Windows 8

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
robotmz

Re: Windows 8

#61 Příspěvek od robotmz »

ja potrebujem od MS iba WIN, word, excel a power point...
CharlieCh

#62 Příspěvek od CharlieCh »

JuraS. píše:Mám mnoho hardware který nechci zahodit jako například sateleitní kartu Skystar 1 ale i joistick a další které na WiXP spolehlivě fungovali ale pod Win 7 je jejich provoz komplikovaný.

Ahoj, SS1 mám taky, zrovna s ní poslední 2 dny laboruju a stejně jako asi tobě, ne a ne nainstalovat ovladače, dokonce jsem nainstaloval do VirtualPC WinXP Mode a ani tam prostě nejdou ovladače naroubovat, ty ji teda provozuješ na jakých Woknech? A co na ní vlastně chytáš? Klidně do SZ. CharlieCh
...s větrem o závod.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od lubo1 »

CharlieCh píše:
JuraS. píše:Mám mnoho hardware který nechci zahodit jako například sateleitní kartu Skystar 1 ale i joistick a další které na WiXP spolehlivě fungovali ale pod Win 7 je jejich provoz komplikovaný.

Ahoj, SS1 mám taky, zrovna s ní poslední 2 dny laboruju a stejně jako asi tobě, ne a ne nainstalovat ovladače, dokonce jsem nainstaloval do VirtualPC WinXP Mode a ani tam prostě nejdou ovladače naroubovat, ty ji teda provozuješ na jakých Woknech? A co na ní vlastně chytáš? Klidně do SZ. CharlieCh

Največší problém je, že sedmička nechodila spoĺahlivo ani s XPčkom..... Chcel si nazdieľať tlačiareň a mal si smolu..... niekedy to išlo a na inom identickom PC nie. Rada od hotline- kúp si všade Pc so sedmičkou, prípadne Vistou..... Ale to je už skôr obchodnícky ťah.... Vista Home nešla pripojiť k serveru (MS)..... XP home nešli s Novelom a mnoho iných veselých príhod.....
XPčko, keď vyšlo v prvej verzii bolo takmer nepoužiteľné. Modrá obrazovka bola X krát za deň..... ovládače skoro k ničomu, takže večšinou sa behalo na 95/98 ovládačoch..... proste strašné.....
Ak by existoval neaky fakt funkčný DOS/Win box pre linux, tak už okna vyhodím úplne.... Čo z toho, keď napr profili po linuxom nebehajú... teda spoň myslím....
Na domáce využitie okna používam minimálne. V práci to bez nich išlo len ťažko,keďže word a excel patria k základným "komunikačným štandartom" .... bohužiaľ... Začínal som na CPM, potom rôzne Basic-y... potom Dos, Dr/MS.... potom win 3.0 - 98, OS2, Novel, Xp, NT, Vista a Sedmička..... Osmičku už nemusím....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Milan Nes »

ja jedu do dneska s XP ... visty sem hodne rad ze jsem minul a 7 ky mame v praci ...

ale z 8 kem mam velkou radost, nejen ze i kvuli programum na ne prejdu ale je to skvele kvuli tomu, ze ted se roji tuny noveho HW na ne a diky tomu si poridim za prijemne penize notas ... staci ted sledovat jak se tu objevuji desitky novych ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
robotmz

#65 Příspěvek od robotmz »

Ja som noťas vždy kupoval ako "podľa mňa" nabúchané delo, ktoré sa práve "teraz" nahradilo novým modelom a tým pádom ide cena rapídne dole.... Takže "nabúchané delo" po 5-tich mesiacoch výroby je už low-end.....

Visty oproti sedmičkám boli oveľa horšie /aj defakto mali krátky život/, podľa mňa 8-ky môžu byť niečo podobné, presne jeden kolega hore to písal že "každý druhý"...

Musím ale uznať, že 7-ky sú ideálne pre bežného užívateľa.

Visty po "experimentoch" bolo treba preinštalovať, 7-ky mám od nova 3-tí rok a sú vo výbornej kondícii...
Oni totižto pri čistej inštalácii si zavedú 100 MB skrytý oddiel /žiadny obraz ani nič podobné/, odkiaľ dokážu veľa vecí opraviť, napríklad celé bootovanie systému bez straty programov, proste iba ten "load windowsov"...
A to nehovorím o nejakom reinštale, ale o bežnej ponuke, ktorá mi párkrát veľmi pomohla. Visty v tejto fáze bolo treba vždy preinštalovať.
JaL

#66 Příspěvek od JaL »

