DJI NAZA
Re: DJI NAZA
Pri lietani sa občas stane že nevieš kde máš predok a zadok a ktorym smerom máš ísť (hlavne ja začiatočník), pri gps jednoducho zostaneš visieť, zorientuješ sa a ideš ďalej. Jednoducho máš väčšiu istotu v lietaní. Profíci možno budú namietať. Ja mám za sebou len pár letov. (a aj pádov)
DJI F550, NAZA-M, Futaba T8J, GPS, H3-2D, HERO3, FatShark Attitude SD,Dji 10x3.8
niečo z prvých letov http://www.youtube.com/watch?v=pl1ypuUW ... ature=plcp
DJI F550, NAZA-M, Futaba T8J, GPS, H3-2D, HERO3, FatShark Attitude SD,Dji 10x3.8
Hanysek:
Pokud to pro Tebe není finanční problém, tak to kup jako kit. Vyhneš se případným problémům.
GPS a magnetomert je tam kvůli hlavně kvůli tomu, aby copter stál na místě a držel směr letu. Nevím, jestli Naza podporuje tracking.
No to je právě to, proč se ptám jeslti radši neuvalit více peněz za ten kit, který teda podle všeho je fajn, než skončit s 16ti ůznými motory "na skladě" atd..
Pokud to pro Tebe není finanční problém, tak to kup jako kit. Vyhneš se případným problémům.
GPS a magnetomert je tam kvůli hlavně kvůli tomu, aby copter stál na místě a držel směr letu. Nevím, jestli Naza podporuje tracking.
hanysek píše:...zskal: Ten rám Locust vypadá parádně, kolik to váží bez komponent?
No není to nic lehkého, má to přesně 460g...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
zskal píše:hanysek píše:...zskal: Ten rám Locust vypadá parádně, kolik to váží bez komponent?
No není to nic lehkého, má to přesně 460g...
hej to je sranda .. já myslel že ho máme stejný, a ono ne
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Tyhle konstrukce jsou fakt hrozna zatez na koptera,ted si zrovna delam novy z duralovejch profulu a cuprextitu a vaha bude max 100g.Minuly tyden jsem delal pro hexakoptera 550mm se sklotextilovym podvozkem a kompletni vaha byla 156g.
Sam ted pouzivam tenhle ram s nylonovymi rameny a s baterkou 5000mAh vydrzim ve vzduchu max 12 minut,ale pocitam s tim novym ramem to bude mozna i 14-15 minut.
Sam ted pouzivam tenhle ram s nylonovymi rameny a s baterkou 5000mAh vydrzim ve vzduchu max 12 minut,ale pocitam s tim novym ramem to bude mozna i 14-15 minut.
Tak to víš, že bych chtěl něco ušetřit, ale asi ne za cenu toho, že budu půl roku experimentovat
Existuje nějaké doporučení na příjímač, jaký použít s NAZOU?
Nejlepe takovy aby ti fungoval s tvoji vysilackou.
Bude stacit 6 kanalu na provoz.
Bude stacit 6 kanalu na provoz.
pokemon píše:Tyhle konstrukce jsou fakt hrozna zatez na koptera,ted si zrovna delam novy z duralovejch profulu a cuprextitu a vaha bude max 100g.Minuly tyden jsem delal pro hexakoptera 550mm se sklotextilovym podvozkem a kompletni vaha byla 156g..
Mohl bys někam dát obrázek toho hexacopteru ? Sám se obvykle snažím o lehké konstrukce a docela se mi i daří, ale hexa 550 se sklotextitovým podvozkem za 156 g bych nedal. Rád bych se podíval jak jsi to dokázal a z čeho.
BTW ten nový copter bude taky dost zajímavý, protože čtyři ramena po 250 mm z hliníku 10x10mm mají 94g, bez čehokoli dašího, celý copter pod 100g to teda zírám.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to chápu dobře tak těch 156g je jen ten podvozek?!?! ten mám já na hexe odlehčenej na 144g.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Aha, tak to jsem nepochopil, že se bavíme pouze o podvozku . Když byla řeč o plastových ramenech. BTW, ty ramena mají samy o sobě ( 4 ks) cca 200 g. Pokud se k tomu vyrobí lehký střed, tak by to nebylo zas až tak hrozné. O jeden se právě pokouším. Mělo by to mít celé i s rameny cca 320g. A vzhledem že v tom budu vozit vyřazené baterky z velkého vrtulníku, tak to zatím vypadá docela nadějně.
tady mate foto me konstrukce.Zkusil jsem to zvazit jeste na kuchynske vaze,ale ta mi ukazala 300g.Tak nevim ktera vaha keca.
Jinak u meho prvniho koptera jsem si vyfrezoval po cele delce ramen diry jak vertikalne,tak horizontalne a s rozpetim 450mm a uhlikovym podvozkem jsem se dostal na 94g.
Jinak u meho prvniho koptera jsem si vyfrezoval po cele delce ramen diry jak vertikalne,tak horizontalne a s rozpetim 450mm a uhlikovym podvozkem jsem se dostal na 94g.
Dík za ukázku. To je docela obyčejná konstrukce, nic převratného nevidím.Tak se divím , proč se musím tak snažit a vymýšlet ptákoviny abych se na takovou váhu dostal taky. 
pokemon:
Pěkný, ale asi bych věřil té kuchyňské váze a těm 300g. Ale i toto je pěkná váha na takový podvozek. Ještě pár gramů se dá ušetřit na laminátových dílech, třeba profrézováním děr mezi rameny, tam se moc pevnost nesníží, ale přímo do ramen frézuj opatrně, i když při Tvé konstrukci, kdy je podvozek uchycený za střed, by se tam dalo asi taky něco ušetřit. Jaký materiál používáš na ramena. Hliník, nebo dural? Mám docela problém sehnat dural 10x10x1 mm. Já mám rámy dural 10x10x1,5 mm, ale dovedl bych si představit i 10x10x1 mm, ale takový profil se mě nějak nedaří sehnat.
Na quadrokopteře mám rám s roztečí motorů 630 mm a váha dural - 160g + laminát (středy a nožičky) 60g + spojovací materiál 52g = celkem 272 g.
Minuly tyden jsem delal pro hexakoptera 550mm se sklotextilovym podvozkem a kompletni vaha byla 156g.
Pěkný, ale asi bych věřil té kuchyňské váze a těm 300g. Ale i toto je pěkná váha na takový podvozek. Ještě pár gramů se dá ušetřit na laminátových dílech, třeba profrézováním děr mezi rameny, tam se moc pevnost nesníží, ale přímo do ramen frézuj opatrně, i když při Tvé konstrukci, kdy je podvozek uchycený za střed, by se tam dalo asi taky něco ušetřit. Jaký materiál používáš na ramena. Hliník, nebo dural? Mám docela problém sehnat dural 10x10x1 mm. Já mám rámy dural 10x10x1,5 mm, ale dovedl bych si představit i 10x10x1 mm, ale takový profil se mě nějak nedaří sehnat.
Na quadrokopteře mám rám s roztečí motorů 630 mm a váha dural - 160g + laminát (středy a nožičky) 60g + spojovací materiál 52g = celkem 272 g.
Profily jsem kupoval v Obi a bylo tam uvedeno slitina hliniku,tak nevim jestly je to dural nebo hitleruv kov a rozmery jsou 10x10x1mm(smereno).