Česká pošta a lá kocourkov, aneb PSČ

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Odpovědět
Zpráva
Autor
mp33
Kontaktovat uživatele:

Česká pošta a lá kocourkov, aneb PSČ

#1 Příspěvek od mp33 »

Tak teď zrovna prožívám jednu zajímavou zkušenost s Českou poštou. A to že 24.9.12 jsem si nechal poslat balíček z HK. Ježe já chytrák jsem změnil bydliště a zapomněl jsem si na svém účtu na HK a PayPalu změnit PSČ ( ještě, že jsem si aspoň změnil na HK a Paypalu adresu na tu správnou). Proces probíhal následovně : Zaplaceno 24.9.12, posláno 25.9.12. China Cargo přistálo s balíčkem 27.9.12 ( !!! tj. 4denní proces - cca. 8000km !!!). Mimochodem nezkutečná rychlost. Zásilka podána dne 01.10.2012 na poště 140 00. Tady nastává problém s mým starým PSČ. po dvou denním telefonováním po poštách (konkrétně 140 00 A tou mojí novou 101 00) jsem zjisti, že to poslali na poštu 104 00. Proč? Pošta udělala taky chybu, poslala to na špatný PSČ, konkrétně 104 00 ( tj. Uhříněvěs ).To je navíc jednodenní zpoždění Celková cesta balíčku po Praze je podle mého odhadu cca. 20km. 20km za 3 dny ? Nechápu. Zítra by to mělo být na MOJÍ poště. Co z toho vyplývá ? To je evidentní, dejte si pozor na doručovací adresu a hlavně PSČ totiž 140 00, 104 00 a 101 00 je úplně stejný podle Český pošty, ta opět nezklamala. Z části uznávám i já chybu :( .
nostromo

Re: Česká pošta a lá kocourkov, aneb PSČ

#2 Příspěvek od nostromo »

Bud rad, ze balicek vubec dorazi.:-)
Drondys

#3 Příspěvek od Drondys »

nostromo píše:Bud rad, ze balicek vubec dorazi.:-)

Přesně tak. Tohle byla naprostá prkotina a ještě si to v podstatě zavinil sám tím, že včas neopravil adresu.

Česká pošta je oproti třeba SingPost zlatá. U SingPost tam se s tím vůbec nemažou a uprostřed cesty se rozhodnou, že začnou uplatňovat nová pravidla na doručování některých zásilek a tak některé zásilky, které přijali k dopravě ještě podle starých pravidel zadrží na cestě ještě dříve než se vůbec dostanou do ČR a pošlou je klidně zpět do HK na zádech hlemýždě, protože ani po několika měsících nejsou některé z nich vráceny do HK, ale podle SingPost jsou stále na cestě zpět a přitom šlo o zásilky poslané letecky. Možná zabloudily na oběžnou dráhu a teď si poletují okolo země. :lol:

SingPost to je teprve ta pravá groteska a naprostá parodie na poštovní služby. Stalo se to už několika lidem a Hobbyking už díky tomu i vyřadil SingPost z nabídky poštovného. Třeba Pretorien.cz jak zmiňuje v tématu viz tento odkaz čeká na balík odeslaný z HK přes SingPost a obsahující zboží za cca 700 USD už přes čtyři měsíce a dodnes nemá ani peníze ani balík a na HobbyKingu se jen stále vymlouvají, že čekají až se jim balík vrátí zpět od SingPost.
Joza

#4 Příspěvek od Joza »

Ne zcasti uznavas chybu, cely je to tvoje chyba!
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Kuba78 »

myslim ze nekteri z nas kteri se po tydnech dockali aspon vraceni penez z paypalu (a tratili jen currency loss) a ti mene stastni kteri se po mesicich nedockali krome zmizelych penez niceho, by ceskou postu blahorecili a postakovi libali ruku za jednodenni zdrzeni dane hrubou chybou adresata..
ne ze bych zmenil nazor ze CP je moloch odsouzeny k decentralizaci, privatizaci a ztrate monopolu, ale prece jen proti tem cinanum jsou to luxusni sluzby. za ty prachy.
mp33
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mp33 »

