Výběr letadla pro začátečníka
Výběr letadla pro začátečníka
Zdravím Vás pánová......
trochu to urychlím, chci létat, jsem uplný začátečník ve světě RC letadel.
Do ted jsem se zajámal jen o RC auta.
Od vás potřebuju poradit jaké letadlo bude pro mě nejvhodnější.
Další otázka zní. má cenu objednávat letadlo z hobbycity nebo to vyjde ve finále cenově stejně jako bych to objednal od pelikána?
Mužete mi nějakého polystyrenového dravce doporučit:-D
Díky za rady.
Další otázka zní. má cenu objednávat letadlo z hobbycity nebo to vyjde ve finále cenově stejně jako bych to objednal od pelikána?
Díky za rady.
Re: Výběr letadla pro začátečníka
Sice s Easystarem nemám zkušenost, ale prý je to jedno z nejlepších letadel pro začátečníky: http://pelikandaniel.com/?sec=product&id=61143 . Já osobně začínal na Wing-Dragonovi a taky hodně dobrý http://www.modelfun.cz/rc-letadla-art-t ... tadlo.html . Celkově je lepší as Easystar, ale Dragon je o dost levnější.
viewtopic.php?f=16&t=51040
timto bych zacal ....
jinak klasika je
easy glider na nem sem ucil litat par lidi
a pak ani spatny neni mustang ale pozor jen ten od SADu, na tom sem naucil taky
jednoho litat ... je to spis takovy jako stihacka vypadajici vetron ...
timto bych zacal ....
jinak klasika je
easy glider na nem sem ucil litat par lidi
a pak ani spatny neni mustang ale pozor jen ten od SADu, na tom sem naucil taky
jednoho litat ... je to spis takovy jako stihacka vypadajici vetron ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
myslim ze teraz si uz moc nepolietas, hlavne ked este nevies ako. skor sa do jari povenuj studiu tohoto fora, najdes tu asi 20 tem s rovnakym nazvom ako si dal ty. na balik z hobbykingu ti staci casova rezerva 2 tyzdne, takze pred zaciatkom sezony ked spravis objednavku tak uz budes mat jasnu predstavu co je pre teba dobre, zimu venuj treningu na simulatore, usetri ti kopec penazi a skusenosti s lepenim poly-nieco materialov.
Michal19 píše:Zdravím Vás pánová......
Díky za rady.
Naváhej-BETA 1400... naprosto skvělé a příjemné pro začátky.
Přes to doporučím začínat s někým, kdo Tě pohlídá
Doplň si bydliště-stane se zázrak
Pokud jsi neměl ještě žádné éro v ruce, tak bych doporučil na zaučení Elektrotrenéra PRO od Raicharda. Létá to hodně pomalu a na naučení je nejlepší. Potom by se dalo přejít na Betu ta je o hodně rychlejší.
Michale neváhej,já jsem se vrátil k RC-letadlům v pozdním seniorském věku a to bylo díky větroni RADIAN /základní verze/ a Super Cubu.U RADIANA musíš namixovat motor a výškovku,aby jsi nešel do obratu a Super Cub lítá sám byť má podvozek.A pak super u PPE modelů,purex lepí a drží všechno.Při provozu těchto letadek skoro nemám žádné havárky.Ale dle mé zkušenosti nekupuj komplet sety, doporučuji solo letadlo a pak zbytek,mocná ruka trhu Ti zajistí,že získaš cca 50 % úsporu vůči komplet setům. Hlídej si model bazary , YouTube a RC album,je to dobrá škola.Teď bych doporučil RADIANA PRO/klapky a křidélka super je výhoda/.
btw...rpoč už není položka bydliště poviná????
MK Katoda Sokolov :-)
Ja som zacinal so swift II od mscomposit.cz Za 500kc mas suprove lietadlo...Teraz si chcem kupit maxiswifta..To je uz jeho vacsi brat,peknej macek 1,4m..Vyhodou tychto samokridel je ze su velmi skladne..A k riadeniu postacia 2 serva plus plyn..Relativne jednoduche na ovladanie..
