ESC Dualsky Xcontroller XC45LITE (45A)

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bozha

ESC Dualsky Xcontroller XC45LITE (45A)

#1 Příspěvek od Bozha »

Zdravím, je tu někdo používající tento regulátor? http://kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?polozka=5881

Papírově mi přišel slušný, ale teďka mi dorazilo více kousků a a zjistil jsem, že zaboha ani jeden nedokážu přepnout do programovacího režimu.

Má to být klasika: plný knedlík na Tx, po připojení baterie se má ESC ohlásit vstupem do programovacího režimu. Jenže ať dělám, co dělám, tak dostanu jenom trylek-počet článků v baterce-trylek. Tak nevím :(
Naposledy upravil(a) Bozha dne úte 06.11.2012 8:15, celkem upraveno 1 x.
Mirus

Re: ESC Dualsky Xcontroller XC45LITE (45A)

#2 Příspěvek od Mirus »

Pokud máš Futabu (možná je to i u jiných Tx) reverz plynu vždy pomůže. :)
Bozha

#3 Příspěvek od Bozha »

Zkusil jsem, do programovacího menu se teď dostanu, ale co je mi to platné když nemůžu pro změnu vybrat položku :evil: a průběžně přepínat reverzy při programování nestíhám :D

Nemá někdo v Praze programovací kartu?
Mirus

#4 Příspěvek od Mirus »

Proč by jsi přepínal reverzy? Normálně programuj podle návodu s reverzem plynu. Musí to jít.
Bozha

#5 Příspěvek od Bozha »

Ahoj, je to tak, když mám na plynu reverz, tak se mi sice do programovacího režimu podaří vstoupit, ale v momentě kdy dojdu na nějakou položku v menu, musím pro její vybrání plyn zase "stáhnout" - jenže na to už regl nereaguje a dál přehrává jednotlivé položky v menu.

Prostě jako by na jednu stranu šel plyn až na konec rozsahu a na opačné straně ne, a ty strany se prohazovaly podle reverzu. Ještě mě napadlo posunout trim - zkusím zítra :)

Edit 2012-11-6 06:45 - posouvání trimu plynu nepomohlo. Buďto do programování vůbec nevstoupím, nebo (po reverzu) ano, ale pro změnu v něm nic neudělám...

Edit 2012-11-6 07:06 - nepomohlo ani nové spárování.
Mirus

#6 Příspěvek od Mirus »

Dualsky ESC neznám, ale návody jsou velice podobné - tento je pro ESC Mystery (mohl by pomoci i tobě)
1. Zapnete vysilac a plyn nastavte na maximum
2. Pripojte baterii k ESC.
3. Cekejte nez uslysite dve kratka pipnuti ( _ _ ** ) potvrzujici ze ESC je v programovacim modu.
4. Během 5 sekund stahnete plyn na minimum, vyvolany ton potvrzuje zmenu kalibrace plynu.
5. Rozpoj baterii od ESC
6. Na vysilaci a nastavte plyn na maximum
7. Pripojte baterii k ESC.
8. Cekejte nez uslysite dve kratka pipnuti ( _ _ ** ) potvrzujici ze ESC je v programovacim modu.
9. Jestlize je plyn ponechan na maximu vic nez 5 sekund, ESC zacne sekvenci z prvni funkce a jejich pridruzenych voleb na další
10. Pokud je dosažen pozadovany ton pro funkci a volbu, pohnete plynovou pakou do minima. ESC vyvolat ve pipnuti ( ** ) potvrzující ze nove nastaveni bylo ulozeno.
11. ESC dovoli pouze jedno nastaveni při jednom sposteni.
Pro vice zmen je potreba odpojit baterii a cekat 5 sekund před opětovným připojením baterie a opakovaným nastavenim funkci.
Bozha

#7 Příspěvek od Bozha »

Ahoj Mirusi,
děkuju, návod mám (jak v češtině tak v angličtině) a jsou podobné. Zkusím večer udělat tu kalibraci plynu se zapnutým reverzem.

Radši dodám, že předchozí regulátory (Tgy Plush) jsem přes plyn programoval v pohodě.
Bozha

#8 Příspěvek od Bozha »

Rychlá aktualizace, nakonec jsem to vzdal a čekám na V2 programovací kartu...
Bozha

#9 Příspěvek od Bozha »

And the story continues :evil:

V2 programovací karta zafungovala, ovšem vynořil se jiný problém! Návod uvádí celkem 3 nastavení pro startup mode (Normal-Soft-Super soft). Programovací karta má ovšem pro tuhle položku jenom dvě LED-ky, a já pochopitelně potřebuju tu třetí možnost :roll:

Už jsem rovnou napsal do Dualsky, k čemu je mi programovací karta, přes kterou se něco nastavit nedá. Ach jo...
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“