Viking 2-E a další mé modýlky
Re: Viking 2-E a další mé modýlky
Kluci, normálně mám depku, že nebudu mít nejlepší cihlu. 
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Cihlov som ta tromfol už ja 
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
No to máš pravdu, ale na tú pripravovanú obludu nemáme. 
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
No neviem... 10kW bude na 20kg model asi málo... 
EDIT: ale samozrejme 30m/s to snáď poletí...
EDIT: ale samozrejme 30m/s to snáď poletí...
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Ani keby sa ťaháme
som zvedavý čo to bude...
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
kua to je macek
to bude ta 8 metrovka blanik nebo co :-d
to bude ta 8 metrovka blanik nebo co :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
-
petrajksner
graup15 píše:8-10s a pak min 3 minuty oddych. No mám v plánu s tím létat nějaký čas na ověření jestli to Mega zvládne a pak to vyměním za ověřeného Neu 1115.(Právě dorazil ...
tímto stylem šetřím i 1115 2d na 6tičlánek, asi to beru moc poctivě, nebo jsem vyplašený
Vážení tak tady máte nového MAZLÍKA.
Létání bylo na hranici umrznutí, ale zálet je zálet.
http://spinfly.rajce.idnes.cz/NEW_VIKING_2_E
Létání bylo na hranici umrznutí, ale zálet je zálet.
http://spinfly.rajce.idnes.cz/NEW_VIKING_2_E
gratulace, krásná mašinka :-d
docela ti to i stoupá
docela ti to i stoupá
SOVA is YouR CO-pilot
Pěkný, ale taky bych rád slyšel od Dalibora komentář k pohonu MEGA 16/35/1E.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
...tak hlavně že se zálet povedl- paráda, měl si to pěkně naleštěný
. Budeš tam dávat Dalibore ty ploutvičky na antény jako u toho předchozího, nebo to necháš bez nich ?
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Krasny stroj.. preji hodne radosti v lufte
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Biely predok...
Inak nádhera.
Inak nádhera.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Dneska jsem zalítnul svého nového mazlika Viking2-E-LS.
S výsledkem jsem nadmíru spokojený.Je to celé doma:-) Nic neshořelo a cíl se povedlo splnit. Letovka s baterkou Turnigy 65C-2700mAh-4S je 2740g (s 4S-2200 Thunder power 65C je 2680g). A podle letového projevu myslím, že je to ideální hmotnost pro elektro Vikinga. Je vykoupená o hodně dražším letadlem, děsivou ojebávárnou s vážením každé kraviny (a pak dlouhým rozhodováním jestli jí použít).A samo i nově zvoleným pohonem. Hlavní poděkování patří výrobci, neb se mi sral s double carbonovou mašinou která musela vyjít ještě lehčí než standardní model. Což nejni sranda udělat!!
Vše má , ale dvě stránky. Ta pro kterou jsem to dělal. A to o hodně menší poloměr otáčení v termice a nižší min rychlost se na 100% povedla. Ta druhá stránka věci je mnohem rychlejší vytrácení energie po průletu. Ale co, dovážit olovem to jde vždy
Pohon
Docela mi to překvapilo, čekal jsem cca 25m/s a ejhle ono to mastí na 4S kolmo 35m/s, špičkově i 38m/s. Pro vystoupání 1716m výšky pohon spotřeboval 1800mAh z celkové kapacity baterie 2700mAh. Což není špatné:-)
Použitý regl YEP 100 chodí výtečně a co mi na něm dělá radost je brzda. Pro převodovkový pohon je kvalitný brzda předpoklad životnosti. A takhle pěknou rampu a účinek brzdy nemá ani Castle (a to mám castle regly hodně rád) Zvuk pohonu v letu je díky uložení na silentbloky opravdu parádní a už fakt nevím jak to vylepšit
No takže teď bude dlouhé období sladění výchylek pro jednotlivé let režimy, diferenciace kormidel a motýla, těžiště na fajnovku..atd
S výsledkem jsem nadmíru spokojený.Je to celé doma:-) Nic neshořelo a cíl se povedlo splnit. Letovka s baterkou Turnigy 65C-2700mAh-4S je 2740g (s 4S-2200 Thunder power 65C je 2680g). A podle letového projevu myslím, že je to ideální hmotnost pro elektro Vikinga. Je vykoupená o hodně dražším letadlem, děsivou ojebávárnou s vážením každé kraviny (a pak dlouhým rozhodováním jestli jí použít).A samo i nově zvoleným pohonem. Hlavní poděkování patří výrobci, neb se mi sral s double carbonovou mašinou která musela vyjít ještě lehčí než standardní model. Což nejni sranda udělat!!
Vše má , ale dvě stránky. Ta pro kterou jsem to dělal. A to o hodně menší poloměr otáčení v termice a nižší min rychlost se na 100% povedla. Ta druhá stránka věci je mnohem rychlejší vytrácení energie po průletu. Ale co, dovážit olovem to jde vždy
Pohon
Docela mi to překvapilo, čekal jsem cca 25m/s a ejhle ono to mastí na 4S kolmo 35m/s, špičkově i 38m/s. Pro vystoupání 1716m výšky pohon spotřeboval 1800mAh z celkové kapacity baterie 2700mAh. Což není špatné:-)
Použitý regl YEP 100 chodí výtečně a co mi na něm dělá radost je brzda. Pro převodovkový pohon je kvalitný brzda předpoklad životnosti. A takhle pěknou rampu a účinek brzdy nemá ani Castle (a to mám castle regly hodně rád) Zvuk pohonu v letu je díky uložení na silentbloky opravdu parádní a už fakt nevím jak to vylepšit
No takže teď bude dlouhé období sladění výchylek pro jednotlivé let režimy, diferenciace kormidel a motýla, těžiště na fajnovku..atd
M1 píše:...tak hlavně že se zálet povedl- paráda, měl si to pěkně naleštěný. Budeš tam dávat Dalibore ty ploutvičky na antény jako u toho předchozího, nebo to necháš bez nich ?
Budu, já to ještě nestihl...Je toho nějak moc