Rada ohladom vrtule

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
skiner

Rada ohladom vrtule

#1 Příspěvek od skiner »

Vedel by niekto na aky priemer unasaca je tato vrtula ?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... sher_.html
Dik
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada ohladom vrtule

#2 Příspěvek od Woita »

Ahoj,
přesně tuhle vrtuli (levotočivou) mám na dvoumotorové Catalině http://rc.ludl.cz/index.php/nase-rc-mod ... y-catalina , druhá je pravotočivá.
Jestli do zítřka nikdo nenapíše, tak ti jí změřím - mám Catalinu v garáži a teď v noci už tam nepůjdu :?
Mám tam dvě protiběžné, musel jsem je o 1 cm zkrátit aby se vešly, ale jedou jako brus - mrkni na to video. Super vrtule, já je platil zlatem, před rokem na Hobbykingu nebyly ani náhodou :|
edit:
... A protože jsem si ještě dnes nevybarvil modře okénko dobrého skutku, tak jsem ti skočil do garáže, vrtuli jsem odmontoval a tady jsou údaje:
průměr kalibrované díry ve vrtuli je 8 mm, já tam mám vložený redukční kroužek z 8 na 5 mm.
Rádo se stalo!
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
hanz

#3 Příspěvek od hanz »

Ahoj, možno ti to pomôže:
http://www.vinklarek.cz/Master.htm
Skoro úplne dole:od průměru vrtule 8 ÷ 13" (200 až 330 mm) .... 1/4" (6,4 mm)
Dobrá nálada nevyřeší všechny vaše potíže, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet . JAN WERICH
skiner

#4 Příspěvek od skiner »

Woita píše:... A protože jsem si ještě dnes nevybarvil modře okénko dobrého skutku, tak jsem ti skočil do garáže, vrtuli jsem odmontoval a tady jsou údaje:
průměr kalibrované díry ve vrtuli je 8 mm, já tam mám vložený redukční kroužek z 8 na 5 mm.
Rádo se stalo!

Diky moc za ochotu. Ten redukcny kruzok si si vyrobil sam, alebo to bolo k vrtuli ?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Woita »

skiner píše:Diky moc za ochotu. Ten redukcny kruzok si si vyrobil sam, alebo to bolo k vrtuli ?

K vrtuli žádný nebyl, použil jsem nějaký plastový od jiné vrtule. Kdybys měl možnost soustružení nebo přesného vrtání nebo sehnal trubku se správnými průměry, tak samosebou jde použít cokoliv a z ledasjakého materiálu.
Jo a mám zkušenost, že v modelářské prodejně tyto kroužky i ochotně věnují, aspoň je tomu tak v Českých Budějovicích :D
skiner

#6 Příspěvek od skiner »

Woita píše:K vrtuli žádný nebyl, použil jsem nějaký plastový od jiné vrtule. Kdybys měl možnost soustružení nebo přesného vrtání nebo sehnal trubku se správnými průměry, tak samosebou jde použít cokoliv a z ledasjakého materiálu.
Jo a mám zkušenost, že v modelářské prodejně tyto kroužky i ochotně věnují, aspoň je tomu tak v Českých Budějovicích :D

No ja mam nejake kruzky z APC vrtuli, bude to pasovat ?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Woita »

skiner píše:No ja mam nejake kruzky z APC vrtuli, bude to pasovat ?

Změř si průměry, pokud budou odpovídat (vnější 8 mm, vnitřní podle hřídele tvého unašeče), tak proč ne... Na výšce kroužku nezáleží.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jyrry »

Woita píše:..... Super vrtule, já je platil zlatem, před rokem na Hobbykingu nebyly ani náhodou :|
....

asi 3/4 roku jsem daval dohromady sbirku - ted mam trojliste MA protibezne pary od 8/6 po 14/7 :-)
Ale super maji hlavne vzhled (pasuji na cokoli WWII) a tuhost, s jejich vlastnostmi to bude uz horsi, prece jen byly konstruovane pro spalovaky. Vim, ze treba na Mossie (ted tam jsou trojlisty 13/8) by to mnohem mene zralo s odpovidajicimi dvojlisty APC pri stejnych letovych vykonech, ale ten vzhed.... :-D
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jyrry »

Woita píše:..... Na výšce kroužku nezáleží.

zalezi, ten prumer 7,8 (to jsem pred chvili nameril) je jen do hloubky necelych 5mm, dal pokracuje ten 6,4.

Jinak jeste - ty "pary" az tak uplne pary nejsou - lisi se L od R treba trochu tvarem listu a hlavne nabojem - je tam rozdil i 2mm na tloustce toho naboje, neni tedy Leva jen presne ozrcadlena Prava ....
jyrry.webnode.cz
skiner

#10 Příspěvek od skiner »

Woita píše:Změř si průměry, pokud budou odpovídat (vnější 8 mm, vnitřní podle hřídele tvého unašeče), tak proč ne... Na výšce kroužku nezáleží.

Tak super, nejake kruzky tych rozmerov som nasiel.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Woita »

jyrry píše:zalezi, ten prumer 7,8 (to jsem pred chvili nameril) je jen do hloubky necelych 5mm, dal pokracuje ten 6,4.

Jinak jeste - ty "pary" az tak uplne pary nejsou - lisi se L od R treba trochu tvarem listu a hlavne nabojem - je tam rozdil i 2mm na tloustce toho naboje, neni tedy Leva jen presne ozrcadlena Prava ....

No jasně že ten kroužek nesmí vyčuhovat ven, to dá rozum :D

A ty páry v mém případě bych přísahal, že jsou stejné. Schválně to zítra přeměřím. 8O Kdybych měl mít každý jiný, to bys mě teda nasral :lol:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od jyrry »

Woita píše:...
A ty páry v mém případě bych přísahal, že jsou stejné.....

ono to je jen u nekterych prumeru, ne u vsech :-) A lisi se i MA dvojlisty protibezne, ty tu mam 10/6 ...
jyrry.webnode.cz
Woita
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Woita »

jyrry píše:
Woita píše:..... Super vrtule, já je platil zlatem, před rokem na Hobbykingu nebyly ani náhodou :|
....

Ale super maji hlavne vzhled (pasuji na cokoli WWII) a tuhost, .... :-D

Ta tuhost je opravdu brutální. Uvnitř to má nějaké vlákno (skelné nobo kdovíjaké); v létě jsem s hydroplánem prolítnul vrbou, ulomila se hřídel jednoho motoru ale vrtule byly netknuté :lol: Myslím že po nárazu v plné rychlosti do skály by z letadla zbyly nepoškozené pouze MA vrtule :lol:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od jyrry »

Woita píše:...... Myslím že po nárazu v plné rychlosti do skály by z letadla zbyly nepoškozené pouze MA vrtule :lol:

jojo, mam s nima par pripadu kdy se pri startu nebo pristani znenadani zavrel podvozek (bestie servomechanicka...) - letala trava a hlina, MA vrtule jsou v pohode, jen trochu spinave...
jyrry.webnode.cz
dac
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od dac »

Zdravím:
Chci se zeptat zkušených,co koupit,než zase vyhodím penízky za zboží a poštu.Potřebuju pohon pro samokřídlo a motor bude vzadu(tj.tlačný) a chtěl bych tam dát vrtulu tak 10x něco podle motoru a váhy.No a chci tam dát sklopku a teras nevím,jezli koupit jakoukoli,nebo jezli je nějaká tlačná či co.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“