T-rex 550E

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MikSyn

Re: T-rex 550E

#991 Příspěvek od MikSyn »

husty video :D se to toci tak rychle ze nemas sanci na reakce :D
Nic kamo .. chce to trosku simulatoru a pujde to :)
Relax

#992 Příspěvek od Relax »

Reprezentativní Instruktážní video pro začátečníky, ještě kam všude to pověsit .....

Instruktor nic zásadního nevynechal i když taky tam bylo přemnoho důvěry v adepta ( včetně přihlížejících, na Sobínce by tuším všichni od heli jak je znám utekli hóóódně daleko :-) ). Učil jsem za roky dost lidí lítat s érem ale měl jsem vždy dva vysílače s kabelem, u heli mi jiná varianta přijde jako hazard.

Nechápu co vedlo majitele realizovat druhý pokus jenom s kameramanem a ještě na tak zoufalém místě. Zarážející míra sebedůvěry a především absence vjemu energie, která je u heli velikosti 550 už celkem děsivá. Přitom to není žádný teenager. Nejspíš přeskočil simulátor i kdyby to bylo jenom to visení. Měl by šanci zjistit že ještě nepřišla chvíle jít do vzduchu s modelem za dost peněz a riskovat v podstatě cokoliv. V Phoenixovi se navíc 550 chová mnohem "méně přívětivě" což je po zvládnutí základů velký bonus.

Taky jsem dělal chyby, po úplně prvních startech dopilovával visení ( s Próčkem ) na záložním parkovišti na Zličíně podél něhož jezdila auta. Na video mi přišla blesková sprcha proč jít rychle jinam, autora jsem velebil hned druhý den až do nebes :-). Při celkově 16. startu odešlo ložisko v gripu na vrtulce, Próčko jsem zoufale honil na zem ze všech možných stran. Po třech minutách ( na pomezí infarktu ) jsem sice přistál ale být na tom Zličíně .......

Při prvních startech s 550 jsem litoval že jsem Próčko nepřeskočil. Pokud se na to jde tak jako na tom videu tak je 450 určitě lepší varianta. Majitel dopadl se škodou ještě přívětivě, docela by mne zajímalo jakým směrem se vydal teď.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
AUDINO

#993 Příspěvek od AUDINO »

Hmmm,ale stale tu nemame reakciu UCASTNIKOV ZAJEZDU.Vysvetlenie typu,tady to dela tohle a tady to tohle.....no neviem.
romik

#994 Příspěvek od romik »

vyjádřim se jednoduše, jsou to kokoti :-) :-)
MikSyn

#995 Příspěvek od MikSyn »

Proc kokoti :roll: ... kazdej nejak zacina :roll:
romik

#996 Příspěvek od romik »

jasně každý nějak začíná, ale přišlo mi že vlastník heli je problematikou opravdu nezatížen :-) :-) :-) navíc si chlapci vykali, takže borec v heli bundě a kalhotách to asi nědělal zadačo :-) :-)
Relax

#997 Příspěvek od Relax »

Vlastník heli tedy vypadal že netuší co může následovat, bohužel. V prvním pokusu mu Instruktor nechal překvapivě volné ruce a zůstal přitom v dosahu což hodně riskoval, stejně tak kameraman a další obecenstvo. Stačilo aby se pilot dostal s heli o metr výš a návrat na zem šikmo vzad by dopadl úplně jinak .......

Hodnotit to víc než obecně nemá až tak smysl, něco mohlo být trochu jinak než to vidíme na videu. Hlavně že to všichni přečkali ve zdraví a díky webu se někdo poučí jak do toho určitě nejít. Kříž na 550 mě celkem překvapil. Smysl má, ale jak se tradičně začíná se 450 nebo 500 tak u té 550 vypadal celkem exoticky :-).

Heli jsou jednou z nejnáročnějších ( a určitě nejnebezpečnějších ) oblastí modelařiny, ne mnoho lidí co u helin posléze vydrželi začalo asi ideálně. Po bitvě je však každý generálem, to se to mluví ( a zapomíná ..........).

Téměř identickou situaci jsem viděl před rokem v Tesku na Zličíně. Sebejistý prodavač Heli shopu roztočil "něco krásného čínského" cca ve velikosti 450 a šup nahoru do dvou metrů. To něco se začalo chovat jaksi nepředvídavě a skončilo to ( naštěstí ) jenom rozseknutým poutačem u vedlejšího stánku s tonerama. Obecenstvo chtivé dárečků se rozprchlo, hoši si dali technickou pauzu. Poutač zmizel a za chvíli se ukazovaly radši jenom ty menší hračky. Kdo si koupil tu velkou ( s malou heli jako bonus ) už tak netušil co bude doma pod stromečkem za rošambo. Bylo jich dost protože v lednu se tam trousili pěkně naštvaní, každý igelitku trosek, nepřeberné příhody s obdobným koncem ale stánek nikde ........

Letos to bude asi ještě lepší, heli jsou náramně v kurzu. Loni jsem asi tak dvakrát bezelstně provokoval s žádostí předvést něco většího - když to přece letí samo :-). No a pak tak nějak odrazoval evidentní zájemce o ty větší modely. Jak se vyvinula komunikace s prodavačem je celkem jasné ale nebylo to úplně marný a bez zábavy :-)

No - není to už moc o 550 tak se omlouvám ........... :-)
Howking
Kontaktovat uživatele:

#999 Příspěvek od Howking »

AUDINO píše:http://www.youtube.com/watch?v=dvET153aPhc&feature=related

Nikto mu nepovedal,ze heli neni hracka?
Ani ten"Instruktor"?

No člověku se chce říct "Debil!", ale vlastně né. On je v tom nevinně. Na vině je "Debil!", který mu to prodal i když věděl, že nikdy neletěl. Dále "Debil!" který mu to sestavil - je naprosto jasné, že tenhle si helinu postavit neumí ("asi bude třeba vyvážit ty listy" - LOL) a "Debil!" který ho s tím nechal letět.

Z videa je naprosto jasné že frajer "má prachy" a že on přece nebude začínat s 450-tkou jako všichni, že. Tak aspoň pochopil, že i kdyby byl Bill Gates, tak schopnosti za prachy nekoupí.

Tohle je naprosto klasický let někoho, kdo jde s helinou do vzduchu bez jakékoli návštěvy simu (přesně takhle vypadal můj první let - akorát ne mezi lidma)

Pokud to čte ten Frajer, co v tom má hlavní roli, tak dvě rady. Simulátor, simulátor, simulátor a dokud nedokážeš na místě 2x2m uviset 20 minut vkuse, tak s tím do vzduchu nechoď. A nebo pokud nechceš simulovat, tak s tím nechoď nikdy výš jak 10 cm, dokud neuvisíš komplet celou baterku bez dotyku země. (představ si, že by zrovna tam šlo malé dítě - tak jsi ho zabil) Kup si 450-tku a trénuj a tohle si nech až na dobu, kdy budeš umět.

PS: Zase se do mě jako vždy můžou pustit zastánci teorie, že začínat není problém ani s Logem 600SE :-)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Relax

#1000 Příspěvek od Relax »

Howking :-)

Nová 550 s DFC Vypadá náramně dobře, 2mm bočnice, dost inovací. Esteticky mi jenom trochu nesedí kabinka, která má už design lehce směrem LOGO. Z boku má o hodně větší plochu což je dáno snahou schovat převodové kolo, špice je posazená dost dole. Při pohledu zepředu je hodně kulatá a široká.

U V1 mi trochu vadí hranatější obrys zepředu ( ala HueyCobra ) ale profil kabinky z boku se mi líbí víc. Špice posazená víc nahoru, subtilnější proporce takže vypadá hodně dynamicky jako sršeň. Jsem holt od kumštu a hlavně proporce sedí každému jinak :-)

Celkově je nová verze s DFC určitě značný posun vpřed :-)
romik

#1001 Příspěvek od romik »

Jinak ten začínající pilot prý k dnešnímu dni zničil 4 další vrtulníky a viset zatím neumí.....
avalanche8

#1002 Příspěvek od avalanche8 »

Koukam ale ze do kitu cpou opet Castlecremation,to je neuveritelny,oni se snad nepouci.Ikdyz esc talon neznam,uvidime co je to zac :mrgreen:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Relax

#1003 Příspěvek od Relax »

romik :

Tedy to má hodně elánu i financí ale hlavně aby to provozoval někde mimo nepoučenou civilizaci. No - držíme palce aby ho osvítilo něco nebo někdo včas. Zatím to je celkem smutnej příběh.............
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1004 Příspěvek od tomasvrx1 »

Relax píše:Howking :-)

Nová 550 s DFC Vypadá náramně dobře, 2mm bočnice, dost inovací. Esteticky mi jenom trochu nesedí kabinka, která má už design lehce směrem LOGO. Z boku má o hodně větší plochu což je dáno snahou schovat převodové kolo, špice je posazená dost dole. Při pohledu zepředu je hodně kulatá a široká.

U V1 mi trochu vadí hranatější obrys zepředu ( ala HueyCobra ) ale profil kabinky z boku se mi líbí víc. Špice posazená víc nahoru, subtilnější proporce takže vypadá hodně dynamicky jako sršeň. Jsem holt od kumštu a hlavně proporce sedí každému jinak :-)

Celkově je nová verze s DFC určitě značný posun vpřed :-)

Plně souhlasím až na to DFC. Proč proboha DFC !!! To je jediné co se mi na tom vrtulníku nelíbí.
To výrobci chtějí aby na vrtulníku točili furt vysoké otáčky ? Ach jo :-( Doba čisté a promyšlené mechaniky je asi pryč:-( začíná doba marketingu a módy.... :cry:
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Relax

#1005 Příspěvek od Relax »

Známému jsem dnes pouštěl to video, jelo to přes repráky víc nahlas a na obhajobu toho instruktora jsem i přes rachot větru postřehl po kecnutí 550 něco z poznámek směrem k pilotovi : .... kardan ...... trénovat na simulátoru, já to prostě jinak nevidím ........

Pak mě trochu překvapilo jak to rekognoskujou se zapojenou baterkou, vysílač na krku toho majitele. Kdyby si brnknul o autorotaci jak se okolo heli motal, bylo by to rodeo kdo z koho a než by to odpojili, odešlo by zoubků až běda. To by nebylo za 1000.

S tím simulátorem to majitel bohužel považoval za ztrátu času a radši spadnul hned čtyřikrát..... Ta první kolize na letišti ho ale jemně varovala, protože v tom parku poslal kameramana dál dozadu. Udělal moc dobře, jak to zvednul tak to šlo přesně tím směrem. Nechápu že to nevypnul jak se dotknul lehce země po prvním trháku doprava, musel už přece vnímat že nebude mít navrch ani náhodou .........

Lítám celkem dost svižné akro ale pokud je nebo může být někdo okolo pod dvěstě metrů, nemám dobrej pocit, neužiju si to, někdy to i zabalím a jedu jinam. Letově si po roce a 800 startech se dvěma heli už věřím dostatečně ale od chvíle kdy se mi na Próčku utrhnul laminátovej list a prosvištěl podél mě dvacet metrů daleko je technické KO taková malá noční můra a story o utrženém listu ze 700 co proletěl dveřma auta nevidím až tak scifi. Právě proto mi přijde neskutečný jak může být někdo takhle mimo realitu.
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“