EasyStar neklesá

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
kajman111

Re: EasyStar neklesá

#16 Příspěvek od kajman111 »

Jsi psal,že jsi lítal taky Blaníka. Tak si jenom vzpomeň na elementárku,skluzy byli pro žáky zakázaný aby jsi se naučil správný rozpočet na přistání. A přistávej úplně stejně i s modelem. On ten ES se chová podobně jako nej větroň všech dob BLANÍK ,jenom že je menší.
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ludicek »

Koľko ľudí toľko názorov. Podľa mňa:
možnosť 1./ toto je celoživotný údel, ktorý musí každý zvládnuť a naučiť sa
rozpočet na pristávanie
možnosť 2./určite nie, padneš do vývrtky
možnosť 3./ určite áno, veľmi správne
možnosť 4./ veľmi správne, to bude fungovať veď na smerovku je citlivý dosť.
Gnal

#18 Příspěvek od Gnal »

Možná by pomohlo, kdyby sis vzpomněl, jak jsi trénoval s Blaníkem rozpočet se zablokovanými zavřenými brzdami. Několik smyček po čtvrté zatáčce, nebo ho trochu pustit po větru po třetí zatáčce ti pomůže upravit přiblížení na přistání.
Dobře víš, že na tohle neexistuje univerzální rada, vždy záleží na konkrétních podmínkách. Já s větroněm dělám většinou celý okruh a během toho je dost času udělat správný rozpočet...
ProximaII, Vermont Belle (R.I.P.), FunCub, MPX Cocpit MM, Graupner MX20
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Vojc29 »

Rozhodně utrácet rychlost postupně a EASYSTAR musí jít navíc dolu docela dobře...pak určitě použití brzd to pomuže....no a pak taky nezapomenout na přízemní efekt :D :D
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
2952

#20 Příspěvek od 2952 »

Žasnu, jak skoro všichni dokážete udělat problém s přistáváním ES...gyro, brzdy, ... bojím se, že sám s ním zítra nepřistanu :-)
1/přiblížení okruhem a vyklesávání
2/před 3 zatáčkou motor vyp,
3/po 4 zatáčce plynulé samovolné klesání na finále-nehrabat do plynu...
4/přechodový oblouček, výdrž , dosednutí...

Přijeď na Slapy - předvedu :-)
Vojc29
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Vojc29 »

Přijeď na Slapy - předvedu :-)[/quote]

A sedneš přímo na přehradu? :D
Graupner/SJ MZ 24 , PA CZ , VA models CZ , SU-26MM Hangar 9 2,5m
shrubber
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od shrubber »

OK, tak dneska jsem tu byl za moulu a zítra to začnu zkoušet. Děkuji všem za rady.

Já ani tak nemám problém dlouho a pokorně trénovat přistávání, ale potřeboval jsem vědět, o co se vlastně snažit.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
2952

#23 Příspěvek od 2952 »

Vojc29 píše:Přijeď na Slapy - předvedu :-)

A sedneš přímo na přehradu? :D[/quote]

...a Ty mě přejedeš autem, viď!? :-)))))
kajman111

#24 Příspěvek od kajman111 »

shrubber píše:OK, tak dneska jsem tu byl za moulu a zítra to začnu zkoušet. Děkuji všem za rady.

Já ani tak nemám problém dlouho a pokorně trénovat přistávání, ale potřeboval jsem vědět, o co se vlastně snažit.

Za moulu jsi nebyl,od toho je tu tohle forum. Radši se dvakrát zeptat,než to jednou rozmlátit. P.S. to gyro fakt radši vyhoď ven,to se hodí max.do nějaké makety...
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
miťo

#25 Příspěvek od miťo »

Chlapi nesmějte se. Řeším podobný problém s Multiplex Xeno. Klouže tak dobře, že nechce na zem. Je rychlé a těžké, při přitažení se hoooodně zvedne setrvačností. Potřebuju dlouhý volný koridor na přistání. Xeno se dá přitahovat na minimální plyn při přiblížení, ale rádo padá po křídle, když se to přežene. Dělají se brzdy na samokřídlo?
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od ludicek »

Nenechaj sa znechutiť!
Veď takmer polovica zúčastnených sa Ti snaží pomôcť, ostatní sa smejú. Ja som jeden vetroň práve preto predal, že bol na pristávanie nekonečne dlhý a ani 300metrov nestačilo.
Využij všetky dostupné možnosti - bzrdy, glyzádu. ES na brzdy a glyzádu reaguje dosť dobre, takže určite dosť pomôžu. A pádu po krídle pri nízkej rýchlosti sa pri tomto type lietadla až tak neboj. SKús ísť na pristátie s minimálnymi otáčkami vrtule a vypni až tesne pred dosadnutím - aj pomaly sa točiaca vrtuľa dobre brzdí.
2952

#27 Příspěvek od 2952 »

ludicek píše:Nenechaj sa znechutiť!
Veď takmer polovica zúčastnených sa Ti snaží pomôcť, ostatní sa smejú. Ja som jeden vetroň práve preto predal, že bol na pristávanie nekonečne dlhý a ani 300metrov nestačilo.
Využij všetky dostupné možnosti - bzrdy, glyzádu. ES na brzdy a glyzádu reaguje dosť dobre, takže určite dosť pomôžu. A pádu po krídle pri nízkej rýchlosti sa pri tomto type lietadla až tak neboj. SKús ísť na pristátie s minimálnymi otáčkami vrtule a vypni až tesne pred dosadnutím - aj pomaly sa točiaca vrtuľa dobre brzdí.

Můžeš mi vysvětlit, proč by měl sedat s minimálními otáčkami vrtule?...má starostí dost a ještě hrabat do plynu?...Vůbec !-a potřetí to říkám-vypni motor a sedej. A dělat skluz...proč? zase "složitý prvek pro někoho, kdo neumí sednout s ryze školním letadlem? Je potřeba nevymýšlet problémy a udělat si to jednoduché...
Nízký okruh, jedna nebo dvě zatáčky třeba už s vypnutým motorem a model sedne sám :-)
RedAce

#28 Příspěvek od RedAce »

Easystar nestoupa, neklesa...k cemu to letadlo je vubec dobry? :D
ludicek
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od ludicek »

2952 píše:
ludicek píše:Nenechaj sa znechutiť!

Můžeš mi vysvětlit, proč by měl sedat s minimálními otáčkami vrtule?...má starostí dost a ještě hrabat do plynu?...Vůbec !-a potřetí to říkám-vypni motor a sedej. A dělat skluz...proč? zase "složitý prvek pro někoho, kdo neumí sednout s ryze školním letadlem? Je potřeba nevymýšlet problémy a udělat si to jednoduché...
Nízký okruh, jedna nebo dvě zatáčky třeba už s vypnutým motorem a model sedne sám :-)

No chcel som len pomôcť. Tieto manévre určite pomôžu aj keď máš určite pravdu že ES musí pristáť aj sám. Myslel som to len ako rôzne možnosti, ktoré môžu pomôcť a už o nich bude vedieť, prípadne si bude o nich vedieť nájsť viac.
Napríklad ich využije pri druhom, väčšom a prípadne rýchlejšom vetroni.
Ja by som mu napríklad nízky okruh bez motora nedoporučoval, ale radšej naletieť z väčšej diaľky a pomaly pekne rovno dosadať, aby nespadol v zatáčke na pádovej rýchlosti...a už nemal na čom cvičiť pristávanie.
Nebudem sa naťahovať, ja som samouk, tiež len pátram po fórach a pýtam sa skúsenejších.
MsouryM

#30 Příspěvek od MsouryM »

Dej si na motor brzdu, mě to dělalo to samé. Vypl jsem motor, který nebyl zabržděný, ten se sám roztočil při prudkém klesání, ale i mírném a letadlo naopak aby zpomalovalo a klesalo, tak stoupalo vlivem roztočené vrtule.
Pak jsem zapl brzdu a je po problému. :P :P
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“