díky
Po Gamě 2100
Po Gamě 2100
Ahoj,mám teď gamu 2100,nemám jí moc dlouho,ale koukám po něčem lepším
Koukal sem na Proximu 2 od reicharda ,ale nevim,s jakou cenou bych měl asi tak počítat . Výbava by šla z HK,tak do 7-8 tisíc se snad vejdu. Chtěl sem se jen zeptat,jestli by ste mi nedoporučili nějaké jiné letadlo,které by bylo kvalitní,levné a rozpětí aspoň těch 2,6
Je jich hrozně moc
díky
díky
Walkera Ufly S,Art-tech F-18,Pelikan Gama 2100, T-Rex 450, samodomo EDF křídlo
Re: Po Gamě 2100
Ahoj jak dlouho litas s Gamou ze us ti nestaci a chces dalsi letadlo. Nauc se poradne litat s jednim letadlem a pak uvazuj o dalsim.
Ahoj chod za tym co chces ja som tiez nedal na rady a v pohode som ulietal aj rychle era je to v rukach 
Ahoj,no na gamě mám cca 30 letů a je super,chtěl jsem ji hlavně na vyzkoušení,jak se vlastně léta s el. větroňem,co dělat s klapkami,jak přistávat s velkou klouzavostí, atd..
Není to moje první letadlo,měl sem vrtulník,EDF,a ještě takový houbolet + přes rok na simu .
Jen bych rád věděl od vás nějaký typ na jiné letadlo,než je proxima 2 ,nejspíš asi do ní půjdu,ale ještě tak rok počkám,možná míň,chci si ujasnit výbavu ,a celkovou cenu
Není to moje první letadlo,měl sem vrtulník,EDF,a ještě takový houbolet + přes rok na simu .
Jen bych rád věděl od vás nějaký typ na jiné letadlo,než je proxima 2 ,nejspíš asi do ní půjdu,ale ještě tak rok počkám,možná míň,chci si ujasnit výbavu ,a celkovou cenu
Etil píše:Ahoj chod za tym co chces ja som tiez nedal na rady a v pohode som ulietal aj rychle era je to v rukach
Jasný,moje první letadlo bylo EDF,tak docela mazec,ale létal sem bez jediného pádu
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Ak chceš odolné 4 servové krídlo a slušne lietajúci model za výbornú cenu /pod termínom slušne lietajúci myslím neporovnateľne lepší ako EPP poletuchy/, tak jenoznačne Proximu II. Cena/výkon/odolnosť nemá prakticky konkurenciu.
Zalieta slušne svah i termiku. Je to taký pomaly až stredne rýchlo lietajúci autobus.
Zalieta slušne svah i termiku. Je to taký pomaly až stredne rýchlo lietajúci autobus.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Na svah chodit nebudu,spíš ta termika,ale v silném větru lítám docela často a rychlé průlety já taky rád,tak že pevnost bude potřeba 
No,tak asi vyhrála ta proxima 2 , kouknu tady na foru a na rcalbum na výbavu,a něco vymýšlím na HK
To už asi patří do vlákna o proximě,ale když by ste sem někdo hodil typ na tu výbavu,tak bych byl rád,díky 
No,tak asi vyhrála ta proxima 2 , kouknu tady na foru a na rcalbum na výbavu,a něco vymýšlím na HK
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... de=&id=191
Tu to máš popísané dokonale.
Otvorenú vidím otázku či tam dať 3S, alebo 4S.
Kapacitu by som dal min. 3000mAh.
díky,kouknu na to 
To nevim,přepážky jsou asi jen na 3s. ? možná to předělaam,uvidíme
To nevim,přepážky jsou asi jen na 3s. ? možná to předělaam,uvidíme
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
TERAZKY píše:http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=191
Njn, Peťo má všetky svoje lietadlá pekne popísané...
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
V partii čo lietame kamarát má Proximu II.
Napriek tomu že niečo už má odlietané ten model lieta zatiaľ s rešpektom.
Pre začiatočníka to nie je a treba na to dozrieť.Myslím pri stavbe-presnosť,ťažisko aj nejaké know-how.
