Windows 8
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Windows 8
Už mám na notebooku vytvorený prázdny 50 GB oddiel, dnes to idem skúsiť navaliť...
Čítam práve o inštalácii tých 8-čiek...
Je pravda že sa nedá urobiť klasický dualboot ako napr. na XP inštalovať VISTU, teda že si pripravím prázdny oddiel, do ktorého ich pekne naládujem a mám zachované oba systémy....
Teraz mám win 7 a chcem pridať aj win8. Ten prázdny oddiel mi je zrejme prd platný, že? musím vytvoriť virtuálny disk na normálnom oddiely, napr. v koreňovom adresári "C"...
Dá sa to aj bez toho virt. disku, alebo mi automaticky bude chcieť upgradovať moje sedmičky a odmietne sa nainštalovať vedľa nich ??
edit: podľa všetkého by to malo ísť aj bez virtuálneho disku s čistým vyhradeným novým oddielom, odrezaným z niektorého logického disku...
- uvidím...
Je pravda že sa nedá urobiť klasický dualboot ako napr. na XP inštalovať VISTU, teda že si pripravím prázdny oddiel, do ktorého ich pekne naládujem a mám zachované oba systémy....
Teraz mám win 7 a chcem pridať aj win8. Ten prázdny oddiel mi je zrejme prd platný, že? musím vytvoriť virtuálny disk na normálnom oddiely, napr. v koreňovom adresári "C"...
Dá sa to aj bez toho virt. disku, alebo mi automaticky bude chcieť upgradovať moje sedmičky a odmietne sa nainštalovať vedľa nich ??
edit: podľa všetkého by to malo ísť aj bez virtuálneho disku s čistým vyhradeným novým oddielom, odrezaným z niektorého logického disku...
- uvidím...
Mame na par kompech v praci a nikdy vice, je to za trest 
Myslel som že si hodím na 50 GB oddiel tú 8-ku viac-menej na zoznámenie a surfovanie po nete, inštalované tam okrem webového prehliadača, adobe readeru a MS officu nebude nič, taký rýchly, čistý systém.... a sprístupním mu aj svoj dátový logický disk... a antivir.....
Já mám teď v dualbootu vedle Windows 7 nainstalovaný Linux Mint, který primárně používám na rychlejší přístup na net a testování, jelikož jsem doposud měl jen Windows. Co jsem tak četl a viděl videa o 8-čkách, tak se mi upgradovat vůbec nechce. Sice nejlevnější upgrade stojí jen 15 euro, ale asi bych to nechtěl ani zadarmo... nechce se mi pak pracně obnovovat 7čky.
Zásadní problémy:
- metro (facebook nemam, twiter nemám, na mail lezu jen přes web...) tak je mi úplně na nic. Argumenty typu, že je to výhodné v tom, že si tam můžu dát aplikace pro rychlé spouštění neberu... to si můžu dát i na plochu desktopu a bude to fungovat stejně nebo i líp.
- tlačítko vypínání schované někde v nastavení.
- tlačítko start nedělá co má a nastavování je někde v metru?
- nejde jednoduše rozběhat ve virtualboxu aniž bych zřejmě musel něco měnit v biosu.
Plusy co vidím:
- vyšší rychlost a menší nároky na systémové prostředky?
Pokud by šlo metro úplně vyhodit a doplnit klasickou nabídku Start, tak bych o upgradu uvažoval, ale to nejspíš nepůjde jelikož je to s tím metrem asi dost provázané. No takže počkám na Windows 9, jestli budou pro normální desktop a když ne, tak možná přejdu na Linux jako hlavní OS se 7-čkama jako záložním.
Zásadní problémy:
- metro (facebook nemam, twiter nemám, na mail lezu jen přes web...) tak je mi úplně na nic. Argumenty typu, že je to výhodné v tom, že si tam můžu dát aplikace pro rychlé spouštění neberu... to si můžu dát i na plochu desktopu a bude to fungovat stejně nebo i líp.
- tlačítko vypínání schované někde v nastavení.
- tlačítko start nedělá co má a nastavování je někde v metru?
- nejde jednoduše rozběhat ve virtualboxu aniž bych zřejmě musel něco měnit v biosu.
Plusy co vidím:
- vyšší rychlost a menší nároky na systémové prostředky?
Pokud by šlo metro úplně vyhodit a doplnit klasickou nabídku Start, tak bych o upgradu uvažoval, ale to nejspíš nepůjde jelikož je to s tím metrem asi dost provázané. No takže počkám na Windows 9, jestli budou pro normální desktop a když ne, tak možná přejdu na Linux jako hlavní OS se 7-čkama jako záložním.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
už píšem z 8-čiek....
Išlo to tak ako som si predstavoval, úplne jednoducho, bez rôznych virtuálnych diskov, príkazov cez príkazový riadok a tak..... Aj som ich už aktualizoval, okolo 250 mb záplat.
Hodil som si verziu windows 8 pro 64 bit.
