Windows 8
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Windows 8
A v podstatě jsou to jen převlečené sedmičky, možná trochu lépe vyladěné, kterým chybí klasická nabídka Start. Nahradilo ji Metro, které je pro uživatele PC naprosto k ničemu... Ale ani uživatelé tabletů nejsou nadšení, protože po spuštění normální aplikace stejně musí používat myš! Tenhle hybrid asi nebude mít dlouhý život. Podobně kdysi vznikly Windows Milenium - upravili trochu původní W-98 a vnutili to uživatelům jako "multimediální systém". Dnes po nich ani pes neštěkne... 
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
No ale zasa na tablete s Windows 8 mi pekne slape Phoenix 
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
A este jeden starily freeware pre Start menu: http://lee-soft.com/vistart/windows-8-start-menu.html
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Ja už dlhší čas používam na WIN XP, WIN VISTA, WIN 7 "rocket dock".
Je to také 3d menu, kde si posťahuješ rôzne ikony, dáš si ho kde chceš, zadáš si do neho konkrétne programy a tým pádom ponuku štart ani nepotrebuješ... tu som našiel jednu ukážku, síce to moc dobre nevidno ale pre predstavu....
http://www.youtube.com/watch?v=pJQvM54WFnU
Je to také 3d menu, kde si posťahuješ rôzne ikony, dáš si ho kde chceš, zadáš si do neho konkrétne programy a tým pádom ponuku štart ani nepotrebuješ... tu som našiel jednu ukážku, síce to moc dobre nevidno ale pre predstavu....
http://www.youtube.com/watch?v=pJQvM54WFnU
Zajímavé názory.......
Jediné co se pro mě změnilo je že nabídka START je přes celou obrazovku a že to maká mnohem rychleji......
Do BIOS se po vypnutí dostanu uplně stejně jako předtím......
Nic nekompatible jsem zatím nenašel 
Jediné co se pro mě změnilo je že nabídka START je přes celou obrazovku a že to maká mnohem rychleji......
Do BIOS se po vypnutí dostanu uplně stejně jako předtím......
No ja teda neviem, ale tými zmenami ovládania si podľa mňa kopú hrob, vlastný.
Už pri Office, teda nielen že toľko nasr. tetušiek že sa majú niečo učiť aby mohli písať také isté listy ako pred rokmi v AmiPro, a nevedia ani kde je ktorá ikona zašitá, ale aj čoraz viac OpenOffice.
Ak toto bude zas iné, a zas nekompatibilné, a možno zas náročnejšie na hardware a pomalšie (nehovorím že určite hnéď,ale keď prídu záplaty na záplaty záplat...), možno porastie hlavne počet inštalácií Ubuntu a podobných lepších systémov... Bodaj by, teda...
Už pri Office, teda nielen že toľko nasr. tetušiek že sa majú niečo učiť aby mohli písať také isté listy ako pred rokmi v AmiPro, a nevedia ani kde je ktorá ikona zašitá, ale aj čoraz viac OpenOffice.
Ak toto bude zas iné, a zas nekompatibilné, a možno zas náročnejšie na hardware a pomalšie (nehovorím že určite hnéď,ale keď prídu záplaty na záplaty záplat...), možno porastie hlavne počet inštalácií Ubuntu a podobných lepších systémov... Bodaj by, teda...
..............
Naposledy upravil(a) robotmz dne čtv 01.11.2012 7:20, celkem upraveno 1 x.
Vzhledem k tomu, že už téměř rok vlastním IconiaTab W500p originálně s Win7. Se kterýma se ale nedala v podstatě používat. Po upgradu na Win8 to zařízení začíná fungovat tak jak má. Start je asi tak 5x rychlejší dotykové LCD dává smysl. Snad to začnu i používat
Protože dávám Win8 pořádně zabrat, abych otestoval co snesou. Dneska jsem vyzkoušel "reset do továrního nastavení" a to se MS povedlo. Fakt to vymete všechno z Windows a jsou jak po čisté instalaci, ale bez reinstalace.
Lze "resetovat i se zachováním uživatelských dat".
I instalace z USB flashky vytvořené přímo instalátorem funguje bez problémů.
K návratu zpět k Windows mě to však nepřivede ...
Protože dávám Win8 pořádně zabrat, abych otestoval co snesou. Dneska jsem vyzkoušel "reset do továrního nastavení" a to se MS povedlo. Fakt to vymete všechno z Windows a jsou jak po čisté instalaci, ale bez reinstalace.
Lze "resetovat i se zachováním uživatelských dat".
I instalace z USB flashky vytvořené přímo instalátorem funguje bez problémů.
K návratu zpět k Windows mě to však nepřivede ...
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
mam ted W8 asi 4 dni a zatim jsem spokojenej je mnohem rychlejsi a prijde mi i stabilnejsi.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
robotmz píše:Openoffice mi nespomínaj...
