EasyStar neklesá
Re: EasyStar neklesá
Já mám tedy opačnou zkušenost. Bez brzdy náporem vzduchu roztočená vrtule éro dost zpomalí, její setrvačnost není taková, že by pak hnala model vpřed. Při zapnuté brzdě naopak letadlo při potlačení zrychlí a po srovnání výšky doletí dále. Mám to na příkladu Toro 900 s GoPro na palubě. Se zapnutou brzdou potřebuju mít kolem sebe víc místa. Dokonce i 800mm Spitovi se s brzdou nechce dolů.
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera
Takze proto EasyStar neklesa. Ma v sobe zabudovane perpetum mobile a jak se jednou rozleti, uz dokaze jenom zrychlovat...i s vypnutym motorem. Vyhodte baterky, nakupte EasyStary, jde se letat...naveky 
MsouryM píše:Dej si na motor brzdu, mě to dělalo to samé. Vypl jsem motor, který nebyl zabržděný, ten se sám roztočil při prudkém klesání, ale i mírném a letadlo naopak aby zpomalovalo a klesalo, tak stoupalo vlivem roztočené vrtule.
Pak jsem zapl brzdu a je po problému.![]()
Tak si říkám, proč my vlastně taháme v letadlech baterky, regly, motory.... když ho stačí vyhodit, vrtule se roztočí a vesele stoupáme
Teď vážně - vrtule roztočená pouze náporem vzduchu BRZDÍ, a to hodně! Ne tak jako brzdy nebo brzdící klapky, ale rozhodně o hodně víc, než vrtule zastavená.
A abych se vyjádřil k tématu - pokud se ES nechce dolů, pomůžou křidélka nahoru jako brzdy . On sice tímhle manévrem nezpomalí, ale přišpendlí ho to k dráze. Chce to trochu cvik, patřičnou práci s výškovkou, ale dá se to natrénovat poměrně rychle.
Pokud tedy nechceš dodělat klapky, ty potom vyklápět dolů.
A nebo musíš trénovat přiblížení k dokonalosti, fyziku neochčiješ, každé letadlo, když vynechám termiku, bude dříve nebo později klesat samo.... jen je někdy dost malé letiště na tohle čekání
Je ta to samé jako s autem - když si to nacvičím, zaparkuju před obchoďákem taky bez brždění a bez masakru na okolních autech a spoluobčanech - ale parkovat bych takhle pokaždé asi nechtěl...
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
Dobrý příspěvek! Díky 
10 bublinkoletů, F450 jako TBS Discovery, DX6, vimeo.com/martinkatera