Máte pravdu, ale jen z části. Ono to totiž má pokračování. Z prahy 104 00 to totiž ještě došlo na prahu 109 00, kde mi řekli že si pro to můžu přijet, ale až po pátý hod. Já tam samo že přijel, ale paní pošťačka mi řekla, že to už odeslala na prahu 101 00 a že tu tam bude následující den. No a když jsem se zeptal proč mě tedy nalákala, odvětila mi že je to v lidech. a já tam s někým před necelými třemi hodinami o tom balíčku mluvil a to je mimochodem mikro pošta o čtyrech přepážkách. Odcházel jsem opravdu znechucený. Tak a dnes jsem tedy čekal a ještě jsem si telefonem ověřoval jestli ho tam fakt mají a že ho doručí doručovatelka,fajn. Jenže celý den nic. Doma plno lidí připraveno na převzetí balíčku a nic. Teď jsem byl ve schránce a byla tam výzva. K čemu potom ty služby? Tak že opět musím na poštu i když doma někdo byl. Fuck !!!! :evil:
scarabeus

#7 Příspěvek od scarabeus »

K tomu poslednimu, ze postak nechal rovnou ve schrance upominku a neobtezoval se zvonit, ti sdelim toto:

Postacky a postaci jsou neskutecny vychcanci, kteri aby byli brzo doma, rovnou vezmou tyhlety upominky a vubec se netahaji s krabickou, kterou maji donest/dovezt. Mnohokrat se mi stalo, ze jsem mel nocni a cekal jak idiot do 5 hodin odpoledne, ale kde nic tu nic. Pri odchodu do prace jsem ve schrance upominku samozrejme nasel, cerstve vlozenou.

Jedine, co na tyto hajzliky plati je: STIZNOST.

Jiz 2x jsem tak ucinil, pokazde jina cast Prahy (ale v HK, odkud jsem, to funguje bohuzel uplne stejne). Stiznost sla nekam nahoru a odtamtud padala jako to povestne lejno az na pobocku. A svete div se, od te doby najednou VZDY zvonili.

Takze pokud chces podobnym trablum alespon trosicku predejit, dej si cas a praci a postezuj si. Tohle jim tam funguje docela dobre :-)))

A vubec, na soucasnych upominkach jsou uz i jmena "roznasecu", takze muzes byt dosti konkretni.
Goose
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Goose »

scarabeus píše:

Jedine, co na tyto hajzliky plati je: STIZNOST.

mám stejnou zkušenost... po napsání stížnosti pošťák vždy zvoní. :)
" lítej pomalu a nízko, ať to nerozbiješ ! "
AR1
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od AR1 »

S balíky to ale bývá jinak. Klasický pošťák už balíčky nevozí, na to je balíkář a má auto. Když Vás nezastihne, tak druhý den listonoš donese oznámení o uložení zásilky. Tj v tento den se ale její doručovaná nekonalo.

Ale ti balíkáři jsou mnohdy taky hajzlíci - u náš čekali zásilku, balíkář zaparkoval na ulici, skočil si pro sváču, pojedl a odjel. Druhý den přišlo Oznámení. A celou dobu na toho balíkáře koukali přes výlohu.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od shrubber »

Zrovna včera jsem to pozoroval v přímém přenosu, jak na trackingu postupně naskakuje:

Zásilka připravována na dodací poště 190 07 - Depo Praha 703 k doručení.
Zásilka doručována poštou 190 07 - Depo Praha 703.
Po neúspěšném pokusu o doručení zásilka uložena na poště 181 00 - Praha 81.

Přitom jsem celou dobu seděl doma a nikdo nezvonil, ani nehodil do schránky lístek. Dnes tam pošťačka hodila oznámení, že jsem včera nebyl doma.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Drondys

#11 Příspěvek od Drondys »

AR1 píše:...Klasický pošťák už balíčky nevozí, na to je balíkář a má auto...

K tomu jen drobné doplnění. Klasický pošťák obvykle ještě nosí balíky, ale jen ty mini co se vejdou do schránky tj. malé a ne příliš tlusté v bublinkových obálkách apod.. Větší balíky co se nevejdou do schránky už dávno ne tj. ty už dávno vozí balíkáři.
Odpovědět

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“