Rozdělení módů vysílačů
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
- firemaniac
Rozdělení módů vysílačů
Ahoj všem, marně se někde snažím sehnat nějakou tabulku, nebo něco podobného, kde by bylo jasně ukázáno rozdělení módů, Mode1, mode2 atd... Nemáte někdo něco takového? Díky Radek
- firemaniac
Re: Rozdělení módů vysílačů
Tak a jsem za debila
Asi jsem to blbě psal do vyhledávače... děkuji 
- martin1234
Máš namysli tohle
http://www.tomasrc.cz/2008/10/mody-vysilacu.html
http://www.modelarina.cz/page.html?chapter=0&id=1
???
???
Himoto 1:10 Monster Truck EMXT-1
1x 40 MHz - Beetle yellow
1x 2.4 GHz - Beetle blue
1x 40 MHz - Beetle yellow
1x 2.4 GHz - Beetle blue
- firemaniac
mám, díky 
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
martin1234 píše:Máš namysli tohle
???
Na tom odkazu "modelařina" je podle mě chyba u modu 3... Je tam uveden mod 1...
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
- firemaniac
To je pravda, 1 a 3 tam mají stejně...
kasssy píše:Na tom odkazu "modelařina" je podle mě chyba u modu 3... Je tam uveden mod 1...
Pardon, už je to opravené
- kasssy
- Kontaktovat uživatele:
Kovboj píše:kasssy píše:Na tom odkazu "modelařina" je podle mě chyba u modu 3... Je tam uveden mod 1...
Pardon, už je to opravené
To jsem rád, už jsem se lekl, že mě několik let místo modu 1 vyhovuje mod 1
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
- medvidek180
Jaký zvolit MODE vysílače
Poradil by mi prosím někdo, jaký zvolit Mód mého vysílače Spektrum DX7s. Zatím jsem ponechal původní M2, ale jde mi o to, že mám zatím jeden vrtulník blade MCX2 a chtěl bych si co nejdříve koupit větší cca 45 - 60 rotor (sice nevím, jestli se vyplatí kupovat použitý, ale to sem nepatří). Jenže mám ještě jeden set (tím to vše začalo - dárek), ale ten je pouze 3 kanál a tudíž neumí klonit a tak mám na levém knipli pouze plyn. Mně připadá lepší mít otáčení na pravé ruce, jak to má tato hračka. Neměl bych si na DX7s přehodit otáčení s kloněním, abych také zatáčel pravou rukou (sice nevím, jaký Mód to je, ale metodou pokus omyl bych to zjistil jako to ostatně dělám se vším). Poradil by mi někdo zkušenější, jestli to mám udělat a přizpůsobit se tomuto tříkanálu a dál jít už vše tak provozovat?? Nechtěl bych se v módech stále vrtat a měnit si je (do dalšího budoucna uvažuji ještě o větším vrtulníku (přes 1m) a pak motorový větroň a letadla. Může mi někdo (stačí jen stučně) poradit??
Moc děkuji, Michal
Moc děkuji, Michal
Moc Vám děkuji!!!!
Michal
Michal
Jaký budeš létat mód si vybereš individuálně jak ti to vyhovuje.
Neexistuje zdůvodnění, proč by jeden z nich měl být výhodnější než druhý, přestože odborných polemik se vede hodně. Někdo vysvětluje výhody M2 v přirozenějším rozložení funkcí, jiný tvrdí, že v M1 je lepší rozložení nejvíce zatížených funkcí.......
Jsou špičkoví piloti letadel i vrtulníků ve všech módech, je to jen o tom, které uspořádání vyhovuje tobě. Můžeš si to pro začátek zkusit na simulátoru a vystřídat letadlo a vrtulník - plnohodnotně řízené věci, ne dvourotor tříkanál!
Neexistuje zdůvodnění, proč by jeden z nich měl být výhodnější než druhý, přestože odborných polemik se vede hodně. Někdo vysvětluje výhody M2 v přirozenějším rozložení funkcí, jiný tvrdí, že v M1 je lepší rozložení nejvíce zatížených funkcí.......
Jsou špičkoví piloti letadel i vrtulníků ve všech módech, je to jen o tom, které uspořádání vyhovuje tobě. Můžeš si to pro začátek zkusit na simulátoru a vystřídat letadlo a vrtulník - plnohodnotně řízené věci, ne dvourotor tříkanál!
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Tak jak píše kolega. Opravdový důvod opravdu neexistuje. Každému sedne něco jiného. Někdo je pravák, někdo levák. Já mám třebas levou ruku opravdu levou a tak tam mám radši plyn a směrovku. čili mod 2. Už z důvodu leta používaného joysticku, kdy ho držim pravou rukou a mam tam výškovku a křidélka. Na levé mám plyn. Pak na vysílači mi jinej mod přijde nepřirozenej. Někdo zase preferuje výškovku na levé (mod1) a odůvodnuje, že když hází letadlo pravou rukou, má levou na výškovce a může korigovat letadlo hned po hodu.
Opravdu použij to, co Ti je nejpohodlnější a nejpřirozenější.
Opravdu použij to, co Ti je nejpohodlnější a nejpřirozenější.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
- medvidek180
Moc Vám děkuji, už je mi to jasné.
Jen jestli by mi někdo ještě poradil (abych ušetřil čas na bádání vybádaného) jaký je to mód, když chci mít plyn a klonění (do stran) na levé ruce a směrovku s klopením (dopředu-dozadu) napravo???
Jen jestli by mi někdo ještě poradil (abych ušetřil čas na bádání vybádaného) jaký je to mód, když chci mít plyn a klonění (do stran) na levé ruce a směrovku s klopením (dopředu-dozadu) napravo???
Moc Vám děkuji!!!!
Michal
Michal
kralda píše:Moc Vám děkuji, už je mi to jasné.
4