Turnigy Micro Quad V2 PNP ARTF Includes KK2.0 LCD Flight Con

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zpráva
Autor
HonzaHenzl

Turnigy Micro Quad V2 PNP ARTF Includes KK2.0 LCD Flight Con

#1 Příspěvek od HonzaHenzl »

Tak mi dorazil tento pidi copter. Je samozřejmě bez manuálu. Mohl by mi někdo poradit, tak to dát do kupy. Jsou k tomu jen 4x prodlužováky do přijímače. Mám DX7 a přijímač orange6 ch. Jaký mám zvolit mod, heli, nebo akro? Je to můj 1. copter, tak na to čučím jak sůva z nudlí.
Sice je to až k Vánocům, ale jsem sám doma, tak bych to mohl zalétat :lol: :mrgreen:
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy Micro Quad V2 PNP ARTF Includes KK2.0 LCD Flight

#2 Příspěvek od koulinek »

T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
HonzaHenzl

#3 Příspěvek od HonzaHenzl »

Super a děkuji.....
HonzaHenzl

#4 Příspěvek od HonzaHenzl »

Tak jestli jsem to dobře pochopil, dali mi k tomu pouze 4 prodlužováky, ale já jich budu potřebovat 5. Jeden si budu muset vyrobit pro kanál plynu... Nebo není třeba využívat všechny kanály?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JirkaA »

HonzaHenzl píše:Tak jestli jsem to dobře pochopil, dali mi k tomu pouze 4 prodlužováky, ale já jich budu potřebovat 5. Jeden si budu muset vyrobit pro kanál plynu... Nebo není třeba využívat všechny kanály?

Copter se řídí stejně jako vrtulník. Třemi kanály ovládáš rotaci kolem všech tří os, tedy naklánění a rotaci (analogie ovládání cykliky a vyrovnávacího rotoru), dalším kanálem ovládáš celkový tah motorů, tedy výšku resp. rychlost letu (analogie kolektivního řízení). U jednoduché řídící desky jako je KK ti čtyři kanály stačí, u pokročilejších desek se dalšími kanály ovládá přepínání různých funkcí (GPS, akcelerometry atd..).
OK2WY
HonzaHenzl

#6 Příspěvek od HonzaHenzl »

Aha. Tak tedy předpokládám nastavit heli mod ve vysílači. A co nastavení cykliky ve vyslílači? To je nějaký divný :-( Měl jsem heli a teď si připadám jako totální tupec
macil

#7 Příspěvek od macil »

V prípade tvojej dosky sa ten piaty kanál hodí práve na prepínanie do self level módu.
Odporúčam si najprv čo-to naštudovať, ako ti naznačil kolega vyššie. Hurá systém tu nie je tým správnym prístupom. :wink:
Naposledy upravil(a) macil dne úte 30.10.2012 10:17, celkem upraveno 1 x.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JirkaA »

HonzaHenzl píše:Aha. Tak tedy předpokládám nastavit heli mod ve vysílači. A co nastavení cykliky ve vyslílači? To je nějaký divný :-( Měl jsem heli a teď si připadám jako totální tupec

Pokud hodláš laborovat s křivkou plynu, nastav heli, cyklika H-1 (nebo jak se v tvém rádiu nadává cyklice bez CCPM mixů, všechny potřebné mixy si dělá řídící deska). Pokud ne, nech klidně akro.
Jinak neuškodí přečíst si manuál od desky ;)
OK2WY
HonzaHenzl

#9 Příspěvek od HonzaHenzl »

čtu, ale moc mi to s AJ nejde a googel je katastrofa :-( Tak nastavuji heli s 1 servem cykliky.
macil

#10 Příspěvek od macil »

Vysielač si nastav do štandardného akro módu pre plošníky.
Parametre na doske zas podľa tohto videa: http://www.youtube.com/watch?v=_ZPcww9M ... 9F&index=4
Čo jednotlivé pojmy znamenajú a aký vplyv na chovanie coptéry má ich zmena, zas nájdeš názorne vysvetlené v tomto videu: http://www.youtube.com/watch?v=YNzqTGEl ... 9F&index=5

Skúšať zmenu nastavení a správnosť konfigurácie môžeš robiť tak, že coptéru chytíš zo spodu do ruky, u tohto prcka je to bezpečné, a tak cítiš, čo sa s ňou deje. :wink:
HonzaHenzl

#11 Příspěvek od HonzaHenzl »

Díkes za video, už jsem byl nad zemí, ale mé ženě to neříkejte :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ještě jsem ale nepochopil ten AUX výstup - respektive self level mode, co má u coptera za význam. U heli to mohlo být např. ladění gyra.
Troll

#12 Příspěvek od Troll »

U coptera to má velký význam. Zapojíš do akce akcelerometry. :wink: . No a ty poznají, kde je horizont takže po puštění páček se copter sám srovná do horizontální polohy. V tomhle módu se to řídí i chová jinak, vyzkoušej, uvidíš. :) . Pro FPV a létání s co nejvyšší stabilitou je tenhle režim super, pro rychlé létání a blbnutí je nevhodný.
macil

#13 Příspěvek od macil »

Self level mód je názorne predvádzaný práve v tom prvom videu.
cilek

#14 Příspěvek od cilek »

Troll píše:U coptera to má velký význam. Zapojíš do akce akcelerometry. :wink: . No a ty poznají, kde je horizont takže po puštění páček se copter sám srovná do horizontální polohy. V tomhle módu se to řídí i chová jinak, vyzkoušej, uvidíš. :) . Pro FPV a létání s co nejvyšší stabilitou je tenhle režim super, pro rychlé létání a blbnutí je nevhodný.

Podle čeho poznají akcelerometry, kde je horizont?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JirkaA »

cilek píše:
Troll píše:U coptera to má velký význam. Zapojíš do akce akcelerometry. :wink: . No a ty poznají, kde je horizont takže po puštění páček se copter sám srovná do horizontální polohy. V tomhle módu se to řídí i chová jinak, vyzkoušej, uvidíš. :) . Pro FPV a létání s co nejvyšší stabilitou je tenhle režim super, pro rychlé létání a blbnutí je nevhodný.

Podle čeho poznají akcelerometry, kde je horizont?

že by vektor tíhového zrychlení?
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“