F45 - Vše o tomto vrtulníčku

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
mugwai

Re: F45 - motorky

#406 Příspěvek od mugwai »

otass píše:S tím nastavením u funkce THRO ve vysílačce to mám stejný. Ať dám 1% nebo 100% motor točí furt stejně. Mám zatím origo motor SS.
Zda to reguluje u stříďáku vyzkouším až příjde z HC.

To Dáva: Máš nějakej vyzkoušenej typ pastorku a případně odkaz kde koupit?
Tak to uz ses nekolikatej, bojim se ze jde o placebo - nekdo to placnul a ostatni uverili, hehe .. :D))).
Proste to vic lidem nemaka, das 10% a zaden rozdil, logika, signalovy vystup pro regl jde ze stejnyho mista jako na puvodni DC motor:).
tadik

#407 Příspěvek od tadik »

mugwai píše:
otass píše:S tím nastavením u funkce THRO ve vysílačce to mám stejný. Ať dám 1% nebo 100% motor točí furt stejně. Mám zatím origo motor SS.
Zda to reguluje u stříďáku vyzkouším až příjde z HC.

To Dáva: Máš nějakej vyzkoušenej typ pastorku a případně odkaz kde koupit?
Tak to uz ses nekolikatej, bojim se ze jde o placebo - nekdo to placnul a ostatni uverili, hehe .. :D))).
Proste to vic lidem nemaka, das 10% a zaden rozdil, logika, signalovy vystup pro regl jde ze stejnyho mista jako na puvodni DC motor:).

Už to tady i jinde bylo zmíněno několikrát. Nastavení THRO funguje POUZE u střídavého výstupu, na nastavení původního motorku nemá ŽÁDNÝ vliv!!! Proto to otassovi nefunguje, protože tam má (jak sám píše) stále ještě origo SS motorek....
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#408 Příspěvek od vlkodlak »

...teda, mě to nefunguje ani u střídavého motoru, a asi nejsem sám.... :)
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
tadik

#409 Příspěvek od tadik »

Bohužel teď nemám funkční helinu (nějaká chyba na hlavní desce) takže to nemůžu ověřit, ale po namontování stříďáku jsem tam nechal 30% a reagovalo to rozhodně víc, než když jsem to pak stáhl na 20%. Mám 11z pastorek a když jsem na tu vyšší rychlost přidal moc rychle plyn tak nestíhal zadní motorek a helina měla tendenci se protočit. Poté co jsem to stáhl na 20% se mi to už nestávalo.

Na druhou stranu musím ale objektivně říct, že jsem nezkoušel porovnávat reakce když je to na 100% vs třeba 20%. Až dorazí nová deska určitě vyzkouším.
Mini Titan E325 > PROTOS 500 FBL > Mini PROTOS FBL 6s, Chase 360 6s <
FrSky Taranis X9D
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

#410 Příspěvek od vlkodlak »

Možná by to šlo nazvat nějakou reakcí na páčku plynu, ale ne omezováním výkonu, rozsahu. Snad dokonce průběhem - pro mne ale s neznámým tvarem: lineární ne, a jiný asi taky ne. Možná to něco málo dělá....píše procenta... :)
ALE LÍTÁ TO !!!!!
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
pmasarik

#411 Příspěvek od pmasarik »

mugwai: aké najlacnejšie servá? Hoď link.
Dáva

#412 Příspěvek od Dáva »

To ten uličník Dáva to sem plácnul! Zase jedna z jeho kachen 8) .
Jsem to dnes taky otestoval a fakt to maká furt stejně :? .A já byl na tuty kurde přesvědčený,že ta regulace funguje.No klasický placebo efekt.Sypu si popel na hlavu :oops: .
Ještě se vrátim k pastorku.Osadil jsem 10zubů pastorkem,protože jsem původně zkoušel létat na zkrácené listy(každý zkrácený o 1,5cm).Jenže záhy jsem zjistil,že to neni uplně ideální,protože vrtulník byl víc náchylný na výškové propady při ubrání plynu a i stabilita byla lehce horší.Je to prostě na svou velikost těžký vrtulník.Ale pastorek jsem už neměnil a lítám origo nezkrácené listy - už jsem si na to zvykl a lítá vcelku pěkně.
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
pmasarik

