Viking 2-E a další mé modýlky
Re: Viking 2-E a další mé modýlky
Hm, pěkný 
-
petrajksner
Staifus píše:Cena toho 4S ? U Hořejšího 1700,- Jak hodně vadí to rozhození? Nabíjim Cellpro 10xp na automat, většinou a nikdy víc než 3C...
A to mam ještě jeden 4S, a ten se po 20 cyklu nafouknula a jeden článek má 2x větší odpor než ty zbylý, cca 6,2 - ostatní 3,5 + - Taky nabíjeno Cellpro
momentální "móda" je nabíjet cca na 90-95% kapacity baterie, údajně tím aku nevystavuješ možným špičkám v nabíjení, já u 2600 5s nabíjím na 95% a na článek to ukazuje cca 4,15 - 4,18, v kapacitě je to rozdíl asi do 150 mAh. Baterky mají za sebou cca 130 cyklů a z toho tak možná 20x byly balancovaný. Dokud to letadlo letí tak vnitřní Ri neřeš jedná se o velký proudy.
Jen pro zajímavost, každá nabíječka ukazuje Ri jinak a nejsou to rozdíly malý, já ke konci životnosti aku, je pravda že mám 50cm nabíjecí kabely (jinak to nenabiju) celkové Ri 6s 2200 asi 140mOhm, což si myslím že když dají ještě 100A tak je to nesmysl. Je pravda, že prvním stoupáním se přes 70metrů nedostanu, druhý dám do 200metrů a ty další jsou kolem 400metrů.
Výměnu baterek nechávám až na zimu, protože musí všechno ven, práce tak na dva dny a chtěl bych aby mi další baterky tu sezónu daly celou.
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Ja napriklad nabijam len do 4.1V (lion rezim)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
No já nabíjím normálně na 4.2V, ale Power labem. Dnes mi volal kámoš, že našemu společnému známému shořel barák při nabíjení..doslova!! Měl Schulze (ten njedražší).
(Mimochodem o Schulze nabíječích poslední generace si myslím své)
To jen tak na okraj...Nikdy!!!nenechávejte Lipolky nabíjet bez dozoru!!!Nikdy.
Já si dneska v pozdním odpoledne dal jeden kondiční letík s Vikingem 2-E-LS. zaměření na nastavení křídla pro co nejmenší klesavost. Bal takový pěkný,hutný a mrazivý vzduch. Cáry oblačnosti v 250 metrech . (Na obrázku dvě, jsem to musel rychle potopit dolů, je tam na záznamu takový zub, neb jsem úplně zmizel v těch cárech oblačnosti)
Podle dnešního poznatku 2680g těžký Viking již zakřivení křídla využije jen při točení na menším poloměru. Na přeskok je to k ničemu, klesavost je de fakto stejná s rovným křídlem a nebo s naklapkovaným křídlem. Jen dopředné rychlosti se diametrálně liší.
Výsledek je cca 0.42m/s opadavost. S tím jsem velmi spokojen a vcelku to i koresponduje s měřením u Lomcováka, kde s 2.2kg modelem měl cca 0.39m/s.
Po přistání bylo na křídlech krásně vidět pomalu se tvořící námraza:-)
(Mimochodem o Schulze nabíječích poslední generace si myslím své)
To jen tak na okraj...Nikdy!!!nenechávejte Lipolky nabíjet bez dozoru!!!Nikdy.
Já si dneska v pozdním odpoledne dal jeden kondiční letík s Vikingem 2-E-LS. zaměření na nastavení křídla pro co nejmenší klesavost. Bal takový pěkný,hutný a mrazivý vzduch. Cáry oblačnosti v 250 metrech . (Na obrázku dvě, jsem to musel rychle potopit dolů, je tam na záznamu takový zub, neb jsem úplně zmizel v těch cárech oblačnosti)
Podle dnešního poznatku 2680g těžký Viking již zakřivení křídla využije jen při točení na menším poloměru. Na přeskok je to k ničemu, klesavost je de fakto stejná s rovným křídlem a nebo s naklapkovaným křídlem. Jen dopředné rychlosti se diametrálně liší.
Výsledek je cca 0.42m/s opadavost. S tím jsem velmi spokojen a vcelku to i koresponduje s měřením u Lomcováka, kde s 2.2kg modelem měl cca 0.39m/s.
Po přistání bylo na křídlech krásně vidět pomalu se tvořící námraza:-)
...jo to rosení podle rozložení vnitřní konstrukce křídla je pěkný - jak na velkejch eroplánech, tam je to krásně vidět i na trupu podle přepážek a podélníků, jak jsou na povrchu rozdílné teploty 
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Další prvek, který jsem měl za domácí úkol je hotov. Je to rozvodná deska do Vikinga 2E kde bude spínání napájecího napětí pro palubní systém a připojení ESC a telemetrie ala Robbe. Díky Dalibore.
Ty kráso , já bych potřeboval někoho přeskočit abych měl Vikouše doma tak po Novém roce. Kdo se hlásí dobrovolně... Prosím ...
Ty kráso , já bych potřeboval někoho přeskočit abych měl Vikouše doma tak po Novém roce. Kdo se hlásí dobrovolně... Prosím ...
Naposledy upravil(a) ST dne sob 24.11.2012 10:21, celkem upraveno 1 x.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Jsi mohl říct, bych ti poslal original (je updatlý o kontrolní led zapnutí:-)
To si můžu dodělat sám. Já jsem rád, že bude aspoň na tom éru něco od mne.
Pro skladování a převoz jsem si udělal krytky na MPX konektory v křídle. V mém mazlíku má né ty obyč MPX(zásadně originál..jo kdyby je někdo sháněl, tak dostupné jsou u http://www.jpmodels.cz a pak u Kostky), ale ty dvojité MPX.
Já to mám na ENJOY opačně. Mě koukají MPX z trupu a v křídla jsou zapuštěné v kořeni křídla. Přesně naopak jak to máš ty.
. Ale hlavně, že to funguje na 100 % . Tu krytkuna MPX si udělám, dobrej nápad. Jinak ještě jedna věc. Protikus MPX na zapínání palubního systému mám jištěný kouskem nitě DYNEEMA u konektoru, aby se někde nazatoulal.
No já plánuju si nechat ušít na ten zapínací klíč takový praporek s nápisem. 
Aby to bylo takové..hmmm profi
Aby to bylo takové..hmmm profi
...sundám ho z klíčů od auta

JETI DC-16
Jo něco takového, ale menší .
graup15 píše::-) Vím, jsem trošku ujetý na detaily, ale tak nějak mi to nedalo:-)
Pro skladování a převoz jsem si udělal krytky na MPX konektory v křídle. V mém mazlíku má né ty obyč MPX(zásadně originál..jo kdyby je někdo sháněl, tak dostupné jsou u http://www.jpmodels.cz a pak u Kostky), ale ty dvojité MPX.
konkrétně tady: http://shop.jpmodels.net/product/prislu ... al-par/268
graup15 píše:Jo něco takového, ale menší .
...no nevim Dalibore jestli by nebylo drahý nechat ručně ušít pár kousků, spíš bych to viděl nějak takhle:
http://www.chiefaircraft.com/aircraft/t ... 59521.html
...udělat to z malé plastové destičky a vytisknout samolepku na barevný lejzrovce a přelepit průhlednou folií
JETI DC-16