Úplne china výbavu by som nedával-motor áno,ale serva lepšie a kovové prevody.Pri prvom lete padol po krídle-letel pomaly
na pádovej rýchlosti,zvyk z predchádzajúcich modelov.Treba viac rýchlosti,kde lieta krásne a aj kvôly štíhlejšiemu profilu krídla.Dosť sme laborovali kým sme ako-tak nastavili letový prejav.Super zasviští nad hlavami a hlavne je s tým problém pristáť(zatiaľ)
butterfly ešte netestujeme.
Mne sa veľmi páči a aj by som ho chcel-len sa mi nezmestí celé do auta
Jo,aby som nezabudol odpovedať:ja som po EPP prešiel na Mefisto a neľutujem-rozdiel je podstatný a dá sa to zvládnuť!
Pre začiatočníka to nie je a treba na to dozrieť.Myslím pri stavbe-presnosť,ťažisko aj nejaké know-how.
Úplne china výbavu by som nedával-motor áno,ale serva lepšie a kovové prevody.Pri prvom lete padol po krídle-letel pomaly
na pádovej rýchlosti,zvyk z predchádzajúcich modelov.Treba viac rýchlosti,kde lieta krásne a aj kvôly štíhlejšiemu profilu krídla.Dosť sme laborovali kým sme ako-tak nastavili letový prejav.Super zasviští nad hlavami a hlavne je s tým problém pristáť(zatiaľ)
Jo,aby som nezabudol odpovedať:ja som po EPP prešiel na Mefisto a neľutujem-rozdiel je podstatný a dá sa to zvládnuť!
ferulik píše:V partii čo lietame kamarát má Proximu II.
na pádovej rýchlosti,zvyk z predchádzajúcich modelov.Treba viac rýchlosti,kde lieta krásne a aj kvôly štíhlejšiemu profilu krídla.Dosť sme laborovali kým sme ako-tak nastavili letový prejav.Super zasviští nad hlavami a hlavne je s tým problém pristáť(zatiaľ)butterfly ešte netestujeme.
Tak serva dám doporučená,zas tak drahý nejsou
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
ferulik píše:V partii čo lietame kamarát má Proximu II.
na pádovej rýchlosti,zvyk z predchádzajúcich modelov.Treba viac rýchlosti,kde lieta krásne a aj kvôly štíhlejšiemu profilu krídla.Dosť sme laborovali kým sme ako-tak nastavili letový prejav.Super zasviští nad hlavami a hlavne je s tým problém pristáť(zatiaľ)butterfly ešte netestujeme.
Nevidel som tú Vašu Proximu na živo, no problém čo tu popisuješ mi pripomína stav pri veľkom uhle zoradenia. Nedávno sa to tu preberalo a úspešne to bolo vyriešené
Stačilo o cca 2mm podložiť VOP - do potlačena, t.j. podložiť nábežnú hranu. Diametrálne sa zlepšili let. vlastnosti
Však práve,ako píšeš.Keď sme podložili výškovku už je to viac friendly a dalo sa to ľahšie vyladiť.
Nechcel som ísť až do detailov v predchádzajúcom príspevku.
Ešte malý paradox: rozmýšľam nad Gamou 2100,lebo mám často náladu si niekedy len tak pohoďácky polietať.
Videl som ju v BA lietať a musím povedať že je to skvelý model...aj na pohľad
Nechcel som ísť až do detailov v predchádzajúcom príspevku.
Ešte malý paradox: rozmýšľam nad Gamou 2100,lebo mám často náladu si niekedy len tak pohoďácky polietať.
Videl som ju v BA lietať a musím povedať že je to skvelý model...aj na pohľad
Tak sem studoval nějaké články o Mefisto od reicharda ,a docela se mi líbí 
Sice nemá klapky,no ale co..bez tich se dá taky létat
Původně sem chtel větší rozpětí,ale zase pravda,že to bude moje první stavba.
Jen se bojím,že třeba o trávu,nebo přepravou,poškodím ten oracover a nebudu to umět opravit... Je to náchylné?a co oprava?
Předem díky
Sice nemá klapky,no ale co..bez tich se dá taky létat
Původně sem chtel větší rozpětí,ale zase pravda,že to bude moje první stavba.
Jen se bojím,že třeba o trávu,nebo přepravou,poškodím ten oracover a nebudu to umět opravit... Je to náchylné?a co oprava?
Předem díky