Windows 8 mám nainstalované ve verzi Release Preview, zvykl jsem si celkem snadno. Podle mne je Metro zbytečné pro běžné desktopy, ale kupodivu není nepoužitelné, lze si na něj zvyknout ale chce to dotykovku (třeba pro kiosky použitelné docela dobře). Proti Windows 7 nemohu říct křivé slovo, ve spojení s Windows Serverem 2008 ideální systémy pro správu větších sítí (spravuju cca 300 PC a 12 serverů). Jsou prostředí, kde se ani nic jiného než Windows použít nedá, ať už se nám to líbí, nebo ne. Doba XP pomalu končí, jelikož Microsoft končí s jejich podporou v r. 2014 a skončí i podpora ze strany výrobcvů HW. Dle mne to bude pokračovat u Windows 8 stejně, jako tomu bylo u Windows 7 - nikdo je nechtěl a dnes je mají všichni, koho znám. Zajímavá bude situace s MS Surface tabletem. Mám iPad v2 k dispozici, ale Surface se mi líbí mnohem víc. Tak uvidíme za rok. :D
BrAtKo

#67 Příspěvek od BrAtKo »

JaL mam iPad 2 a teraz aj Samsung tablet s Win8 x86. Poviem ti, ani zdaleka Win8 nepouka taky komfort ovladania a aplikacii ako iPad. Zatial...
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
zdekar

#68 Příspěvek od zdekar »

JaL píše:Podle mne je Metro zbytečné pro běžné desktopy, ale kupodivu není nepoužitelné, lze si na něj zvyknout...

Zvyknout si lze na spoustu věcí, ale proč někoho nutit, aby si zvykal a nedat mu možnost si vybrat?

BrAtKo píše:... v prostredi Windows (servers), tak ti mozem potvrdit, ze ak na serveru bezia aplikacie iba od MS tak vsetko krasne vyladene funguje. Akonahle tam das sw od dalsej strany, su problemy a to aj so supportom.

Jo, to je jak s elektronikou z číny... dokud v letadle běží jen čína, tak to funguje (samozřejmě ta kvalitní), ale jak to smícháš se západní elektronikou, tak jsou problémy :) Jinak to ještě aby to MS neřešil, když se jim za to nastrká takových peněz. U open source musíš řešit problémy více méně sám s podporou komunitních fór.

robotmz píše:Na klasických PC dnes robia aj 5 ročné deti a 85 roční starci.... Ani jedna skupina z tejto kategórie by nebola schopná robiť už ani s DOS-om...
A Linux? ten je využiteľný iba čiastkovo. Nie ako systém pre drvivu väčšinu ľudí, kde patria aj uvedené kategórie....

Ono je Linux a Linux... těch verzí je nejmíň 50, takže si musíš vybrat tu správnou. :) Třeba Linux Mint je intuitivní systém s grafickým rozhraním (založený na Ubuntu). Instaloval jsem to asi tak před měsícem kamarádovi dětem (5 až 6 let) na PC, jelikož přestalo chodit po té, co se zhroutil Win XP (nejspíš nějakým virem). Po instalaci to má v základu všechny potřebné aplikace včetně LibreOffice, Flashe, Javy, kreslících programů, Firefoxu... jediné co bylo potřeba doinstalovat byl nvidia ovladač na 3D grafiku kvůli hraní her... bez problémů s tím fungujou. A pokud 85 roční starci jsou schopni zvládnout Windows, pak tohle musí taky... :)

lubo1 píše:Ak by existoval neaky fakt funkčný DOS/Win box pre linux, tak už okna vyhodím úplne.... Čo z toho, keď napr profili po linuxom nebehajú... teda spoň myslím....

Teoreticky by to mohlo jít přes Wine (rozhraní pro spouštění Windows programů)... mám tu nějakou verzi ProfiliXT a naběhlo to, ale jelikož to bylo nainstalováno pod Win, tak to nemá přístup do jistých složek jako c:/users/ a ukončí se to... možná kdyby se to nainstalovalo pod Wine v Linuxu tak by to šlo... třeba driveCalculator pod Wine běží.

No a ještě jedna věc... na jednom anglickém fóru někdo psal, co to vlastně znamená W8... tedy W Eight = "wait" ... no, takže počkáme... jak se to vyvrbí. :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od lubo1 »

zdekar píše:Teoreticky by to mohlo jít přes Wine (rozhraní pro spouštění Windows programů)... mám tu nějakou verzi ProfiliXT a naběhlo to, ale jelikož to bylo nainstalováno pod Win, tak to nemá přístup do jistých složek jako c:/users/ a ukončí se to... možná kdyby se to nainstalovalo pod Wine v Linuxu tak by to šlo... třeba driveCalculator pod Wine běží.

