Servo řízení Turnigy
Servo řízení Turnigy
Pánové poraďte prosím.
Odešlo mi servo řízení u Turnigy SCT 1/16 a nemůžu nikde najít náhradu. V nabídce náhradních dílů není a ani podle partlistu ho nikde nemůžu vygooglit.
Rozměrově se podobá HS-55, ale je delší. Kritický rozměr je G (viz nákres) většina serv je "moc dlouhá" a pak průměr hřídele, aby šel do servosaveru musí mít 4,2mm. Nechce se mi předělávat lože serva není tam moc prostoru.
Přiznám se v autíčkářských servech se moc nevyznám a to co tu mám z letadel nepasuje.
Zkoušel jsem vyměnit motor i elektroniku ale neúspěšně.
Odešlo mi servo řízení u Turnigy SCT 1/16 a nemůžu nikde najít náhradu. V nabídce náhradních dílů není a ani podle partlistu ho nikde nemůžu vygooglit.
Rozměrově se podobá HS-55, ale je delší. Kritický rozměr je G (viz nákres) většina serv je "moc dlouhá" a pak průměr hřídele, aby šel do servosaveru musí mít 4,2mm. Nechce se mi předělávat lože serva není tam moc prostoru.
Přiznám se v autíčkářských servech se moc nevyznám a to co tu mám z letadel nepasuje.
Zkoušel jsem vyměnit motor i elektroniku ale neúspěšně.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Re: servo řízení
Njn, to je trosku problem, kdyz se koupi takoveto afto, ktere to ma blbe resene (rozumej neni to HPI, Traxxas, LOSI apod.). Normalne je totiz servo, na tom paka a pak teprve nejaky servosaver. Nejsi vazany na konkretni tisicihran. Pouzijes paku prilozenou u noveho serva a jede se dal.
Nicmene... samotny obrazek serva a rozmer G nepomuze. Prihod foto, jak je to resene v aute. Je dost mozne, ze rozmer G nebude zas tak omezujici. Takze nam ukaz detailnejsi foto, jak je to tam splacane a snad se hneme dal
Pokud toto servo odeslo, v zadnem pripade bych nekupoval to same. Bude to levny sunt, ktery bude odchazet pravidelne. To same se delo u Mini Inferna, meho prvniho auta. Pak by bylo take vhodne provest inspekci servosaveru, zda vubec funguje? Pokud nebude spravne poladeny, muzes odpalit sebelepsi servo.
Nicmene... samotny obrazek serva a rozmer G nepomuze. Prihod foto, jak je to resene v aute. Je dost mozne, ze rozmer G nebude zas tak omezujici. Takze nam ukaz detailnejsi foto, jak je to tam splacane a snad se hneme dal
Pokud toto servo odeslo, v zadnem pripade bych nekupoval to same. Bude to levny sunt, ktery bude odchazet pravidelne. To same se delo u Mini Inferna, meho prvniho auta. Pak by bylo take vhodne provest inspekci servosaveru, zda vubec funguje? Pokud nebude spravne poladeny, muzes odpalit sebelepsi servo.
Re: Servo řízení Turnigy
Divný koukal jsem např u LOSI a tam je servosaver skoro stejnej (u SCT 1/16). V autě leží servo na desce podvozku a je přišroubováno na L sloupky. Kolem dokola je hodně málo místa. na fotce je to blbě vidět všechno je černý 
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Touto origo promo fotkou jsi tomu moc nepomohl 
Nafot to doma, svym fotakem, pod svetlem, s bleskem nebo bez. Cerna se foti vzdy nejhur, kdo fotil cerneho psa, vi sve. S tou fotkou se da ale pak pohrat, ruzne vytahnout kontrast a poznam, kde co je. Je nutny videt servo jako takovy, jak je tam prdnuty a na kterou stranu jde paka atd...
Nafot to doma, svym fotakem, pod svetlem, s bleskem nebo bez. Cerna se foti vzdy nejhur, kdo fotil cerneho psa, vi sve. S tou fotkou se da ale pak pohrat, ruzne vytahnout kontrast a poznam, kde co je. Je nutny videt servo jako takovy, jak je tam prdnuty a na kterou stranu jde paka atd...
Tak jsem to zkusil trochu nafotit.
Noooooo, to uz je lepsi.
G rozmer neni nic kritickyho, to se muze trosku lisit. Kdyz to nebude uplne v ose, nemusi to byt takova hruza. Zacal bych hledanim cehokoliv, co se tam vubec vejde.
G rozmer neni nic kritickyho, to se muze trosku lisit. Kdyz to nebude uplne v ose, nemusi to byt takova hruza. Zacal bych hledanim cehokoliv, co se tam vubec vejde.
Rozměrově by to bylo cca HS-55 jak jsem psal, bohužel všechny serva co tu mám (různí výrobci co by se velikostí vešla) a co jsem hledal mají packy o cca 3mm "níž" (směrem k regulátoru) pak je servo moc v předu což by se dalo předělat větší problém je tisícihran na ten servosaver.
Nevím jestli je to nějaká autíčkářská specialita že je tisícihran menší, než na leteckém servu.
Nevím jestli je to nějaká autíčkářská specialita že je tisícihran menší, než na leteckém servu.
Dal bych tam něco aspoň velikostí HS81 -servosaver se nějak předělá a to samý upevnění serva- kolik je místa mezi spodním platem a tou horní výztuhou? A změř šířku mezi hřídelí a krajem. Pokud tam dáš 8g servo bude trpět jako hrom. Radek
ICQ 638556901
HS-81 se tam nevejde je širší i delší není na ní prostor. To by znamenalo předělat celý podvozek. Pod ten prostřední kryt servo strčit nemůžu tam je náhon přední nápravy, Je tam max. prostor na HS-55 plus tak 2mm.
Je to i na těch fotkách vidět.
Je to i na těch fotkách vidět.
Tak jsem nakonec zajel k Peckovi do Prahy. Vzal jsem sebou to podělané servo a podle něj vybral nové. Prodavač byl nadmíru ochotný a procházel se mnou serva co tam měli, až jsme narazili na servo LOSI s integrovaným servosaverem. Podle oka to vypadalo, že by mělo pasovat, tak jsem ho koupil. Doma jsem jen trochu upravil držák serva a otočil kulák na páce serva a sedí tam. Sice to nebylo nejlevnější, ale zatím to vypadá, že funkční.
Jedná se o servo MS20DSL
Jedná se o servo MS20DSL
- Kontaktovat uživatele:
Nebo si místo udělej, jako správný modelář. Kup si laminátovou desku, nebo hliníkový plech a udělej si celé plato tak, jak ti bude vyhovovat