Hitec Flash5 - jak zapojit křidélka

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
heiszby
Kontaktovat uživatele:

Hitec Flash5 - jak zapojit křidélka

#1 Příspěvek od heiszby »

Ahojte, mam problem se zapojenim kridelek do prijimace bez Y kabelu, chci je zapojit kazde do sveho kanalu, ale nevim si rady. Vysilacku mam v Mode2, neumim to nastavit, abych kridelka ovladal vlevo na plynu. Zkousel jsem vsechny typy modelu (acro, glidacro,glid). Ale vzdy se max.podari zapojit je tak, aby sly spolu na pravem kniplu (bych mohl litat tak mode4: -) ) Ma s tim nekdo zkusenosti? Nebo to u tehle vysilacky nejde? Dik za ochotu.
P.s. sory za diakrkitiku - telefon internet; -)
PetrD

Re: Hitec Flash5 - jak zapojit křidélka

#2 Příspěvek od PetrD »

V módu 2 jsou správně křidélka (a výškovka) na pravém kniplu (jako u skutečného letadla), takže vysílačka to dělá dobře. Pokud chceš mít plyn i křidélka nalevo, to je mód 4, ale netuším, jestli to Flash umí...

Edit: kouknul jsem do návodu, Flash jde přepínat pouze do módu 1 a 2. Takže mód 4 asi jedině pomocí HW zásahu uvnitř - přehození potenciometrů.
jez_cz

#3 Příspěvek od jez_cz »

Když servo křidélka zapojíš na přijímači do směrovkového kanálu, tak budeš mít ovládání jak potřebuješ. A pokud to rádio umí namixovat směrovku navíc do dalšího kanálu, tak máš jackpot.
I květák je jen vycepované zelí
kocour
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kocour »

Ten vysilač Hitec Flash 5 (bez X) jsem měl. A neumí to. Ale asi umí mix K+S, to by se dalo zkusit s nastavením mixu a místo směrovky mít druhé křidélko. Ale pořád to neumí nastavit diferenciaci výchylek křidélka. Ale opravdu na to není a to byl jeden z důvodů, proč jsem ho dal pryč. Z těch starších vysilačů by se hodil FX-18, se kterým lítám už 8 let a viděl jsem inzerát, kde se nabízel za 1500,- Kč.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
heiszby
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od heiszby »

Tak vysílačka by to měla být Hitec FlashX5.
Abych to trochu upřesnil - začal jsem na větroni a pak LazyBee, obě letadla bez křidélek. Teď osazuju Funtanu, můj první model s křídélkama..
A bylo mi řečeno, že se lítá tak, abych neměl obě hlavní funkce na jednom kniplu, tak jsem to pochopil, že křidélka mám mít na plynu a výškovku napravo. Ale pravdou je, že mi se lítá líp když mám napravo jak výškovku tak směrovku a předpokládám, že stejně to bude i s křídélkama, tudíž pro mě bude asi přirozenější mít křídélka napravo s výškovkou.
Tím tedy je můj problém nejspíš vyřešen.
Všem děkuju za ochotu a pomoc ;-)
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Nakadah »

Mel sem Flash 5 SX a kridelka na dvou kanalech sem lital v rezimu GLIDACRO. A umi mody jenom 1 a 2. 4ka je v evropskych koncinach netypicka. Nak
Pista.Wassermann

#7 Příspěvek od Pista.Wassermann »

Dej tam Y kabel Zbyňo, s tím tvým módem ti asi nic jiného nezbyde....
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!
Robinsson

#8 Příspěvek od Robinsson »

Taky lítam letadla mode 4 a Optica 6 musela vyměnit Aurora, protoze to neuměl. Ano šlo by to udělat HW zásahem jenže heli lítam mode 2 takže by mi to bylo prd platný. Nebo tam můžeš dát Y kabel a máš vyřešeno. Obě křidélková serva dáš na jeden kanál.
Pitrs07

#9 Příspěvek od Pitrs07 »

Mám Flash5 v módu 1 a při nastavení glideacro jsou křidélka zapojená na kanálu 1 a 5. Používám 8-mi kanálový příjmač Hitec. Diferenci křidélek nastavíš na kanálu 1 a 5 pomocí EPA (nastav % nahoru a dolů). Samozřejmě můžeš na křidélka použít dvojí výchylky a namixovat je se směrovkou. Pokud máš křidélka na 1 a 5, můžeš dále požít 3 polohový přepínač pro nastavení polohy křidélek např. jako butterfly a můžeš nastavit na křidélka exponenciální průběh. Vysílač toho umí na třídu začátečník hodně, ale je třeba pořádně pročíst manuál.
Pitrs07

#10 Příspěvek od Pitrs07 »

Mám Flash5 v módu 1 a při nastavení glideacro jsou křidélka zapojená na kanálu 1 a 5. Používám 8-mi kanálový příjmač Hitec. Diferenci křidélek nastavíš na kanálu 1 a 5 pomocí EPA (nastav % nahoru a dolů). Samozřejmě můžeš na křidélka použít dvojí výchylky a namixovat je se směrovkou. Pokud máš křidélka na 1 a 5, můžeš dále požít 3 polohový přepínač pro nastavení polohy křidélek např. jako butterfly a můžeš nastavit na křidélka exponenciální průběh. Vysílač toho umí na třídu začátečník hodně, ale je třeba pořádně pročíst manuál.
heiszby
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od heiszby »

Já mám prostudovaný manuál :-) Vím co všechno ta vysílačka umí. Ale já lítám Mode 2 a jak jsem již uvedl, chtěl jsem zapojit křídélka doleva na plyn. Je to moje první éro s křidélkama, takže vlastně ani nevím, co se mi bude lítat líp, ale když jsem zjistil, že u Mode 2 se lítají křidélka vpravo, tak je můj problém vyřešený, na pravý knipl se mi to podařilo zapojit. Sice ne na Acro, ale na Glideacro jo.
Takže až bude čas, půjde konečně éro do vzduchu :)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“