Vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy vysielac od JETI - DC-16 (DS-16)

#1096 Příspěvek od jyrry »

aaaaaa, tak to se taky omlouvam, to jsem nevedel, ze to nevidis vubec :-)
jyrry.webnode.cz
M1
Kontaktovat uživatele:

#1097 Příspěvek od M1 »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: YouTube jsme si bohužel nevydupali :lol:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1098 Příspěvek od Kuba78 »

kdyz vidim tohle video..
http://www.youtube.com/watch?v=Rn7H5V2r ... r_embedded

tak me napada - skutecne je nutne aby DS16 byla kovova placka jezici se packami a prepinaci? vzdyt podle videa je to letani s akcelerometrem tak detsky snadne, pro letadla by snad stacilo pro rizeni jen naklanet placku a uprostred mit jednu paku na plyn :-)
jinak respekt, DS16 pro prostudovani vsech materialu a ohmatani live je cim dal vice adept cislo 1 na zimni prezbrojeni moji luftwaffe pro pocinaje sezonou 2013. dx18, mx20 je backup nekde vzadu..
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1099 Příspěvek od TomasC »

Kuba78 píše:kdyz vidim tohle video..

tak me napada - skutecne je nutne aby DS16 byla kovova placka jezici se packami a prepinaci? vzdyt podle videa je to letani s akcelerometrem tak detsky snadne, pro letadla by snad stacilo pro rizeni jen naklanet placku a uprostred mit jednu paku na plyn :-)

Zkoušel jsem si to a prostě páčky jsou lepší.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1100 Příspěvek od jyrry »

mne by nejspis chybely neutralizacni pruziny ... ve skutecnych taky neni, ale tam pilot sedi uvnitr... leda tak FPV ale tam zase chybi periferni videni ... a sedacka pod zadkem kvuli "akcelerometru" v hlave ...
jyrry.webnode.cz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1101 Příspěvek od TomasC »

I na vstup akcelerometrů se dala aplikovat křivka, takže okolo středu otupit není problém.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1102 Příspěvek od Kuba78 »

TomasC píše:
Zkoušel jsem si to a prostě páčky jsou lepší.

samozrejme nadsazka Tome. a popravde, ja mam radsi pohled na bitevni lod jezici se hlavnemi pacek a ovladacu, nez na krabici s jednim tlacitkem. minimalismus a funkcionalismus ano, ale vocad pocad, modelarinu si rozvracet nenechame..
caesar

#1103 Příspěvek od caesar »

Ahoj,

řeším takový menší problém s konfigurací DC-16.
3-polohovým přepínačem měním letové režimy coptery (3 různé úrovně z výstupu Rx do řídící jednotky coptery) a potřeboval bych dalším 2-polohovým přepínačem dostat na stejném výstupu konkrétní úroveň, bez ohledu na polohu toho 3-polohového přepínače.

Napadá vás jak toto nakonfigurovat?

Díky moc za nápady :)
JETI DC-16 | DJI Quadcopter F450 Naza | Beta 1400 | PhoenixRC 4
Spectrum DX3R | XRAY XB8 | XRAY T3
pilatus98

#1104 Příspěvek od pilatus98 »

Tak jsem dnes nainstaloval do vysílače aktualizaci DC-16 verze 1.06 a hned jsem to šel vyzkoušet. Je to super, letání je zase o něčem jiném. Když chci vědět jakou mám výšku tak prostě kliknu na vypínač a vysílač mi to řekne, chci vědět jaký mám ještě motorový čas, tak jednoduše přepnu další vypínač a vysílač mi to řekne. Už se těším na aerovleky až se vypnu od vlečné a jednoduše přepnu vypínač a budu vědět jakou mám výšku a nebudu se bát, že pohledem na vysílač už bych větroně nenašel :D .
M1
Kontaktovat uživatele:

#1105 Příspěvek od M1 »

...tak to rád slyšim :wink: , ještě by mě zajímalo, jestli když se navolí na určitý přepínač aktivace-smyčka více hlášek telemetrie, kterých může být docela dost za sebou a můžou trvat třeba 15sekund, tak jestli při odříkávání každé nové hlášky, je ta daná hláška aktuální v době odříkávání nebo v době kdy se aktivuje začátek všech hlášek přepínačem. Tak doufám, že jsem to napsal nějak srozumitelně :mrgreen: :lol:
JETI DC-16
mafraf

#1106 Příspěvek od mafraf »

caesar: Pokud jsou ty 3 režimy jinak stejné, tak můžeš vytvořit další režim s nejvyšší prioritou - ten se bude zapínat tím dvoupolohovým přepínačem.
Nebo ještě jinak - vytvořit 2 mixy - jeden bude z tvé funkce X do stejné funkce, hodnota -100% (výstup bude vždy ve středu). Druhý mix bude mít prázdného Mastera a jako Slave bude kanál X, hodnota bude ta požadovaná výchylka. Samozřejmě oba mixy se budou spínat tím dvoupolohovým přepínačem...

M1: Ohlásí se vždy aktuální hodnota.
caesar

#1107 Příspěvek od caesar »

To Mafraf : Diky, udelal jsem to pres letove rezimy a jejich prioritizaci s tim, ze v danem rezimu je nastaveny dany kanal na urcitou uroven. Zjistuji, ze moznosti DC-16 jsou temer nekonecne :)
JETI DC-16 | DJI Quadcopter F450 Naza | Beta 1400 | PhoenixRC 4
Spectrum DX3R | XRAY XB8 | XRAY T3
Murmandam

#1108 Příspěvek od Murmandam »

Jo, možností je hrozně moc, jen mi trochu chybí slušnej návod. Nefunguje mi totiž systém selželi všechno, přečti si návod :-D. Zatím jsem třeba intuitivně nepřišel na to, jak jdnoduše u větroně přepnutím letového režimu změnit funkci plynové páky z plynu na brzdy ...
Ale hlášení na páčku je prostě super :-)
M1
Kontaktovat uživatele:

#1109 Příspěvek od M1 »

...sice ještě DC-16 nemám, ale mám pocit, že v návodu který jsem četl, bylo něco ohledně znaku "G" (Global) na displeji- předurčující pro všechny režimy, který když se zrušil, tak šli přiřazovat u jednotlivých režimů nové funkce (třeba kanály) k jednotlivým ovladačům (kniplům)...
JETI DC-16
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#1110 Příspěvek od RiMr »

Chystám nějaké videotutorálky (vlastně celou novou sekci o DC-16, už je to skoro hotové) a třeba ten přesun plynu na jiný ovl. prvek a použití páky na jinou funkci tam bude.
Bohužel přímo v přiřazení ovladačů funkcím volba letových režimů není - taky je to jedna z položek z mého "seznamu přání" :)

Zpět na „Vysílače“