Krajánek z dílny OK-GILDER
Z-24 Krajánek
Re: Z-24 Krajánek
to Decca
V Skrzydlata v miniaturze je parádní SCHULGLEITER 38,ŠK-38.Parádní monografie
A někde na netu byl článek o stavbě velké makety,asi VSO-10 a stavitel si z archivu vytáhl přímo stavební výkresy.
Jenže jsem to někde zašantročil,myslím,že se jednalo o Vosu.Státní archivy měly za povinost tydle plány skladovat,kdoví,třeba se někde najdou i jiné klenoty.
V Skrzydlata v miniaturze je parádní SCHULGLEITER 38,ŠK-38.Parádní monografie
A někde na netu byl článek o stavbě velké makety,asi VSO-10 a stavitel si z archivu vytáhl přímo stavební výkresy.
Jenže jsem to někde zašantročil,myslím,že se jednalo o Vosu.Státní archivy měly za povinost tydle plány skladovat,kdoví,třeba se někde najdou i jiné klenoty.
to Medvěd
řežu ty žebra znovu v MS535,je to filigrán.

řežu ty žebra znovu v MS535,je to filigrán.
hmmm...Krajánek v placce, tak to sem zvědavej jak poroste 
..odkud jsi vlastně a kde poletuješ?
..odkud jsi vlastně a kde poletuješ?
to Medvěd
Hm,vypada to hezky,ale není to ono.
Překližka tl.2mm o sice ustála,ale při frézování se to prohýbalo,diagonální výztuhy jsou 2.2mm široké místo 2.5mm.Asi jsem to neměl až tak ztenčovat
Hm,vypada to hezky,ale není to ono.
Překližka tl.2mm o sice ustála,ale při frézování se to prohýbalo,diagonální výztuhy jsou 2.2mm široké místo 2.5mm.Asi jsem to neměl až tak ztenčovat
to Medvěd
Myslím,že pro velkýho Krajánka to bude ale super
Zase jsem oněco chytřejší
Zítra říznu žebra trupu.
Myslím,že pro velkýho Krajánka to bude ale super
Zase jsem oněco chytřejší
Zítra říznu žebra trupu.
To Decca
Zdravím, poletuji porůznu na pomezí j.moravy a j.čech
Zdravím, poletuji porůznu na pomezí j.moravy a j.čech
To OK-GLIDER
wow, takže čtyřmetrovka na cestě
už se opravdu těším na finále. Jak teda bude vypadat potah? 0,4 , 0,6 nebo 0,8? Já mám ty křídla řízlá na tu 0,8 tak doufám, že to se žehličkou zvládnu (ale to bude až pozděli) zatím je to pořád jen začátek stavby. Po večerech vybírám a hledám, odkud objednat větší množství překližky za příznivou cenu. A taky ten trup.. jakou silou překližky bych ho měl potáhnout, v plánku je balza a tu tam moc nechci, uchvátila mě stavba p. Fišera http://www.lmk-babice.cz/download/Krajanek.pdf http://frobe.rajce.idnes.cz/Z_24_Krajanek/#
wow, takže čtyřmetrovka na cestě
to Medvěd
Jestli ti do toho smím kecat,nechal bych tam tu balzu,myslím malýho Krajánka.3mm vertikální bočnice bude dost pevná a taky cena je příznivá oproti překližce.
Klidně ta křídla potáhni jen 0.4mm.
Zub,který vznikl odskokem na 0.8 pak lehce odbrousíš a možná ani nebude třeba.Na velkých předlohách žebra pod potahem taky dost vystupují.Bude to vypadat kůůl
Model pana Fišera byl pro mě obrovský impulz,je to nádhera a unikát,jen zamáčku tiše slzu.Proč já to tak krásně neumím.
Jestli ti do toho smím kecat,nechal bych tam tu balzu,myslím malýho Krajánka.3mm vertikální bočnice bude dost pevná a taky cena je příznivá oproti překližce.
Klidně ta křídla potáhni jen 0.4mm.
Zub,který vznikl odskokem na 0.8 pak lehce odbrousíš a možná ani nebude třeba.Na velkých předlohách žebra pod potahem taky dost vystupují.Bude to vypadat kůůl
Model pana Fišera byl pro mě obrovský impulz,je to nádhera a unikát,jen zamáčku tiše slzu.Proč já to tak krásně neumím.
to Medvěd
přidávám odkaz ikdyž ti azbuka asi nic neříká,ale o tomhle mikrosamoljotě jsem vždycky snil.
http://alternathistory.livejournal.com/792131.html
Křídla z Grunau Baby 1/2.5 mají taky 5m a když jsem na RC Hoby King objevil elektromotory Turnigy s 20HP,tak jsem se zase zasnil

přidávám odkaz ikdyž ti azbuka asi nic neříká,ale o tomhle mikrosamoljotě jsem vždycky snil.
http://alternathistory.livejournal.com/792131.html
Křídla z Grunau Baby 1/2.5 mají taky 5m a když jsem na RC Hoby King objevil elektromotory Turnigy s 20HP,tak jsem se zase zasnil
Deccovi,
o setkáních nějakých nadšenců, kde by se mohly probrat všelijaké zajímavosti a snad se i trochu ochytřit, máš,hochu, zájem jenom Ty.
Ostatním zřejmě stačí internet.
J.Lněnička
o setkáních nějakých nadšenců, kde by se mohly probrat všelijaké zajímavosti a snad se i trochu ochytřit, máš,hochu, zájem jenom Ty.
Ostatním zřejmě stačí internet.
J.Lněnička
Nechci zakládat nové vlákno , snad tu můj dotaz nebude vadit . Stavím polomaketu Pionýr LF-109 rozpětí 2,2m dle plánu pana Kozáka vydanou Modelářem. Nyní jsem ve stadiu stavby křídla a velice mně zaráží že dle plánku je křídlo bez křížení / negativů/.Jedná se o moji první polomaketu když nepočítám dvacetinky a gumáčky . Jaký na to máte názor , postavit křídlo bez negativů nebo negativy a jaké udělat. Převážně létám na svahu a tak přemýšlím o modifikaci profilu křídla , ale nemám s tím žádné zkušenosti. Děkuji za Vaše rady.
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Čau, můžete sem prosím dát odkazy na nějaké firmy které
se zabívají výroubou výřezu na větroně?Popřípadě je již prodávají hotové?
Jedná se mi o ČS větroně do roku cca 1985, a do rozpětí 3m.
Díky
se zabívají výroubou výřezu na větroně?Popřípadě je již prodávají hotové?
Jedná se mi o ČS větroně do roku cca 1985, a do rozpětí 3m.
Díky
to STROHUR
Otázka přímo na kocoura,myslím,že má z nás nejvíc zkušeností se stavbou a létáním.Podle mě je zbytečné komplikovat si stavění u tak "malého"křídla.Snad kdyby to byl akrobat,ale u modelu cvičné dvojsedadlovky a s použitým profilem nečekej nic než klidný a nezáludný let.
Rychlá rotace kolem podélné osy,kdy úhel nastupujícho vzduchu na náběžnou hranu křídla je jiný na špici křídla a u kořene ti,myslím, nehrozí.To bych vůbec neřešil.
Otázka přímo na kocoura,myslím,že má z nás nejvíc zkušeností se stavbou a létáním.Podle mě je zbytečné komplikovat si stavění u tak "malého"křídla.Snad kdyby to byl akrobat,ale u modelu cvičné dvojsedadlovky a s použitým profilem nečekej nic než klidný a nezáludný let.
Rychlá rotace kolem podélné osy,kdy úhel nastupujícho vzduchu na náběžnou hranu křídla je jiný na špici křídla a u kořene ti,myslím, nehrozí.To bych vůbec neřešil.