#413 Příspěvek od pmasarik »

Dáva to se stáva :)

Ja som dal len slepo na tvoju radu a hneď som nadstavil 20% a viac som to neskúšal, až nedávno som chcel skúsiť tomu vyťať po rovine a nastavil som 100% a jak tlačím tak tlačím nič viac to neletelo :)

Dnes som ufikol tie závažia na flybare a dal som tam elektrikársku čokoládku na koniec čo váži cca 3g (ak má niekto zdroj kde sa dá zohnať niečo inteligentnejšie budem rád). Obratnosť vrtulníku sa zlepšila, reaguje skoro okamžite na moje pokyny čo sa mi páči. Pred tým to malo veľkú zotrvačnosť a dlho trvalo kým zmenil smer. Bohužial fúkal vietor tak som to nemal ako viac odskúšať, len medzi barákmi som si poletoval.
corona

#414 Příspěvek od corona »

mugwai píše:....a to jsem delal doslova raketovy odpaly kolmo vzhuru, parada:).

Může mi někdo (když sám pan autor nemíní) vysvětlit, k čemu že je to dobré?
thoroid

#415 Příspěvek od thoroid »

Demonstruje to zvýšený tah motoru v kontrastu s původním SS. Na tom že se chtěl autor tímto způsobem pochlubit s úspěšnou úpravou není snad nic špatného. Zvlášť v tématu kde se probírají hračky a profíci, které by to mohlo dráždit, sem zavítají spíš omylem. :)
mugwai

#416 Příspěvek od mugwai »

vlkodlak píše:...teda, mě to nefunguje ani u střídavého motoru, a asi nejsem sám.... :)
Me prave taky ne, nekdo tu rozsiril famu, se stava vlkosi :D.
mugwai

#417 Příspěvek od mugwai »

pmasarik píše:mugwai: aké najlacnejšie servá? Hoď link.
A no mel jsem doma valet tyhle (OEM bez nalepek) HI-09D : http://www.himodel.com/radios/HiModel_9 ... I-09D.html
Ale muzes dat jakykoli levny diginy stejnych rozmeru treba z HK, z HiModel to dyl trva nez to poslou:).
---------------
Jo bacha kluci !
Je treba nasledne sahnout do vysilace a prehodit na potenciometrech ovladace ktery odpovidaji servum cykliky krajni vyvody, tim se chod serv obrati jak ma byt.
Ty jejich MJX serva chodi opacne !! Schvalne kdo mate servotester si to porovnejte s beznymi servy:).

No a to nejlepsi nakonec - ovladatelnost nebe a dudy, reaguje okamzite, tezky padla netezky padla, v kombinaci s pruzinkou pod deskou naprosta pecka:).
Proste tam uz dole na servech vznikala vule jako prase (u me na koncich pacek asi 1mm nebo i vic), coz je u heliny uz o hovne.
Abyste ji uhlidali na jednom miste pri viseni, musi reagovat hned jak vemu za knipl cykliky, nemit mrtvy chod okolo nuly.
mugwai

#418 Příspěvek od mugwai »

thoroid píše:Zvlášť v tématu kde se probírají hračky a profíci, které by to mohlo dráždit, sem zavítají spíš omylem. :)
Anebo si na ne akorat hraji, zname tydle teoretiky, ztrata casu, lepsi jit na letiste si zalitat nez zabijet cas s teoretikem co si nekde v panelaku kouse nehty nudou:). :-).
mugwai

#419 Příspěvek od mugwai »

Dáva píše:To ten uličník Dáva to sem plácnul! Zase jedna z jeho kachen 8) .
Pro cetne zasluhy o AC-rizaci F-45 zapomenuto :D).
Dáva

#420 Příspěvek od Dáva »

mugwai píše:
Dáva píše:To ten uličník Dáva to sem plácnul! Zase jedna z jeho kachen 8) .
Pro cetne zasluhy o AC-rizaci F-45 zapomenuto :D).

Děkuji Ti VELKÝ VEZÍRE :D .
Jo fámy a dezinformace to je moje :mrgreen: ..
Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Zamčeno

Zpět na „Heli - začátečník“