Po Gamě 2100

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zpráva
Autor
jose75

Po Gamě 2100

#1 Příspěvek od jose75 »

Ahoj,mám teď gamu 2100,nemám jí moc dlouho,ale koukám po něčem lepším :) Koukal sem na Proximu 2 od reicharda ,ale nevim,s jakou cenou bych měl asi tak počítat . Výbava by šla z HK,tak do 7-8 tisíc se snad vejdu. Chtěl sem se jen zeptat,jestli by ste mi nedoporučili nějaké jiné letadlo,které by bylo kvalitní,levné a rozpětí aspoň těch 2,6 :) Je jich hrozně moc
díky
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo
alonzo

Re: Po Gamě 2100

#2 Příspěvek od alonzo »

Ahoj jak dlouho litas s Gamou ze us ti nestaci a chces dalsi letadlo. Nauc se poradne litat s jednim letadlem a pak uvazuj o dalsim.
Etil

#3 Příspěvek od Etil »

Ahoj chod za tym co chces ja som tiez nedal na rady a v pohode som ulietal aj rychle era je to v rukach :)
jose75

#4 Příspěvek od jose75 »

Ahoj,no na gamě mám cca 30 letů a je super,chtěl jsem ji hlavně na vyzkoušení,jak se vlastně léta s el. větroňem,co dělat s klapkami,jak přistávat s velkou klouzavostí, atd..
Není to moje první letadlo,měl sem vrtulník,EDF,a ještě takový houbolet + přes rok na simu .
Jen bych rád věděl od vás nějaký typ na jiné letadlo,než je proxima 2 ,nejspíš asi do ní půjdu,ale ještě tak rok počkám,možná míň,chci si ujasnit výbavu ,a celkovou cenu :)
jose75

#5 Příspěvek od jose75 »

Etil píše:Ahoj chod za tym co chces ja som tiez nedal na rady a v pohode som ulietal aj rychle era je to v rukach :)

Jasný,moje první letadlo bylo EDF,tak docela mazec,ale létal sem bez jediného pádu :D
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od TERAZKY »

Ak chceš odolné 4 servové krídlo a slušne lietajúci model za výbornú cenu /pod termínom slušne lietajúci myslím neporovnateľne lepší ako EPP poletuchy/, tak jenoznačne Proximu II. Cena/výkon/odolnosť nemá prakticky konkurenciu.

Zalieta slušne svah i termiku. Je to taký pomaly až stredne rýchlo lietajúci autobus.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
jose75

#7 Příspěvek od jose75 »

Na svah chodit nebudu,spíš ta termika,ale v silném větru lítám docela často a rychlé průlety já taky rád,tak že pevnost bude potřeba :)
No,tak asi vyhrála ta proxima 2 , kouknu tady na foru a na rcalbum na výbavu,a něco vymýšlím na HK :) To už asi patří do vlákna o proximě,ale když by ste sem někdo hodil typ na tu výbavu,tak bych byl rád,díky :)
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TERAZKY »

http://www.rcalbum.com/index.php?action ... de=&id=191

Tu to máš popísané dokonale.

Otvorenú vidím otázku či tam dať 3S, alebo 4S.
Kapacitu by som dal min. 3000mAh.
jose75

#9 Příspěvek od jose75 »

díky,kouknu na to :)
To nevim,přepážky jsou asi jen na 3s. ? možná to předělaam,uvidíme :)
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od lakotamm »

TERAZKY píše:http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=191

Tu to máš popísané dokonale.

Otvorenú vidím otázku či tam dať 3S, alebo 4S.
Kapacitu by som dal min. 3000mAh.

Njn, Peťo má všetky svoje lietadlá pekne popísané...
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ferulik »

V partii čo lietame kamarát má Proximu II.
Napriek tomu že niečo už má odlietané ten model lieta zatiaľ s rešpektom.
Pre začiatočníka to nie je a treba na to dozrieť.Myslím pri stavbe-presnosť,ťažisko aj nejaké know-how.
Úplne china výbavu by som nedával-motor áno,ale serva lepšie a kovové prevody.Pri prvom lete padol po krídle-letel pomaly
na pádovej rýchlosti,zvyk z predchádzajúcich modelov.Treba viac rýchlosti,kde lieta krásne a aj kvôly štíhlejšiemu profilu krídla.Dosť sme laborovali kým sme ako-tak nastavili letový prejav.Super zasviští nad hlavami a hlavne je s tým problém pristáť(zatiaľ) :D butterfly ešte netestujeme.
Mne sa veľmi páči a aj by som ho chcel-len sa mi nezmestí celé do auta :lol:
Jo,aby som nezabudol odpovedať:ja som po EPP prešiel na Mefisto a neľutujem-rozdiel je podstatný a dá sa to zvládnuť!
jose75

#12 Příspěvek od jose75 »

ferulik píše:V partii čo lietame kamarát má Proximu II.
Pre začiatočníka to nie je a treba na to dozrieť.Myslím pri stavbe-presnosť,ťažisko aj nejaké know-how.
Úplne china výbavu by som nedával-motor áno,ale serva lepšie a kovové prevody.Pri prvom lete padol po krídle-letel pomaly
na pádovej rýchlosti,zvyk z predchádzajúcich modelov.Treba viac rýchlosti,kde lieta krásne a aj kvôly štíhlejšiemu profilu krídla.Dosť sme laborovali kým sme ako-tak nastavili letový prejav.Super zasviští nad hlavami a hlavne je s tým problém pristáť(zatiaľ) :D butterfly ešte netestujeme.
Jo,aby som nezabudol odpovedať:ja som po EPP prešiel na Mefisto a neľutujem-rozdiel je podstatný a dá sa to zvládnuť!

Tak serva dám doporučená,zas tak drahý nejsou :wink: ale motor s reglem bych rád čínu no..dávat 2,5 za motor se mi mopc nechce ...
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od TERAZKY »

ferulik píše:V partii čo lietame kamarát má Proximu II.

Nevidel som tú Vašu Proximu na živo, no problém čo tu popisuješ mi pripomína stav pri veľkom uhle zoradenia. Nedávno sa to tu preberalo a úspešne to bolo vyriešené :!: :idea:

Stačilo o cca 2mm podložiť VOP - do potlačena, t.j. podložiť nábežnú hranu. Diametrálne sa zlepšili let. vlastnosti :!: :!:
ferulik
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ferulik »

Však práve,ako píšeš.Keď sme podložili výškovku už je to viac friendly a dalo sa to ľahšie vyladiť.
Nechcel som ísť až do detailov v predchádzajúcom príspevku.
Ešte malý paradox: rozmýšľam nad Gamou 2100,lebo mám často náladu si niekedy len tak pohoďácky polietať.
Videl som ju v BA lietať a musím povedať že je to skvelý model...aj na pohľad 8)
jose75

#15 Příspěvek od jose75 »

Tak sem studoval nějaké články o Mefisto od reicharda ,a docela se mi líbí :)
Sice nemá klapky,no ale co..bez tich se dá taky létat :)
Původně sem chtel větší rozpětí,ale zase pravda,že to bude moje první stavba.

Jen se bojím,že třeba o trávu,nebo přepravou,poškodím ten oracover a nebudu to umět opravit... Je to náchylné?a co oprava?
Předem díky
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“