Vánoční dárek
Vánoční dárek
Prosím o radu jakou stavebnici konstrukčního akrobatického éra vel.cca 1500mm, díky všem za rady.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Re: vánoční dárek
No předpokládám že elektriku...a co tak cenová relace? Zkus se podívat např. na PA models, pak něco od EF nebo GB...a buď konkretnější a uváděj širší info. 
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
Abych se taky přidal, mám motor 1100KV na 640g. Chtěl bych konstrukci nějakého akrobata typu Extra či Jak, Aby to bylo něco pro tento model čiže max do 600g. rozpětí něco kolem metru, no prostě aby to ten motor zvládl. Jedná se mi pouze o plán ne stavebnici. Díky.
co si sám neuděláš, nedostaneš.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
to paplik: S tímto motorem to bude docela problém udělat konstrukci
něco kolem metru bude mít při stavbě určitě něco kolem kila když budeš hodně šetřit...
Vojc29 píše:.... něco kolem metru bude mít při stavbě určitě něco kolem kila když budeš hodně šetřit...
no nevim, aby metrovy konstrukcni ero melo kilo, muselo by se stavet stylem Fara - tedy jen balza 3 a lepe 5mm na vsechno :-)
On nepise ze ten motor ma 640g ... to bude tah .... ;-)
jyrry.webnode.cz
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Ano však přesně proto že chce akrobata a motor s tahem okolo 640g při konstručním řešení u metrové vlastní konstrukce dle mě postačující nebude protože se nedostane na potřebnou váhu i kdyby to mělo 640g to éro což pochybuji že se stane tak ten motor to zvedne možná do vzduchu ale bude to pluh na vzduch...můj názor. Akrobata nejde udělat jenom jako tyčinky musí to mít taky určitou pevnost...ale třeba se mýlím a někdo mě poučí 
Něco kolek metru v pohodě postaví za 500g.
Ale pokud to má být polomaketa, tak tam už opravdu bude problém.
Sám jsem měl toto a lítalo to v pohodě: http://www.flyingway.com/vb/showthread.php?t=85738
Blbé je, že původní stránka autora již není dostupná, byl tam plán ke stažení. Ale určitě by se dal někde na webu ještě najít.
Sám jsem měl toto a lítalo to v pohodě: http://www.flyingway.com/vb/showthread.php?t=85738
Blbé je, že původní stránka autora již není dostupná, byl tam plán ke stažení. Ale určitě by se dal někde na webu ještě najít.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Vojc29 píše:.... Akrobata nejde udělat jenom jako tyčinky musí to mít taky určitou pevnost.....
a taky se to nestavi na mlaceni o zem, ale na litani ... podivej se do akrobatu pres 2,5m - je to krehotina, vsechno slabounke, vylehcene ... to nejde udelat jako WWII stihacka...
Proste metr akrobat nemuze mit kilo ani se silnym motorem, neb to bude cihla drzici ve vzduchu jen na rychlosti, jinak bude porad na padovce.
Ostatne, ono "neco" kolem metru je uplne nesikovna velikost, to neni ani male, ani to nezacina byt dostatecne velke... kvuli letovym vlastnostem ... si tak rikam ...
jyrry.webnode.cz
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím pouze že to i tak bude problém doma postavit nějak rozumně a že je to mimo možnosti zkrátka...podívej se na éra od PA což je samá tyčinka plus uhlík a např. od Extremeflight prostě ta váha je nereálná a jak říkáš rozpětí 1m nešikovné...
Re: Vánoční dárek
a co udělat konstrukční jen trup a křídla z polyše bylo by to lehčí i kdyb se křídla potahla celá balzou jak u combata?
no přesně je to teto motr http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... D2830-1100 napadá mě jestli akrobata nebo combat, protože chcu ještě stavět přez zimu haláka se kterým bych si mohl zaakrobatit a teď nevím jestli se nebude akrobat líp s něčím větším, nebo si létat s polomaketou nějakého hystori se kterým myslím akrobacie je dost omezená.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
V tom je ale podstatný rozdíl
Tak se musíš rozmyslet 
víš, no u nás tu v okolí nikdo kombat nelétá jen akrobacii, takže kdybych potřeboval s něčím poradit, tak se v okolí někdo najde, takže spíš akrobacie. Létat si sám s combatem po nebi by asi nebyla moc velké zábava.
- Vojc29
- Kontaktovat uživatele:
A nechceš koupit raději nějakou hotovou stavebnici?
ne, já už jsem stavěl stavebnici Tracyho, tak chcu zkusit něco od úplného začátku a myslím, že když si to člověk staví sám, tak má u stavby větší volnost.