Viking 2-E a další mé modýlky

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kentán
Kontaktovat uživatele:

Re: Viking 2-E a další mé modýlky

#346 Příspěvek od Kentán »

Pak jsem si vzpoměl, na případ kdy se našemu kolegovi sám od sebe takto přijímač zbláznil a na plyn kanále byl najednou 10s rampa náběhu plynu!!!! Taky jsme na to čuměli jako z jara.

Ten komu se ten přijímač zbláznil byl můj,nic jsem s ním nikdy nedělal a nenastavoval,Jetibox nevlastním a z ničeho nic začal funguvat jak pro vrtulník,pomalý plynulý rozběh do max.otáček a při stažení plynu postupné ubírání.Rádio používám JR10 s Jeti modulem.S jiným přijímačem vše v pořádku.Vadný přijímač v jiném modelu funguje stejně špatně.Později jsem sehnal kolegu s Jetiboxem a ten to také nemohl vrátit do normálního stavu.Nyní přijímač používám tak jak jsme to nastavily s Daliborem_mix 1 a 5 kanál.Jedná se o 6kanálový přijímač.

na snímku kolega s DC16
Přílohy
012.JPG
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#347 Příspěvek od lakotamm »

graup15 píše:Ty jsi mi nepochopil!
Duplex EX přijímač má již od výrobce defaultně !!!!! 100/100%. Proč proboha!!! Když rádio umí normálně 150/150. Prostě měli tohle nechat ve staré řadě, do nové už to necpat. Program a jeho výstupy mají řídit přijímač..ten do toho prostě kecat nesmí!!!!!! max tak Failsafe.

Ak chceš zachovať kompatibilitu musíš to tam dať. Na čo vyrábať 2 prijímače s rovnakým HW a iným SW?

Preprogramovať to na max výchylky je otázka minúty. :roll:

Pri jednoduchších modeloch nieje problém naprogramovať celý model na prijímači s defaultnými nastaveniami na vysielači. Chcem použiť iný vysielač - prebindujem a lietam. Prípadne len prehodím vysielací modul.

Nie všetci majú vysielačky za 1000€
Naposledy upravil(a) lakotamm dne ned 04.11.2012 19:52, celkem upraveno 1 x.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
graup15

#348 Příspěvek od graup15 »

No chlapci, nebudeme se jistě hádat...nic proti tomu když to někomu vyhovuje. Ale mně takový rx nesmí do baráku . Vysílač je parádní a tomu teda rozhodně nevytýkám vůbec nic.
michalv

#349 Příspěvek od michalv »

Jasně, já se hádat nechci, akorát mě vadí, když mě někdo přesvědčuje, že se přijímač sám programuje. Z Jeti lítám nějaký ten pátek, tak že vím o čem mluvím.
M1
Kontaktovat uživatele:

#350 Příspěvek od M1 »

No jo no, když si to někdo změní přímo v přijímači, tak za to nemůže Duplex, ale uživatel. A programovatelnost přijímače je udělaná proto, aby uživatel který má sračku vysílač, tak si naprogramuje přijímač. Mě osobně přijímač nic sám nemění, tak že já nemám problém a doufám, že mít nebudu, ťuk ťuk :wink:[/quote]

...tak nevim pánové, myslim, že viz. citace je to napsáno celkem srozumitelně, jinak já si programoval svoje éro taky sám na DC-16 a vše přezkoušel i s letovejma režimama, nastavil fail safe a taky jsem nezaznamenal žádnej takovej problém. To ovšem neznamená, že nemůže mít někdo opravdu třeba vadnej přijímač už z výroby (což se může třeba Ondro stát i u 1000x nejlepší Futaby né-li, že se ti posere i celej vysílač viď :wink:)
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
kovaco

#351 Příspěvek od kovaco »

:lol: Marku, přesně tuhle odpověď jsem čekal. :lol:
To víš, jsme futabáci a nedáme na sebe dopustit, jedno ale musíš přiznat, je nás víc spokojených. Já mám smůlu ne jenom na vysílače, ale i na regulátory a taky na ruce. Se vším jde něco dělat s mýma rukama už nic. :lol:
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Kentán
Kontaktovat uživatele:

