Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
jipav

Re: Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom

#106 Příspěvek od jipav »

Já to na HELI nemám a nemám s tím problém. Lítá to samozřejmě i bez toho, jenom je trochu hrubší plyn. Já to na HELI nedával z toho důvodu, že jsem nikdy nelítal vrtulníky a tak jsem se potřeboval naučit manipulovat s plynem, protože ze začátku jsem v krizovce ubral plyn a než jsem se vzpamatoval, skončilo to většinou žuchnutím na zem, sice ještě se starou deskou, ale gyrům to asi moc neprospívá.
Jinak jsem to už donutil lítat, jak tady kdysi psal Boby, jak když se jde s pejskem na vycházku. Pěkně za tím jdu a kopter letí tam kam chci. Ani jsem si nemyslel, že to bude tak poslušný. A když tomu trochu osolím, tak na náklon nějakých 10 - 15 stupňů, tak to letí docela rychle dopředu a bez výrazného klesání, typl bych tak o metr na 50 m. Spíš když se točím rychle na místě, tak musím trochu přidávat plyn. Ještě asi trochu doladit by to chtělo.
Troll

#107 Příspěvek od Troll »

janekx píše:To vim jen me napadlo v radiu nastavit ze kdyz se treba da dopredu tak se k tomu i prida plyn o 10% treba. Ale nevim jak.
Ten plyn mam taky dost citlivej jakoby kdyz je treba 3m nad zemi tak najit polohu kdy neklesa a nestoupa je dost tezky.

Automatické přidávání plynu existuje. U letadel nevím, tam jsem takovu věc nikdy neřešil, ale u vrtulníků to jde. Chce to pár věcí, nastavit v rádiu vrtulníkový program , ( důležité je, aby to vůbec rádio umělo , ne všechny rádia tuhle funkci mají) u vrtulníků je to mix cykliky do plynu . Pokud to rádio nemá, dá se vyrobit mix křidélek a výškovky do plynu i u programu pro letadla. S heli je to ale jednodušší, už to tam je hotové. No a pak metodou pokus omyl nastavit správnou velikost mixování. Osobně bych se na to ale vyprdnul a přidával plyn klasicky rukou v těch případech, kdy je to třeba a právě tolik, kolik je třeba. Není to nic obtížného. Ono se na stoupání anebo klesání taky dost podepisují jisté aerodynamické jevy ( třeba kolmé a šikmé obtékání vrtule - rotoru tzn, na visení je třeba vyšší výkon jako na let nějakou rychlostí 8O ) o kterých ten mix nic neví, a tak to nebude fungovat úplně dokonale. Moc citlivý plyn se dá poladit křivkou plynu. Ve vrtulníkovém programu zcela jednoduše, v letadlovém záleží za kvalitě programového vybavení rádia. Ale i u těch jednoduchých vysílačů to jde udělat prasácky - expo do plynu. Osobně používám křivku plynu pouze pro režim kdy je třeba přesně viset, jinak je to spíš kontraproduktivní. Daleko nejpříjemnější pro řízení je, když to reaguje lineárně v celém rozsahu než nějaké expo.
No prostě, pokud je to fakt blbý, pomož si nějakou berličkou v rádiu, osobně bych ale radil zpočátku se berličkám vyhnout a naučit se solidně lítat i bez toho. No a pak se uvidí. Zkušený pilot už sám nejlíp pozná, co mu vyhovuje a kdy.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od RCStudio »

Tak konecne dorazil kryt

IMG_4902.JPG

Nema to montazni dirky takze se vrtalo a jako podlozku jsem odzavitoval maticky

IMG_4904.JPG

IMG_4905.JPG
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od RCStudio »

Taze jetine co kouka z krabicky jsou piny asi 1 mm, hloubeji to usazit nejde nebot tam jsou zacinovane drzaky od LCD a o ne opirat desku se me nechtelo.

IMG_4908.JPG
Jan Janekx Urbanek
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od MarkAurel »

Podla mna viac ochrani cd obal ako toto nakolko s toho trcia konektory ktore pri naraze aj tak poskodia dosku
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Troll

#111 Příspěvek od Troll »

Člověk si občas musí udělat radost a koupit si něco, co se mu líbí. Tak proč ne takový obal. Jenomže já si myslím, že řešení co jsem použil zde http://troll427.rajce.idnes.cz/FPV_Quad/#IMAG0561.jpg je lepší než taková krabička. Je to uděláno z kousku balsového sendviče a osmi plastových distančních sloupků. Hmotnost minimální, cena téměř zanedbatelná a ochrání to nejenom elektroniku, ale i vše ostatní . :)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od RCStudio »

Koukaji tak centimetr ale ja na to v zime asi udelam nejaky designovy kokpit az se budu nudi
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od RCStudio »

Dnes jsem stravil na vecer 2baterie 5Ah ve vzduchu.
Bylo to takove otukavani s Kk2.
Zjistil jsem.
Autolevel je na pytel stale utika dopredu bez autolevelu krasne vznese nahoru.
Drasticky jsem snizil citlivost vahou a expem na vysilacce takze ted si osvojuji v klidu let pomalymi pokusy.
Trapi me vsak dva neduhy.
Stale jako by pomalu couva nebo utika za 3. motorem. Myslim ze to akcelerometry nezaznamenaji a nereguluji.
Ze by ten acc gain? Ale ten je jen v selflevelu a ten kvuli ubihani dopredu nepouzivam.
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#114 Příspěvek od RCStudio »

Prochazel jsem internet a nasel reseni odpruzeni ridici desky pres gumicky, upravil jsem drzaky a mezi nimi natahl gumicku do krize pod deskou takze jsem pouzil 2 gumicky. Trochu se to stahuje silou gumicek k sobe ale to se vyresi timto http://www.goodluckbuy.com/reinforced-p ... ack-1.html

Take se chci pochlubit krytem, je urcena na dome kameru. Frezovany kryt KK2 jsem se rozhodl nepouzivat protoze tam stale koukaji konektory a zatrhnuti konektoru pro padu je dosti pravdepodobne.

IMG_4913.JPG
Jan Janekx Urbanek
s3030150

#115 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 16:12, celkem upraveno 2 x.
macil

#116 Příspěvek od macil »

Ja som to mal nahodené vo svojej tricoptere a občas sa to po prepnutí do self level módu snažilo coptétu otočiť naopak, tak som sa vrátil k pôvodnej verzii 1.2.
s3030150

#117 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:15, celkem upraveno 3 x.
s3030150

#118 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 16:04, celkem upraveno 2 x.
macil

#119 Příspěvek od macil »

Nie, viac som sa k tomu nevracal.
s3030150

#120 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 18:33, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“