T-Rex 600 Nitro Combo

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
IgorGSM

Re: T-Rex 600 Nitro Combo

#91 Příspěvek od IgorGSM »

Maxipes píše:
IgorGSM píše:Tak ako dopadla ta vymena lozisk? Pomohlo to? Ma motor zase taky vykon ako ma mat?
Apropo cez vikend som normalne poletoval a zrazu mi z nicoho nic motor na asi 5 sekund stratil vykon, nezastavil sa len klesli otacky. Spravil mi to 2x za sebou. Nenapada vas preco?
Na aku teplotu lietate?

Tohle se mi taky stavalo, byl to uklepany vejfuk.Pokud mas original Align vyfuk, tak je v nem kousek ohnute trubicky ktera se casem vyklepe a pak kdyz se nesikovne natoci tak ucpe vyfukovej otvor, tim to zacne strasne moc tlakovat a motor jede hrozne nabohato coz se projevi naprostou ztratou vykonu. Vyndej vyfuk a poradne s nim zaklepej, cinkne a mas to jasny... :-)

Teplotu stejne jak pkotatko - max 120°C, bezne do 110°C. Mereno na hlave zespodu (tam co se da sahnout i prstem)

Motor mam RedLine a aj vyfuk. Lietam na 105-115°C
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Screwball671

#92 Příspěvek od Screwball671 »

IgorGSM píše:Tak ako dopadla ta vymena lozisk? Pomohlo to? Ma motor zase taky vykon ako ma mat?
Apropo cez vikend som normalne poletoval a zrazu mi z nicoho nic motor na asi 5 sekund stratil vykon, nezastavil sa len klesli otacky. Spravil mi to 2x za sebou. Nenapada vas preco?
Na aku teplotu lietate?

Byl jsem na dovolený, takže jsem to ještě nezkusil. Jinak ale na protočení startérem to má znatelně větší kompresi, víc to prostě prdí :mrgreen:
Jinak ložisko bylo zrezlý jak prase.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
IgorGSM

#93 Příspěvek od IgorGSM »

IgorGSM píše:Apropo cez vikend som normalne poletoval a zrazu mi z nicoho nic motor na asi 5 sekund stratil vykon, nezastavil sa len klesli otacky. Spravil mi to 2x za sebou. Nenapada vas preco?
Na aku teplotu lietate?

Tak problem mam vyrieseny. Bola to umierajuca sviecka. Dal som novu a motor ide ako hodinky. Ake sviecky pouzivate? Ja pouzivam RedLine R3.
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
malcomx

#94 Příspěvek od malcomx »

IgorGSM píše:Ake sviecky pouzivate?.

svicka O.S. #8 - motor O.S. 55HZ-H Hyper
raging

#95 Příspěvek od raging »

Já na OS Max 50 a 91H taktéž "osmičku" 8)
Screwball671

#96 Příspěvek od Screwball671 »

Screwball671 píše:
Na aku teplotu lietate?

Byl jsem na dovolený, takže jsem to ještě nezkusil. Jinak ale na protočení startérem to má znatelně větší kompresi, víc to prostě prdí :mrgreen:
Jinak ložisko bylo zrezlý jak prase.

Tak jsem to včera teprve šel zkusit a po vyladění bohatosti jede motor jako brus, takže výměna ložiska pomohla.
Díky za radu.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Screwball671

#97 Příspěvek od Screwball671 »

Měl bych takovou malou záhadu, dnes při startování mi nešlo vůbec protočit motor, měnil jsem baterky do startéru, zkoušel jsem různé tříčlánky Lipol ale vždy to jen pomalu protočilo, jakoby to přemáhalo kompresi. Najednou po hodně pokusech to začalo normálně zničeho nic točit a motor jsem nastartoval. Dával jsem před tímto lítáním poměrně hodně after run oleje. Je možné aby byl motor tím olejem jakoby ulitej nebo lépe řečeno zalepenej? První dvě tři minuty lítání to moc netáhlo a výkonu moc nebylo potom ale zase motor začal tahat a další nádrž již jel jako vždy.
IgorGSM

#98 Příspěvek od IgorGSM »

Tak rozhodol som sa aj ja ze vymenim loziska v motore a cez zimu spravim generalku. Motor isiel vybrat uplne v pohode a konecne sa mi podarilo po vybrati motora, chladiaceho krytu aj poriadne vycistit vnutro ramu kde bol osadeny motor.
Nakoniec som sa rozhodol ze skontrolujem aj loziska ktore su sucastou pastorku spojeneho so spojkovym "hrncekom". Ked som to vybral tak som zistil ze loziska su dost v prdeli ale co ma najviac prekvapilo ze loziskovy domec bol uplne vydraty v casti kde je osadene to velke lozisko ktore je prisrobovane k pastorku takze to lozisko ma v domceku volu asi 1mm. Je to podla vas normalne? Preco doslo k vydraniu ulozenia loziska v domci?
Mam podla vas nove loziska do noveho domceku zalepit?
A este jedna otazka do plena:
Kedy je na case vymenit oblozenie spojky ktore je vlepene do vnutornej casti hrnceku spojky?
Ake lepidlo je na to najlepsie pouzit?
Maxipes

#99 Příspěvek od Maxipes »

IgorGSM píše:

Ne vule neni v poradku, loziko tam musi byt natesno, vznikla pravdepodobne zablokovanim loziska a naslednym vydrenim domku. Pokud je v domecku lozisko volne tak zalepit. Ale jeste jsem nevidel, aby bylo volne v dvoudilnym domecku, takze v tomhle pripade bych to nelepil. U tohoto loziska je hrozne dulezity ho moc nestahnout tou matkou co je na hrnicku spojky, pak odejde brzo. Chce to zkusit utahnout a pak s tim tocit, musi jit volne.

Oblozeni vymenit potom co ti zacnou praskat spojky, nebo kdyz bude spojka zabirat pozde.
Lepil jsem to nejakym epoxidem co jsem mel po ruce, tusim ze 30minutovy (ale myslim ze je to jedno). Pred lepenim dukladne ocistit a odmastit. Stary oblozeni jde dobre odrezat/oskrabat nozem. Po nalepeni oblozeni do bubinku nacpat spojku zabalenou do hadru at primackne to oblozeni.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Screwball671

#100 Příspěvek od Screwball671 »

Tak jsem včera dal jeden let a při druhým mi to přestalo žhavit, ledka která signalizuje žhavení se jen na vteřinu rozsvítí a potom zhasne. Zkusím vyměnit svčku, doufám že to bylo tím a neodešlo to žhavení jako takový.
Allesak

#101 Příspěvek od Allesak »

Já měl s tou úžasnou jednotkou taky trápení. Zapl jsem ho, všechny ledky svítily, když jsem jen lehce pohnul vypínačem tak najednou svítily třeba jen dvě, pak jedna, pak zas všechny. Tak to šlo na reklamačku. Dostal jsem jinou, né novou. Ta už celkem funguje, ale je zas problém se žhavením, taky se rozsvítí jen na chvilku a to jsem měl svíčku relativně novou. Nevím co s tím zas je.
Screwball671

#102 Příspěvek od Screwball671 »

Allesak píše:Já měl s tou úžasnou jednotkou taky trápení. Zapl jsem ho, všechny ledky svítily, když jsem jen lehce pohnul vypínačem tak najednou svítily třeba jen dvě, pak jedna, pak zas všechny. Tak to šlo na reklamačku. Dostal jsem jinou, né novou. Ta už celkem funguje, ale je zas problém se žhavením, taky se rozsvítí jen na chvilku a to jsem měl svíčku relativně novou. Nevím co s tím zas je.

Mě to docela funguvalo, nerad bych tu jednotku s BECem kupoval celou novou, někdy se mi ale taky podobně rozsvěcely ledky, ale přisuzoval jsem to palivu, které se tam mohlo dostat.
Allesak

#103 Příspěvek od Allesak »

No já jsem z toho byl dost nervózní, když to chvílema svítilo jako plně nabitý, pak zase skoro vymlácený. Vzhledem k tomu, že to živí serva, radši jsem to poslal na reklamaci. Sice to pak bylo OK, ale zas blblo to žhavení. :(
Screwball671

#104 Příspěvek od Screwball671 »

Tak jsem vyndal svíčku a žhavení zase svítí jako dřív, naměřil jsm 1,6V po dobu asi 10 sec, potom to postupně omezuje až vypne úplně. Tak doufám, že byla svíčka ko, stejně to mělo v poslední době nerovnoměrný volnoběh.
Screwball671

#105 Příspěvek od Screwball671 »

Tak nová svíčka a žhavení zase jede jako dříve, takže jsem v tom jen za 170 v RC Kingu, jo a kdo chodil nebo chodí na pražskou Sobínku, tak by ho možná zajímalo, že tam sedí jejich bývalý náčelník Powder 8)
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“