Windows 8

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petan64

Re: Windows 8

#76 Příspěvek od petan64 »

Na tom ale je kus pravdy, znám systémy, které jsou z toho důvodu přísně oddělené od ostatních sítí a není žádná cesta, jak se do nich dostat...

Mně ale nejvíce nas..lo, že se bez přístupu na internet nedala instalace korektně dokončit! Zkoušeli jsme legální instalaci W-8 Enterprise. Při kontrole záznamů na serveru jsme se nestačili divit, co všechno se odesílalo a kam... O nemožnosti volby mezi klasickou nabídkou Start a nesmyslem nazvaným Metro už ani nemluvím. Mrkvosoft opět dělá z uživatelů neschopné debily, kteří vlastně nevědí co je pro ně dobré a rozhoduje za ně - jakým právem? :evil:
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
BrAtKo

#77 Příspěvek od BrAtKo »

Evolucia volajme to, koncept. Ide o to, ze s Metrom dosiahnu to, ze si ucet syncujes medzi zariadenim tablet, pc, telefon, xbox. To je ten koncept, aby si mal rovnake nastavenia a ikony. Toto ale funguje len s metro ui aplikaciami, ktorych ze zatial malo.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
robotmz

#78 Příspěvek od robotmz »

Takže hlásim sa z notebooku a operačného systému LINUX MINT 13 KDE 64-bit....

Mám veľmi zmiešané pocity, nainštaloval som ho celkom O.K., mám na disku dualboot, kde v hlavnej ponuke mi nejaký linuxovský GROB či ako sa to volá ponúkne asi 2 voľby systému LINUX + LINUX recovery mode potom testovanie pamäte a WINDOWS 8. Po odoslaní windows 8 mi windowsácky boot ponúkne buď 7 alebo 8, takže momentálne mám na notebooku 3 nezávislé systémy každý vo svojom logickom oddiele.

Na LINUX som dal 20 GB miesta, pričom som nedal osobitný oddiel na swapovanie čo sa pýtalo pri inštalácii...

Dokonca sa mi podarilo aj manuálne rozchodiť problémový 3g modem huawei E1750 s kartou O2.

Pri inštalácii som zadal slovenčinu, ale skutočný jazyk je mišung angličtiny a slovenčiny.

už som ho dal asi 3 x aktualizovať, pretože raz mi pýtalo okolo 200 ks aktualizácií dokopy 250MB a teraz mi zase vypísalo vyše 300 súborov, čo som mu už odmietol....

Nábeh systému sa mi zdá dosť pomalý, na začiatku mi nahodí 2 vodorovné čiary, jednu zelenú, druhú modrú ako keď v PC odíde grafika.
Potom to už nabehne pekne s plným rozlíšením. Stiahol som si ovládač od NVIDIE na moju grafiku presne 64-bitovú, má koncovku .RUN a ak ho odklepnem v linuxe, tak mi otvorí nejaký popis toho súboru alebo čo to je....
Ako ten driver s koncovkou RUN nainštalujem ? /je to plný driver má cez 60 MB/
ak mi zobrazí pri štarte tú hlavnú obrazovku, mám tam ponuku E ako editácia, chcel som si upraviť názov toho riadku kde je windows, ako to uložím ???

No a kde mám nejaké programy? firefox som musel zadať do toho príkazového riadku, ale kde mám nejaký ZOZNAM programov ?
A čo to množstvo aktualizácií, čo to má znamenať ?

Díky za pomoc, prvýkrát vidím linux na vlastné oči, tak som z toho nesvoj :lol: :lol:
petan64

#79 Příspěvek od petan64 »

BrAtKo píše:Evolucia volajme to, koncept. Ide o to, ze s Metrom dosiahnu to, ze si ucet syncujes medzi zariadenim tablet, pc, telefon, xbox. To je ten koncept, aby si mal rovnake nastavenia a ikony. Toto ale funguje len s metro ui aplikaciami, ktorych ze zatial malo.

Tohle všechno beru, třeba to někdo i využije, ale proč je mi to vnucováno bez možnosti výběru? Windows telefon používám jen z donucení (jako pracovní), tablet si určitě pořizovat nebudu a infantilní grafika paskvilu s názvem Metro je to nejhnusnější prostředí, které jsem na grafickém systému viděl! Pokud chtějí konkurovat Applu, měli by se zamyslet i nad vzhledem. Nechápu, k čemu jsou dobré na desktopovém PC obrovské čtverečky s názvy aplikací, které jen plýtvají místem... I ten vychvalovaný rychlý start je vlastně podvod - startuje jen Metro, ale pokud chci i plochu, musím stejně čekat! A proč musím instalovat nějaký jiný software, abych měl systém ve stavu, jaký očekávám PRO PRÁCI?!
zdekar

#80 Příspěvek od zdekar »

Pro robotmz:
Co sis nainstaloval za prostředí? Je MATE (2D grafika, méně náročné na paměť) nebo CINNAMON (3D grafika, více efektů, náročnější než MATE) nebo XFCE?

