GAMA 2100 - RTF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

Re: GAMA 2100 - RTF

#376 Příspěvek od CHlustanec »

a co je to ta bila dira?

mno a ted vazne. vcera jsem montoval serva (HXT900) na klapky a diry na tahla jsou moc male na prilozene tahlo. Takze to bude chtit upravu. Ostatni serva jedou, motor taky. Akroat serva v krajnich polohach delaj kaval, ale snad je to normalni.
T9x + FrSky, Gama 2100, Quanum Nova
sechy
Kontaktovat uživatele:

#377 Příspěvek od sechy »

Hele to by neměli dělat.Zkus ty závěsy pořádně rozhejbat,
hlavně u těch klapek.Servo má pak velkej odběr a mohl
by odejít régl.
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#378 Příspěvek od CHlustanec »

Zdravim, po rozhybani zavesu se to celkem uklidnilo, ale sem tam to porad skrci. Nicmene dneska jsem provedl zalet. Pocasi idealni, trava mokra jak prase (nedockavosti sem vstal driv nez bych vstaval do prace :D).

Dotrimovat smerovku trvalo jeden hod, dotrimovat kridylka trvalo dva hody (vsehcno bez motoru), ale vyskovy let je dost nestaly. Pokud nedrzim packu vyskovky porad trochy dolu, letadlo pada okamzite na cumak. To se (podle me) projevuje i na vydrzi baterky, ale to je jenom moje zacatecnicka domnenka. Je to dusledek toho nevyvazeni ktere tady vetsina lidi zminuje? Napadlo me nacpat do cumaku padesatikorunu, ale utratil jsem ji za listky na tramvaj, takze jsem to nemohl vyzkouset :/.

Nicmene i tak zazitek z poletani. Druha baterka, kterou uz jsem stopoval, vydrzela prez 25 minut. Nic moc, ale ja na to prijdu. Pocasi stoji pri nas, takze az se vecer trochu zklidni vitr, vyrazim znova na louku.

Hoj
kope
Kontaktovat uživatele:

#379 Příspěvek od kope »

CHlustanec píše:... ale vyskovy let je dost nestaly. Pokud nedrzim packu vyskovky porad trochy dolu, letadlo pada okamzite na cumak. To se (podle me) projevuje i na vydrzi baterky, ale to je jenom moje zacatecnicka domnenka. Je to dusledek toho nevyvazeni ktere tady vetsina lidi zminuje? Napadlo me nacpat do cumaku padesatikorunu, ale utratil jsem ji za listky na tramvaj, takze jsem to nemohl vyzkouset :/.

Zkus klasický dive test - viz třeba tady http://lomcovak.cz/elektro/2k1/opt2_1.html

Tak poznáš, jestli máš letadlo těžké na předek nebo na ocas. Podle toho případně uprav těžiště, nejprve posouváním baterky, jestli to ještě jde. Pak teprve dovažuj.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#380 Příspěvek od CHlustanec »

Dobra, diky za odkaz, zkusim to..snad to nerozmaznu o zem :D Baterku uz, ale vic dopredu neposunu, takze pokud to bude lehke na predek, musim rovnou dovazovat. Ale uvidime.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#381 Příspěvek od JirkaA »

Podle toho co pises ze drzis vyskovku porad na pace soudim, ze nemas letadlo v prvni rade vytrimovane. Vytrimuj ho tak aby letelo bez drzeni pak rovne, teprve potom ma cenu delat dive test !
OK2WY
vladinek

#382 Příspěvek od vladinek »

Joza píše:Kuci, kdo by potreboval motor z Gamy, jeden jsem dal do bazaru...

Dnes jsem s tímdle motorem zkončil a moje gama málem taky.
Chtěl jsem využít krásný počasí a zhruba po 10min. pohodovýho poletování přestala gama reagovat a nekompromisně zamířila k zemi, naštěstí v celkem malý rychlosti a asi z cca 20m. Doloudal sem se k ní a už tak na 10m můj elektrikářskej nos signalizoval,že není něco v pořádku. Motor smrděl jak bouchlej kondenzátor, izolace na přívodních "drátečkách" spečená a pestrobarevné čmoudíky se šířily krajinou.
Resumé - vinutí slavnýho setovýho motoru nevydrželo po cca 10 hodinách rekrečního poletování "na půl plynu" nebeskou rekreaci, zkrat dohnal regler k pláči a ten se vypnul, následkem čehož přijímač a serva ulehly k zimnímu spánku. A Gama šla k zemi.
Motor letěl do koše, do Gamy šel RAY C2836/08 s jinym reglerem a zejtra to půjde do vzduchu.
Adios sériovej motere, mne už s.át nebudeš!