No a ještě jedna věc... na jednom anglickém fóru někdo psal, co to vlastně znamená W8... tedy W Eight = "wait" ... no, takže počkáme... jak se to vyvrbí. :)

Pri štarte si kontroluje SN disku, to sa večšine OS moc nepáči.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
robotmz

#70 Příspěvek od robotmz »

Keď už sme pri tom....
Rád sa pohrajkám s nejakými "inými vecami"....
Vie mi teda niekto poradiť konkrétnu verziu "nejakého jednoduchého grafického linuxu" tak, aby som mohol na notebooku prezerať web a napojiť sa na web prostredníctvom USB 3G modemu od O2??

Mal som jednu verziu takého linuxu, už neviem ako sa to volalo /mám zálohu na ext. HDD ktorý je v izbe kde malá ešte spí... potom napíšem... a nábeh bol fakt unikátne rýchly, ale na web som sa nedostal, pretože nebol driver na ten USB modem... ten je iba pod win...

Zároveň takú verziu, ktorá by bezproblémovo fungovala v dualboote s windowsami a inštalovala sa na osobitne vytvorený oddiel bez narušenia win...

Stačí mi konkrétny presný názov, a ja si ju už dohľadám...
robotmz

#71 Příspěvek od robotmz »

Takže ide skúsiť ten LINUX MINT 13 MAYA...
- ešte som sa nedočítal, ako je to s jazykovou mutáciou, ale hádam na to natrafím...
coro

#72 Příspěvek od coro »

Nie som linuxák ale ak máš pc s windowsom a nechceš ho pokaziť, a nemáš tam voľnú partíciu na ďalší systém, tak najjednoduchšie je asi Wubi - nainštaluje sa ako win aplikácia, linux sedí v súbore v podadresári toho windows, nič nepokazí..
Odinštalovať sa dá z control panelu ako hocičo iné (lepšie - nenecháva zas... registry a pomenené dllká v systéme :) ) a jediné čo nahodí je grub pre voľbu systému pri štarte.
Pre mint sa to volá mint4win, ale vraj chodí dobre len s 64bit verziami mint.
Či mint či slint, podľa mňa všetko jedno, má to spoločné jadro a aplikácie si doinštaluješ. Na pokusy to stačí (vraj beží pomalšie kvoli tomu divokému prístupu na kvazidisk, ale nebude to asi nič podstatné)..
Nechcel som to ťahať do flame, ale naozaj si myslím že keď sa 5 či 65 ročný dkáže naučiť na iné ovládanie ako priniesla Vista a Office 2007/10, tak sa naučí na hocičo vrátane linuxu.

Slovenčinu mi to naťahalo všade bez rečí, už to nie je vôbec problém ako kedysi keď na tom skrachovala OS/2 Merlin/Warp. Inak toho mi je najviac ľúto, dnešné všetky systémy k tomu stáíle nedorástli - pre OS/2 som sa dokonca naučil aj trochu programovať.. Keď si uvedomím ako to šlapalo na i386 s troškou ramky, tak fakt možno preto som taký nas.. že tieto _všetky_ zmrdy sú pomalé aj na rádovo výkonnejších strojoch.

Jo a perlička k sieti - kombinácie XP s Vistou/Win7 mi chodili vždy normálne, ale bolo treba obísť voľby BrowseMaster a to štandardne moc nešlo - Kde to chalani nevedeli prekonať, paradoxne sieť najlepšie ožila keď medzi pcčkami sedel hociaký linux so Sambou. :) Inak z pohľadu siete, už aj USB verzia ubuntu sa vie pripojiť na zdieľané win, len väčšinou nejde vyhľadať pc a treba sa pripojiť cez IP adresu (//192.168.x.x/C$ napr), takisto tlač..
robotmz

#73 Příspěvek od robotmz »

Som v práci, idem niečo posťahovať...
Maj sa.

ps: už sťahujem linux mint 13 KDE 64-bit. ako iso súbor /pripravím mu na notebooku čistú partíciu nejakých 20 GB hádam bude stačiť....
Práve že ja to nechcem mať nainštalované vo WIN, ale chcem to na čistom oddiely, aby som videl čo to bude robiť...

PS: aj tak si myslím že na internet sa cez huawei 3G modem od O2 nedostanem.... Tak ako som sa v minulosti nedostal na tom jednom linuxe čo som písal vyššie, ten som mal práve inštalovaný vo windowsoch... nie na osobitnej partícii ako to idem zbuchať teraz....
petan64

#74 Příspěvek od petan64 »

Prošla už někomu instalace BEZ připojeného internetu? Možná by jste se divili, co všechno ten systém při instalaci odesílá ven... Děkuji, ale sledovací SW si do svého PC dobrovolně nedám!!!
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
BrAtKo

#75 Příspěvek od BrAtKo »

Petane bude lepsie sa dobrovolne odpojit uplne od internetu a mas pokoj ze tvoje doverne data, ktore mas urcite sifrovane na disku s autentifikaciou cez smart kartu ziadna FBI apd. nezneuzije :) My bezni smrtelnici to holt riskneme.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“