Co to obnáší spalovací akrobat 1,8m

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

Re: Co to obnáší spalovací akrobat 1,8m

#91 Příspěvek od pikus 1 »

Honza71 píše:Pikus => tak teď jsi mě úplně uzemnil .... Yak 55 je moje slabost - pro mě vždy byla okřídlená nevzhledná roura, později jsem se do něj zamiloval :)
zkus mi poslat SZ o jaké ceně přemýšlíš, rád s tebou podebatuji samozřejmě i o jiných věcech ....teda pokud nechceš zde na foru to nechám na tobě :wink:
dík

SZ
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Figo
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od Figo »

Vláďo: 2,2 yaka za 2,2 yaka? nechce to něco většího?
Vlado C

#93 Příspěvek od Vlado C »

AR1 píše:Sorry, ale plácáš. Přešel jsem k 50cc benzínu ze 4S lipo, žhavíky jsem praktiky přeskočil, a rozhodně neplatí : privela novych starosti ktore tazko mozu kompenozovat vacsie pozitky. A porávnávat 2,2m a 1,4m je prostě úplně mimo, ty modely se úplně jinak chovají.

Zrejme si intenzivne lietajuci hobik. Mne by tie starosti s dopravou za to nestali.(To neznamena ze u teba to nemoze byt naopak.) :D A ked si pozorne precitas co som napisal tak vacsie pozitky som s vacsimi erami som uviedol. Ale celkova bilancia je uz dost individualna. Vlacit 2,2 ero na 4 poschodie bez vytahu a velmi problematicky ho skladovat to tu bilanciu meni. Ak mas dost miesta, garaz, dom tak je to opat "ine kafe". Ale casom mozno zmenim nazor. :D Aktualne vsak moje pilotne schopnosti nie su na dostatocnej urovni na prevadzkovanie takehoto velkeho a draheho era ktore je spravidla "jednoranovym".
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od pikus 1 »

Figo píše:Vláďo: ,2 yaka za 2,2 yaka? nechce to něco většího?

Dlouho jsem mel dilema zda jit do vetsiho nebo poridit ciste uceloveho 3D akrobata velikosti2.2m. S ohledem
k tomu, ze chci jit "tvrdeji" do 3D, tak chci poridit special, ktery pri vice jak prvdepodobne nehode bude dobre opravitelne...proto ero od OM a velikost 2.2 s ohledem na finance....
Potom bude uz vetsi :wink: ....
omlovam se za text pisu z mobilu
Naposledy upravil(a) pikus 1 dne pon 22.10.2012 22:43, celkem upraveno 1 x.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od AR1 »

Vlado C - vidíš, a není tomu tak. Bydlím v paneláku - někde tu najdeš fotku, jak to mám doma pověšené na zdi a je ale pravdou, že právě vynášení ven do auta mě opravdu štve. Ale kdybych byl právě ten intenzivně lítající, jdu do digicentrály a elektra. Protože čím víc lítáš, tím je spalovák dražší. Když ale nelítáš, baterky chcípnou stářím a jsou to vyhozený peníze.
Co se týká financí, je jistě 2,2m jinde než 1,4m. Vím to moc dobře, chodím do práce a beru plat, a 2,2m jsem si pořídíl letos. Investice tak 45 tis. Pak jsem s tím fláknul (moje chyba bez vlivu velikosti modelu) a měl jsem štěstí, že vyjma draku vše přežilo, takže jsem kupoval model jako takový, vše ostaní je použité (vyjma tedy lipolek). Kdybych to udělal znova, dolítal jsem, už bych na to neměl (bohužel, nemůžu nacpat komplet plat jen do modýlků). Ale přesto - nemůžu říct, že 1,4 je lepší. Ano, na větší musím mít místo, odvoz, prostor na lítání, i finance, ale pokud to mám, můžu to jen doporučit.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od H1N1 »

A treba to misto se da vzdy poresit... Mam take byt v panelaku 4p s vytahem, ale Veloxe od OM tam nedam, takze musim po schodech... Cekame rodinu a letadla se me nikam nevejdou, tak se ozval clen rodiny ze muzu mit letadla i dilnu u nej v dome, takze super... Uz jsem totiz uvazoval ze si pronajmu garsonku na patre:-D
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od Jindra_S »