Já mám Mint 11 MATE... co se týče těch ovladačů, tak instalace přes *.run je komplikovaná (co jsem se dočetl). Správně bys to měl udělat přes menu Administrace -> Additional drivers a tam ti to nabídne, jaké jsou k dispozici vzhledem k tvé kartě, klikneš nainstalovat a restartuješ systém.

Na nastavení bootování se dá použít Windowsovský program EasyBCD (nastavoval jsem v tom něco jen jednou, takže už přesně nevím možnosti).

Programy by měly být v menu -> all aplications a pak to je rozdělené podle kategorií.

Maya vyšla koncem května tohoto roku... takže všechny programy co máš nainstalované u nichž došlo od té doby k aktualizaci, tak ti ty aktualizace nabídnou přes Update Manager. (aspoň tak předpokládám).

No a s tou lokalizací je trochu problém... čeština v menu je taky tak nějak napůl.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
robotmz

#81 Příspěvek od robotmz »

neviem ako zistím akú grafiku, ja som bol v domnení že tie 3 písmená "KDE" označuju tú grafiku, malo by to byť najnovšie prostredie...
BrAtKo

#82 Příspěvek od BrAtKo »

Myslim ze si asi nezvolil vhodnu linux dotribuciu pre zaciatocnika. A tak strasne som chcel dat na EEE 901 easy peasy linux (geteasypeasy.com) ale nasiel som neznamu ediciu Windows Fundamentals a ta proste nemala chybu bezi ako drak. Takze som sa opat vykaslal na Linux :)
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
error414
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od error414 »

robotmz píše:Takže hlásim sa z notebooku a operačného systému LINUX MINT 13 KDE 64-bit....

Mám veľmi zmiešané pocity, nainštaloval som ho celkom O.K., mám na disku dualboot, kde v hlavnej ponuke mi nejaký linuxovský GROB či ako sa to volá ponúkne asi 2 voľby systému LINUX + LINUX recovery mode potom testovanie pamäte a WINDOWS 8. Po odoslaní windows 8 mi windowsácky boot ponúkne buď 7 alebo 8, takže momentálne mám na notebooku 3 nezávislé systémy každý vo svojom logickom oddiele.

Na LINUX som dal 20 GB miesta, pričom som nedal osobitný oddiel na swapovanie čo sa pýtalo pri inštalácii...

Dokonca sa mi podarilo aj manuálne rozchodiť problémový 3g modem huawei E1750 s kartou O2.

Pri inštalácii som zadal slovenčinu, ale skutočný jazyk je mišung angličtiny a slovenčiny.

už som ho dal asi 3 x aktualizovať, pretože raz mi pýtalo okolo 200 ks aktualizácií dokopy 250MB a teraz mi zase vypísalo vyše 300 súborov, čo som mu už odmietol....

Nábeh systému sa mi zdá dosť pomalý, na začiatku mi nahodí 2 vodorovné čiary, jednu zelenú, druhú modrú ako keď v PC odíde grafika.
Potom to už nabehne pekne s plným rozlíšením. Stiahol som si ovládač od NVIDIE na moju grafiku presne 64-bitovú, má koncovku .RUN a ak ho odklepnem v linuxe, tak mi otvorí nejaký popis toho súboru alebo čo to je....
Ako ten driver s koncovkou RUN nainštalujem ? /je to plný driver má cez 60 MB/
ak mi zobrazí pri štarte tú hlavnú obrazovku, mám tam ponuku E ako editácia, chcel som si upraviť názov toho riadku kde je windows, ako to uložím ???

No a kde mám nejaké programy? firefox som musel zadať do toho príkazového riadku, ale kde mám nejaký ZOZNAM programov ?
A čo to množstvo aktualizácií, čo to má znamenať ?

Díky za pomoc, prvýkrát vidím linux na vlastné oči, tak som z toho nesvoj :lol: :lol:

Kdyz jsem ja koncil s linuxem pred 3 rokama tak byl na desktopu absolutne nepouzitelny, pokud si clovek nevyhradil vzdy vikend aby to po pokazenem updatu daval zase dohromady :D.
Pokud nepotrebujes linux k praci tak dej od neho ruce pryc, navic pokud mas trochu nepodporovany HW tak se nahranej. Ted to mozna jede zitra uz nemusi.

