Multiplex Easy Glider Electric
Re: Multiplex Easy Glider Electric
Mám v plánu koupit závitovku do křídla. jen se chci ujistit, že to má být M8, protože Pelikán na stránkách píše o M7, tak bych nerad, aby se mi doma zbytečně válel kus železa.
-
komarek.lukas
Ahoj mám doma taky EG (zítra ho jdu poprvé zkusit)a chci se zeptat proč zrovna závitovku?jakou má výhodu oproti té puvodní duralové?Diky ahoj
-
komarek.lukas
tak zítra už konečně jdu vyzkoušet poprvé EG electric-teda jestli to počasí dovolí,ale zatim předpověd vypadá nadějně.Ještě musim trochu poladit výchylky křidélek a jsem 100% připraven
Má někdo nějakou radu do začátku s EG?Abych ho hned nerosekal
Ps:dnes sem to stihnul než se setmělo a docela pěkně si zalítal s mým Xtra 300 (Nine Eagles)Ale že mi trvalo pár týdnu zkoušení a slepovaní atd. než sem to "prokleté" letadýlko zkrotil
Má někdo nějakou radu do začátku s EG?Abych ho hned nerosekal
Ps:dnes sem to stihnul než se setmělo a docela pěkně si zalítal s mým Xtra 300 (Nine Eagles)Ale že mi trvalo pár týdnu zkoušení a slepovaní atd. než sem to "prokleté" letadýlko zkrotil
- kope
- Kontaktovat uživatele:
komarek.lukas píše:Ahoj mám doma taky EG (zítra ho jdu poprvé zkusit)a chci se zeptat proč zrovna závitovku?jakou má výhodu oproti té puvodní duralové?Diky ahoj
Předpokládám, že ta původní duralová je dutá ? Ta závitovka se pak strčí do ní. Je to přídavná zátěž, aby byla lepší pronikavost proti větru. No a do té duralové spojky se to dává proto, že je to cca v těžišti
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
-
komarek.lukas
Zdravim,tak sem dnes sebral všechnu odvahu a konečně vzal EG a hurá na kopec.Stojím na kopci a držím éro s natočeným motorem - 3, 2, 1 a hodím
No a co nastalo potom,tak to napíšu jedním slovem:FANTASTICKÝ!!!!Během chvilky vystoupal EG do docela slušné výšky pak sem vypnul motor,EG se krásně zavěsil do vzduchu a už sem si ho jen pěkně vodil.Díky všem kteří mi co se týče EG dali pár rad a tipu
Easy Glider je opravdu skvělá záležitost!!!
Ps:už aby bylo zítra odpoledne
No a co nastalo potom,tak to napíšu jedním slovem:FANTASTICKÝ!!!!Během chvilky vystoupal EG do docela slušné výšky pak sem vypnul motor,EG se krásně zavěsil do vzduchu a už sem si ho jen pěkně vodil.Díky všem kteří mi co se týče EG dali pár rad a tipu
Easy Glider je opravdu skvělá záležitost!!!
Ps:už aby bylo zítra odpoledne
Ahoj,
mám na Vás dotaz na nějaký stříďák. V této verzi Electric není nijak připraveno pro stříďák.
Kdesi jsem tu nasel odkaz na motor střídavý a měl podobné rozměry jako ta plechovka s kterou se to dodává.
Jen ji teďka nemohu najít. Nemáte někdo nějaký typ?
Diky
mám na Vás dotaz na nějaký stříďák. V této verzi Electric není nijak připraveno pro stříďák.
Kdesi jsem tu nasel odkaz na motor střídavý a měl podobné rozměry jako ta plechovka s kterou se to dodává.
Diky
Mám EG pro a používám k plné spokojenosti tento motorhttp://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2106 s kuželem pohodalet a vrtulí aeronaut 10x6 bere max.18A a stoupá v úhlu 60.st.
Aurora,EasyGlider, Tetra Telink, MiniCorado, Stork 6, Mistral 4.0, Infinity Evo, Asperatus
Diky jdu do něj. Jen budě asi těžší to překopat na ten střiďak. Hlavně kvůli vyosení motoru.
Už jsem jednou Easy Glidera měl ale byl zlikvidován.
Už jsem jednou Easy Glidera měl ale byl zlikvidován.
MsouryM píše:Ahoj,
Diky
Mám také původní verzi EG u které jsem na jaře vyměníl původní motor za stříďák. Novou přepážku jsem zasunul do původní drážky a trochu zkrátil trup. Jako pohon jsem použil komplet motoru Dualsky XM3530CA-14 včetně regulátoru Dualsky 45A. Tento komplet stojí 950 Kč. Prodává Hořejší. Výsledek je senzační, létám ceké léto bez problémů.
Nebylo by foto.Stavebnici puvodniho EG mam uz skoro rok ve skrini a stale jen sbiram informace na uprava na stridak a vyjimaci vyskovku.
EasyStar s FPV je uz delsi dobu lakavejsi hracka
EasyStar s FPV je uz delsi dobu lakavejsi hracka
Naposledy upravil(a) Kavy dne ned 30.09.2012 8:09, celkem upraveno 2 x.
Eclipse + Palík + FrSky
Nějaké video FPV??
Také mám orig plechovku, ale chci udělat výměnu na stříďák...poraďte jak??
Také mám orig plechovku, ale chci udělat výměnu na stříďák...poraďte jak??
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Někde jsem před časem našel toto.(Snad nějaká stránka Pelikána)
Karel
Dík,podobné fotky s obrácenou montáží znám.
Nějak mi ale tohle řešení nejde pod nos. I když je to vlastně lepší,protože přívodní kabely k motoru nemusejí jít kolem celého motoru ale jsou odvedené hned za motor.
Jednoduší je vyjmout a otočit hřídel.
Nebo udělat klasické čelo,viz foto.
Nějak mi ale tohle řešení nejde pod nos. I když je to vlastně lepší,protože přívodní kabely k motoru nemusejí jít kolem celého motoru ale jsou odvedené hned za motor.
Jednoduší je vyjmout a otočit hřídel.
Nebo udělat klasické čelo,viz foto.
Eclipse + Palík + FrSky
Je to perfektni, že to takhle jde. Jen mám pořád strach z toho vyosení motoru.