Graupner MX-20 HOTT (1)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
malcomx

Re: Graupner MX-20 HOTT

#196 Příspěvek od malcomx »

jyrry píše:Ted koumam co je to za polozku v menu "Basic Settings, Model" - je tam polozka "module" a volby "HoTT" nebo "EXT." nebo "SP."

pres tuto polozku se paruji prijmace,v te posledni verzi FW uz neni zadny vyber pouze n/a a po stisku SET -> binding
nahraj novy FW 1.126 a uvidis.....
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od jyrry »

malcomx píše:....
nahraj novy FW 1.126 a uvidis.....

to vim, ze se tam paruji prijimace, ale to je az druha polozka menu v tom radku, prvni je to HoTT, pak bindovani prvniho prijimace, treti je bindovani druheho prijimace.
Ale porad tam muzu volit misto "HoTT" to co jsem psal - do vcera verze 1.124 a od vcerejsiho vecera 1.126 a porad to tam je.
MX-20.jpg

takhle to vypada kdyz najedu na to "HoTT" a stisknu SET ... pak je tam jeste treti volba.
jyrry.webnode.cz
janch

#198 Příspěvek od janch »

Stáhni si z GR original německý návod a tam na straně 82 a 83 to píšou.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
felix8808

#199 Příspěvek od felix8808 »

jyrry píše:
mihlit píše:....
jyrry:
Stále jsem to nějako nepochopil. Můžeš mi to popsat víc polopatisticky? Ať zkouším jakoukoliv kombinaci, co zkouším. Mám pořád stejný výsledek. Když nastavím, aby to při výpadku signálu přesunulo servo do požadované polohy, tak to s ním šoupe i při zapnutí.

Tak uz taky nevim, kdyz jsem to zkousel poprvne, neskubalo se to. Ted uz zase jo. Nevim co jsem kde potentoval, kdyz jsem si s tim hral...
Ale mam ulozene polohy klapek a podvozku a pri zapinani si to pohlidam, tak to nic nedela.

No nesmíš to pořád zapínat a vypínat. Jednou FS dáš OFF v náhledu Telemetry a podruhé nastavíš FS z vysílače (SET) - tím ho zase zapneš. Pokud koukneš přes telemetry do nastavení přijímače, zase tam budeš mít místo OFF to co jsi nastavil ve vysílači a odeslal.
Pokud jsi nastavil OFF, tak FS je vypnutý.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od jyrry »

janch píše:.... original německý návod ......

hm, tak to si pockam az zaktualizujou alespon ten anglicky .... tohle nedam, tu nemcinu ... az tak moc mne to zas nezajima, abych to louskal z germanstiny :-)
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od jyrry »

felix8808 píše:...
Pokud jsi nastavil OFF, tak FS je vypnutý.

nenastavil jsem FS OFF, jen volbu OFF pro jeden konkretni kanal a jeho chovani v konkretni situaci... Alespon tak jsem pochopil ten popis v ceskem navodu.
jyrry.webnode.cz
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#202 Příspěvek od mihlit »

felix8808 píše:Pokud jsi nastavil OFF, tak FS je vypnutý.
Pokud vím, tak FS nejde "vypnout". Vždy to při výpadku udělá "něco". Lze jen vybrat co. Výchozí hodnota je tuším "HOLD" tedy opakování posledního známého signálu.

jyrry píše:nenastavil jsem FS OFF, jen volbu OFF pro jeden konkretni kanal a jeho chovani v konkretni situaci... Alespon tak jsem pochopil ten popis v ceskem navodu.
Čímž jsi přijímači řekl, že v případě výpadku signálu má nechat jen napájení (což je stejně v přijímači pospojované "natvrdo" hádám) bez signálu servu. Takže dle teorie by servo mělo zůstat v poloze a "změknout". Tedy dát se snadněji přetlačit. Ovšem jak se servo zachová dost záleží na tom samotném servu. Třeba HS-65 (výškovka) "změkne", ale HS-225 (směrovka) vystřelí na doraz a vrčí fest.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od jyrry »

janch píše:.......

tak jsem nakonec neodolal a pouzil Google-translator
volba EXT. umoznuje pouzit "HF-Modul eines anderenHerstellers" pres zasuvku DSC (signal PPM), tedy moznost naroubovat ASSAN, FrSky, ..... (pripadne FASST a tim z toho udelat jeste dokonalejsi system :-D )
volba SP. - prakticky to same, jen vystup neni klasicke PPM ale nejaky "ein spezielles Digitalsignal"

snad jsem to pochroupnul dobre...
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od jyrry »

mihlit píše:... dle teorie by servo mělo zůstat v poloze a "změknout"......

tedy pokud mozno nehybat se zbytecne :-)
v tom ceskym navodu mi to vyznelo jako ze konkretni servo nedostane svuj PWM signal (je OFF) "jeste nez je k dispozici udaj o poloze z vysilace" (presnou formulaci si nejsem jisty...) - to mne pripadalo jako kdyz to vyresi to skubani pri zapinani ...
The function "F.S.POS." has an additional meaning in all
three modes, "OFF", "HOLD" and "FAI(L) SAFE" in the
event that the receiver is switched on, but (still) does not
receive a valid signal.

