Crawler / expediční auto
Re: Crawler / expediční auto
Mam doma aj Losi Micro Trail Trekker 1:24, viacmenej stoji na policke resp. teraz v zime sa s nim jazdi v pokoji, toto boli najblbsie vyhodene peniaze. S Axikom moj najprv 4 rocny a teraz uz 5 rocny syn nema ziadny problem a viem, ze sa nemusim o auticko bat ked sa s nim hra, nic sa mu nestane a prejdeme aj 5-6km pesi lesom s Axikom a synkom. S lietadlom cvici zatial iba v simulatore. Su to take nase hracky, synka a aj tatika. Este parkujeme aj Tamiya F-150, to je rychlejsi rallye, ten mu do ruky nedavam vobec, nie je taky odolny model. Tolko moje prakticke skusenosti s modelarstvom a dietatom. Konecne rozhodnutie je na tebe, najma ak ide o investiciu s dlhodobejsim horizntom.
Naposledy upravil(a) BrAtKo dne čtv 08.11.2012 13:06, celkem upraveno 2 x.
Axial SCX10 Dingo/Tamiya TA-02T F150/HobbyZone Champ/EasyStar/QuadCopter
Fotky:bratko.rajce.idnes.cz
tks píše:Ještě ale narazím na to, že s normální volantovkou se kluci nechytnou. Oni jsou totiž všichni takoví dost drobní a nemají tak dlouhé prsty, aby vůbec dokázali nějak solidně dosáhnout na plyn. Zkoušel jsem to tedy s volantovkou, co mám doma a předpokládám, že ta velikost je víceméně standardní a lišit se to asi nebude.
Pak bys musel třeba vyměnit RC soupravu. Pro malé ruce by se tam mohl hodit letecký přijímač Spektrum a k tomu vysílač z malých RTF setů.

Letecky ovladac nemozes zamienat s ovladacom pre auta - prijimace nie su kompatibilne (pri Losi a Hobbyzone je to Spektrum), to si aj napisal, ale v Micro Losi alebo Mini su prijimace malilinke a integrovane spolu s ESC. Ovladanie auticka z leteckym je navyse prilis komplikovane a nie je intuitivne. S volantovkou nemal 4 rocny syn ziadny problem.
BrAtKo píše:Letecky ovladac nemozes zamienat s ovladacom pre auta - prijimace nie su kompatibilne (pri Losi a Hobbyzone je to Spektrum), to si aj napisal, ale v Micro Losi alebo Mini su prijimace malilinke a integrovane spolu s ESC. Ovladanie auticka z leteckym je navyse prilis komplikovane a nie je intuitivne. S volantovkou nemal 4 rocny syn ziadny problem.
Mikro auta jsi do toho zatáhnul ty
Ovládání aut "pákovkou" je tak neintuitivní, že se s tímto typem ovládání dělá většina hraček včetně těch pro dvouleté děti.
Ano mazak mas pravdu s tym rx/tx (ale vymena su zbytocne naklady navyse ked uz mas RTR) a ak autu patri jednoznacne volantovka. Inak packove resp. skor tlacitkove su mensie a lacnejsie preto sa balia k hrackam, zvycajne neproporionalne su tie hracky. Ale ak sa mam opakovat, TKT zajdi si raz dva krat na expediciu len tak na cumendu a sam si spravis nazor.
Já vím, že zajet se někam podívat je to nejlepší řešení, ale to je v mém případě prakticky vyloučeno. Takže mi nezbývá, než vybírat takto na webu nebo se podívat někam do prodejny, jestli to náhodou nebudou mít skladem na ukázku (což u takto drahých modelů ale moc nepředpokládám).
Ale dá se říct, že budu asi váhat mezi Losi Mini Crawler a Axial SCX10.
Faktem je, že jsem sice vášnivý modelář, ale jen pokud jde o balzu. Proto bych uvítal řešení, kdy koupím a nebudu muset hned řešit nějaké upgrady a opravy.
Tu volantovku asi nechám a budu věřit, že si s tím kluci nějak poradí. Už jen to, že bude jen na čtyři baterky místo osmi bude docela solidní úspora hmotnosti.
Ale dá se říct, že budu asi váhat mezi Losi Mini Crawler a Axial SCX10.
Faktem je, že jsem sice vášnivý modelář, ale jen pokud jde o balzu. Proto bych uvítal řešení, kdy koupím a nebudu muset hned řešit nějaké upgrady a opravy.
Tu volantovku asi nechám a budu věřit, že si s tím kluci nějak poradí. Už jen to, že bude jen na čtyři baterky místo osmi bude docela solidní úspora hmotnosti.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Tome dítkám kup na hraní klidně Reely. Jsou to sice takový šlupky, ale pro děti bych řek přímo ideální. Neni to hračka a už to něco vydrží. Já koupil neteři buggynu Reely za 890,-CZK se servem. Ss pohon s rádiem 27MHz sem použil z jiného stroje, doma se mi povalujou bez užitku dva šestičlánky NiCd a hračka je hotová. Pro danou potřebu naprosto vyhovující "krám".
Tady máš třeba jetýho crawlera:
http://www.electro24.cz/detail-398682-1 ... r-4wd-rtr/ (EDIT- koukam že to není skladem!)
Koupíš k tomu nějakou lipolu a je to. Volantovka bude asi jak píšeš ale problém.
Jinak Maverick chystá na trh novinku v podobě:
http://www.klshop.cz/klshop/eshop/3-1-E ... ck-Crawler
Tam už bys měl dostat komplet RTR. Za ty peníze parádní hračka pro kluky. Otázkou je zda se to dostane na trh do vánoc (předpokládam že to chceš jako dárek).
Tady máš třeba jetýho crawlera:
http://www.electro24.cz/detail-398682-1 ... r-4wd-rtr/ (EDIT- koukam že to není skladem!)
Koupíš k tomu nějakou lipolu a je to. Volantovka bude asi jak píšeš ale problém.
Jinak Maverick chystá na trh novinku v podobě:
http://www.klshop.cz/klshop/eshop/3-1-E ... ck-Crawler
Tam už bys měl dostat komplet RTR. Za ty peníze parádní hračka pro kluky. Otázkou je zda se to dostane na trh do vánoc (předpokládam že to chceš jako dárek).
Chápu tvé obavy že to kluci někde rozmlátí ale crawler je podle mně bavit nebude.
Axial scx10 JK, Traxxas Slash 2WD, Spektrum DX4S Bixler 1.1, Spektrum DX6
Rozhodne SCX10 !!! Sam mam aj Losi a aj SCX. Losi skoro vobec nepouzivame. SCX neznicis ty a ani deti. Mrkni videa zo stavby, expedicie s detmi apd. napr. na masters.cz a co to mam u mna na rajceti. Posledna skvela volba je aj Traxxas Summit. Vsetko potrebne najdes na fore rc4x4.cz.
Moje scx sa zrodil takto (nebral som rtr): http://www.rc4x4.cz/axial-scx10-f31/bra ... t6893.html
Moje scx sa zrodil takto (nebral som rtr): http://www.rc4x4.cz/axial-scx10-f31/bra ... t6893.html