit serva v přijimači.To ale udělat jako UČITEL nemůžu.Neměl bych to funkční já.Je možné nějak prohodit kanály v žákovské dx7? Co děláme špatně?
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Dareba

#971 Příspěvek od Dareba »

Tak jsem dneska bastlil osvětlení disleje podle http://www.youtube.com/watch?v=8E_8HNWm0V0. Jede na první zapnutí a svítí nádherně modře :-)
Dareba

90% mozku je kapalina. Škoda, že u většiny lidí brzdová
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#972 Příspěvek od shrubber »

ddano007 píše:Chlapci, povedzte mi, nech neumrem sprosty: co znamena, ked mam v D/R&EXPO napr.
ELEV 1 70% 30%?
To prve je poloha prepinaca ( 0/1) , to druhe rozsah, ale tych 30% expo znamena co ?

Tohle jsem zkoušel hledat a zdá se, že se to neví. Firmy nezveřejňují, jakou funkci tam implementovaly, a asi to bude u každé jinak. Lidi, kteří to měřili, většinou docházejí k závěru, že jde o nějakou Taylorovu aproximaci hyperbolického sinu. Takže typicky funkce typu y=Ax+Bx^3. To A a B jsou nějaké bulharské konstanty odvíjející se od těch třiceti procent, a co se bude považovat za třicet procent asi kdysi dávno někdo stanovil od oka.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Defender

Spektrum DX6i - nastavení nového modelu

#973 Příspěvek od Defender »

Ahoj všichni,
mám menší problém s mojí dx6i. Na pozici 1 (model 1) mám nastaveno letadlo. Koupil jsem nové éro a na vasílačce nastavil model 2, název a uložil. Když zapnu vysílač, zobrazí se model 2 - to je v pořádku, ale když zapnu letadlo, tak mi pouze "pípá" motor a ani se nerozsvítí příjímač. Přepnu tedy na model 1 a vše je v pořádku a funguje. Můžete mi prosím poradit jak mám nastavit nový model? Vyzkoušel jsem snad všechno možné a český manuál je na to také krátký :-(

Díky moc z odpovědi

Petr
Kovboj

Re: Spektrum DX6i - nastavení nového modelu ! ! !

#974 Příspěvek od Kovboj »

Na vysílači si nastav model 2 a spáruj ho s přijímačem v novém modelu.
Defender

Re: Spektrum DX6i - nastavení nového modelu ! ! !

#975 Příspěvek od Defender »

No to právě nějak moc nevim jak... :-(
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“