To H1N1 - Nezvažoval jsi pronájem garáže? Myslím, že to vyjde levněji než garsonka, i když to bude dál od bytu. Předpokládám, že k tomu sám někdy dojdeš - jakmile začne dítě chodit/batolit, dávat si všechno do pusy atd., stává se z bytu holobyt - všechny věci se stěhují výše, výše a nakonec do nepřístupných krabic. Ale to jsou ty radosti rodičovství - kdo zažil ví - a proto je pro mne skladování v bytě nepochopitelné :-)
To Vlado C: S tou přípravou na startu máš bohužel pravdu - malou Katanu vytáhnu z auta, dám baterie a jsem nahoře (3 minuty, pokud se nezakecám). S velkou je to rituál - Vyklidit auto doma - naházet všechny části letadla - dvakrát zkontrolovat - vrátit se domů pro zapomenutou trubku v křídlech - na letišti rozložit - sešroubovat - natankovat - nahodit motor - počkat, až všichni na jedné straně letiště dolétají a teprve potom rolovat na start. Naštěstí mi minule pomáhal starší syn (8 let), takže to bylo zábavné pro oba.
-
AR1
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od AR1 »

No, sestavení - 2x2 šrouby na VOP a po šroubu na křídlo. Trubku mám zvlášť u každýho modelu, tady ji mám navíc v obalu s křídly, takže ji zapomenout nemůžu. Zapojení baterií (jsou v modelu) a natankovat. Do 15. minut můžu zavrčet. Jen to nejde vynést najednou z bytu - jdu min. 3x, spíš 4x.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od H1N1 »

To Jindra_S: udělal jsem komplet reko bytu a na toto jsem už připraven, neni nic co by šlo odnést a přenést do výšky 1m:-) jinak Garáže jsou k máni až u rodičů, což je 3km a nejsou zateplené, tam si letadla nechavat nechci. Proto jsem využil nabidky od "tety" a letadla a dilničku si přesunu knim do bytu nad babičkou:-) Odpadne mě placeni nájmu a když zaklepu na topeni, dostanu i najist:-D
LV
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od LV »

Vlado C píše:Nehovorim nie spalovakom u vacsich modelov ale je to cele zlozitejsie a drahsie. Ak si zvyknuty na pohodlie e-modelov je to dost zaberak a novych pozitkova nie je vela. Ale privela novych starosti ktore tazko mozu kompenozovat vacsie pozitky. Hlavne sa treba pripravit na problemy so servami plynu. Tie vibracie im davaju zabrat.

Podla mma je to vhodne len pre intenzivnych hobikov. A elektro velke akrobaty je dost problem s este vyssim cenami a s nabijanim bateriek na letisku. Je hodne na zvazenie ci neostat u e-akrobatov do 1,4 m. Tie uz maju vemi dobre letove vlastnosti.

Akrobaty 1,4m? Oproti 2m a viac to lieta smiešne...
Lietal som kedysi dávno žhavíky, lietam elektro do 6,5kW a lietam benzín 100ccm.
Jediná výhoda benzínu je doba tankovania. Inak to už má len samé nevýhody. To, že je tu niekto nadšený, že s akrobatom lieta 10 minút a ešte má palivo a s elektrikou iba 6 minút je iba tým že ešte nevie lietať a ak začne naozaj s akrobaciou a náročnejšími prvkami tak toho bude mať za tých 6 minút plné dudy... Po 5-6 minútach ide koncentrácia rapídne dolu a riziko "tvrdého pristátia" sa zväčšuje. Radšej dva 6 minútové lety s 15 minútovou prestávkou ako jeden 12 minútový...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
AR1
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od AR1 »

LV - souhlasím s tebou, mám k tomu dvě ALE - musíš mít vyřešeno nabíjení na letišti a druhá věc - subjektvní pocit. Mě třeba ten benzín zatím hrozně baví, přijde mi to skoro jak opravdový letadlo. Ale mám zatím kliku, nezažil jsem zatím žádný problémy s motorem, 2. chcípnutí byly při nácviku přiblížení k letišti, takže jsem plynule dosedl, starty taky zatím jsou (jednou mě tedy bolelo ještě dva dny rameno, to jsem to proklínal). Takže je to pro mě taková zábava...
HonzaS

#102 Příspěvek od HonzaS »

AR1: Ano dělá to rámus a trošku kouř a tak. Ale nereaguje to moc dobře na tu páčku na vysílači a tak... Pokud tě uspokojuje to že to řve, tak OK :lol: ale já mám třeba raději, když to dělá to co chci :-)
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
AR1
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od AR1 »

Samozřejmě, že tomto ohledu je elektrika lepší, ale asi s tím můžu žít a mnozí evidentně taky.
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od pikus 1 »

HonzaS píše:AR1: Ano dělá to rámus a trošku kouř a tak...

Víš to letadla dělávají... :lol:
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od H1N1 »

V kazdem vlakne jsme jako ODS/KSČM:-) me posloucha vzdy vsechno jako chci:-D bejt tam tak propastny rozdil litaji se 3m akro jen na baterie a v CR stavime dalsi atomovou elektrarnu, nebo rekneme Sheldonovi a on na udela prenosny reaktor na "nakadah" nebo na "unoptanium":-D
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“