Blade Nano CP X

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
shrubber
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade Nano CP X

#106 Příspěvek od shrubber »

prochel píše:poladíš křivku kolektivu plynu a nějaký expa e je to :D

To jsem tak nějak uhodl, spíš mi šlo o nějaké konkrétní vyzkoušené hodnoty na první let, abych to nerozbil dřív než vzlétnu.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
petrct
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od petrct »

Jo, ale nechci nikoho odřazovat od koupi této malé mršky, určitě najde spoustu příznivců. Já jenom pokud to někdo chce jako já, pro překonání bariér při lítání nových prvků z velkou helinou, tak co jsem já :wink: odzkoušel je zatím 130x pak 450 a výš, a kolegové mohou potvrdit že jsem proletěl už kde co. :P
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Sváťa

#108 Příspěvek od Sváťa »

petrct píše:Mám pocit že i co se týče odolnosti pádů je130 lepší než mcpx. Volba je ale na každém. Poradil bych, než to koupíš zkus si s tím někde zalítnout.

Takové porovnání odolnosti - bych nečekal - nicméně je-li to tak, tak to opravdu ještě zvážím.

Dle některých videí s nano cpx předpokládám, že to i přes zachovaný zadní motorek musí být s ovladatelností o 100% lepší než u většího bratříčka mCPx.
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
seltino

#109 Příspěvek od seltino »

se svým 130x mám taky dojem, že je mnohem odolnější než MCPX
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od shrubber »

Tak jsem vylítal první dvě baterky na podzemním parkovišti pod barákem a s úlevou jsem konstatoval, že se tam dá trénovat. Jen jsem holt závislý na obdobích, kdy sousedi vyrazí ven a uvolní aspoň tři parkovací místa vedle sebe.
ex Modela T4, QB-15
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od shrubber »

Výborně, právě jsem uvisel čtyři minuty v kuse a přešla mě začátečnická hrůza. Nastavování na autobus nadále netřeba.
ex Modela T4, QB-15
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od shrubber »

Mám-li do třetice shrnout zkušenosti z prvního dne, tak je to helina vhodná i pro naprostého začátečníka, pokud má nalítáno ve Phoenixu. Nasadil jsem listy se závažíčky, nastavil vysílač přesně podle manuálu, přepnul Dual Rate na menší výchylky a při třetí nebo čtvrté baterce jsem jsem normálně létal (rozuměj visel a opatrně se posunoval různými směry). Po pár baterkách jsem usoudil, že ty zmenšené výchylky jsou spíš na obtíž, přepnul jsem na normální a je to pohodové polítání.
ex Modela T4, QB-15
Stanly

#113 Příspěvek od Stanly »

Můžete někdo napsat jak to vypadá s vibracemi a opotřebeními serv a ozubených kol? Je to jako u Blade 130x nebo je to lepší?
petrct
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od petrct »

u 130 vibrace nejsou z listy se závažíčky, dáš lehké a jsou tam, ale na kuličkách jsou okroužky, bohužel malé vyměnil jsem je za jiné a naprostý klid. Nevím kolik jsem nalíta,l ale dost. Ja to nečárkuji. Opotřebení kol se zatím nekoná, akorát jem po sekání trávy v invertu ulomil kuličku na gripu, ale to jsem tam mněl přes ně gumičku kvůli vibracím, Už tam není. NO po x-20 a vice pádech jsem zlomil sánky, ale ty jsem už opravil docela jednoduše. Takže z mé strany spokojenost :wink: U mcpx jsem spravoval teměr po každém druhém pádu :oops:
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
seltino

#115 Příspěvek od seltino »

Stanly píše:Můžete někdo napsat jak to vypadá s vibracemi a opotřebeními serv a ozubených kol? Je to jako u Blade 130x nebo je to lepší?

zkušenosti se liší podle majitele, já své popsal již tady:

viewtopic.php?f=104&t=47897&start=675#p875104

s vrtulníkem problémy nemám, vše jsem už vychytal a pěkně nastavil, takže nikde nic nevibruje, nekmitá. Pokud do 130x půjdeš, počítej jěště s investicí do kovového kola hřídele (A), plastové ojedeš do 50 baterek. Do 130x jsme stříkl celkem hodně peněz (dával jsme spoustu věcí do RKH tuninngu, a rozhodně toho nelituju)

Dotazy ohledně 130x bude lěpší asi směřovat do vlákně o 130x, ať se to tady nespamuje :)
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Stanly

#116 Příspěvek od Stanly »

No jde mi o to, že se rozhoduji mezi Blade nano a Blade 130x, ale co jsem četl právě vlákno o 130x tak mě to od nakupu poměrně odradilo. Vim že Nano je poměrně čerstvé, ale rad bych věděl jestli je to stejne jako u 130x, že po 50 vylitanych baterkach se vyběhají serva nebo něco podobného a budu do nové heli muset pořád vrážet peníze i když nebudu padat.
baui

#117 Příspěvek od baui »

Tohle nevyřešíš na fóru. Všechna lineární serva od Horizon Hobby jsou stejná výrobní technologie, jak mCPX a 130X, tak Nano CPX. Zkušenosti se liší uživatel od uživatele. Na mém mCPX jsem na servech nalítal řádově stovky letů (šlo to přes tisícovku) a při pravidelném čištění chodila v pohodě až do konce, dnes slouží novému majiteli. Jiným serva přestala fungovat po dvou týdnech. To samé patí o dvaceti dalších součástkách...
Pro tebe, jako budoucího majitele, je to celé o tom, co chceš. Malou, velkou, jednodušší, složitější... Ale technologicky na tom nic nevymyslíš od vzniku prvního mikro Blade mSR.
Tom
seltino

#118 Příspěvek od seltino »

ono co se týče kmitání, je podle mě problém většiny majitélů ani ne tak vydřené servo, jako špatně nastavená helina se 130x je prostě potřeba si pohrát s nastavením zisků gyra, odstranit její neduhy, pak lítá suprově. Nanocpx hodnotit nemůžu, neměl jsem ji v ruce, nicméně na můj vkus je to už moc pidi vrtulník. Doma bych s ní stejně nelítal, nemám na to prostory a venku člověk trošku odletí od sebe a už na to nevidí. Nanocpx ti poletí z krabice, se 130x si budeš muset pohrát než bude lítat tak jak by jsi očekával.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od prochel »

Stanly píše:No jde mi o to, že se rozhoduji mezi Blade nano a Blade 130x.
já jen že by jsi si měl nejdřív rozhodnout kde budeš převážne s vrtasem lítat , jestli venku a tělocvična tak 130x jestli doma a někdy tělocvična ta NANO
venku je počasí na starou bačkoru a já si doma kroutím obraty a rušim všechny poletováním na zádech :D
kvalita vide nic moc nahrvaný telefonem
http://www.youtube.com/watch?v=L2bNSe3Op5k
http://www.youtube.com/watch?v=JLsbztc-d2Q
Stanly

#120 Příspěvek od Stanly »

Na ven mam 450tku takze vyhraje asi to Nano, abych mohl litat i doma. Ještě by mě zajímalo u toho Blade nano co odchazi při haváriích jako první,že bych při nakupu přihodil ještě rovnou nějaký ten náhradní díl.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“