Vyhodou je ze prezije ozaj silne rany do zeme..Ine lietadla napr beta a podobne by uz boli nasrot..
Na 1300 baterku s 1450kV 160W motorom a 7x4 vrtulou stupa pekne kolmo hore..
A v zime sa da taktiez lietat,resp mozes pomalicky skladat...
A urcite nekupuj tie predrazene setovky za 150 eur,,to co obsahuju nie su hodne ano polovicu ceny.
Ked tak tak pozri radsej po bazari..Fakt najdes skvele resp este neliatene kusky..
Vyhodou je ze prezije ozaj silne rany do zeme..Ine lietadla napr beta a podobne by uz boli nasrot..
Na 1300 baterku s 1450kV 160W motorom a 7x4 vrtulou stupa pekne kolmo hore..
A v zime sa da taktiez lietat,resp mozes pomalicky skladat...
A urcite nekupuj tie predrazene setovky za 150 eur,,to co obsahuju nie su hodne ano polovicu ceny.
Ked tak tak pozri radsej po bazari..Fakt najdes skvele resp este neliatene kusky..
Možná by jsi mohl i trošku naznačit,jak velko částku na začátek chceš obětovat! 
Azy píše::-) mohl by si taky napsat odkud si třeba by s tím začátkem někdo z okolí pomohl (osazení zalétání atd )
btw...rpoč už není položka bydliště poviná????
Taky bych to uvítal-už v zájmu tazatelů-začátečníků
Já jsem začínal na SkyLadyI. Moc jsem si nazalétal, po pár letech jsem to rozbil a nevěděl jsem co dál.
Náhodou jsem se dostal k simulátoru (Reflex) a na něm jsem se učil létat dokud jsem normálně nepřistál
a jakž tak jsem si nepletl směr. A pak jsem si koupil RCF Flash 3D a teprve jsem poznal co to je si pořádně zalétat. Takže moje rada je 1.simulátor 2.něco od RCF.
Pozn. Na tom simulátoru jsem létal hned s 3D akrobaty (EPP nebo nějaké lehké). Hlavně začít hned s modelem co má křidélka.
Náhodou jsem se dostal k simulátoru (Reflex) a na něm jsem se učil létat dokud jsem normálně nepřistál
a jakž tak jsem si nepletl směr. A pak jsem si koupil RCF Flash 3D a teprve jsem poznal co to je si pořádně zalétat. Takže moje rada je 1.simulátor 2.něco od RCF.
Pozn. Na tom simulátoru jsem létal hned s 3D akrobaty (EPP nebo nějaké lehké). Hlavně začít hned s modelem co má křidélka.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
Díky za rady.
Docela se mi zamlouvá Floater-Jet EPO (ARF)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _ARF_.html
Od Vás bych si nechal popřípadě poradit čím ho osadit (motor, regulátor, serva a také vybrat vhodný vysílač)
Má cenu si to skládat sám, nebo se mám na celý hobbyking vykašlat a vzít něco z pelikána?
Od Vás bych si nechal popřípadě poradit čím ho osadit (motor, regulátor, serva a také vybrat vhodný vysílač)
Má cenu si to skládat sám, nebo se mám na celý hobbyking vykašlat a vzít něco z pelikána?
Zdravím a potvrzuji zprávu od 2952 o koupi Beta 1400 ARF. Jsem taky začátečník a jouda. Koupil jsem si polosloženou Betu (ARF!) z eshopu v Hradci Králové, za dva dny mi přišla a mohl jsem lítat. Kluci (kteří mě do létání mimochodem zatáhli) mi jí pomohli zalítnout, udělat trimy a závaží apod. Ta přítomnost člověka, který o tom něco ví, je nezbytná.
Jestli máš dilema, kup Betu
Jestli máš dilema, kup Betu
Michal19 píše:Díky za rady.![]()
AXN Floater jet létá perfektně. Před dvěma lety jsem si ho pro zajímavost koupil na HC celého a stále létá bez jediné závady...... Létám již mnoho let, ale myslím, že jako začátečnický model je ideální. Stačí dvoučlánek. S tříčlánkem na plný plyn je to pěkná střela.......