The servo immediately travels to the fail-safe position
predefi ned in the "Position" line. In doing so, the landing
gear, for example , is is prevented from retracting of the
receiver is accidentally switched on while the transmitter
is switched off.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#205 Příspěvek od mihlit »

jyrry píše:tak jsem nakonec neodolal a pouzil Google-translator
volba EXT. umoznuje pouzit "HF-Modul eines anderenHerstellers" pres zasuvku DSC (signal PPM), tedy moznost naroubovat ASSAN, FrSky, ..... (pripadne FASST a tim z toho udelat jeste dokonalejsi system :-D )
Taky jsem na to zkusil translator. Já jsem již od začátku uvažoval nad tím tam přidat i FrSky. Vypadá to ale komplikovanější, protože modul má pracovní napětí 6-13 V, což v MX-20 zrovna není. Asi to tedy budu muset řešit nějakou extra krabičkou, ve které bude modul a baterka a poleze z toho jack konektor. Jen mít ve vysílačce dvě baterky mi přijde na prd. Alternativně ještě uvažuju vrazit do vysílače 2S LiPo/LiFe a stabilizátor. Ani jedno řešení se mi ale nelíbí.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od mihlit »

jyrry píše:
mihlit píše:... dle teorie by servo mělo zůstat v poloze a "změknout"......

tedy pokud mozno nehybat se zbytecne :-)
v tom ceskym navodu mi to vyznelo jako ze konkretni servo nedostane svuj PWM signal (je OFF) "jeste nez je k dispozici udaj o poloze z vysilace" (presnou formulaci si nejsem jisty...) - to mne pripadalo jako kdyz to vyresi to skubani pri zapinani ...
Mají to zajímavě napsané. Je tam napsané, že při OFF servo při zapnutí nedostane signál než se přijímač spáruje. On ho ale nedostane ani v případě, že se signál ztratí během letu. O tom tam nikde nemluví. Ve skutečnosti tam píšou, že "OFF, HOLD a FS se uplatní i při zapnutí přijímače, kdy přijímač ještě nemá signál". A že "správným nastavením lze zabránit škubnutí při zapnutí" jenže pak to ani "neškubne" při výpadku signálu. Tak to chápu já a tak to taky odpovídá mému testování.
Vlado C

#207 Příspěvek od Vlado C »

coro píše:
Mirek J. píše:Zatím jsem studoval origo údaje na jejich stránkách a nevypadá to vůbec špatně narozdíl od jejich propadáku IFS před pár lety...
... mám dojem,že se Graupner "oklepal", poučil z předchozího neslavného vývoje a ten HOTT je velice dobrý..

Nič v zlom ale podľa údajov na stránkach výrobcu, je vždy systém toho výrobcu velice dobrý...

Nie že by som proti HOTT vedel čokoľvek namietať, to nie.
Osobne nemám dobrý pocit z toho že vraj to je čistý FHSS (ako bluetooth - nie trvale preskakujúci DSSS ktorému sa len hovorovo hovorí FHSS a správnejšie by bolo FH-DSSS, typický príklad je FASST ale aj väčšina ostatných) - ale to je len ničím nepodložený pocit.

Proste mi chýbajú informácie o drobných detailoch z ktorých sa skladá život - a tie zistíš až z rečí tých čo s tým lietajú a nemajú prepojenie na obchodnú stránku veci, prípadne z detailného popisu funkcie, ktorý ale nemáš väčšinou odkiaľ zobrať..
Napríklad časovanie, plynulosť pohybu pri rýchlych servách či neposkakujú, dosah, odolnosť voči mimopásmovému rušeniu (lietanie pri TV vysielačoch...) a všeobecne skúsenosti po dlhšej dobe používania.

Ale aby to nevyznelo odmietavo - myslím že podľa doterajších správ, to vyzerá dobre a má šancu.

Ja to vidim tiez velmi nadejne v kategorii vysielacov ktore nahravaju cez telemetriu udaje. :D Skusal som to ako to sadne do ruky a s tym som bol velmi spokojny. Cerny to tiez vo viacerych clankoch RC Revue 6,7/2012 a aj tusim 9/2012
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Vlado C

#208 Příspěvek od Vlado C »

horpak píše:co si myslíte jak na tom bude mx-20 oproti futabe t8fg??

Myslim ze v tejto strednej kategorii to nema velmi konkurenciu v oblasti integracie telemetrie a jej funkcii. Vo vztahu k Futabam je hlavny rozdiel v tom ze Futaby Fasst maju telemeteriu len nedavno v predaji a riesenu dosledne mimo vysielac nieco ako u Eclipse 7. Uz Eclipse 7 Pro je na tom o s rozsahom funkcionality citelne lepsie. Neplati to pochopitelne pre 18 kanalovu Futabu tam je situacia ina, ale to je ina kategoria vysielacov a najma cien.

Ja predpokladam ze tato rada MX 12/16/20 bude mat velky predajny uspech lebo ten podmienuje chut na pouzivanie telemetrie u vacsiny uzivatelov. A to sa prave deje. Momentalne este stale je trh v oblasti telemetrie dost negramotny a nevie ocenit moznosti telemetrie pri tuningu, treningu a podpore lietania. Ale to sa pomerne rychlo meni. :D Spolahlivost ktorou je Futaba povestna prestava stacit pre trhovy uspech. :( Ja napr od roku 2003 lietam s Eclipse 7 bez poruchy a az teraz sa objavuje porucha prepinaca dvojich vychyliek kridelok. To znamena ze prvych 9 rokov bola spolahlivost rovnaka ako u Futaby. A ked sa porovname na ceny stalo to zato ak sa po 9 rokoch Eclipse vyradi? :?
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Vlado C

#209 Příspěvek od Vlado C »

silcom píše:Tak to sme dvaja, ja som takto dopadol včera :)
310820122355.jpg

Tak vam treba! A obidvom! :D Ja vam zatial budem zavidiet kazdy den medzi 17:45-18:00. :D
silcom

#210 Příspěvek od silcom »

Tak málo??? :)
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“