Viking 2-E a další mé modýlky
-
petrajksner
Re: Viking 2-E a další mé modýlky
Mě ten ecalc nikdy nevyšel, lítá mi 50A tam a sem, ve finále jsem vyndal CC 125 za prvý pípala a vypínala, že je překročenej proudovej limit ikdyž jsem měl nastavenou nejmenší citlivost (vypínat omezení jsem nechtěl) a za druhý mě strašil ecalc, že tam teče přes 180A.
Jelikož neměla možnost záznamu koupil jsem CC200 zvětšil vrtuli z16/17 na 17/18 a pak jsem vyčetl proud jen do 160A i při vysokým rozběhu.
Dalibore prosím tě, to měření máš z letu anebo na zemi?
Jelikož neměla možnost záznamu koupil jsem CC200 zvětšil vrtuli z16/17 na 17/18 a pak jsem vyčetl proud jen do 160A i při vysokým rozběhu.
Dalibore prosím tě, to měření máš z letu anebo na zemi?
- RomanSadilek
Milan Nes píše:fakt nanotechy ? mne se nafoukly ty (45-90C) ckovy i v minicoradu s zatizenim lpolovinu maximalnich C .. takze zklamani 3s 2200 a bral sem z nich 45A podle logru a nikdy jsem je nepodvybil
z asi 15 baterek co mne prošly rukama se vlastně nafoukly všechny, některé dříve, jiné později.
S nanotechama za "mlada" mi to vždy lítalo nejlíp tak proto ta volba.
- RomanSadilek
ST píše:RomanSadilek píše:Ahojte, pomalu bych měl hromadit výbavu na Vikinga,
.
Já už mám vrtuli a kužel a přijímač heč ...
A já mám vlastně akorát příjimač. Novou oranžádu jsem teď dal do uzdraveného Lynxe a Futaba půjde do Vikinga.
kdepak jsi nakupoval? já zatím bral jen 40cítkovej kužel PohodaLet rovnou od výrobce?
Zatím u JP model a přijímač jsem vyndal otestovaný s OPTIMY Futaba R6308SBT.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
- RomanSadilek
graup15 píše:Tohle je pohon z aktuelního Vikinga 2-E-LS
Není pro každého!! Pro tohle už to chce fakt cit, kolik s motoru si můžu dovolit a jak dlouhá prodleva do dalšího zapnutí
Je to reálné měření, žádný nesmyslcalc!!
Baterie 4S-2700Turnigy nanotech, vrtule RF16/10, motor Mega 16351E (kv 3270)
wow 2342W, no moje představa je asi tak poloviční příkon
Je to měření samo na zemi. V letu se to trošku odlehčí, ale né moc.
- RomanSadilek
ST píše:Zatím u JP model a přijímač jsem vyndal otestovaný s OPTIMY Futaba R6308SBT.
dik kouknu tam, s tím pohonem zatím nevím, původně jsem chtěl oběžku kolem 700W napřímo, převodovku nemám zatím v žádným eru, snad to nebude slabý článek řeťězu
Do takovýho éra bych ani nepřmýšlel a šel do převodu. Taky jsem z toho měl u ENJOY dost bobky , ale máká to parádně. Pokud by jsi chtěl sociálku pohon lehce přez kW, tak skus HET 2W-25 s KONTRONIK 5,2:1 a AE 17x11 nebo RFM 17x10 na 4S mi to tahá 2480g ENJOY 23m/s.
-
petrajksner
graup15 píše:Je to měření samo na zemi. V letu se to trošku odlehčí, ale né moc.
myslel jsem si to, ale s přihlédnutím na ty otáčky jsem trochu počítal a nebyl jsem si jistý, zas je pravda že s tou vrtulí se to roztočí.
...a co serva kucííí
křídlo osvědčené Hyperiony a do motejla Futaba nebo JR ?
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
- RomanSadilek
M1 píše:...a co serva kucíííkřídlo osvědčené Hyperiony a do motejla Futaba nebo JR ?
možná dám do ocasu tydlety
HG 202MG Metal Gear BB Digital - 9.7g / .16s / 2.0kg
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=5709
Kdyby chtěl někdo opravdu cool vrtulové listy, tak mám k mání 2 páry trofejních vrtulových listů z mých prvních elekroletů. S motorem Mabuchi 540 a převodem 4:1 tahaly doost slušně moje elektry. 
- RomanSadilek
ST píše:Kdyby chtěl někdo opravdu cool vrtulové listy, tak mám k mání 2 páry trofejních vrtulových listů z mých prvních elekroletů. S motorem Mabuchi 540 a převodem 4:1 tahaly doost slušně moje elektry.
no já mám dokonce origo motor, momentálně s pevnou vrtulí napřímo
taky dvě serva Futaba FPS22, do motejla ovšem velký
-
petrajksner
M1 píše:...a co serva kucíííkřídlo osvědčené Hyperiony a do motejla Futaba nebo JR ?
já jsem dával komplet JR HV sice 1500 kus ale jedu přímo z lipol do příjmače a serv, je pravda, že se mi tam nic jinýho nevešlo než hyperion 850mAh pod spojku křídla a z ničím jiným nemohl vyskakovat, nebylo místo.