Walkera MH 60
kazdy vrtulnik je urceny na neco jineho, 3D vrtulnik neumi litat maketove, maketa neumi 3D..v podstate u toho 3D jde o tuhost, spolehlivost dilu, premotorovany motor aby snesl i obrovske zatizeni kolektivem, poradne gyro aby to ,,nedelalo bordel", taky serva jsou vetsinou digitaly pro presny chod..cena 3D vrtulniku se pohybuje radove v desitkach tisic bez vysilace..na 3D je potreba i spolehlivy vysilac a primac ktery nerusi a podobne
Opravdový 3D vrtulník (Synergy, Raptor 90...) je třídy 90, tj. spalovací motor 15ccm, průměr rotoru cca. metr a půl, hmotnost přes pět kg.
Kompletně osazený stojí asi 70 tisíc, z toho vrtulník asi 30, zbytek je elektronika a motor. Chlastá palivo s 30% nitrometanu, galon za bratru asi 7-8 stovek. Půllitrovou nádrž vsákne za zhruba šest minut.
Kdyby se stejné výkony podařilo docílit s levnějším vybavením, každý by to jen přivítal.
Kompletně osazený stojí asi 70 tisíc, z toho vrtulník asi 30, zbytek je elektronika a motor. Chlastá palivo s 30% nitrometanu, galon za bratru asi 7-8 stovek. Půllitrovou nádrž vsákne za zhruba šest minut.
Kdyby se stejné výkony podařilo docílit s levnějším vybavením, každý by to jen přivítal.
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
slo mi technicky princip, ze mechanika muze byt tuzsi, presnejsi, serva rychlejsi a gyro gyrovatejsi, tak nejak chapu, cekal jsem, ze 3d akrobat bude mit jiny druh ovladani, jiny sofistikovanejsi princip.... Domnivam se a je to samo jen muj nazor, ze nejdulezitejsi asi stejne budou ruce a mozek. Pamatuji jeste prvni cesky vrtulnik Helix na desitku motor a tam ZADNY GYRO A PODOBNY VECI nebyly, presto to fungovalo. Odpoved, ze se vlastne jen jedna o tuning me zklamala, btw si nemyslim, ze opravdovy "3D" vrtulnik ma 1.5m rotor, benzinak a spotrebu jak zigul..
Ale i tak dekuji za vysvetleni... 
therccustomjets.cz
customwings.cz
customwings.cz
petrcorrado píše:slo mi technicky princip, ze mechanika muze byt tuzsi, presnejsi, serva rychlejsi a gyro gyrovatejsi, tak nejak chapu, cekal jsem, ze 3d akrobat bude mit jiny druh ovladani, jiny sofistikovanejsi princip.... Domnivam se a je to samo jen muj nazor, ze nejdulezitejsi asi stejne budou ruce a mozek. Pamatuji jeste prvni cesky vrtulnik Helix na desitku motor a tam ZADNY GYRO A PODOBNY VECI nebyly, presto to fungovalo. Odpoved, ze se vlastne jen jedna o tuning me zklamala, btw si nemyslim, ze opravdovy "3D" vrtulnik ma 1.5m rotor, benzinak a spotrebu jak zigul..Ale i tak dekuji za vysvetleni...
Helix fungoval. Ale jak? Neměl řízený kolektiv, jen plyn. Náhon vrtulky strunou, která se trhala, motor pořádně nechodil, těžké to bylo jako kráva. Viděl jsi ho někdy v reálu? Bavil jsi se s někým, kdo ho skutečně řídil? Kousek sem, kousek tam, zaviset a po pár deítkách sekund sednout se zpocenou pr*elí a bez sebe štěstím, že se nerozpadnul už ve vzduchu. Tekdy to nebylo ani o létání, ne bože 3D. Bylo to o experimentech, nadšení, pár poskocích a moři oprav a šroubkování.
Tady se můžeš podívat jak vypadá konstrukce 3D vrtulníku: http://vitocz.net/heli/stratus.htm
A popřemýšlej, proč tam jsou serva namontována tak jak jsou.
A popřemýšlej, proč tam jsou serva namontována tak jak jsou.
