Vario + telemerie Skyassistant vs. Duplex ex

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
michalv

Re: Vario + telemerie Skyassistant vs. Duplex ex

#61 Příspěvek od michalv »

Jaký problém myslíš ? :lol:
Jestli myslíš to uložení delšího letu, tak se tohle 18MZ stát nemůže, protože si myslím, že žádný flight monitor nemají :lol: Tak že si bez starostí :lol:
Papir
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Papir »

michalv píše:..myslím, že žádný flight monitor nemají :lol: Tak že si bez starostí :lol:

A to je to, proč kupříkladu já nechci měnit rádio, ale mít telemetry externě.

... a neposmívej se :mrgreen:
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
kovaco

#63 Příspěvek od kovaco »

:D To víš, že jsem v pohodě, protože na 18MZ nemám. :lol: Ono totiž 18MZ monitor nepotřebuje.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
michalv

#64 Příspěvek od michalv »

Ondro, prodej Volcano a máš jí :wink: Stejně máš nového miláčka :wink:
Jinak 18MZ monitor nepotřebuje, ale potřebuješ ho ty pro informace o palubním systému :wink:
kovaco

#65 Příspěvek od kovaco »

http://www.youtube.com/watch?v=grg_i_IgI-E

:D :D :D

No, ono 60k, nevím, ale mašina to je nááááádherná. :D

A miláčka Volcano neprodáááám
michalv

#66 Příspěvek od michalv »

Já sem tě zkoušel :wink: Vím, že si na něj hodně vázaný :wink:
kovaco

#67 Příspěvek od kovaco »

Jsem, umí vozit i telemetrii. :D
A toto je taky supr, co? Ty jo, já si snad vemu kabelku a hurá do Perlovky. :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=1VUfa-PG ... re=related
michalv

#68 Příspěvek od michalv »

Joo je to pěkný o tom žádná :wink:
No už si tam měl být :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vlado C

#69 Příspěvek od Vlado C »

Papir píše:
LittleFalco píše:Volba by byla jasna, kdybych uz nevidel kamaradovo neovladatelne ero zakrouzit a spadnout se sparovanym 2,4 prijimacem od Jeti, telemetrie mu nehlasila jediny problem az do narazu... :?

Ty řešíš celý systém, já řeším "pouze" externí telemetrii. Nemá cenu tady řešit systém přenosu jako takového, ten mám ke spokojenosti vyřešen.

Ja si myslim ze je potrebne sa do znacnej miery zaoberat celym alternativnym systemom ak chces posudit tu tvoju externu telemetriu. Okrem ineho terajsou volbou dost predurcis svoju buducnost v oblasti pouzivania znaciek vysielacov. (Dnes uz by som skor hovoril o systemoch riadenia.) Som presvedceny ze dnes RC modelarstvo prechadza najvacsou revoluciou aku doteraz zazilo. Telemetria (najma dobra toho typu ako je Graupner HoTT ale aj Jeti) zasadnym sposobom meni sposob prevadzkovania modelov. Je to pritom dost zlozity system a verejnost este ani zdaleka neobjavila jej moznosti pre bezpecnost, pilovanie pilotaze, tuning a aj samotne riadenie.

Rozhodne by som nedoporucoval prechod do Futaby pokial nie si velmi dobre financne situovany. Tam si telemetria vyzaduje specialne prijmace za velmi vysoku cenu cca 120 €.
Doterajsie su nepouzitelne pre telemetriu Futaba - o tom taktne mlcia. Je to pritom telemetria (vdaka za nu "stryco Robbe" aj ked strasne neskoro) na urovni mojho archickeho Eclipse 7. Eclipse 7 Pro ma pritom ekvivalentnu za polovicne az tretinove ceny. Velkym nedostatkom je nekopatibilnost v ramci samotnej Futaba a to ze nenahrava komunikaciu. Do istej miery aj to ze nekomunikuje v cestine.

Co teda doporucujem. V tvojej situacii rozhodne uceleny telemetricky system Jeti. Alebo kompletnu vymenu a potom Jeti alebo Graupner HoTT. Jeti -je to kompletne ceske, komunikacia v cestine, servis doma a slusne firemne spravanie. A to co kupis (do externeho systemu) je pouzitelne aj do Jetiho systemov (vysielac + ostatne) keby si inovoval vysielac. A pokial sa tyka varia tam je to schopne pipanim do sluchatok ti signalizovat velkost stupanie. Je to velke pohodlie a presne toto je aj v normalnych velkych vetronoch a v paraglidingu kde maju k dispozicii najlepsie vario a to ctihodny zadok. :D. Pritom je potrebne si uvedomit ze najdolezitejsim prvkom telemetrie je hlasova komunikacia. Zrakova je pouzitelna len s pomocnikom. :o