tímto se onlouvám inzerentovi za negativní reklamu, třeba šlo jen o vadný kus
DURANGO DEX410v3, XRAY T3, MaxIon, MiniCorado, XENO, X-VERT VTOL a nějaký ty trosky
Joza

#383 Příspěvek od Joza »

Nene vubec se neomlouvej, me to tahlo z letadla hned po prvnim letu.Nicmene se tedy zle rouhas to bude tytyty a bububu, ze nadavas na ten zazrak. Vzor spolehlivosti a vykonnosti! No jo ja mel vlastne taky asi vadny kus, ze to vubec netahlo...co nam ubrali na vinuti pridali jinejm, ty z toho maj stihacku+zivotnost na veky to da rozum

K tomu co pise CHlustanc, tak JirkaA ma zrejme pravdu, neni dotrimovano
RedAce

#384 Příspěvek od RedAce »

Pokud by někdo uvažoval o koupi Gamy, tak já budu v blízké budoucnosti tu svoji jako set prodávat (Chci pořídit něco živějšího). Není to ještě zcela aktuální, proto to nedávám do bazaru, ale tak do měsíce, až koupím novou vysílačku, bude k mání. Je létaná od srpna, žádná větší havárie, instalované klapky, setová serva vyměněna za spolehlivější Turnigy. Pokud by měl někdo jakékoli otázky, neváhejte poslat SZ. Fotky dodám, až ji budu dávat do bazaru, ale je to prostě Gama s olepenými náběžkami a "břichem" - žádné překvapení se nekoná. Létá bez problémů, není problém předvést.
jose75

Serva do Gama 2100

#385 Příspěvek od jose75 »

Jde mi o výběr nových serv. V týdnu mi přijde gama ve sport verzi ARF ,ale prý jsou tam špatná serva. Chtěl bych nějaká levná a aspoň trochu spolehlivá z hobby kingu .
Máte někdo typ? :)

A ještě trochu vedle: máte někdo to ,,topení " do obalu na vysílačku ,co tam mají? :D

díky
Naposledy upravil(a) jose75 dne úte 23.10.2012 12:51, celkem upraveno 1 x.
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo
mikymik
Kontaktovat uživatele:

Re: Serva do Gama 2100

#386 Příspěvek od mikymik »

Corona 929MG

P.S. Snad to není příliš dlouhá odpověď, jejíž přečtení by tě mohlo unavit.

edit: mno, jako moderátor bych tohle vlákno okamžitě smazal...
seboh

#387 Příspěvek od seboh »

Zdravím, mám problem s Gamou. Abych ji dovážíl musím dát 300g na předek!!! I když je hooodně těžší na zadek tak lítá krásně. V zadu mám jen přidaný lehoučký pant na směrovce.
JR PCM9XII, Ventus 2300 HK, větroň 3m, FOKKER E. III EPP, AXN Floater-Jet , T450 Pro, B130x, MCPx
CHlustanec
Kontaktovat uživatele:

#388 Příspěvek od CHlustanec »

300g mi prijde moc. asi blby dotaz, mas tam baterku, kdyz to meris?
seboh

#389 Příspěvek od seboh »

CHlustanec píše:300g mi prijde moc. asi blby dotaz, mas tam baterku, kdyz to meris?

jojo
JR PCM9XII, Ventus 2300 HK, větroň 3m, FOKKER E. III EPP, AXN Floater-Jet , T450 Pro, B130x, MCPx
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#390 Příspěvek od ZIPP »

Tak jsem si o Gamu 2100 napsal Ježíškovi...uvidíme jak bude štědrý :mrgreen: . Bude to můj první houbolet....nechám se překvapit, protože dodnes létám klasiky...balsa, smrk , překližka....aspoň už nebudu mít obavy až někam pojedeme autem, kam model dám aby se nepoškodil... :wink:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“