A k tematu, je me zahadou co microsoft s windows 8 blbne, kdyz vydal 7 tak tam pridal spustu dobrych ficur aby sprijemnil ovladani OS a ted vyda 8 ktere se nedaji ovladat a jsou pro slepce. Jestli se to ujme tak to bude fakt pruser.
Logo 600 + spirit
petan64

#84 Příspěvek od petan64 »

Neboj, neujme! Velké firmy to kupovat nebudou, snad jen jako hračku pro managery, kteří chodí s tabletem v ruce. Velké společnosti teprve nedávno opustily XP a nasadily W7. Nebudou mít mnoho důvodů ke změnám. Ono to není jen o systému, jde také o přeškolení lidí, výměně hardwaru a ověření kompatibility s často drahými na míru šitými aplikacemi. To všechno stojí čas a peníze. W8 se budou prodávat hlavně s novým HW, stejně jako kdysi Vista. Po dvou letech MS zjistí, že o to není očekávaný zájem a vyrukuje s novou verzí, ve které opraví chyby a udělá to zase použitelné.
robotmz

#85 Příspěvek od robotmz »

Zdravím.

Tak som poskúšal všetko možné, nejako ma to nenadchlo.... a ten systém bol tak preložený do slovenčiny, ako keby ho prekladal translator....
Ak by zajtra bol koniec win, vedel by som žiť aj s linuxom, ale načo to riešiť teraz, keď je to pre mňa jednoznačne horšia alternatíva...
Málokto tiež presadá z lepšieho auta do horšieho, väčšinou je to naopak...

Dnes som zrušil už aj oddiel s 8-kovými win a aj s Linuxom.
Zálohu ISO súboru mám, rovnako ako aj 8-čiek, zatiaľ som to odstrelil a obidva oddiely znovu priradil dátovému úložisku....

Dík za rady, majte sa, zlaté 64-bitové dobre vyladené sedmičky....
coro

#86 Příspěvek od coro »

Ešte vrátim k tomu Ubuntu - no ja som to už dlho neinovoval tak som si to včera skúšal inštalovať nanovo - a tak jak Tebe mi to ponúklo v slovečine a nevšimol som si to- nenabehol mi vôbec ten ikonkový pás čo sa volá Unity a všetci na to nadávajú, a stále to chcelo ťahať takých tých 250mega updatov ako spmínaš..
No a keď to Unity nešlo ani potom skúsil som ešte nahodiť GNOME ale to bolo ďalších 250mega updatov... aj som na to čakal ale nakoniec som si povedal že toto nemusím.
Tak som to zostrelil a nahodil v angličtine, a ide na prvý šup.
No a Firefox a LibreOffice sú vycapené rovno na tom hlavnom páse ikoniek...
Žeby si dopadol podobne s tou slovenčinou?
No tak ale ten druhý pokus som to hodil na starý noťas s 512 Mb ramky nech si to tam vrčí..
Ale zdalo sa mi že to lezie ako slimák tesne pred smrťou vyčerpaním, tak som jedným príkazom dal nahodiť XFCE (a chce to pri prihlásení aj ho vybrať) a naraz je z toho normálny stroj čo reaguje normálne na klik myšky... o tom že firefox ani libreoffice problémy nerobia som nepochyboval, ešte nejaké VLC a h.264 a pripojiť si disk po sieti..

Ovládač na grafiku tam ale zatiaľ nemám, prekvapivo to funguje aj na defaulte.
Ono to je asi tak - som zvedavý (ironicky) či by som si s Win8 vôbec "prdol" s grafikou Nvidia 420go /Toshiba. Na čítanie rcmanie ani na excel, totiž nijaký strašný výkon 3D grafiky nepotrebujem.. Na linuxoch sa mi totiž páči aj to, že s ovládačmi nerobia takú vedu ako windows. Napríklad Wifiny a podobne.
Až na tú nvidiu čo tu mám zrovna ja.. :) :)
robotmz

#87 Příspěvek od robotmz »

"dočerpalo" mi to celý kredit 1 GB čo mám u O2, predpokladám že okolo 500-600 MB tam ešte mohlo byť voľných....

