Futaba T12FG 2,4GHz

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T12FG 2,4GHz

#166 Příspěvek od ST »

Ještě jsem s T12FG nelítal, ale už se mi začíná zajídat ta zmršenina, co se nasazuje zezadu na TX, tedy ten 2,4GHz modul. Hrazda , za kterou se vysílač přenáší je tím zcela nepoužitelná. Tedy pro ty jedince, co si to kupujou jako čistou palcovku a necpou to do pultu. Mezi ně patřím i já, protože mi ještě nenerostl pupek, kde by se ten pult dobře usadil. Nechce se mi věřit, že by ten 2,4G modul nešel předělat dovnitř TX a anténu vyvést ven v místě zablindování původní prutové antény. No asi to časem prubnu. Je teda fakt, že v případě neúspěchu by to byl asi dost drahý špás. Ale tak jak to je nyní, je to fakt paskvil. :evil: :evil: :evil:
Naposledy upravil(a) ST dne ned 29.04.2012 20:02, celkem upraveno 1 x.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od Lindbergh »

Aby ses jí ještě rád neomluvil :wink: Já teda na tento vysílač nedám dopustit a vše co mně zatím přišlo pod ruku mně přišlo o třídu nížší. Ano, návod stojí za prd, to je fakt a já sám když jsem s ní začínal, otravoval jsem kamarády okolo až mně to bylo blbý... Ale návod nelítá, že... :D A ať si říká kdo chce co chce, to co je uvnitř té mašiny je prostě i za ty prachy moc fajn. Alespoň pro mě teda jo a nevymněnil bych jí za nic na světě :D
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
ST
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od ST »

Rádio je OK o tom žádná. Ale ten modul 2,4GHz je fakt opruz, asi daň za ten ostatní luxus. V této konfiguraci je to rádio do pultu.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od Lindbergh »

No přiznám se, že jsem námitku ohledně tý hrazdičky na přenášení nějak nepochopil. Já teda ten vyndavací modul používal loni v hale na přendavání na pětatřicítku... Lítal jsem s jedním prckem co měl přijímač na pětatřiceti a ta výmněna modulů mně přišla bezproblematická. Jinak tam mam píchlej normálně modul a za tu hrazdičku to přenáším... Ale chápu, že to bude o subjektivním pocitu... Někdo sežere k obědu koprovku v pohodě a chutná mu, já zas říkám, že omáčku do které se někdo oholil nevemu do huby... :D :D :D
AR1
Kontaktovat uživatele:

#170 Příspěvek od AR1 »

Já to mám za tu hrazdičku upevněno i v pultíku a taky mi to nevadí :wink: Ale je fakt, že když jsem ji kupoval, tak jsem na to taky koukal divně a chtěl, aby to bylo uvnitř - btw jsem to kvůli tomu i rozebral a IMHO to dovnitř vestavět nepůjde. Ale protože to nemá kabílek alá Aurora, v ničem mi to reálně nevadí.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
bub60

#171 Příspěvek od bub60 »

ST píše:Rádio je OK o tom žádná. Ale ten modul 2,4GHz je fakt opruz, asi daň za ten ostatní luxus. V této konfiguraci je to rádio do pultu.

Když jsem ji měl novou, tak jsem se na to díval stejně jako ty. :oops: Dneska, kdyby jsi to nenapsal tak si ani neuvědomím, že je to tam tak divný. :lol:
ST
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od ST »

Já byl u dřívějšího rádia ( ECLIPSE7) to za tu hrazdu u rádia nosit a dost jsem si na to zvyknul. Teď u tohodle rádia tak leda jedním prstíčkem za kraj hrazdy. No jo, už jsem si radši objednal kufřík.
bub60

#173 Příspěvek od bub60 »

ST píše:Já byl u dřívějšího rádia ( ECLIPSE7) to za tu hrazdu u rádia nosit a dost jsem si na to zvyknul. Teď u tohodle rádia tak leda jedním prstíčkem za kraj hrazdy. No jo, už jsem si radši objednal kufřík.