Takisto ak dospejes k potrebe dalsich prvkov telemetrie mas uz predinvestovane a len rozsirujes az do pripadneho kompletneho riadiaceho systemu Jeti ci uz doplnkoveho alebo kupenim ich vysielaca (ten by som kupoval najskor za rok aj ked je vynikajuco rieseny, potrebuje to aby "sadol prach")

Ten pad era z Jetiho telemetriou.
Pokial to robi zaznam (u Jetiho tusim tiez ano) tak ma k dispozicii moznosti ktore doteraz neboli a to co by sa dalo nazvat "ciernou skrinkou" a tam s v klude na PC mozes pozriet co sa dialo a s velkou pravdpodobnostou zistis na co si spadol. Proste modelarsky sen. :D Graupner o HoTT to ma riesene spickovo a zaznamenava aj pohyby vsetkych riadiacich pak.

Podla mojho nazoru dnes vypukla jedina vojna ktora nas moze tesit a to je vojna vyrobcov RC riadiacich systemov. A dnes udava ton v dalsom vyvoji najma Jeti a Graupner. A modelari s tejto vojny budu mat osoh. Ideme dnes neodvratne do doby telemetrie a tiez ze RC modelarstvo prestalo byt zvladnutelne prierezovo pre beznu populaciu -tak je to dnes uz svojim moznostami komplikovane a rozsiahle.

Ja od roku 2003 vlastnim Eclipse 7 (bez jedineho problemu) a nedavno som kupil GRaupnera MX 20 HoTT po dlhych uvahach na temu Graupner / Futaba. Rozhodlo to ze Futaba je dnes uz sice vynikajuce klasicke ale zastarale radio a pristup vyrobcu je dost tazko pochopitelny. Dnes uz nejde len o HW spolahlivost ale o prevazdkovu a tam tvrdi muziku telemetria kedze ludsky faktor je najvacsim zdrojom nespolahlivosti. :(
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
Vlado C

#70 Příspěvek od Vlado C »

Papir píše:Ahoj,
Potřeboval bych drobet poradit –porovnat kdo z koho. Cca před týdnem jsem byl rozhodnut, že mojí telemetrií ale především váriem bude Skyassistant. Teď jsem zase pro Duplex s Mvariem. Mám T8fg a chtěl bych externě především vario, ale dalším teleúdajům se nebráním. Kudy vedou moje myšlenky
Skyassistant:
plusy: dokonalá přesnost – citlivost vária, spousta možných nastavení alarmů, průběžných hlášek, rozměrově malé, snáze přehoditelné do jiného éra
Mínus: nemožnost rozšiřovat – měnit čidla, nemá měření jednotlivých článků li-xx, nutnost ručky,
Nezobrazuje na displeji – což bych ale pominul, nebral bych jako něco špatného

Duplex Jeti Box profi:
Plusy: český výrobek, kompletní systém 2,4 (kdyby náhodou měla u mne nastat změna), displej, možnosti rozšiřování pomocí dalších čidel, (například měření jednotlivých článků, GPS,..)
Mínus: Ve výsledku poměrně dost krámů v letadle, horší přehoditelnost,
Co nevím: citlivost Mvaria, nastavení Jetiboxu aby hlásil i průběžně a ne jen na přednastavených alarmech.
Z výběru jsem vyloučil například frsky, pro malou citlivost varia a absenci výstupu na sluchátko- bastlit to neumím. Proto prosím pouze o diskusi o těchto dvou, mezi kterými nevím, jestli to či ono. Budu rád za každý detail, například zkušenosti, snadnost zpracování dat, kvalitu logování, nedej bože při problémech i nějakou likviditu, další plusy a mínusy atd, prostě cokoliv. Vynechme cenovku, jde mi nyní o užitkové vlastnosti. Předem díky Papíra.

Jeti ti moze hlasit priebezne pipanim stupanie.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
kovaco

#71 Příspěvek od kovaco »

No konečně začne pořádná válka : FUTABA - ostatní svět :D
coro

#72 Příspěvek od coro »

To je učebnicový príklad marketingu - sme iní.
Aspoň cenou, keď už všetko ostatné majú aj ostatní a to už dosť dávno.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Papir »

Nejsem zarytej Futabista, beru vše co spolehlivě funguje. Hitec sklamal (optic6), tak šla na řadu Futaba. Měním jen když už nejsem spokojen. Jinak já jsem s telemetrií na 99% rozhodnut pro Jeti. Čekám ještě na kolegu, co ví že se chce někdo nečeho zbavit, ale nevím zatím čeho. Když to nebude něco co by mne uspokojilo, budou vánoce :mrgreen: .
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz
michalv

#74 Příspěvek od michalv »

To je dobře, člověk si musí dělat radosti :wink: :D
Papir
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Papir »

michalv píše:To je dobře, člověk si musí dělat radosti :wink: :D

A to já rád. Ideálně nechat si udělat (radost) :P