KH450 - při startu rotace vlevo (po pádu)

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
cilek

Re: KH450 - při startu rotace vlevo (po pádu)

#16 Příspěvek od cilek »

sopa píše:
00Ja píše:Podle toho co pises, opravdu potrebujes vysvetlit co jak funguje- nic ve zlym ;-)

Sazel jsem na prokluzujici remen. Dalsi muze byt, jestli si neprotocil remen, kdyz si to opravoval. Toci se vrtulka spravnym smerem? A kompenzaci gyra zkontrolujes takhle (samozrejme pro spravny smysl otaceni vrtulky)
http://www.mprinda.com/vrtulka.mov

:) jj, ja budu rad, kdyz si s nekym popovidam... zkousel jsem to nacist, ale nejak na to nemam talent to z toho spravne pochopit. Jestli je mysleno pretoceny remen ve smyslu preskoceneho pres zuby (jako napr rozvodovy v aute), tak to by bylo na jistotu, to me nenapadlo, ze u modelu neco takoveho je mozne resp neco to zpusobi.

Ale houbelec. Přeskočený řemen nevadí. Spíš myslel, jestli jsi nerozebral náhon vrtulky a nedal řemen naopak. :wink: Jak už jsem psal, zkus to v ruce, jestli gyro "gyruje". Pokud tohle nezvládneš, tak bude opravdu lepší ta konzultace se zkušenějším :roll: . Nemohl bys vyfotit (kvalitně) mechanizmus zadní vrtulky. U některých "kvalitních" mechanizmů může, myslím, dojít i k převrácení chodu listů vrtulky.
volente
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od volente »

to cilek
to snad nezáleží na kvalitě, prostě přetočíš řemen na druhou stranu a je to.
Je úplně jedno jestli je to T-rex nebo HK
F 104 je můj sen
cilek

#18 Příspěvek od cilek »

volente píše:to cilek
to snad nezáleží na kvalitě, prostě přetočíš řemen na druhou stranu a je to.
Je úplně jedno jestli je to T-rex nebo HK

To si nerozumíme. Nemyslím řemen. Měl jsem Belt CP a tam šlo posunout smykátko tak, že se potom listy natáčely naopak. Tak nějak to přeskočilo. :roll:
zablabla

#19 Příspěvek od zablabla »

to cilek:
"Tak nějak to přeskočilo. :roll:"
Ten mechanizmus bych docela se zájmem zkouknul :D :D
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
sopa

#20 Příspěvek od sopa »

00Ja píše:Podle toho co pises, opravdu potrebujes vysvetlit co jak funguje- nic ve zlym ;-)

Sazel jsem na prokluzujici remen. Dalsi muze byt, jestli si neprotocil remen, kdyz si to opravoval. Toci se vrtulka spravnym smerem? A kompenzaci gyra zkontrolujes takhle (samozrejme pro spravny smysl otaceni vrtulky)
http://www.mprinda.com/vrtulka.mov

díky za super video, zdá se že to mám opravdu obráceně, když hnu ocasem doleva, tak osička zadní vrtulky zajede "dovnitř", když doprava tak se vystrčí ven. Nechápu jak se to samo mohlo přenastavit. Přijde mi, že to ani nechodí v tak markantních krocích jako na videu a po zastavení se zase srovná, takže je to vidět jen za pohybu, což je obtéžné, takže jsem to zkoušel po hmatu, že mi vrtulka tlačila do prstu nebo se naopak vzdalovala :)

jakou položku mám hledat na vysílačce resp manuálu (turnigy 9x)?
DJI Phantom 3S
---
Kyosho Inferno GT2 6S, Traxxas eRevo 4S, HPI Trophy Truggy 4S
cilek

#21 Příspěvek od cilek »

Jaké máš gyro? Jde zreverzovat?
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“