Crawler / expediční auto
Crawler / expediční auto
Docela zvažuji, že bych klukům pořídil nějaké auto. Ale vím určitě, že nechci nic, co by bylo zbytečně rychlé. Už proto, že jsou malí (nejstarší má 5let) a pořád by to někam bourali. Proto jsem se zaměřil na kategorii crawler. Mám představu, že takové auto bychom si mohli vzít i na procházku do lesa místo pejska. Proto bych se rád zeptal, jestli tu je někdo, kdo má s touto kategorií zkušenosti a uměl by poradit, co je už použitelné. Ideální by bylo, kdyby to bylo RTR a cenu bych viděl do 8000,-
Kluky mám tři, takže je docela naděje, že aspoň jednoho by to mohlo chytnout. Pokud ne, tak si bude hrát tatínek...
Kluky mám tři, takže je docela naděje, že aspoň jednoho by to mohlo chytnout. Pokud ne, tak si bude hrát tatínek...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Re: Crawler / expediční auto
Ahoj, niet o com, rozhodne AXIAL SCX10 (axialracing.com), vid. aj videa youtube. Viac info doporucujem na foru rc4x4.cz, najdes tam vsetko potrebne. V CZ je velka komunita, takze nebudes mat problem. Zopar obrazkov aj odo mna na bratko.rajce.idnes.cz.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
No vypadá to pěkně, ale je to ve verzi RTR již poněkud přes limit.
Existuje nějaká cesta, jak to pořídit levněji? Myšleno tedy asi nákup někde venku.
Existuje nějaká cesta, jak to pořídit levněji? Myšleno tedy asi nákup někde venku.
Pokud vim, moc neusetris. Tyhle modely holt stoji kolem ty 10ky. Za tu cenu ale dostanes naprostou kvalitu. Diferencialy, ramena, cela konstrukce je silene bytelna, ale hlavne ucelna! Vyjedes s tim kdejaky kopec diky nahonu na vsechny 4 a pokud si to spravne nastavis tak, abys ovladal predni i zadni napravu (zataceni), je to vubec totalni prca.
Druha varianta je koupit proste "obyc" offroad, ktery toho dost projede a zprevodovat ho na silene pomalou rychlost. Tzn. malinkaty pastorek, velikananansky spur gear a motor s hodne malo otackami na Volt (par set, zadny tisic).
Druha varianta je koupit proste "obyc" offroad, ktery toho dost projede a zprevodovat ho na silene pomalou rychlost. Tzn. malinkaty pastorek, velikananansky spur gear a motor s hodne malo otackami na Volt (par set, zadny tisic).
To co usetris pri nakupe, potom minies na nahradne diely toho lacnejsieho auta. Ano je alternative - Tamyia CC-01 Pajero, tiez info na tom fore. Ale ta ako RTR nedokaze zdaleka prejst teren, proste do nej treba este naliat dost penazi a si tam kde si bol, koniec koncov ta to vyjde rovnako ako Axial, pretoze sa budes neustale snazit dosiahnut jazdnych vlastnosti axialu. Shop na Tamiya v zahranici som pouzil tento pri nakupe mojho Ford F-150. Holt ale RTR bude vzdy o dost drahsi. http://www.tamico.de/CC-01-Chassis
Čo tak Traxxas Summit VXL 1:16 ?
Do 8000 sa vojdeš, nie?
Do 8000 sa vojdeš, nie?
Tak já jsem koupil klukům ježděný truggy 1:10 Maverick Strada.
viz:
http://www.rcprofi.cz/rcprofi/eshop/4-1 ... ADA-XT-EVO
Má to SS motor 540 a obával jsem že že to nebude nic moc. Opak je pravdou. Jezdí to perfektně, vyjede fakt překvapivě těžký terén, na štěrku krásně hrabe a smykuje, jízda na sněhu nebo na listí je fakt efektní. S původní NiCD baterkou to ovšem bylo slabé a baterka za chvilku vybitá. Koupil jsem Turnigy Hardcase 2S 3800mAh a to je jiné kafe. Na procházku v pohodě... Přejede to celou naši vesnici, po cestě nebo po loukách
Na vysílačce se dá nastavit maximálka na plynu, ale i při nastavení na minimum to na plný plyn pořád jezdí celkem rychle. Na nicd akorát, na lipo až moc.
viz:
http://www.rcprofi.cz/rcprofi/eshop/4-1 ... ADA-XT-EVO
Má to SS motor 540 a obával jsem že že to nebude nic moc. Opak je pravdou. Jezdí to perfektně, vyjede fakt překvapivě těžký terén, na štěrku krásně hrabe a smykuje, jízda na sněhu nebo na listí je fakt efektní. S původní NiCD baterkou to ovšem bylo slabé a baterka za chvilku vybitá. Koupil jsem Turnigy Hardcase 2S 3800mAh a to je jiné kafe. Na procházku v pohodě... Přejede to celou naši vesnici, po cestě nebo po loukách
Na vysílačce se dá nastavit maximálka na plynu, ale i při nastavení na minimum to na plný plyn pořád jezdí celkem rychle. Na nicd akorát, na lipo až moc.
Heli: CopterX 450, HCP100S
Letadla: F3K Fenix, Super Zoom 4D, Discus 2,6m, Albatros 4,5m. T9x+FrSky
Letadla: F3K Fenix, Super Zoom 4D, Discus 2,6m, Albatros 4,5m. T9x+FrSky
tks píše:Už proto, že jsou malí (nejstarší má 5let) a pořád by to někam bourali. Proto jsem se zaměřil na kategorii crawler. Mám představu, že takové auto bychom si mohli vzít i na procházku do lesa místo pejska.
Zkus kouknout na Team Losi Mini-Rock Crawler RTR M1:18 2,4GHz
Tvojí cenu to splňuje s rezervou a za to dostaneš kvalitně vybavený "značkový" model. Navíc pro malého kluka je to i daleko vhodnější měřítko, ty desetiny jsou už na něj dost velké.
robotmz píše:Čo tak Traxxas Summit VXL 1:16 ?
Do 8000 sa vojdeš, nie?
To je podle mě až moc rychlé na to co chce (zvlášť ve verzi VXL se stříďákem), i když jinak je to perfektní volba.
a čo tak tá verzia obyčajná, teda za 220 eur čo je necelých 5400 Czk ???
http://www.masters.cz
Pekne video manualy, co kde a ako je na co no a vela videi z expedicii s deckami. Igor pravidelne publikuje aj v ceskom casopise RC CARS. Vdaka Axikovi uz nebudes musiet vrazit pomaly ani korunu do toho a mozes sa zucastnovat expedicii s ostatnymi (mrkni si http://www.rc4x4.cz/expedice-a-jine-akce-f55 co sa deje v tvojom okoli). Ja osobne som si pred kupou zasiel na jednu expediciu na cumendu, pozicali mi do ruky Axika a bolo rozhodnute okamzite. Doporucujem teda to ist na vlastne oci omrknut aj so synom. Urcite vas radi medzi sebou privitaju do lokalnej partie. Summit urcite nepatri do kategorie expedicie, v nej na 99% figuruju SCX10 a CC-01.
Pekne video manualy, co kde a ako je na co no a vela videi z expedicii s deckami. Igor pravidelne publikuje aj v ceskom casopise RC CARS. Vdaka Axikovi uz nebudes musiet vrazit pomaly ani korunu do toho a mozes sa zucastnovat expedicii s ostatnymi (mrkni si http://www.rc4x4.cz/expedice-a-jine-akce-f55 co sa deje v tvojom okoli). Ja osobne som si pred kupou zasiel na jednu expediciu na cumendu, pozicali mi do ruky Axika a bolo rozhodnute okamzite. Doporucujem teda to ist na vlastne oci omrknut aj so synom. Urcite vas radi medzi sebou privitaju do lokalnej partie. Summit urcite nepatri do kategorie expedicie, v nej na 99% figuruju SCX10 a CC-01.
robotmz píše:a čo tak tá verzia obyčajná, teda za 220 eur čo je necelých 5400 Czk ???
Ten už by na tom byl lépe, ale stejně je podle mě s ohledem na požadavky Team Losi Mini-Rock Crawler RTR M1:18 2,4GHz lepší volba. Je to "čistokrevný" crawler, malý Summit je jen monster s hodně vysokým podvozkem.
Myslel som si ze cenovy rozdiel je ovela vacis, ale pockat a priplatit si iba 1300Kc navyse k tvojmu limitu stoji za to, vrati sa ti to velkou spokojnostou. Nenechaj sa ukecat na male modely, nahradne diely do losi su drahe. Maly model neprejde to co dokazes s velkym a overenym a navyse sa dobre zabavis aj s ostatnou komunitou (dokonca aj sutaze). Nasiel som RTR Honcho u vas za 9299Kc http://www.rc-store.cz/2568/ax90022-axi ... awler.html
No a viac na tom Masters http://www.masters.cz/vyhledavani?searc ... rch=honcho a najma na foru rc4x4.
No a viac na tom Masters http://www.masters.cz/vyhledavani?searc ... rch=honcho a najma na foru rc4x4.
BrAtKo píše:Nenechaj sa ukecat na male modely, nahradne diely do losi su drahe. Maly model neprejde to co dokazes s velkym a overenym a navyse sa dobre zabavis aj s ostatnou komunitou (dokonca aj sutaze).
Jde o model pro malé kluky, kde nejstaršímu je 5 let. Pro něj opravdu není potřeba "expediční desetina co projede cokoliv", kterou si ale nebude moci sám nosit v tašce ke kamarádovi ani si s ním pořádně nezajezdí doma.
Je fakt, že to "zajezdí si doma" by byla velmi příjemná přidaná hodnota. A to by asi bylo u toho menšího autíčka mnohem jednodušší.
Podle videí je jasné, že to Axial prostě na tom terénu jede skutečně suverénně, kdežto ten malý prcek je prostě malý/lehký.
Ještě ale narazím na to, že s normální volantovkou se kluci nechytnou. Oni jsou totiž všichni takoví dost drobní a nemají tak dlouhé prsty, aby vůbec dokázali nějak solidně dosáhnout na plyn. Zkoušel jsem to tedy s volantovkou, co mám doma a předpokládám, že ta velikost je víceméně standardní a lišit se to asi nebude.
Podle videí je jasné, že to Axial prostě na tom terénu jede skutečně suverénně, kdežto ten malý prcek je prostě malý/lehký.
Ještě ale narazím na to, že s normální volantovkou se kluci nechytnou. Oni jsou totiž všichni takoví dost drobní a nemají tak dlouhé prsty, aby vůbec dokázali nějak solidně dosáhnout na plyn. Zkoušel jsem to tedy s volantovkou, co mám doma a předpokládám, že ta velikost je víceméně standardní a lišit se to asi nebude.