Primárne mám bootovanie nastavené po 5-tich sekundách windows 7 s možnosťou do toho zasiahnuť a dať windows 8.
Vypadajú zaujímavo.
Išlo to tak ako som si predstavoval, úplne jednoducho, bez rôznych virtuálnych diskov, príkazov cez príkazový riadok a tak..... Aj som ich už aktualizoval, okolo 250 mb záplat.
Hodil som si verziu windows 8 pro 64 bit.
Primárne mám bootovanie nastavené po 5-tich sekundách windows 7 s možnosťou do toho zasiahnuť a dať windows 8.
Vypadajú zaujímavo.
Jasne ze Metro ide vyhodit, je na to uz zopar utilit. Linky viem poslat zajtra ma ich v praci na serveri.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
A půjde pak i systém provozovat jako W7? Ono nejde jen o to to metro vyhodit, ale i aby pak vše fungovalo bez něj (nastavování apd.) Prostě utilita co by z toho udělala W7 s výhodama z W8.
Ale to pochybuju... a pokud něco takového by bylo, tak určitě v další aktualizaci systému by to bylo zakázáno (v tom jsem spíš pesimista). Ideální kdyby někdo udělal odnož a ta by jela kompletně bez metra... bohužel ale Win nejsou opensource. 
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Tak to všechno bude snad až v opravené verzi Windows 9...
Teď je podle tradice čas na propadák, ze kterého se teprve časem vyvine fungující systém! Historie se stále opakuje - každý druhý systém od MS je nepoužitelný (W2k - nic moc, XP byly OK, Vista na ho..o, W7 zase OK...). Pochopte, že někdo (uživatelé) musí nejprve zaplatit vývoj, než se to dostane do rozumné podoby. Ale jak chcete vyvinout systém speciálně pro tablet, když drtivá většina používá (a bude používat) stále jen PC? No prostě jim všem dáte stejný systém a ta většina ho zaplatí! Koho zajímá, že nepotřebují dotekové ovládání... W7 bude jednoduše zrušeno pro OEM prodej a pokud budou chtít výrobci PC a notebooků prodat své zboží s Windows, nebudou mít jinou volbu, než W8! A to jste i mysleli, že máte svobodu výběru - omyl!!! Je tady sice Linux, ale většina lidí je "závislá" na Windows...
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
trochu som sa včera pohral a akosi neviem ako "normálne" ukončiť aplikáciu, napr. tan mail...., alebo ten vstavaný prehrávač videí....
BrAtKo píše:Jasne ze Metro ide vyhodit, je na to uz zopar utilit. Linky viem poslat zajtra ma ich v praci na serveri.
nie je mi jasné, prečo inštalovať nový systém a hneď sťahovať množstvo utilít od iných výrobcov, aby systém robil to na čo by mal byť určený = aby bol základom pre spustenie aplikácií a programov pre určitú prácu.
V tomto prípade je to úplne na nič systém a je len odpoveďou na Android v tabletoch - nič viac.
O jeho inštalácii ani neuvažujem, metro je mi na nič, lebo ho ešte ani v Bratislave nepostavili
Všetky tie ikonky, metro a spôsob a možnosti inštalácie programov sú jasným ukazovateľom, že tento systém je určený na hranie a voľný čas. Bohužiaľ väčšina z nás na PC ešte pracuje a nejakú chvíľu ešte bude. Na hranie mi naozaj stačí tablet s androidom od google. pohrám sa , pobrousujem a idem spať, aby som ráno mohol svieži vstať do práce s PC s W7.
http://bobo.matej.name
To máš sejný jako mobil. Mám Nokii s Woknama. Umí to spoutu blbin, jen to telefonování je na ho.no. Neumí identifikovat u potvrzené SMS číslo (nepřiřadí jméno), na přesměrování hovorů nemůžeš zadat číslo ze seznamu a tak dále....Obyčejná Nokie za korunu je pro telefonování vhodnější.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Slubene linky na utility, ktore vratia Windows 8 staru znamu tvar 
http://www.windows8startmenu.cz/ (Free)
http://www.stardock.com/products/start8/features.asp (5$)
Ta prva ceska freeware utilita stoji za prd, je nestabilna, divna, ta druha, trial mod 30 dni zadara, si myslim, ze za tych 5$ to stoji takze oplati sa.
Plus utility TweakUAC a Autoruns (free obe).
http://www.windows8startmenu.cz/ (Free)
http://www.stardock.com/products/start8/features.asp (5$)
Ta prva ceska freeware utilita stoji za prd, je nestabilna, divna, ta druha, trial mod 30 dni zadara, si myslim, ze za tych 5$ to stoji takze oplati sa.
Plus utility TweakUAC a Autoruns (free obe).
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Nejvíc mě na tom vadí, že člověk musí hacknout sytém, aby to dělalo co je potřeba a nejde to vybrat už při instalaci jestli chci verzi pro tablet, pro desktop no a nebo tuhle kombinaci.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan