Rozdělení módů vysílačů

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
firemaniac

Rozdělení módů vysílačů

#1 Příspěvek od firemaniac »

Ahoj všem, marně se někde snažím sehnat nějakou tabulku, nebo něco podobného, kde by bylo jasně ukázáno rozdělení módů, Mode1, mode2 atd... Nemáte někdo něco takového? Díky Radek
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdělení módů vysílačů

#2 Příspěvek od arda1 »

ICQ 638556901
firemaniac

#3 Příspěvek od firemaniac »

Tak a jsem za debila :lol: Asi jsem to blbě psal do vyhledávače... děkuji :lol:
martin1234

#4 Příspěvek od martin1234 »

Himoto 1:10 Monster Truck EMXT-1
1x 40 MHz - Beetle yellow
1x 2.4 GHz - Beetle blue
firemaniac

#5 Příspěvek od firemaniac »

mám, díky :wink:
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kasssy »

Na tom odkazu "modelařina" je podle mě chyba u modu 3... Je tam uveden mod 1...
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
firemaniac

#7 Příspěvek od firemaniac »

To je pravda, 1 a 3 tam mají stejně...
Kovboj

#8 Příspěvek od Kovboj »

kasssy píše:Na tom odkazu "modelařina" je podle mě chyba u modu 3... Je tam uveden mod 1...

Pardon, už je to opravené :wink:
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kasssy »

Kovboj píše:
kasssy píše:Na tom odkazu "modelařina" je podle mě chyba u modu 3... Je tam uveden mod 1...

Pardon, už je to opravené :wink:

To jsem rád, už jsem se lekl, že mě několik let místo modu 1 vyhovuje mod 1 :lol: a že mám tu trojku blbě :D .... Chybičky se vloudí i na důležitější dokumenty....
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
medvidek180

Jaký zvolit MODE vysílače

#10 Příspěvek od medvidek180 »

Poradil by mi prosím někdo, jaký zvolit Mód mého vysílače Spektrum DX7s. Zatím jsem ponechal původní M2, ale jde mi o to, že mám zatím jeden vrtulník blade MCX2 a chtěl bych si co nejdříve koupit větší cca 45 - 60 rotor (sice nevím, jestli se vyplatí kupovat použitý, ale to sem nepatří). Jenže mám ještě jeden set (tím to vše začalo - dárek), ale ten je pouze 3 kanál a tudíž neumí klonit a tak mám na levém knipli pouze plyn. Mně připadá lepší mít otáčení na pravé ruce, jak to má tato hračka. Neměl bych si na DX7s přehodit otáčení s kloněním, abych také zatáčel pravou rukou (sice nevím, jaký Mód to je, ale metodou pokus omyl bych to zjistil jako to ostatně dělám se vším). Poradil by mi někdo zkušenější, jestli to mám udělat a přizpůsobit se tomuto tříkanálu a dál jít už vše tak provozovat?? Nechtěl bych se v módech stále vrtat a měnit si je (do dalšího budoucna uvažuji ještě o větším vrtulníku (přes 1m) a pak motorový větroň a letadla. Může mi někdo (stačí jen stučně) poradit??
Moc děkuji, Michal
Moc Vám děkuji!!!!
Michal
JMalik

#11 Příspěvek od JMalik »

Jaký budeš létat mód si vybereš individuálně jak ti to vyhovuje.
Neexistuje zdůvodnění, proč by jeden z nich měl být výhodnější než druhý, přestože odborných polemik se vede hodně. Někdo vysvětluje výhody M2 v přirozenějším rozložení funkcí, jiný tvrdí, že v M1 je lepší rozložení nejvíce zatížených funkcí.......
Jsou špičkoví piloti letadel i vrtulníků ve všech módech, je to jen o tom, které uspořádání vyhovuje tobě. Můžeš si to pro začátek zkusit na simulátoru a vystřídat letadlo a vrtulník - plnohodnotně řízené věci, ne dvourotor tříkanál!
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Marena
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Marena »

Tak jak píše kolega. Opravdový důvod opravdu neexistuje. Každému sedne něco jiného. Někdo je pravák, někdo levák. Já mám třebas levou ruku opravdu levou a tak tam mám radši plyn a směrovku. čili mod 2. Už z důvodu leta používaného joysticku, kdy ho držim pravou rukou a mam tam výškovku a křidélka. Na levé mám plyn. Pak na vysílači mi jinej mod přijde nepřirozenej. Někdo zase preferuje výškovku na levé (mod1) a odůvodnuje, že když hází letadlo pravou rukou, má levou na výškovce a může korigovat letadlo hned po hodu.

Opravdu použij to, co Ti je nejpohodlnější a nejpřirozenější.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
medvidek180

#13 Příspěvek od medvidek180 »

Moc Vám děkuji, už je mi to jasné.
Jen jestli by mi někdo ještě poradil (abych ušetřil čas na bádání vybádaného) jaký je to mód, když chci mít plyn a klonění (do stran) na levé ruce a směrovku s klopením (dopředu-dozadu) napravo???
Moc Vám děkuji!!!!
Michal
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fenius »

kralda píše:Moc Vám děkuji, už je mi to jasné.
Jen jestli by mi někdo ještě poradil (abych ušetřil čas na bádání vybádaného) jaký je to mód, když chci mít plyn a klonění (do stran) na levé ruce a směrovku s klopením (dopředu-dozadu) napravo???

4
duruz

Jaky mod?

#15 Příspěvek od duruz »

Ahoj, jsem budoucí začátečník, pravák a nadšený do letadel :). Rád bych se proto zeptal, kde je lepší mít plyn. Jako dítě jsem občas létal s modelem, ale už si to dost nepamatuju. je tedy lepší plyn na levé ruce, jak si myslím?
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“