Z-24 Krajánek
Re: Z-24 Krajánek
mno tak já se hlásím taky .... bude mi čest se s Vámi setkat 
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
...no a jsme dva. Kdo dál by chtěl poodhalit další z tajemství létajících strojů??
...další trupy makeťáci z dílny VEKA, tak to už jsem asi v pasti. ..ale já na to nemám prachy, jsem chudý malíř pánové, bohém, netrapte mě již více:-D ..atelier mě stojí peníze, ještě ke všemu je tu teď kosa jak někde na urale a múza mě nelííííbáááá!:-/
Milan, Kratas: ...jestli bude gondola, tak křídlo bude dřív než řeknete chléééb...
ok-glider: ...já než všechno co chci zpachtim dohromady, tak ty už nebudeš mít ty letadla kde skladovat;-)
...další trupy makeťáci z dílny VEKA, tak to už jsem asi v pasti. ..ale já na to nemám prachy, jsem chudý malíř pánové, bohém, netrapte mě již více:-D ..atelier mě stojí peníze, ještě ke všemu je tu teď kosa jak někde na urale a múza mě nelííííbáááá!:-/
Milan, Kratas: ...jestli bude gondola, tak křídlo bude dřív než řeknete chléééb...
ok-glider: ...já než všechno co chci zpachtim dohromady, tak ty už nebudeš mít ty letadla kde skladovat;-)
ok-glider píše:to veka1
http://lesgpr.free.fr/construire/vt100-demant/vt100.htm
Vega je z AK Křižanov.
omlouvám se.
...hmm...ale pěknej třípohled se k tomu éru hnedle naskytnul, na tom odkaze;-)
to Decca
Neumím lítat
Mě nadchl letecký den starých,krásných větroňů loni v Medlánkách a vlastně se tak vracím do dětství.
Neumím lítat
Mě nadchl letecký den starých,krásných větroňů loni v Medlánkách a vlastně se tak vracím do dětství.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Workshop - aerodymika a mechanika letu
Protože to sem již nepatří, tak jsem to roztrhl do nového tématu: viewtopic.php?f=12&t=53337
Zde krajánek
Tam workshop
Protože to sem již nepatří, tak jsem to roztrhl do nového tématu: viewtopic.php?f=12&t=53337
Zde krajánek
Tam workshop
konečně jsem na uložto dokázal uložit tu moji variantu malého Krajánka
Z-24 KRAJANEK_MS535_R2.9m - STANDARD.zip
Nevím,proč mi to tam připisuje STANDARD,já jsem přesvědčen,že je to SUPER

ok-glider píše:konečně jsem na uložto dokázal uložit tu moji variantu malého Krajánka
...tak bezmála třímetrák, to pro někoho muže být velké letadlo...tedy maketa:-)
to Decca
Zima teprve začala,ať je co stavět.Teď půjdu po malém Šohajovi a nebudu si tam nic vymýšlet,doufám,že se ovládnu
Jinak to špatně dopadne
Zima teprve začala,ať je co stavět.Teď půjdu po malém Šohajovi a nebudu si tam nic vymýšlet,doufám,že se ovládnu
Jinak to špatně dopadne
To ok-glider
Já si myslím, že je to na uložto ve formě víc než zuper a Šohajíček je dobrá volba
kvůli skladnosti a transportu jsem pro třímetrovky 
Já si myslím, že je to na uložto ve formě víc než zuper a Šohajíček je dobrá volba
křídla na Šohajíčka se už kreslí.
Trup bude do konce týdne.
Nechci slyšet,že není podle čeho stavět!
Nic jsem tam nepřidal,jedu podle pův.plánu.
Smekám před jeho autorem
Na jaře chci vidět v komíně nebo na svahu aspoň 20 čs klasiků.
ok-glider píše::D
křídla na Šohajíčka se už kreslí.
Trup bude do konce týdne.
Nechci slyšet,že není podle čeho stavět!
Nic jsem tam nepřidal,jedu podle pův.plánu.
Smekám před jeho autorem![]()
Na jaře chci vidět v komíně nebo na svahu aspoň 20 čs klasiků.
Poslušne hlasim ze krajanka budem frezovat cez vikend fotky dodám a šohajíčka snad tiez zvladnem este tuto zimu ... teda ak na uložto hodis planik
to 1mulen1
Ahoj.Mrkni sem.Někde na netu je i postup stavby v pdfku,ale nevím kde
http://frobe.rajce.idnes.cz/Z_24_Krajanek/
Tady vlastně byla inspirace i pro ten tlustý profil,aby šla překližka 0,4mm pomocí modelářské žehličky snadněji ohnout.Asi se to lepí až potom Purexem,nevím to ale jistě.Autor velkého Krajánka prý přesah v šířce 6mm zbrušuje ale to je šílený,nedokážu si představit,jak asi vypadá ta překližka 0,2mm.to je nad moji trpělivost.
Potah trupu je podle pův.plánu balza.Kolmé bočnice tl.3mm a šikmé jsou z balzy 2mm.Spodek trupu je vystužen i překližkou 0,8mm.Skladba je vidět na pův.plánu docela dobře.
Jak domaluji toho Šohajíčka,jdu po velkém Krajánkovi podle vzoru pan Fišera.Jeho potah aje mistrovské dílo a chci ho napodobit.
Na slovenských stráních přece musí lítat hlavně československé větroně.
Ahoj.Mrkni sem.Někde na netu je i postup stavby v pdfku,ale nevím kde
http://frobe.rajce.idnes.cz/Z_24_Krajanek/
Tady vlastně byla inspirace i pro ten tlustý profil,aby šla překližka 0,4mm pomocí modelářské žehličky snadněji ohnout.Asi se to lepí až potom Purexem,nevím to ale jistě.Autor velkého Krajánka prý přesah v šířce 6mm zbrušuje ale to je šílený,nedokážu si představit,jak asi vypadá ta překližka 0,2mm.to je nad moji trpělivost.
Potah trupu je podle pův.plánu balza.Kolmé bočnice tl.3mm a šikmé jsou z balzy 2mm.Spodek trupu je vystužen i překližkou 0,8mm.Skladba je vidět na pův.plánu docela dobře.
Jak domaluji toho Šohajíčka,jdu po velkém Krajánkovi podle vzoru pan Fišera.Jeho potah aje mistrovské dílo a chci ho napodobit.
Na slovenských stráních přece musí lítat hlavně československé větroně.
Budenás víc, nebudeme se bát svahů nic...
tady je ten postup stavby
http://www.lmk-babice.cz/download/Krajanek.pdf i mě uchvátil a díky němu jsem se rozhodl pro jeho stavbu 
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Preglejka 0,4mm sa da ohnut okolo 6mm gulatiny.
0,6mm okolo desiny
0,6mm okolo desiny
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk