Vario + telemerie Skyassistant vs. Duplex ex

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Papir
Kontaktovat uživatele:

Re: Vario + telemerie Skyassistant vs. Duplex ex

#16 Příspěvek od Papir »

koulinek píše:Já už to rozlousknul, T8FG jsem na zimu prodal a objednal T14SG tak očekávám až robbe začne distribuovat, snad klapnou ty vánoce :) už mám jeden R6308SBT přijímač, s rádiem přijde další telemetrický R7OO8SB tak základ bude jasnej. Dokoupí se senzory a telemetrie pořešena.

Tudy já jít právě nechci. Jednak nechci měnit svoji T8fg, protože jsem s ní spokojen a dostačuje mi bohatě a druhak mám více přijímačů NO FASSTTEST, takže telemetry s nimi nehrozí. Výsledná cena jedné nebo druhé cesty je po nákupu čidel, případně nových přijímačů stejná, a hlavně cena není nyní kritérium. Opravdu bych chtěl jít cestou externí telemetrie, jen řeším ty užitnosti celkově. A jak tak koukám, nejsem v tom sám. :)
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
LittleFalco

#17 Příspěvek od LittleFalco »

Genagen píše:
LittleFalco píše:Bohuzel uz mam prvni zpravu, ze DC16 je v soucasne stavu elektroniky dobra tak pro easyglidera.

A na to jsi prisel jak?

Kamarad, ktery ji ma reklamoval snizeny dosah signalu. Mesicni reklamace, opravnena. Firmwarem to asi nebylo, mechanicky je zpracovana vyborne, tak uz mi zbyla jenom ta DPS... Pokud mi vysilac neni schopen dozarit tam, kam ma, tak se podle meho nazoru hodi tak na letani s kulickama okolo nosu
Zpátky doma, v kopcích :-)
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Genagen »

Papir píše:
koulinek píše:Já už to rozlousknul, T8FG jsem na zimu prodal a objednal T14SG tak očekávám až robbe začne distribuovat, snad klapnou ty vánoce :) už mám jeden R6308SBT přijímač, s rádiem přijde další telemetrický R7OO8SB tak základ bude jasnej. Dokoupí se senzory a telemetrie pořešena.

Tudy já jít právě nechci. Jednak nechci měnit svoji T8fg, protože jsem s ní spokojen a dostačuje mi bohatě a druhak mám více přijímačů NO FASSTTEST, takže telemetry s nimi nehrozí. Výsledná cena jedné nebo druhé cesty je po nákupu čidel, případně nových přijímačů stejná, a hlavně cena není nyní kritérium. Opravdu bych chtěl jít cestou externí telemetrie, jen řeším ty užitnosti celkově. A jak tak koukám, nejsem v tom sám. :)

Jestli nejsou penize problem, tak jdi proboha do te futaby!
Papir
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Papir »

Genagen píše:
Za me ani jedno. Jdi do futaby - kup jeji externi krabicku. Pokud nevladnes anglictinou tak tech par vet co to rika,s e naucis asi tak za pet minut.
Jit do jeti - je draha sranda - bude te to stat tak 10kKc a budes mit v letadle dva prijimace (futaba + jeti), na vysilajde krabici.
Skyassitant je vybornej v siotuaci kdy mas protokol bez telemetrie a potrebujes to nejak ohnout.

O AJ až tak nejde, ale já bych měl v letadle stejně dva přijímače, protože měnit rádio opravdu nechci. A pokud bych ho měnil, tak prodej starého/nákup nového rádia + čidla, přijímače vyjde na stejně kč. Rozdíl pro mne by byl, že bych v letadle místo dvou přijímačů měl jen jeden a čidla tak jako tak.
Zkusme se prosím oprostit od toho co by bylo idealní pro jednotlivě každého z nás a pokusme se rozlousknout první příspěvek.
www.vpmodel.cz
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Genagen »

Papir píše: A pokud bych ho měnil, tak prodej starého/nákup nového rádia + čidla, přijímače vyjde na stejně kč. Rozdíl pro mne by byl, že bych v letadle místo dvou přijímačů měl jen jeden a čidla tak jako tak.

Radio nemeis zustane ti futaba 8. K ni dokoupis jeden prijimac, a telemetricky boxik. V letadle budes mit jeden prijimac.

Kdyz pujdes do duplexu, budes muset tak jako tak kupovat prijimac, budes mit v letadle dva prijimace. Navic jeti neni seriove, takze pokud mas vic jak jedno cidlo potrebujes expander. Vyjde ste to zbytecne draho a jeste to bude v tvem pripade horsi reseni.

Papir píše:
Zkusme se prosím oprostit od toho co by bylo idealní pro jednotlivě každého z nás a pokusme se rozlousknout první příspěvek.

Ja litam duplex, takze mi ver, ze to neresim podle sebe :-)
Papir
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Papir »

Genagen píše:Radio nemeis zustane ti futaba 8. K ni dokoupis jeden prijimac, a telemetricky boxik. V letadle budes mit jeden prijimac.

Platí to i v případě, že potřebuji v letadle všech 8 kanálů? Kam připojím další čidla? Budu muset dát dva a spojit přes S-BUS a do nich čidla? Nebo je více jak 8kanálový Fassttest který jsem nenašel?
www.vpmodel.cz
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od koulinek »

Futaba telemetrie se připojuje na S-bus2 sběrnici.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od TomasC »

Dva přijímače futaba Fassttest jdou zapojit jako 1-8 kanálů a 9-16 kanálů.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Papir »

koulinek píše:Futaba telemetrie se připojuje na S-bus2 sběrnici.

Tak abych si to drobet ujasnil. Přijímač Fassttest dokáže přijímat i Fasst, jen je telemetrický a tedy posílá data z5 na zem. Na přijímači je teda S-BUS a S-BUS2? Pokud ano, děkuji za pro mne novinku. A na S-BUS připojím jedno čidlo? Pokud budu chtít další, jak se to řeší?
www.vpmodel.cz
coro

#25 Příspěvek od coro »

Chcelo by to zosumarizovať rozdiely, nie?
* Bude pri boxe ovládanie/možnosti nastavenia v podstate totožné s tým čo vie SkyAssistant?
* Citlivosť - kto má lepšiu alebo či je tam využiteľný rozdiel?
* Frekvencia 2,4GHz versus 433/466MHz - je či nie je tam riziko ovplyvnenia dosahu riadenia? Tu vyhráva origo Futaba.
* Prenos dát do krabičky čo ich prečíta hlasom/pípaním a zobrazí, versus prenos zvuku do PMR vysielačky?
* Čítanie dát/záznamu po lete na letisku alebo doma - krabička vo vrecku versus modul v modeli?
* Je pre človeka nejaký rozdiel nabíjanie ProfiBoxu cez usb či bateriek do PMR rúčky?
* Hmotnosť, spotreba prúdu a cena - mne to pripadá celkom dosť úplne rovnaké, RSAT2 je v cene ProfiBoxu takže asi Jeti vyjde asi menej než SkyAssistant + rúčka..

EDIT kým som písal ste sa rozbehli inam a asi rozumne, tak dodatok:
Futaba má vario za polovicu ceny aj krabička stojí menej.. ale majú aj
http://www.pina.cz/2012/02/03/vario-a-v ... est-f1672/
RF1672 s kompenzáciou skutočnej energie - senzor stojí viac než spomínané krabičky ale možno by jeho existencia zmenila názory a ukončila rozhodovanie.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Papir »

coro píše:Chcelo by to zosumarizovať rozdiely, nie?
* Bude pri boxe ovládanie/možnosti nastavenia v podstate totožné s tým čo vie SkyAssistant?
* Citlivosť - kto má lepšiu alebo či je tam využiteľný rozdiel?
* Frekvencia 2,4GHz versus 433/466MHz - je či nie je tam riziko ovplyvnenia dosahu riadenia? Tu vyhráva origo Futaba.
* Prenos dát do krabičky čo ich prečíta hlasom/pípaním a zobrazí, versus prenos zvuku do PMR vysielačky?
* Čítanie dát/záznamu po lete na letisku alebo doma - krabička vo vrecku versus modul v modeli?
* Je pre človeka nejaký rozdiel nabíjanie ProfiBoxu cez usb či bateriek do PMR rúčky?
* Hmotnosť, spotreba prúdu a cena - mne to pripadá celkom dosť úplne rovnaké, RSAT2 je v cene ProfiBoxu takže asi Jeti vyjde asi menej než SkyAssistant + rúčka..

RF1672 s kompenzáciou skutočnej energie - senzor stojí viac než spomínané krabičky ale možno by jeho existencia zmenila názory a ukončila rozhodovanie.

O tu sumarizaci se sám pro sebe právě snažím. Jen mi chybí jasné zkušenosti uživatelů kdy někdo písne plusy a mínusy k jednomu a další to samé k druhému. Ale pomalu se k tomu nějak dobereme. Napadá mne v tomto případě další otázka. Jak by si vadili navzájem dva blízko vedle sebe jdoucí systémy Fasst a Duplex? Testoval někdo někdy blbuvzdornost konkrétně Fasstu?
www.vpmodel.cz
Papir
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Papir »

coro píše:Chcelo by to zosumarizovať rozdiely, nie?
* Bude pri boxe ovládanie/možnosti nastavenia v podstate totožné s tým čo vie SkyAssistant? NE. SKY umí asi víc
* Citlivosť - kto má lepšiu alebo či je tam využiteľný rozdiel? SROVNATELNÉ
* Frekvencia 2,4GHz versus 433/466MHz - je či nie je tam riziko ovplyvnenia dosahu riadenia? Tu vyhráva origo Futaba. V TÉTÉ KONFIGURACI NE. V PŘÍPADĚ 2,4 S 2,4 NEVÍM VIZ PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
* Prenos dát do krabičky čo ich prečíta hlasom/pípaním a zobrazí, versus prenos zvuku do PMR vysielačky? MYSLÍM ŽE SROVNATELNÉ
* Čítanie dát/záznamu po lete na letisku alebo doma - krabička vo vrecku versus modul v modeli? PRO MNE V TUTO CHVÍLI NEROZHODUJÍCÍ. 90% ČTENÍ BUDE DOMA. MYSLÍM :-)
* Je pre človeka nejaký rozdiel nabíjanie ProfiBoxu cez usb či bateriek do PMR rúčky? SROVNATELNÉ. NABÍJET SE PROSTĚ MUSÍ A JE MI JEDNO JAK

Pokusil jsem se doplnit si odpovědi, viz v tvém příspěvku
www.vpmodel.cz
Papir
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Papir »

Vidím, respektive nevidím že by Fasstest logoval. Ukládá někam, nebo jen přenáší a ukazuje?
www.vpmodel.cz
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od koulinek »

Papir píše:Vidím, respektive nevidím že by Fasstest logoval. Ukládá někam, nebo jen přenáší a ukazuje?

právě na T14SG má logovat na SD kartu s první aktualizací firmware někde únor 2013 co uvádí Robbe v popisu.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Beep
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Beep »

Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“