Po inštalácii a aktualizácii tých 250 MB /niektoré updaty mi neprešli/ som to resetoval, a následne sa mi objavilo ďalších 394 "KUSOV" aktualizácii, tak som to nechal pracovať a šiel pozerať TV....
Po inštalácii žiadna zmena k lepšiemu...
Nebudem predsa notebook štartovať s pásmi cez obrazovku ako chuj...
Som to odstrelil a pokoj, akurát som musel obnoviť z bootovateľného DVD windows 7 ten zavádzací proces, lebo pri odstrelení sa asi dajako pobili ten grub s interným BOT manažérom WIN alebo ktorý fras....aj 8-ku som poslal do riti...
No, skúsenosť dobrá, možno by lepšie fachčila nejaká už užívateľom orezaná verzia so zakázanými aktualizáciami...
Za 3 eurá som obnovil dátový balík a fachčím ďalej na sedmičkách....
zdekar

#88 Příspěvek od zdekar »

Prostředí KDE je zrovna jedno z nejnáročnějších na systémové prostředky. Co jak se v něm nastavuje ti moc neporadím, jelikož jej nemám. V podstatě to je typ GUI, který stojí nad danou distribucí. Celkem jich tam jsou dostupné 4:
KDE - mělo by být nejpodobnější windows, ale náročnější na prostředky... tohle prostředí mě moc nezaujalo, takže nevím co kde přesně je.
MATE - Založeno na prostředí Gnome 2 - Konzervativní prostředí, málo efektů... zatížení systému kolem 250MB RAM (Mint 11)
CINNAMON - 3D efekty, trochu náročnější na paměť (založené na GNOME 3)
XFCE - prostředí pro slabší počítače

Gnome je typ prostředí jako hlavní rival ke KDE.

No a co se týče Windows, tak jsem asi těmito texty o Linuxu naštval Microsoft, jelikož mi včera po upgradu Avastu na vyšší verzi a restartu... systém skolaboval takovým způsobem, že většina pokusů o to něco spustit skončila ihned, že program přestal pracovat a musí být ukončen... wifi spojení kolísalo od běží k neběží a cokoliv jsem chtěl z netu stáhnout se ukončilo po 100kB... fakt nevím proč. Pro jistotu jsem si nedávno zrušil všechny body obnovení. :D Následná reinstalace Windows to vylepšila tím, že mi z MBR zmizely záznamy o ostatních oddílech disku včetně toho linuxu... přičemž Windows po obnovení nefunoval skoro stejně tak jako předtím. Takže přes Live CD Linuxu jsem musel dohledat chybějící oddíly, pak opravit tabulku v MBR, opravit chyby co způsobil ten opravovací program (testdisk) :( No a nakonec nainstalovat znovu Linux.
Takže jsem celkem nedobrovolně přešel prozatím kompletně na Linux. :) Aspoň do doby než se mi podaří udělat funkční instalaci Windows.

JInak doporučuju kdo nemá, tak si na DVD nahrát nějakou verzi Live CD Linuxu... dost věcí se tím dá zachránit, pokud se systém dostal do skolabovaného stavu.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
JuraS.

#89 Příspěvek od JuraS. »

CharlieCh píše:Ahoj, SS1 mám taky, zrovna s ní poslední 2 dny laboruju a stejně jako asi tobě, ne a ne nainstalovat ovladače, dokonce jsem nainstaloval do VirtualPC WinXP Mode a ani tam prostě nejdou ovladače naroubovat, ty ji teda provozuješ na jakých Woknech? A co na ní vlastně chytáš? Klidně do SZ. CharlieCh

Teď už nechytám nic. 3 roky. Poté co sjem se přestěhoval mám počítač na druhé straně bytu kde bych potřeboval, bydlím v přízemí a naproti mi cloní panelák. Nechce se mi tahat po paneláku na střechu koax na zapojení motoru s parabolou. V Mladý Boleslavi ze střechy paneláku jsem chytal i taquilly a spolehlivě je dekodoval. Teď už ale nevím co by šlo a jak. Používal jsem hlavně ProgDVB. Jo a nebyl problém ani tak s Win7 ale hlavně s drivery grafiky. Teď nevím, vytáhl jsem ss1 z compu aby nežral ampéry. A taky jsem vyměnil grafiku tak by se musela znovu ss1 překonfigurovat...pomohli mi hlavně diskuze v zahraničí...ss1 byla před hafo roky zakázaná protože umí hw rozkodovat AC3 a má hw na dekodování signálu..ss2 tohle nemá a nechává to na počítači...na ss1 byli použity součástky který porušovali autorský práva...hlavně moje verze 1.3 je těma švábama přímo přecpaná..ne že bych to věděl když jsem ji kupoval..prostě náhoda...postupně v dalších verzích na nátlak soudů ubírali šváby až skončili verzí tuším 1.6 a pak ji nahradili verzí ss2...
robotmz

#90 Příspěvek od robotmz »

Však stále sa píše ako linux nie je náročný na systémové požiadavky....
Aj tak si myslím že na mojom 3-ročnom stroji s Intel Core2Duo P7450, 4 GB RAM a 1 GB nVidia 240m to nie je slabé...
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“