Ten, kto si ho stiahne by si mal stiahnúť, resp. obtiahnúť aj .45 ACP a pekne v kúpeľke....
- OpenOffice by mali zákonom zakázať...
- ja si namiesto ubuntu stiahnem warez windows 8 + office 2010 /zabudol som na RTM 2013/ a všetko ostané je free.... Nič viac nepotrebujem....
A možno som zhrešil, tak sa vyspovedám... že stiahol som si Office 2010 s keyom a crackom.... nechcete tiež pán farár?![]()
![]()
tak to hlavně vytrubuj na veřejným fóru..
OK2WY
robotmz píše:- OpenOffice by mali zákonom zakázať...
Naposled jsem používal MS Office 2003 a když jsem si pořídil nové PC s Win7 a trial verzí Office 2007 (asi), tak jsem to zrovna odinstaloval a nahrál OpenOffice. Nepoužívám jej nějak intenzivně, ale na práci mi stačí. Jelikož jsem ale od té doby už MS Office neviděl, tak ani nevím co má za funkce oproti OO a nemůžu porovnat. Na Linuxu mi pak běží LibreOffice.
Sice je to trochu OT, ale co říkáte na problematiku UEFI Secure boot? Nemáte nějaký návod jak to přeflashnout zpátky na starý BIOS (až ta doba přijde) ?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
robotmz píše:Openoffice mi nespomínaj...
Ten, kto si ho stiahne by si mal stiahnúť, resp. obtiahnúť aj .45 ACP a pekne v kúpeľke....
- OpenOffice by mali zákonom zakázať...
- ja si namiesto ubuntu stiahnem warez windows 8 + office 2010 /zabudol som na RTM 2013/ a všetko ostané je free.... Nič viac nepotrebujem....
A možno som zhrešil, tak sa vyspovedám... že stiahol som si Office 2010 s keyom a crackom.... nechcete tiež pán farár?![]()
![]()
A tímhe se chubíš? Je mi tě líto...
OpenOffice používáme v celé organizaci už víc jak 10 let naprosto bez problémů.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Aby bolo jasno, ja som tie 8-ky stiahol iba na otestovanie, takisto aj ten MS OFFICE 2010...
Ináč používam legálne 7-ky a Office 2007...
Rozmýšľal som aj nad regulérnym update mojich 7-čiek za ten poplatok, ale musím vedieť dopredu do čoho idem....
Po otestovaní zrejme 8-ky pôjdu preč, okrem metra ma nič iné nenadchlo a 7-ky sa mi zdajú celkovo lepšie...
JirkaA: každé jedno fórum /vrátane warez/ je po registrácii verejné...
OpenOffice mi rozhadzoval excelovské dokumenty tak, ako sa mu uzdalo....
Možno "načisto" od začiatku sa dá so súborom v openoffice pracovať, ale ak niekto urobí zložitejší súbor v originálnom exceli a druhý ide následne pokračovať v open office, je to úplne všetko zle...
Preto som aj v práci trval na zakúpení originálu MS OFFICE do môjho PC a teraz keď mi PC menili, takisto mám zakúpený OFFICE 2010...
- a prehrávanie prezentácií v OpenOffice, to je samostatná kapitola, kde každá 5-ta prezentácia mám zbité písmena do seba a jednoducho "nefunguje" tak ako by mala...
Ináč používam legálne 7-ky a Office 2007...
Rozmýšľal som aj nad regulérnym update mojich 7-čiek za ten poplatok, ale musím vedieť dopredu do čoho idem....
Po otestovaní zrejme 8-ky pôjdu preč, okrem metra ma nič iné nenadchlo a 7-ky sa mi zdajú celkovo lepšie...
JirkaA: každé jedno fórum /vrátane warez/ je po registrácii verejné...
OpenOffice mi rozhadzoval excelovské dokumenty tak, ako sa mu uzdalo....
Možno "načisto" od začiatku sa dá so súborom v openoffice pracovať, ale ak niekto urobí zložitejší súbor v originálnom exceli a druhý ide následne pokračovať v open office, je to úplne všetko zle...
Preto som aj v práci trval na zakúpení originálu MS OFFICE do môjho PC a teraz keď mi PC menili, takisto mám zakúpený OFFICE 2010...
- a prehrávanie prezentácií v OpenOffice, to je samostatná kapitola, kde každá 5-ta prezentácia mám zbité písmena do seba a jednoducho "nefunguje" tak ako by mala...
2robomz: OpenOffice je blbá protože neumí otevřít proprietální soubor MS Office, zajímavé hodnocení.
A který proprietální či jiný dokument umí MS Office otevřít, když ani jednotlivé verze MS Office nejsou vzájemě 100% kompatibilní.
A který proprietální či jiný dokument umí MS Office otevřít, když ani jednotlivé verze MS Office nejsou vzájemě 100% kompatibilní.