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
- petrcorrado
- Kontaktovat uživatele:
no ptam se,kdyz nevim, ale odpovedi zdzd se mi zdaji dost povysene, volba slov a prikladu typu: "vis o cem mluvis?" videl uz jsi tohle a tamto? nemas o tom ani paru... Pomalu, ale jiste me to odrazuje od nejakych dalsich reakci, ale zpet k tematu, je nepochybny, ze walkera zalitne akrobacii, jasne, ze jiny drazsi stroje to zalitnou lip urcite vic prvku atd, atd, atd.... No presto se domnivam, ze pro vetsinu normalnich lidi je akrobacie uz i let na zadech, proto moje puvodni reakce. Chytani za slovo v tak pomerne slozitem oboru, je to nejjednodussi co vubec jde. Otazka je, jestli je o tom tohle tema... 
therccustomjets.cz
customwings.cz
customwings.cz
mas pravdu, prispevky zdzd jsou psane skoro bez taktu a obcas vypadaji povysene ale ver, ze on vi o cem mluvi! hele tohle tema je o vsem co se tyka walkery, takze bych ukoncil duskuzi na tema 3D a odpovedel ti ze zvladne ZAKLADNI AKROBACII coz se jedna o let na zadech, loping, souvrat, vykrut a tak dale, ale 3D akrobacii pri ktere se jedna napriklad o piruety, Tic-toc a vsechny obraty kdy vrtulnik vypada jak spatne hozena motyka nezvladne. je dobry na nauceni litani a trening zakladni akrobacie, na tu vykon ma, pokud ovsem litat umis a chces poridit neco na trenovani komkretne pokrocile a 3D akrobacie tak to neni dobra volba..doufam ze te to neodradi od psani na tomto foru, ja si taky ze zacatku pripadal blbe ale casem si na to zvyknes a uz ti odpovedi povysene ani pripadat nebudou, chce to prekousnout. Narovinu muzu rict ze mi taky neni zrovna sympaticky styl vyjadrovani pana Zvedelika, ale na druhou stranu musim rict ze sem od nej nikdy necetl nejakou blbost, vsechny prispevky byly k veci a byly informacne hodnotne. Je jen na tobe pokud prekousnes trosku arogance ale zato dostanes odpovedi od nekoho, kdo opravdu vi o cem mluvi, nebo jestli ti budou milejsi odpovedi od nekoho, kdo tomu vubec nerozumi ale zase ti bude psat krasne mile odpovedi..
edit:chyby..
edit:chyby..
petrcorrado píše:no ptam se,kdyz nevim, ale odpovedi zdzd se mi zdaji dost povysene, volba slov a prikladu typu: "vis o cem mluvis?" videl uz jsi tohle a tamto? nemas o tom ani paru... Pomalu, ale jiste me to odrazuje od nejakych dalsich reakci, ale zpet k tematu, je nepochybny, ze walkera zalitne akrobacii, jasne, ze jiny drazsi stroje to zalitnou lip urcite vic prvku atd, atd, atd.... No presto se domnivam, ze pro vetsinu normalnich lidi je akrobacie uz i let na zadech, proto moje puvodni reakce. Chytani za slovo v tak pomerne slozitem oboru, je to nejjednodussi co vubec jde. Otazka je, jestli je o tom tohle tema...
Pokud cítíš v mých příspěvcích nejakou aroganci, tak promiň, ale rozhodně to tak nebylo myšleno. Holt jsem technik a programátor. Na okecávačky mne neužije. Jednoduše se věcně ptám, zda jsi to viděl a zda o tom něco víš. Podle toho formuluji odpověď. To je vše. Nemíním z kohokoliv dělat vola. Nikdo učený z nebe nespadnul a za startu jsme věděli každý houbelec. To, že něco nevíš není ostuda. Ostuda je se nezeptat a umřít blbej. Pokud mám ale odpovědět v souvislostech, potřebuji vědět na co můžu navázat aby jsme se pochopili.
Takže se bez obav klidně ptej, nic se nestyď a ani se zbytečně neurážej.
vsw píše:Zkouknul jsem video s Walkerou. Vrtulnik toci malo, na akrobacii nebude mit dostatecny vykon.
pokud tak soudis z meho videa na rc serveru tak te jenom musim upozornit ze otacky motoru mam zmensene, daji se zvetsit, ale nechci trapit zbytecne baterky, mi to tak staci..mam je asi na 2/3 vykonu..