#352 Příspěvek od Kentán »

Ten příjímač fungoval 2 roky bez problému,Jetibox nevlastním,ten problém jsem řešil s Daliborem,radši bych tuhle zkušenost ale neměl, je to tak.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#353 Příspěvek od Milan Nes »

kovaco píše::lol: Marku, přesně tuhle odpověď jsem čekal. :lol:
To víš, jsme futabáci a nedáme na sebe dopustit, jedno ale musíš přiznat, je nás víc spokojených. Já mám smůlu ne jenom na vysílače, ale i na regulátory a taky na ruce. Se vším jde něco dělat s mýma rukama už nic. :lol:

njn nejhorší sou ty regly co mají bec viď :-d
promiň to mi taky nedalo ...

mno až budu velký krásný a bohatý tak si taky pořídím 16 ku, už jenom kvůli tomu, že to je takovej endovej klenot do vitrínky ... to zpracování je doslova ....

akorát nějak asi stále nechápu k čemu je mít programovatelnej přijímač (vyjma fail safe, ale tak to se dá i přez vysílačku že ) :) ale co jednou člověk přenastaví přez jetibox hodnoty a už pak to asi nepoužije nikdy :) ale ví že tu možnost má :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
M1
Kontaktovat uživatele:

#354 Příspěvek od M1 »

...no jo Ondro, taky si si o to koledoval :lol: :lol: :lol: , není dobrý bejt zahleděnej jen do jedný věci za každou cenu a jiný bezdůvodně zatracovat, když je pořádně neznám :wink:
JETI DC-16
Davidus007

#355 Příspěvek od Davidus007 »

graup15 píše:Pokud dokážeš naprat pohledový uhlík do kolmého rantlu o výšce 0.5mm jseš borec:-)
Proto se to okolo ostrých rohů dostříkává černou barvou.
Jinak opět zážitek..programing Vikinga se soupravou Duplex EX. Dalo by se to shrnout do věty..(Kurňa proč to furt nejde:-)
Takže i pro tebe..až ti nepújde najednou dostatečná výchylka na klapkách, vzpomeň si na to, že Jeťákům hráblo a přijímače Duplex -EX mají svůj mozeček. A místo aby poslouchali vysílač jako mastera, tak na to serou . Neb mají pořád a to je slušnej nesmyl implementované funkce jako DR,ATV,Mix a pod.

Jinak počasí takové ..no podzimní na prd. Létal X-Ray,zalétli jsme předělaného Airona na serva KST...taková pohoda. Pozorně jsem koukal jak skoro v bezvětří létá speciál X-Ray/Airon. Není to zase takový rozdíl. X-Ray má samo menší opadavost, ale v celkovém pojetí letu, nějak nevidím zase tak strašlivý rozdíl. Prostě pohoda.

Smutnej pohled na mého "ex-Vikinga".....ale je potřeba jít dál.....Viking mě udělal obrovskou službu a ukázal opravdovou RC nirvánu....ať se mu v rukou nového majitele (Congrat. Petře, again) daří a dovede Petra na hranici dokonalosti.....
M1
Kontaktovat uživatele:

#356 Příspěvek od M1 »

...a byl už dneska v luftu ???
JETI DC-16
graup15

#357 Příspěvek od graup15 »

Kdyby nenastalo osírání s přijímačem, byl. Takhle jsem radši zavelel ! :-) Nastavit v klidu doma ,zavánělo to průserem. (práce kvapná...atd :-)
M1
Kontaktovat uživatele:

#358 Příspěvek od M1 »

...to chápu, předletová příprava se nesmí nikdy zanedbat a uspěchat, to je alfa-omega žití a nežití :wink:
JETI DC-16
lipan

#359 Příspěvek od lipan »

kovaco

#360 Příspěvek od kovaco »

No to je nádherný. :D
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“