Nosím to taky za hrazdu a máš pravdu víc jak dva prstíky tam nedám. Ale uvidíš, za chvíli si na to ani nevzpomeneš. :)
irto

#174 Příspěvek od irto »

ST píše:Já byl u dřívějšího rádia ( ECLIPSE7) to za tu hrazdu u rádia nosit a dost jsem si na to zvyknul. Teď u tohodle rádia tak leda jedním prstíčkem za kraj hrazdy. No jo, už jsem si radši objednal kufřík.

No je to daň za vyměný modul no. Ale domnívám se že se na to dá zvyknout ja když měl auroru tak mě strašně zase vadil pro změnu ten dratek od modulu k anteně a dovolim si tvrdit že toto je lepši řešeni.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
ST
Kontaktovat uživatele:

#175 Příspěvek od ST »

Dneska jsem si tohle rádio konečně vyzkoušel v reálu. Drží se to v ruce dobře a i přepínače jsou v dosahu. Akorát ten neviditelný display mě celkem vadí. U ECLIPSE jsem mrknul a viděl jsem, tady je to utopený dole. Ale zase to řeší ty nastavitelné alarmy na časovačích. Takže v klídku. Nedovedu si představit lítat s rychlejším érem, a ještě sledovat nějakou telemetrii. Prostě pokud to nebude s hlasovým výstupem, tak asi o ničem. Já to pořeším jak ostatní a půjdu do skyasistanta.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od Lindbergh »

Zdá se tě bejt F5D dost rychlé éro? Konkrétně jsem lítal s Jibe2 a to konkrétně s tímto vysílačem a byla to pohoda. Teda to rádio v kombinaci s Jibe2, jinak to F5D je dost ostrá sekaná :D Pak mám ještě MiniCorado s nadupaným motorem ála Dalibor a taky naprostá pohoda... :wink:
ST
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od ST »

Neboj nic, můj mladej lítá s JIBE taky , sice s T8FG. Takže vím jakej je to hukot. Mě zatím stačí kW OPTIMA. Teď jsem se vrátil z lítání a už se začínáme ruzumět. Asi je to ptákovina, ale zdá se mi, že ovládání modelu je takové správné. V OPTIME mám digi serva a ikdyž jsem je lítal s MZK TWIN2,4G a TX ECLIPSE, tak to bylo pocitově dobré, ale nyní je to takové jiné, prostě jiné. Pochopitelně k lepšímu. Asi to krokování serva je na jiné úrovni. Prostě blaženost. :D :D :D
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od Lindbergh »

Já opravdu věřím tomu, že se časem skamarádíte. :D Myslím, že přechod z každýho rádia někam jinam je prostě o zvyku. Když to tak pročítám, tak jsem to měl skoro na chlup stejné :lol: Zpočátku mně něco vadilo... pak mně kluci něco naučili, něco jsem okoukal a na něco si samozřejmě časem i zvykl. Každopádně přesnost v řízení a pocit, že co dělám já, dělá i to éro je fakt úžasnej. Prostě mě to rádio poslouchá :wink:
JMalik

#179 Příspěvek od JMalik »

http://kvidicek.rajce.idnes.cz/Futaba_T12_FG

Na F3K myslím ideální řešení.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
PetrLe

#180 Příspěvek od PetrLe »

JMalik píše: Mohlo by to snad mít podsvícení displeje a vypínatelné to kviknutí po stisku tlačítek, bylo by to příjemné pokud programuješ něco delší dobu společně v pokoji kde se ostatní účastníci domácnosti ....

Dobrý den,
pípnutí po stisku tlačítek již nový firmware řeší, to jsem se zde dočetl, ale rád bych se zeptal jestli má nová T12FG podsvícení displeje? Blbě už vidím a to podsvícení displeje je pro mě důležité - obzvláště věčer( i při osvětlení v obýváku).
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“